Hur du skyddar din WordPress-webbplats från dubbelt innehåll

Duplicerat innehåll är en växande oro bland webbplatsägare. WordPress skapar flera sidor med duplicerat innehåll, detta inkluderar datumarkiv, kategorier, taggar, etc. Bortsett från dessa är innehållsskrapare också ett hot mot nyare webbplatser. Ibland kan dessa innehållsskrapor till och med rankas högre än den ursprungliga webbplatsen. I den här artikeln kommer jag att prata om att skydda din WordPress-webbplats från duplicerade innehållsproblem och hantera innehållsskrapare.


Identifiera duplicerat innehåll

Sökmotorer är tillräckligt smarta för att ta reda på permalänken för en artikel och skilja mellan arkiv och enskilda poster. En vanlig myt som finns bland nya bloggare är att sökmotorer straffar dem för sina arkivsidor. Det är inte sant.

I vissa fall kan en arkivsida dock vara exakt lik flera andra sidor på din webbplats. Låt oss titta på några möjliga fall-scenarier när du av misstag kan skapa duplikatinnehåll.

1. Ett kategoriarkiv med bara ett inlägg kommer att vara en exakt kopia av det ursprungliga inlägget.
2. Ett taggarkiv med bara ett inlägg är en kopia av det ursprungliga inlägget
3. På en enda författarblogg kommer författararkivet att vara exakt samma som ditt huvudindex och datumarkiv.

Om din webbplats har många taggar som du bara har en gång, och dina taggararkivmallar visar hela inlägget, betyder det att du har många taggsidor som nästan är identiska med några av dina inlägg. Detta gör det svårt för sökmotorerna att ta reda på vilken av dem de bör beakta huvudlänken och det är här problemet börjar. Sökmotorer kan betrakta detta som ett avsiktligt försök att skapa duplikatinnehåll för högre ranking.

Först och främst bör du lära dig hur du effektivt använder kategorier och taggar för att sortera ditt innehåll. Om du brukar skapa för många kategorier och för många taggar med samma namn, gör du inte det rätt. För att hantera den här situationen kan du använda Verktyg för termhantering plugin för att slå samman kategorier, taggar och andra taxonomier.

Slå samman oönskade kategorier och taggar för att undvika duplikatinnehållsproblem

Ett annat sätt att hantera arkivfrågan är att instruera sökmotorer att inte indexera eller följa dessa sidor. Detta kan uppnås med hjälp av WordPress SEO plugin. Gå till till när du har installerat och aktiverat plugin SEO »Titlar & metas. Klicka på fliken Annat så hittar du Meta Robots-posten för din författare och datumarkiv. Du kan noindex, inte följa dem eller till och med inaktivera dessa arkiv. Om du driver en enda författarblogg kommer jag att rekommendera dig att noindex, nofollow och inaktivera författararkiv på din webbplats.

Gör författararkiv noindex och nofollow med WordPress SEO

Du kan också göra samma sak för kategorier och taggar genom att klicka på fliken Taxonomier.

Utdrag vs Fullständigt innehåll

Ett enkelt sätt att undvika duplicerat innehåll är att använda utdrag på alla dina arkiv- och indexsidor. Användning av utdrag hjälper dig inte bara att undvika duplicerade innehållsproblem, det ökar också sidvisningarna och förbättrar sidbelastningstider på din webbplats.

För att byta ut fullständiga inlägg med utdrag kan du behöva redigera temat eller tematfiler för ditt tematyp som arkiv.php, kategori.php, tag.php osv. Du måste hitta förekomsten av:

<?php the_content (); ?>

och ersätt dem med:

<?php the_excerpt (); ?>

Ett annat sätt att göra detta på hela din webbplats är att använda den här koden i ditt temas funktioner.php-fil eller en webbplatsspecifik WordPress-plugin.

// Lägg till filter till innehållet
add_filter (‘the_content’, ‘my_excerpts’);

funktion my_excerpts ($ content = false) {
// Om är hemsidan, ett arkiv eller sökresultat
if (is_front_page () || is_archive () || is_search ()):
global $ post;
$ innehåll = $ post->post_excerpt;

// Om ett utdrag är inställt i rutan Valfritt utdrag
if ($ innehåll):
$ content = Apply_filters (‘the_excerpt’, $ content);

// Om inget utdrag är inställt
annat:
$ innehåll = $ post->POST_CONTENT;
$ content = strip_shortcodes ($ content);
$ content = str_replace (”;

endif;
endif;

// Se till att returnera innehållet
returnera $ innehåll;
}

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map