Hvordan beskytte WordPress-nettstedet ditt mot duplikatinnhold

Duplisert innhold er en økende bekymring blant nettstedseiere. WordPress lager flere sider med duplikatinnhold, dette inkluderer dataarkiver, kategorier, koder osv. Bortsett fra disse er innholdsskrapere også en trussel for nyere nettsteder. Noen ganger kan disse innholdsskrapere til og med rangere høyere enn det opprinnelige nettstedet. I denne artikkelen vil jeg snakke om å beskytte WordPress-nettstedet ditt mot dupliserte innholdsproblemer og å håndtere innholdsskrapere.


Identifisere duplikatinnhold

Søkemotorer er smarte nok til å finne ut permalink for en artikkel og skille mellom arkiver og enkeltoppføringer. En vanlig myte som finnes blant nye bloggere, er at søkemotorer vil straffe dem for arkivsidene sine. Dette er ikke sant.

Imidlertid kan en arkivside i noen tilfeller være nøyaktig lik flere andre sider på nettstedet ditt. La oss se på noen mulige case-scenarier når du ved en tilfeldighet kan lage duplikatinnhold.

1. Et kategoriarkiv med bare ett innlegg vil være en eksakt kopi av det opprinnelige innlegget.
2. Et taggarkiv med bare ett innlegg vil være en kopi av det opprinnelige innlegget
3. På en enkelt forfatterblogg vil forfatterarkivet være nøyaktig det samme som hovedindeksen og dataarkivene.

Hvis nettstedet ditt har mange tagger som du bare har en gang, og taggarkivmalene dine viser hele innlegget, betyr dette at du har mange taggsider som er nesten identiske med noen av innleggene dine. Dette gjør det vanskelig for søkemotorer å finne ut hvilken av dem de bør vurdere som hovedlenken, og det er her problemet begynner. Søkemotorer kan anse dette som et bevisst forsøk på å lage duplikatinnhold for høyere rangering.

Først av alt bør du lære hvordan du effektivt bruker kategorier og koder for å sortere innholdet. Hvis du er for vane å opprette for mange kategorier og for mange tagger med samme navn, gjør du ikke det riktig. For å håndtere denne situasjonen kan du bruke Verktøy for terminstyring plugin for å slå sammen kategorier, koder og andre taksonomier.

Slå sammen uønskede kategorier og koder for å unngå duplikatinnholdsproblemer

En annen måte å håndtere arkivproblemer er å instruere søkemotorer om ikke å indeksere eller følge disse sidene. Dette kan oppnås ved å bruke WordPress SEO plugg inn. Etter installasjon og aktivering av plugin går du til SEO »titler & metas. Klikk på kategorien Annet, så finner du Meta Robots-oppføringen for forfatter- og dataarkivene. Du kan noindex, nofollow dem eller til og med deaktivere arkivene. Hvis du kjører en enkelt forfatterblogg, vil jeg anbefale deg å noindex, nofollow og deaktivere forfatterarkiver på nettstedet ditt.

Lag forfatterarkiv noindex og nofollow ved hjelp av WordPress SEO

Du kan også gjøre det samme for kategorier og koder ved å klikke på kategorien Taksonomi.

Utdrag vs Fullt innhold

En enkel måte å unngå duplikatinnhold er å bruke utdrag på alle arkiv- og indekssidene. Bruk av utdrag hjelper deg ikke bare å unngå duplikatinnholdsproblemet, det øker også sidevisningene dine og forbedrer lastetidene på siden på nettstedet ditt.

Hvis du vil erstatte fulle innlegg med utdrag, kan det hende du trenger å redigere tematfilen til temaet ditt eller barnetemaet som archive.php, category.php, tag.php, etc. Du må finne forekomstene av:

<?php the_content (); ?>

og erstatte de med:

<?php the_excerpt (); ?>

En annen måte å gjøre dette på hele nettstedet ditt er å bruke denne koden i temaets funksjoner.php-fil eller et stedspesifikt WordPress-plugin.

// Legg filter til innholdet
add_filter (‘the_content’, ‘my_excerpts’);

funksjon my_excerpts ($ content = false) {
// Hvis er hjemmesiden, et arkiv eller søkeresultater
if (is_front_page () || is_archive () || is_search ()):
global $ post;
$ innhold = $ innlegg->post_excerpt;

// Hvis et utdrag er satt i boksen Valgfritt utdrag
if ($ innhold):
$ content = Apply_filters (‘the_excerpt’, $ content);

// Hvis ikke noe utdrag er angitt
annet:
$ innhold = $ innlegg->POST_CONTENT;
$ content = strip_shortcodes ($ content);
$ content = str_replace (”;

slutt om;
slutt om;

// Sørg for å returnere innholdet
returner $ innhold;
}

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map