Cum să vă protejați site-ul dvs. WordPress de conținut duplicat

Conținutul duplicat este o preocupare tot mai mare în rândul proprietarilor de site-uri. WordPress creează mai multe pagini cu conținut duplicat, care include arhive de date, categorii, etichete etc. În afară de acestea, racletele de conținut sunt, de asemenea, o amenințare pentru site-uri mai noi. Uneori, aceste resturi de conținut ar putea fi chiar mai mari decât site-ul inițial. În acest articol, voi vorbi despre protejarea site-ului dvs. WordPress împotriva problemelor de conținut duplicat și despre tratarea cu resturi de conținut.


Identificarea conținutului duplicat

Motoarele de căutare sunt suficient de inteligente pentru a afla legătura permanentă a unui articol și pentru a diferenția între arhive și intrări unice. Un mit comun întâlnit printre noii bloggeri este că motoarele de căutare le vor penaliza pentru paginile lor de arhivă. Nu este adevarat.

Cu toate acestea, în unele cazuri, o pagină de arhivă poate fi exact similară cu alte câteva pagini de pe site-ul dvs. Să aruncăm o privire asupra unor scenarii de caz posibile atunci când puteți crea accidental conținut duplicat.

1. O arhivă de categorii cu un singur post va fi o copie exactă a postării originale.
2. O arhivă de etichete cu un singur post va fi o copie a postării originale
3. Pe un singur blog de arhivă, arhiva autorului va fi exact aceeași cu arhiva principală a indexului și datei.

Dacă site-ul dvs. are multe etichete pe care le aveți o singură dată și șabloanele de arhivă de etichete afișează postarea completă, atunci înseamnă că aveți multe pagini de etichete care sunt aproape identice cu unele dintre postările dvs. Acest lucru face dificil pentru motoarele de căutare să-și dea seama care dintre ele ar trebui să ia în considerare legătura principală și de aici începe problema. Motoarele de căutare pot considera că este o încercare deliberată de a crea conținut duplicat pentru clasamente superioare.

În primul rând, ar trebui să înveți cum să folosești eficient categoriile și etichetele pentru a sorta conținutul tău. Dacă aveți obiceiul de a crea prea multe categorii și prea multe etichete cu același nume, atunci nu o faceți bine. Pentru a face față acestei situații puteți folosi Instrumente de gestionare a termenului plugin pentru a îmbina categoriile, etichetele și alte taxonomii.

Combinați categoriile și etichetele nedorite pentru a evita problemele de conținut duplicat

Un alt mod de a aborda problema arhivelor este de a instrui motoarele de căutare să nu indexeze sau să urmeze acele pagini. Acest lucru poate fi realizat folosind WordPress SEO conecteaza. După instalarea și activarea pluginului mergeți la SEO »Titluri & METAS. Faceți clic pe fila Altele și veți găsi intrarea Meta Robots pentru arhivele autorului și datei. Aveți posibilitatea să nuindex, să le urmăriți sau chiar să le dezactivați. Dacă executați un blog cu un singur autor, atunci vă voi recomanda să aruncați arhivele noindex, nofollow și dezactivate pe site-ul dvs..

Creează arhiva autorului noindex și nofollow folosind WordPress SEO

Puteți face același lucru și pentru categorii și etichete dând clic pe fila Taxonomii.

Extras vs Conținut complet

Un mod ușor de a evita conținutul duplicat este să folosiți extrase pe toate paginile de arhivă și index. Folosirea extraselor nu numai că vă ajută să evitați problema conținutului duplicat, dar vă crește și vizualizările paginii și îmbunătăți timpul de încărcare a paginii pe site-ul dvs..

Pentru a înlocui postările complete cu extrase, poate fi necesar să editați fișierele de temă ale temei sau ale copilului, cum ar fi archive.php, category.php, tag.php, etc. Trebuie să găsiți instanțele din:

<?php the_content (); ?>

și înlocuiți-le pe cele cu:

<?php the_excerpt (); ?>

Un alt mod de a face acest lucru pe tot site-ul dvs. este folosind acest cod în fișierul dvs. theme.php sau într-un plugin WordPress specific site-ului..

// Adăugați filtrul în the_content
add_filter (‘the_content’, ‘my_excerpts’);

function my_excerpts ($ content = false) {
// Dacă este pagina principală, o arhivă sau rezultatele căutării
if (is_front_page () || is_archive () || is_search ()):
postare globală $;
$ continut = $ postare->post_excerpt;

// Dacă un set de extras este setat în caseta Extractiv opțional
dacă (conținut $):
$ content = apply_filters (‘the_excerpt’, $ content);

// Dacă nu este setat niciun extras
altceva:
$ continut = $ postare->POST_CONTENT;
$ content = strip_shortcodes (conținut $);
$ content = str_replace (”;

endif;
endif;

// Asigurați-vă că returnați conținutul
returna $ continut;
}

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map