Brezplačno preverjanje stanja spletnega mesta

Vzpostavili smo brezplačno preverjanje stanja uptime spletnega mesta IsItWP in vam ponudili najboljši način za analizo, ali je vaše spletno mesto namenjeno vsem ali samo vam.


Kaj je Uptime?

Uptime je izraz, ki se uporablja za opis obdobja, ko je vaše spletno mesto na voljo in deluje. Tehnično gledano je čas, ki ga strežnik gostovanja neprekinjeno doživlja. Ponavadi se podaljšek izrazi kot odstotek celotnega razpoložljivega časa, na primer “99,95%”.

V idealnem primeru bi moralo biti podaljševanje na 100%. Da bi spletno mesto dobilo 100-odstotno podaljšanje časa, potem to pomeni, da je bilo na voljo in dostopno vse leto, 24/7, brez izpadov.

Oglejmo si, kako se izračuna spodnji čas vašega spletnega mesta. Če raje zavijete naravnost v lov in se poglejte, kako deluje naša brezplačna spletna stran za preverjanje stanja Uptime, pojdi namesto tega.

Izračun Uptime spletne strani

Uptime se izračuna na podlagi števila ur, ki jih je na voljo vaš strežnik spletnega gostovanja v določenem časovnem obdobju.

Tukaj je opisano, kako se izračuna čas delovanja strežnika spletnega gostovanja:

Skupno število ur vašega spletnega mesta, deljeno s skupnim številom ur na leto, pomnoženo s 100.

To pomeni, uptime = (Skupni razpoložljivi čas / skupni čas na leto) x 100

Poglejmo primer. Vemo, da je 365 dni na leto, tako da glede na ure je skupno 365 x 24 = 8760 ur. In če bi imeli na leto 4 ure izpadov, bi bil izračun naslednji:

(8756/8760) x 100 = 99,95%

Dejavniki, ki vplivajo na vašo spletno stran

Na čas delovanja strežnika spletnega gostovanja lahko vpliva veliko dejavnikov, vključno z:

 • Varnostne grožnje
 • Napake strojne opreme
 • Naravna katastrofa
 • Človeška napaka
 • Poškodba rezervnega diska
 • Izpad elektrike

Zato noben ponudnik spletnega gostovanja ne more zagotoviti 100-odstotnega podaljšanja. Vendar se karkoli pod 99,9% šteje za nezanesljivo.

Če želite primerjati čas delovanja različnih ponudnikov gostovanja, si oglejte naš celoten pregled spletnega gostovanja.

Kako deluje isItWP Uptime Checker?

Brezplačno preverjanje stanja programa za brezplačno preverjanje stanja spletnega mesta IsItWP je najboljši način za analizo, ali je vaše spletno mesto namenjeno vsem ali samo vam.

Tukaj je opisano, kako deluje naš preverjalnik:

1. Pošljite svoj URL v naše orodje za preverjanje Uptime

Če želite preveriti razpoložljivost svojega spletnega mesta, morate le vnesti URL spletnega mesta v naše orodje za preverjanje stanja spletnega mesta zgoraj in kliknite na Analizirajte spletno mesto gumb.

preverjanje stanja uptime spletne strani

2. Naše orodje spremlja čas vašega spletnega mesta

Po predložitvi URL vašega spletnega mesta naše brezplačno orodje za preverjanje stanja uptime spletnega mesta preveri, ali je vaše spletno mesto na voljo.

3. Dobite rezultat

Po preizkusu razpoložljivosti spletnega mesta boste nemudoma prišli do rezultata občasno. Poleg tega lahko ugotovite tudi naslednje podrobnosti spletnega mesta, ki ga preizkušate.

preizkus razpoložljivosti spletnega mesta

 • Najnovejši posnetek zaslona spletnega mesta
 • Naslov spletnega mesta
 • Gostovalni ponudnik, kjer gostuje spletno mesto
 • Whois informacije o imenu domene

Prekinitve in posledice spletnega mesta

Da bi razumeli pomen delovanja programa, se moramo pogovoriti o tem, kaj se zgodi, če se vaše spletno mesto nekaj minut zmanjša.

Prekinitev sabotira vašo spletno uglednost

Nič ne sabotira svojega spletnega ugleda hitreje, kot da je vaše spletno mesto nedosegljivo za vaše potencialne obiskovalce.

Vaša stranka pričakuje, da bo vaše spletno mesto delovalo neprekinjeno. Ko je vaše spletno mesto propadlo, to škodi zaupanju vaše publike in vidijo, da je vaše spletno mesto nezanesljivo. Če imate pogoste izpade, je v vašem najboljšem interesu, da se preusmerite na zanesljivega ponudnika gostovanja WordPress.

Premor stane prodaja in prihodek

Izpad spletnega mesta neposredno pomeni izgubo prodaje in prihodka. Vaše stranke ne bodo mogle kupiti izdelkov, dokler traja izpad.

Vpliva na vaše SEO

Pogosti izpadi lahko negativno vplivajo tudi na SEO vašega spletnega mesta.

Ko imate pogoste odmore, Google opazi, da je vaše spletno mesto nezanesljivo. Očitno uporabnikov ne želijo pošiljati na spletno mesto, ki je nezanesljivo, saj svojim uporabnikom zagotavlja slabo izkušnjo.

Moje spletno mesto ni. Kaj naj naredim naprej?

Ali vaše spletno mesto ne deluje za vas?

Preprosto sledite spodnjim vodnikom po korakih, da ugotovite razlog za izpad in vrnete spletno mesto nazaj na spletu.

Prepričajte se – ali je res že navzdol?

Najprej najprej, preden ugotovite, da je vaše spletno mesto propadlo, je vredno vzeti trenutek, da se vprašate, ali je to navzdol za vse ali samo mene?

Uporaba našega brezplačnega preveritelja stanja uptime spletnega mesta je najboljši način, da preverite, ali je vaše spletno mesto dejansko prepovedano za vse ali samo za vas. Če želite opraviti test razpoložljivosti spletnega mesta, morate samo določiti URL svojega spletnega mesta in pritisniti na Analizirajte spletno mesto gumb.

To je to!

Ko bo predložen vaš URL, bo naš sistem preusmeril vaše spletno mesto in vam povedal, ali je vaše spletno mesto na voljo ali ne.

Če je vaše spletno mesto izključeno samo za vas …

Ali je vaše spletno mesto na voljo vsem, ne pa tudi za vas?

Eden od pogostih razlogov, da ne morete priti do vašega spletnega mesta, je lahko težava DNS. Če ste nedavno posodobili svoj DNS in do svojega spletnega mesta ne morete dostopati z lokalnim računalnikom, boste morda želeli preveriti, ali se je novi DNS posodobil na vaši lokaciji.

Pojdite do preverjalnika razširjanja DNS, kot je WhatsMyDNS.net in izvedite iskanje DNS, da preverite, ali se je novi DNS posodobil. S preverjanjem lahko preverite trenutni IP naslov in podatke o zapisu DNS vašega imena domene glede na več imenskih strežnikov v različnih delih sveta.

Če se je vaš DNS posodobil na vaši lokaciji, vendar še vedno ne morete obiskati svojega spletnega mesta, poskusite počistiti predpomnilnik brskalnika. Tako lahko vidite najnovejšo različico svojega spletnega mesta.

Če vaše spletno mesto ni na voljo za vse…

Ali vaše spletno mesto ni na voljo vsem? Nato sledite navodilom po korakih spodaj.

1. Preverite pri ponudniku spletnega gostovanja

Obstaja več razlogov, zakaj lahko spletno mesto ne deluje.

Povežite se s podporo za stranke spletnega gostitelja, če želite, da vaše spletno mesto ne deluje. Obvestite jih, ko ste opazili težavo, in vprašajte, ali so bile kakšne težave s strežniki.

Prav tako boste morda vprašali svojega ponudnika gostovanja, da preveri vaše dnevnike, če obstaja kaj sumljivega. Ugledni ponudnik gostovanja vam bo vedno pomagal, če bodo našli kaj nenavadnega, in celo dal predloge, da to odpravi.

Če se srečujete s pogostimi izpadi, lahko razmislite o premikanju svojega spletnega mesta k zanesljivemu ponudniku gostovanja WordPress.

Glavna težava pri pregledu gostitelja ob njihovem podaljšku je, da nimate pravega načina za preizkušanje njihove garancije. Ko vaš ponudnik spletnega gostovanja pravi, da zagotavljajo 99,9% uptime, jim morate slepo zaupati.

Da bi razrešili to težavo za naše uporabnike in ugotovili, ali storitve spletnega gostovanja izpolnjujejo svoje obljube, smo ustvarili testna mesta WordPress z vsemi glavnimi ponudniki gostovanja in jim dodali navidezno vsebino. Tako naša testna mesta izgledajo in se počutijo kot tipična spletna mesta WordPress. Nato smo na vsakem spletnem mestu izvedli nekaj različnih preizkusov razpoložljivosti in hitrosti strežnika, da smo ugotovili, ali je spletno mesto dovolj sposobno za obvladovanje prometa v času največje obremenitve.

Zapisali smo tudi, kako se vsako spletno mesto odziva na zahteve strežnikov z različnih geografskih lokacij, in analizirali, če je med testom prišlo do izpadov.

Če želite preiti na zanesljivega ponudnika gostovanja, vam toplo priporočamo, da si ogledate naš celoten pregled spletnega gostovanja in primerjate čas delovanja različnih ponudnikov gostovanja.

2. Skenirajte svoje spletno mesto glede škodljive programske opreme in ga popravite

Če sumite, da je vaše spletno mesto vdrto ali z njim vbrizgana zlonamerna programska oprema, boste morda želeli skenirati vaše spletno mesto WordPress z našim brezplačnim varnostnim skenerjem WordPress.

Če želite slediti najboljšim praksam glede varnosti, boste morda želeli preveriti tudi to ultimate varnostni vodnik za WordPress.

3. Preverite, ali je registracija vaše domene plačana

Nenazadnje preverite, ali je plačana pristojbina za registracijo domene. Če ni, potem pojdite naprej in plačajte pristojbino, tako da bo vaše spletno mesto hitro spletno.

Spodaj je nekaj nasvetov, s katerimi ne pozabite pravočasno plačati prijavnine.

 • Nastavite samodejno obnovo: Če omogočite samodejno obnovo, vam je treba plačati brezplačno registracijo.
 • Plačajte nekaj let vnaprej: Če ne želite omogočiti samodejne obnove, lahko plačate nekaj let vnaprej.
 • Uporabite trenutni e-poštni naslov: Ne pozabite vnesti trenutnega e-poštnega naslova registratorju domene. Tako boste zagotovili pravočasno prejemanje vseh e-poštnih obvestil.

Brez dvoma je uptime eden največjih dejavnikov, ki ga morate preveriti pri izbiri ponudnika spletnega gostovanja za vaše spletno mesto.

Če šele začenjate, priporočamo, da izberete Bluehost. Uradno jih priporoča WordPress in svojim uporabnikom ponujajo brezplačno ime domene, brezplačen SSL in več kot 60% popusta na WordPress gostovanju.

Začnite z Bluehostom danes!

Prav tako si lahko preberete naš celoten pregled Bluehost.

To je vse. Upamo, da vam je bilo všeč naše brezplačno orodje za urejanje stanja spletnega mesta.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map