Bild widget

Behöver du lägga till bilder i sidfältet, sidfoten eller andra widgetområden? WordPress låter dig inte göra det ur rutan, så du behöver ett plugin som Image Widget. I vår granskning av Image Widget kan du ta reda på om plugin-programmet har de funktioner du behöver och hur du kan använda det för att visa bilder på din webbplats.


Granskning av bild widget

Varför du behöver en plugin för bildwidget

Du skulle tro att visa en bild från ditt mediebibliotek i sidfältet eller sidfoten skulle vara en inbyggd funktion av WordPress – men det är inte!

Ut ur rutan är du begränsad till att använda textwidgeten och skriva din egen HTML-kod för att infoga bilder. Men om du inte är en kodare, finns det inget enkelt sätt att göra det.

Det är därför en plugin för bildwidget är nödvändig för de flesta WordPress-webbplatser.

Enligt entreprenör och marknadsförare Jeff Bullas får artiklar med bilder 94% fler visningar än de utan. Bilder är uppmärksamma och hjälper till att förmedla viktig information och hålla besökarna engagerade på din webbplats.

En plugin för bildwidget gör att du snabbt och enkelt kan ställa in widgets för att visa din professionella huvudbild på din personliga webbplats, manuellt ställa in bannerannonser, skapa iögonfallande länkar och uppmaningar till handling, dela vittnesmål och portföljbitar och mer – din kreativitet är den enda gränsen.

Hur du ställer in din första bildwidget

För att komma igång med att lägga till bilder i dina widgetområden, installera och aktivera plugin för Image Widget.

Navigera till Utseende »Widgets, där du ser den nya widgeten tillgänglig.

Granskning av bildwidget - Lägg till en ny widget

Klicka på widgeten och välj widgetområdet där du vill placera den, eller dra och släpp widgeten på widgetområdet på höger sida av skärmen.

Klicka på Välj en bild knapp.

Granskning av bildwidget - välj din bild

Detta tar upp standardfönstret i WordPress mediebibliotek, precis som att lägga till en bild i ett inlägg eller en sida. Du kan välja en bild från ditt mediebibliotek, eller ladda upp en ny och klicka på Sätt i widgeten knapp.

När din bild är införd kan du fylla i alternativen nedan.

Granskning av bildwidget - fyll i alternativ

De tillgängliga alternativen är:

 • Titel: Detta är widget-titeln som kommer att visas ovanför din bild.
 • Alternativ text: Alt-text visas när en användare musar över bilden och också läsas högt av skärmläsare för synskadade användare. Det ska användas för att beskriva innehållet i bilden.
 • Relaterad: Detta är “rel” -attributet för länken. Du kan hitta en lista med värden som ska användas genom att klicka på länken nedanför fältet.
 • Rubrik: Skriv ditt bildtexter här. Bildtexter är ofta den mest lästa texten på sidan, så se till att använda dina bildtexter för att väcka dina läsares intresse.
 • Länk: Lägg till en URL här om du vill lägga till en länk till din bild. Om inte, lämna bara tomt.
 • Länk-ID: Lägg till ett ID till din länk. Du kan använda ditt ID för att länka till den platsen på sidan eller anpassa CSS för länken. ID: n ska vara unika – använd inte samma ID för mer än ett element på sidan.
 • Håll dig i fönstret / Öppna nytt fönster: Välj om länken ska öppnas i samma fönster eller inte.
 • Storlek: Välj en av de storlekar som ställs in i ditt tema, eller ange en anpassad storlek för din bild. Om du väljer “full storlek”, passar bilden automatiskt på din sidofältbredd och matchar din lyhörd tema.
 • Justera: Välj justering av din bild. Justeringen gäller inte din titel eller bildtext, bara bilden.

De flesta alternativ är valfria och kan lämnas tomma.

När du har valt dina inställningar klickar du på Spara -knappen och din bild kommer att visas live.

Dokumentation och support

Image Widget-pluginet är begränsat i funktioner så det kräver inte mycket dokumentation. Instruktioner för installation finns på WordPress.org-sidan och de viktiga fälten är självförklarande.

Mer dokumentation och förklaringar skulle dock vara användbara för nybörjare, till exempel förklaringar av fälten “Relaterade” och “Länk-ID”.

Om du fastnar eller behöver hjälp med att felsöka ett problem kan du skriva in supportforum för WordPress.org. Men forumen för pluginbilden för widget-widget är inte särskilt aktiva, med de flesta trådar som är olösta.

Image Widget vs. Jetpack Image Widget Module

Automattics Jetpack-plugin har en modul som heter Extra Sidebar Widgets. Detta inkluderar en bildwidget samt widgetar som ska visas:

 • Senaste tweets
 • Facebook gillar rutan
 • Google+ märke
 • Gravatar-profil
 • Bildgalleri
 • Tio senaste WordPress-inlägg (från din blogg eller någon annan)
 • Sociala medier ikoner
 • Kontaktinformation
 • Goodreads hylla

Om du har Jetpack installerat och aktiverat kan du aktivera Extra Sidebar Widget-modulen genom att navigera till Jetpack »Inställningar och klicka på länken Konfigurera bredvid widgetnamnet.

Granskning av bildwidget - jetpack-modul

Jetpack-bildwidgeten låter dig inte välja en bild från ditt mediebibliotek eller ladda upp en bild från widgeten. Istället måste du ange URL: en som du kan få genom att slå upp bilden i ditt mediagalleri.

Utöver detta erbjuder Jetpack i princip samma alternativ som plugin för Image Widget. De har också länkar till förklaringar av varje fält, som Image Widget inte har.

Image Widget Review - jetpack-alternativ

Men genom att aktivera Jetpack-plugin och Extra Sidebar Widget-modulen aktiveras också många andra funktioner och funktioner som du kanske eller kanske inte behöver.

Om allt du behöver är en bildwidget och inte använder andra Jetpack-funktioner rekommenderar vi att du använder plugin-modulen Image Widget.

Men om du använder andra Jetpack-moduler eller andra sidofältwidgets, kanske du inte vill installera ett extra plugin bara för bildwidgets, eftersom det redan ingår i Jetpack.

Vår dom

Som en enstaka plugin får Image Widget jobbet gjort. Om du behöver ett snabbt och enkelt sätt att lägga till och konfigurera bilder i dina widgetområden är detta plugin för dig.

Nybörjare kan ha lite problem med att förstå och konfigurera de avancerade alternativen, eftersom dokumentation och support saknas.

Men om du bara vill att en enkel bild ska visas utan att komma in på de tekniska detaljerna för länkinställningar, eller om du har erfarenhet av HTML och bara vill ha ett snabbare sätt att konfigurera dina sidofältbilder, kan plugin-programmet vara snabbt och enkelt att använda.

Vi ger Image Widget 3 av 5 stjärnor. Här är uppdelningen av våra granskningsresultat:

Övergripande
Betyg Stjärna fullBetyg Stjärna fullBetyg Stjärna fullBetyg Stjärna tomBetyg Stjärna tom 3.0 / 5.0

Funktioner
Betyg Stjärna fullBetyg Stjärna fullBetyg Stjärna fullBetyg Stjärna fullBetyg Stjärna tom 4,0 / 5,0

Prestanda
Betyg Stjärna fullBetyg Stjärna fullBetyg Stjärna fullBetyg Stjärna fullBetyg Stjärna full 5,0 / 5,0

Stöd
Betyg Stjärna fullBetyg Stjärna tomBetyg Stjärna tomBetyg Stjärna tomBetyg Stjärna tom 1,0 / 5,0

Enkel användning
Betyg Stjärna fullBetyg Stjärna fullBetyg Stjärna fullBetyg Stjärna tomBetyg Stjärna tom 3.0 / 5.0

Prissättning
Betyg Stjärna fullBetyg Stjärna fullBetyg Stjärna fullBetyg Stjärna fullBetyg Stjärna full 5,0 / 5,0

Hämta bildwidget nu »

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map