Brezplačni varnostni skener spletnega mesta WordPress

Vzpostavili smo brezplačni varnostni skener WordPress IsItWP, ki vam bo pomagal skenirati vaše spletno mesto glede znanih zlonamerne programske opreme in vdorov. Prav tako preverja stanje vaše domene pri vrhunskih iskalnikih.


Naš varnostni optični bralnik poganja Sucuri. Ponujajo najboljši varnostni požarni zid WordPress. Na našem spletnem mestu uporabljamo njihove storitve in toplo priporočamo, da to storite tudi, če ste resni glede varnosti svojega spletnega mesta.

Pomen varnosti WordPressa

Ker je WordPress najbolj priljubljen graditelj spletnih mest na svetu, ne preseneča, da so spletna mesta WordPress priljubljena tarča hekerjev in neželene pošte.

Na žalost mnogi lastniki spletnih mest rahlo jemljejo varnost WordPressa, če predpostavljajo, da hekerji ciljajo le na priljubljena spletna mesta. Resničnost je, da hekerji ljubijo nizko viseče sadje – spletna mesta, ki jim ne sledijo WordPress najboljše prakse glede varnosti.

To pomeni, da če ne izvajate ustreznih varnostnih ukrepov za WordPress, potem dovolite, da slabi fantje sabotirajo vaš težko prisluženi ugled, uvrstitve v iskanju in vaše spletno podjetje.

Ali želite vedeti, ali je vaše spletno mesto zaščiteno pred zlonamerno programsko opremo? Vse, kar morate storiti, je, da skenirate svoje spletno mesto z našim brezplačnim varnostnim skenerjem WordPress.

Oglejmo si, kako deluje naš brezplačni varnostni skener WordPress.

Kako deluje varnostni skener WordPress?

Uporaba našega brezplačnega varnostnega bralnika WordPress je najboljši način za preverjanje vašega spletnega mesta glede znanih zlonamernih programov in napak na spletnem mestu.

Tukaj je opisano, kako deluje naš varnostni skener:

1. Pošljite svoj URL v naš varnostni skener WordPress

brezplačen varnostni skener spletnega mesta

Če želite skenirati vaše spletno mesto, morate v varnostni skener WordPress vnesti URL spletnega mesta in kliknite na Skeniranje spletnega mesta gumb.

2. Naše orodje pregleda vaše spletno mesto

Ko je URL predložen, bo naš varnostni skener na spletnem mestu preveril morebitne grožnje ranljivosti.

3. Dobite celoten rezultat skeniranja

poročilo o varnostnem skenerju spletnega mesta

Po skeniranju boste prejeli podrobno poročilo o grožnjah zlonamerne programske opreme, če jih odkrijete, stanje seznama spletnih strani in druge varnostne podrobnosti vašega spletnega mesta.

Kako zaščititi svojo spletno stran pred zlonamerno programsko opremo

Uporaba požarnega zidu je najboljši način za zaščito vašega mesta WordPress pred zlonamerno programsko opremo.

Vtičnik požarnega zidu WordPress deluje kot ščit med vašim spletnim mestom in dohodnim prometom. Spremlja ves promet na vašem spletnem mestu in blokira vse sumljive obiskovalce, da ublažijo grožnje varnosti, še preden dosežejo vaše spletno mesto. Z blokado sumljivih obiskov vam vtičnik požarnega zidu pomaga obdržati nalaganje strežnika in zagotoviti, da je vaše spletno mesto dobro uptime.

Uporaba vtičnika za požarni zid vam pomaga tudi pospešiti spletno mesto in povečati uspešnost WordPress-a.

Obstajata dve pogosti vtičniki požarnega zidu WordPress:

Požarni zid WordPress na ravni DNS

Uporaba požarnega zidu ravni DNS je zelo priporočljiva nad požarnim zidom na aplikaciji, ker spremlja ves promet vašega spletnega mesta tako, da ga usmerja prek oblačnih proxy strežnikov. Po nadziranju vašega prometa vtičnik na vaše spletno mesto omogoča le resnične uporabnike.

Požarni zid ravni aplikacije

Z požarnim zidom aplikacije preverite promet, potem ko doseže vaš strežnik, vendar preden naložite večino skriptov WordPress. V primerjavi s požarnim zidom ravni DNS požarni zid aplikacije ni tako učinkovit, ko gre za zmanjšanje obremenitve strežnika.

Požarni zid ravni DNS je izredno dober pri prepoznavanju pristnega prometa iz ranljivih zahtev. To storijo z učenjem na tisočih spletnih mest, primerjanjem trendov, preprečevanjem znanih slabih IP-jev in blokiranjem prometa na straneh, ki jih vaši uporabniki običajno ne bi zahtevali.

Sucuri je najboljši ponudnik varnosti WordPress, ki ponuja požarni zid nivoja DNS za preprečevanje poskusov vdorov, napadov grobe sile, napadov distribuirane zavrnitve storitve (DDoS) in ničelnih blokad. Sucuri izboljšuje tudi delovanje vašega spletnega mesta z zmanjšanjem nalaganja strežnika z optimizacijo predpomnjenja, pospeševanjem spletnega mesta in Anycast CDN (vse vključeno).

Za svoje spletne strani, vključno z IsItWP, uporabljamo Sucuri. Naš varnostni skener napaja tudi Sucuri.

Začnite zdaj s Sucurijem!

Ali pa si preberite celoten pregled Sucuri.

Kako popraviti okuženo spletno mesto z zlonamerno programsko opremo

Ali je vaše spletno mesto WordPress okuženo z zlonamerno programsko opremo?

Ker so bila naša spletna mesta v preteklosti vložena, vemo, kako stresno je lahko. Upoštevajte spodnji vodnik po korakih, če želite izvedeti, kako popraviti spletno mesto, okuženo z zlonamerno programsko opremo, WordPress.

Korak 0: Najemite strokovnjaka za varnost, da odpravi zlonamerno programsko opremo za vas

Če niste tehnično naklonjeni, je najem varnostnega strokovnjaka najboljši način za odpravljanje zlonamerne programske opreme na vašem spletnem mestu. Če predate strokovnjaku za čiščenje vašega spletnega mesta, boste imeli mir, tako da vam ni treba ukvarjati s tehničnimi stvarmi, ki vam niso všeč.

Ugledni varnostni strokovnjaki običajno zaračunajo od 100 do 250 dolarjev na uro, kar je majhno za lastnike spletnih strani nezaslišano.

Za bralce IsItWP naši prijatelji na Sucuri ponujajo zlonamerno programsko opremo in pospravljanje opreme za 199 USD, ki vključuje tudi njihov požarni zid in storitev spremljanja za celo leto..

Ekipo osebno poznamo pri Sucuriju in ne bi jim priporočali, če jim ne bi zaupali lastnih spletnih mest.

Čeprav vam toplo priporočamo, da za odpravljanje zlonamerne programske opreme najamete strokovnjaka, če želite svoje spletno mesto popraviti sami, sledite spodnjim korakom.

1. korak: Prepoznajte kramp

Ukvarjanje s krajenim spletnim mestom je lahko naporno. Preden začnete, zapišite vse, kar lahko storite, da prepoznate kramp in odpravite težavo.

Tu je dober seznam za preverjanje:

  • Ali se lahko prijavite v nadzorno ploščo WordPress?
  • Ali obstajajo preusmeritve, ki obiskovalce odpeljejo od vaše strani?
  • Ali na svojem spletnem mestu najdete škodljive povratne povezave?
  • Ali Google označuje vaše spletno mesto kot nezanesljivo?

Zdaj, ko imate v roki kontrolni seznam, morate popraviti enega po enega, da boste lahko zagotovili, da ne zamudite nobene grožnje.

Priporočamo, da spremenite geslo pred in po čiščenju spletnega mesta.

2. korak: Preverite pri ponudniku gostovanja

Če ste na gostovanju v skupni rabi in ste ugotovili, da je vaše spletno mesto okuženo, obstaja velika verjetnost, da so na spletna mesta vplivala tudi zlonamerna programska oprema. Stopite v stik s svojim gostiteljskim podjetjem in vprašajte, ali se lahko hitro odpravijo. Gostovalni ponudniki, kot sta SiteGround in HostGator, so dobri v tem. Poskusili bodo več podrobnosti o kraji, še posebej, če so bila prizadeta tudi druga spletna mesta.

Preberite si celoten pregled SiteGround in pregled HostGator, če želite izvedeti več o gostiteljskih podjetjih.

3. korak: Obnovi iz varnostne kopije

Če ste že nastavili varnostno kopijo za svoje WordPress spletno mesto, jo lahko hitro vrnete v normalno stanje. Slaba stran je, da lahko tvegate izgubo najnovejše vsebine, ki ni bila varnostno kopirana.

Ko obnovite varnostno kopijo spletnega mesta, boste morali ugotoviti razlog grožnje in ga odpraviti, da se ne bo več ponovilo.

4. korak: Optično branje in popravljanje

Nato s svojega spletnega mesta odstranite neaktivne teme in vtičnike, ki bi lahko bili ranljivi. Pogosteje se hekerji skrivajo zakulisje.

Backdoor je metoda za izogibanje običajni avtentikaciji in pridobitev sposobnosti oddaljenega dostopa do strežnika, medtem ko ostanejo neodkriti. Tako lahko hekerji ponovno pridobijo dostop do vašega spletnega mesta tudi potem, ko najdete in odstranite vtičnik, ki ga izkoriščajo.

Po odstranitvi neaktivnih tem boste morali za nadaljnji pregled namestiti dva vtičnika: Sucuri WordPress Auditing in Preverjanje pristnosti teme (TAC).

Sucuri Scanner: Pokaže stanje integritete vseh vaših jedrnih datotek WordPress, ki vam omogoča, da prepoznate, kje se skriva kramp. Najpogostejša mesta so teme in imeniki vtičnikov, imenik za nalaganje, wp-config.php, imenik wp-vključuje in datoteka .htaccess.

Preverjevalec pristnosti teme: Vtičnik za preverjanje pristnosti teme omogoča skeniranje datotek s temami glede morebitne sumljive kode. Če se v nameščeni temi najdejo potencialno zlonamerne kode, vam bo vtičnik povedal obliž, številko vrstice in prikazal sumljivo kodo. Tako je enostavno preventivno ukrepati sami. Ta vtičnik je priročen, da dvakrat preverite, ali je v nameščenih temah kakšen kodiran skript na njem.

5. korak: Preverite uporabniška dovoljenja

Oglejte si razdelek Uporabniki na skrbniški plošči WordPress, da zagotovite, da imate samo vi in ​​vaši zaupanja vredni člani skrbniški dostop do vašega spletnega mesta. Če najdete sumljive uporabnike, jih boste morali odstraniti s svojega spletnega mesta.

6. korak: Spremenite uporabniške tipke

Če je kdo ukradel vaše uporabniško ime in geslo, bo ostal prijavljen na vašem spletnem mestu, če piškotkov ne onemogočite. Če želite onemogočiti piškotke in preklicati nepooblaščen dostop do svojega spletnega mesta, boste morali obnoviti niz varnostnih ključev, ki šifrirajo vaše geslo in ga nato dodajte v datoteko wp-config.php.

Več o tem Varnostni ključi WordPress.

7. korak: Ponastavite vsa gesla

Zdaj, ko smo že skoraj zaključili popravljanje okuženih datotek na spletnem mestu, je zadnji korak ponastavitev vseh gesel, vključno z vašimi gesli WordPress, cPanel, FTP in MySQL.

Če imate spletno mesto za več uporabnikov, boste morda želeli vsiliti geslo za vse svoje uporabnike. V tem članku si oglejte, kako izbrati varno geslo.

Ne glede na velikost vašega spletnega mesta WordPress, varnosti nikoli ne smemo spregledati. Spodaj je nekaj priporočil za zaščito spletnega mesta WordPress.

  • Preklopite na varno gostitelja programa WordPress: Izbira varnega gostovanja v WordPressu je vaša prva obramba, saj bo vaše WordPress spletno mesto neopazno.
  • Nastavite varnostno kopijo rešitve WordPress: Najdražja varnostna kopija je tista, ki je še nikoli niste storili. Vložite v rezervni vtičnik za WordPress, tako da lahko računate na varnostne kopije tudi v najslabših primerih, kot je napadanje vašega spletnega mesta ali okužba datotek.
  • Vzpostavite požarni zid in nadzorni sistem: Uporabljamo in priporočamo Sucuri za zagotavljanje neprebojne varnosti na vseh vaših WordPress spletnih mestih in blokiramo napade, še preden pride do našega strežnika.
  • Upoštevajte priporočene prakse WordPress glede varnosti: Sledite temu ultimate varnostni vodnik za WordPress za izvajanje priporočenih varnostnih praks na spletnem mestu WordPress.

Oglejte si tudi najboljše varnostne vtičnike WordPress.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me