Како заштитити своју ВордПресс локацију од дуплицираног садржаја

Дупликатни садржај све више забрињава власнике веб локација. ВордПресс креира неколико страница са дуплираним садржајем, то укључује архиве датума, категорије, ознаке итд. Поред њих, стругачи садржаја такође представљају претњу новијим веб локацијама. Понекад би ти стругачи за садржај могли чак рангирати више од оригиналног сајта. У овом ћу чланку говорити о заштити ваше ВордПресс странице од дуплицираних проблема са садржајем и рјешавању проблема са стругачима садржаја.


Препознавање дупликата садржаја

Тражилице су довољно паметне да сазнају стални чланак и разликују архиве и појединачне уносе. Један од уобичајених митова међу новим блогерима је да ће их претраживачи казнити за њихове архиве. Ово није истина.

Међутим, у неким случајевима страница са архивом може бити тачно слична неколико других страница на вашој веб локацији. Погледајмо неке могуће случајеве случаја када можете случајно створити дупликат садржаја.

1. Архива категорија са само једним постом биће тачна копија оригиналног поста.
2. Архива ознака са само једним постом биће копија оригиналног поста
3. На једном ауторском блогу ауторски архив ће бити потпуно исти као и ваш главни архив индекса и датума.

Ако на вашој веб локацији постоји много тагова које имате само једном, а предлошци архиве ознака приказују целокупни пост, то значи да имате много страница са ознакама које су готово идентичне неким вашим постовима. То отежава претраживачима да утврде коју од њих би требало да сматрају главном везом и ту почињу проблеми. Тражилице могу ово сматрати намерним покушајем стварања дупликата садржаја за виши ранг.

Пре свега, требало би да научите како ефикасно користити категорије и ознаке за сортирање садржаја. Ако имате навику да креирате превише категорија и превише ознака са истим именом, то не чините како треба. Да бисте се изборили са овом ситуацијом можете користити Алати за управљање терминима додатак за спајање категорија, ознака и других таксономија.

Спајање нежељених категорија и ознака да бисте избегли дуплицирање садржаја

Други начин да се реши питање архива је да се упуте претраживачима да не индексирају или не прате те странице. То се може постићи коришћењем ВордПресс СЕО повезати. Након инсталирања и активирања додатка идите на СЕО »Наслови & Метас. Кликните на картицу Остало и пронаћи ћете Мета Роботс запис за свог аутора и архиву датума. Не можете их деиндексирати, не следити их или чак онемогућити те архиве. Ако имате блог са једним ауторима, препоручићу вам да на својој веб локацији ноиндек, не следите и онемогућите ауторске архиве..

Направите архиву аутора ноиндек и нофолде користећи ВордПресс СЕО

То исто можете учинити и за категорије и ознаке кликом на картицу Таксономије.

Исјечак вс Комплетан садржај

Једноставан начин избјегавања дуплицираног садржаја је кориштење одломака на свим вашим архивима и индексним страницама. Употреба изводака не само да вам помаже да избегнете проблем са дуплираним садржајем, већ повећава и приказивање страница и побољшава време учитавања странице на вашој веб локацији.

Да бисте заменили читаве постове изводима, можда ће вам требати да измените датотеке шаблона своје теме или подређене теме попут арцхиве.пхп, цатегори.пхп, таг.пхп, итд. Морате да пронађете примере:

<?пхп тхе_цонтент (); ?>

и замените их са:

<?пхп тхе_екцерпт (); ?>

Други начин да то учините на целој вашој веб локацији је коришћење овог кода у датотеци фунцтион.пхп датотеке или ВордПресс додатку одређеном веб локацији..

// Додајте филтер у__цонтент
адд_филтер (‘тхе_цонтент’, ‘ми_екцерптс’);

функција ми_екцерптс ($ цонтент = фалсе) {
// Ако је почетна страница, архива или резултати претраге
иф (ис_фронт_паге () || ис_арцхиве () || ис_сеарцх ()):
глобални $ пост;
$ цонтент = $ пост->пост_екцерпт;

// Ако је одломак постављен у пољу Додатни извод
иф ($ садржај):
$ цонтент = аппли_филтерс (‘тхе_екцерпт’, $ цонтент);

// Ако није постављен одломак
друго:
$ цонтент = $ пост->пост_цонтент;
$ цонтент = стрип_схортцодес ($ садржај);
$ цонтент = стр_реплаце (”;

ендиф;
ендиф;

// Обавезно вратите садржај
врати $ садржај;
}

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map