Brezplačni generator domen

Kako deluje naš generator generatorjev

Naše orodje za ustvarjanje domenskih imen deluje Nameboy, prvotni generator domen je začel delovati leta 1999. Tukaj je opisano, kako orodje deluje.


1. korak: Vnesite idejo o svojem imenu domene

V iskalnem polju lahko določite eno ali dve besedi. To orodje lahko uporabite tudi kot generator podjetij, generator spletnih mest, generator imen podjetij, generator URL-jev itd.

2. korak: Skoraj v trenutku ustvarite na desetine idej za ime domene

Ko pritisnete »Pošlji«, se bo v trenutku pojavilo veliko idej o imenih domen.

3. korak: Registrirajte ime domene takoj

Izberite popolno ime domene s seznama in ga takoj registrirajte s klikom na Prikaži podrobnosti. Dogovorili smo se za posel, tako da lahko dobite brezplačno domensko ime .com ali .net, če ga gostite pri Bluehostu.

Zamisli domenskih imen: Kako izbrati najboljšega

IsItWP-jev generator domen je odličen, ker predlaga veliko idej o imenih domen, včasih pa je veliko možnosti za začetnike preveč. V pomoč pri tem smo ustvarili nekaj priporočenih najboljših praks za izbiro najboljšega imena domene.

Oglejmo si najboljše prakse za izbiro pravega imena domene.

1. Izberite tržno ime domene

generator imen spletnih strani

Eno izmed vprašanj, ki se nam zastavlja, je: če izberete ime domene, ali bi morali uporabiti ime, ki ga je mogoče označiti ali je splošno?

Generično ime domene je običajno polnjeno in nepozabno s ključnimi besedami, na primer copywritingtweaks.com ali killercopywriting.com.

Po drugi strani vam blagovno ime domene pomaga, da lažje izstopate od konkurence. Poleg tega si bodo uporabniki lažje zapomnili vaše spletno mesto. Na primer: ProBlogger.com ali OptinMonster.com. Ko slišite ime, veste, da je nanj pritrjena zaupanja vredna znamka.

Res pa je, da lahko vključitev ključne besede v ime vaše domene pozitivno vpliva na SEO. Vendar pa polnjenje vašega imena domene s ključnimi besedami v upanju, da boste zvišali uvrstitev, lahko negativno vpliva tudi na vaše SEO prizadevanja.

Da se izognete kaznovanju, je v vašem najboljšem interesu, da kupite označeno domensko ime in naredite svoje bralnike URL-jev, kot je „brandname.com/topic-topic“.

2. Olajšajte si zapomnitev

Prepričajte se, da je vaše ime domene enostavno vnesti in si zapomniti. Pomembno je, da z imena domene odstranite zmede elementov, na primer z uporabo nenavadnih črkovanj, vezajev, številk in drugih znakov.

enostaven za zapomljiv generator domenskih imen

Nekaj ​​tehnik, s katerimi lahko ustvarite nove ideje za ime domene, je:

 • Združite dva izraza: Ustvarite ime domene tako, da združite dva različna izraza. Verjetno je to edina cenovno ugodna rešitev za iskanje popolnega imena domene, ki je dejansko na voljo.
 • Preglejte svoj slovar: Ustvarite skupne alternative za imena vaših domen z uporabo tezavrov, sinonimov in antonimov.
 • Število znakov: V idealnem primeru bi moralo biti ime vaše domene kratko in preprosto. Prizadevajte si za ime, krajše od 16 znakov.

3. Izberite pravo razširitev imena domene

.com. je najbolj priljubljena razširitev domene, zato bo prva predpostavka za vaše spletno mesto večina ljudi [vašebrandname] .com. Poleg tega je domeno .com enostavno vnesti z mobilnih naprav, saj je večina zaslonskih tipkovnic opremljena z gumbom .com.

privlačna spletna stran generatorja domene tlds

Če izberete drug TLD / razširitev, boste morali opraviti dodatno delo, da si ga ljudje zapomnijo.

Čeprav lahko najdete veliko uveljavljenih spletnih mest z različnimi razširitvami, toplo priporočamo, da izberete .com, ker je to varnejša stava.

Če rečem, tudi če ste pripravili dolg seznam idej za ime domene, verjetno boste ugotovili, da je vaš najprimernejši .com že sprejet.

V tem primeru lahko uporabite .net ali .org. Če tudi niso na voljo, si omislite nove ideje za domenska imena.

4. Prepričajte se, da lahko zakonito posedujete izbrano ime domene

Ali ste vedeli, da imena domen, ki povzročajo zmedo nad podobno registrirano blagovno znamko, lahko navedemo za kršitev blagovne znamke?

Če vaše ime domene nasprotuje kateri koli od milijonov obstoječih blagovnih znamk, potem tvegate, da jo izgubite. Pred nakupom imena domene je torej pravilo, da dvakrat preverite, ali je v nasprotju s katero koli blagovno znamko, in se prepričajte, da lahko zakonito posedate izbrano ime domene.

5. Pojdite na alternative, če je vzeto vaše popolno ime domene

Kaj pa, če je že pridobljeno domensko ime?

Pa ni konec sveta. Če res želite pridobiti to ime domene, preverite, ali se uporablja. Če ni spletnega mesta ali je ime domene parkirano, obstaja verjetnost, da ga ima lastnik naknadno prodati.

Poiščite kontaktne podatke lastnika na tem parkiranem spletnem mestu. Če to ni na voljo, lahko izvedete WHO.si, da pridobite e-poštni naslov lastnika. Ko dobite e-poštni naslov, se boste morali za nakup domene dogovoriti z lastnikom.

Seveda bo nakup parkiranega imena domene drag. Če menite, da si ne morete privoščiti parkirane domene, je zadnje, kar morate storiti, napačno črkovati ime.

Pomislite na Fiverr.com, Flickr.com, Tumblr.com. To je nekaj uspešnih imen domen, ki so napačno črkovani.

Zakaj uporabljati generator domen?

Izbira popolnega imena domene je dolgotrajen in dolgotrajen postopek. Prikazati morate seznam imen in nato preveriti, ali so dejansko na voljo, dokler ne najdete ujemanja. In če tega ne storite, boste verjetno izbrali osrednje ime domene za svoje spletno mesto, ki ne bo imelo pozitivnega prvega vtisa.

Tukaj prihaja generator domenskih imen.

Generator domen vam pomaga prihraniti čas, tako da samodejno ustvari veliko idej o imenih domen za vašo blagovno znamko. Vse, kar morate storiti, je, da določite svojo idejo s predložitvijo ene ali dveh ključnih besed. Takoj boste dobili na desetine razpoložljivih idej.

Nekatere prednosti generatorja domen so:

 • Ustvarite bolj opisne ali primerne ideje za ime domene, kot si lahko mislite.
 • Hitro in enostavno preverite razpoložljivost želenih domenskih imen. Besedilne kombinacije, rime in naključni predlogi se bodo pojavili.
 • Registrirajte svoje ime domene takoj, preden to stori nekdo drug.

Upamo, da vam je ta vodič pomagal izbrati najboljše ime domene za vaše podjetje.

Zdaj pa izberite svoje naslednje ime domene.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map