Google Site Kit Review 2020 – MÅSTE LÄSA innan du installerar på din webbplats

Vill du veta om Googles plugin för Site Kit?


Site Kit by Google är ett WordPress-plugin som låter dig ansluta Googles onlinemarknadsföringstjänster som Search Console, Google Analytics, Google Optimize, Google Tag Manager, PageSpeed ​​Insights, Google AdSense, etc. direkt till din WordPress-instrumentbräda..

Med Site Kit får du inblick i webbplatsens prestanda direkt från din WordPress instrumentbräda. I den här artikeln kommer vi att granska och analysera Site Kit-plugin i detalj och ta reda på vad det erbjuder och om det är värt att prova.

Vad är Googles webbplatspaket?

Sajtkit

Site Kit är Googles WordPress-plugin som fungerar som en medlare mellan din WordPress-webbplats och Googles marknadsföringstjänster. Pluginet lanserades i oktober 2019 och kan laddas ner i WordPress-arkivet gratis. Med detta plugin kan du integrera din webbplats med följande Google-verktyg.

 • Analytics: Google Analytics berättar hur användare interagerar med din webbplats. Genom att ansluta din webbplats till Google Analytics får du veta var exakt din trafik kommer ifrån, vilket inlägg som gör bäst, etc..
 • Sökkonsol: Google Search Console hjälper dig att förbättra din sökrankning genom att låta dig fixa befintliga buggar och fel som hindrar din webbplats från att indexeras. Du kan också spåra nyckelorden med vilka användare som upptäcker din webbplats.
 • AdSense: Med Google Adsense kan du tjäna pengar på din webbplats genom att placera annonser på din webbplats.
 • PageSpeed ​​Insights: Förbättra din webbplats prestanda genom att kontrollera din webbplats laddningshastighet på stationära och mobila enheter och göra nödvändiga ändringar för att minska laddningstiden.
 • Tagghanterare: Det låter dig hantera och distribuera marknadsföringstaggar för att mäta din ROI för annonsering samt spåra Flash-, video- och sociala nätverkssajter och applikationer utan att röra kod.
 • Optimera: Google Optimize är ett A / B-testverktyg som förbättrar dina webbplatsomvandlingar genom att låta dig genomföra experiment.

Generellt sett är Site Kit bäst för utgivare som äger en webbplats, utvecklare som hanterar flera klientprojekt och pluginförfattare och webbhotelltjänster.

Googles Site Kit Review: Översikt över funktionerna

Site Kit erbjuder fantastiska funktioner för sina användare. Som nämnts tidigare hjälper det dig att lägga till olika Google-tjänster till din WordPress-instrumentpanel så att du kan se alla dina rapporter på ett ställe utan att byta in dig till olika tjänster. Det bästa med detta plugin är att det gör det enkelt att konfigurera alla dessa tjänster på din webbplats utan att behöva röra en kodrad.

Här är de funktioner som plugin-programmet erbjuder.

 • Trafik: Det ger en övergripande rapport om trafiken som din webbplats får. Trafiken är ytterligare uppdelad i organisk, remiss, direkt och e-post. Så du vet var exakt din trafik kommer ifrån.
 • Sidhastighet: Vet hur snabb din webbplats laddas och hitta sätt att förbättra den.
 • Adsense: Tjäna pengar på din webbplats för att tjäna lite extra pengar
 • Tagghanterare: Hjälper dig att spåra olika marknadsföringstaggar på din webbplats.
 • Söktratt: Visar antalet visningar och klick som din webbplats har fått under en tidsperiod.

Installera Site Kit Plugin på WordPress

Om du vill använda Site Kit på din WordPress-webbplats måste du först installera plugin på din instrumentbräda. För det, logga in på din WordPress-instrumentpanelen och klicka på Plugin »Lägg till nytt. Använd nu sökfältet och leta efter Site Kit-plugin.

Webbplatspaketinstallation

När du hittat den klickar du på Installera nu följt av Aktivera -knappen för att plugin ska börja fungera. När plugin-programmet är aktiverat ser du följande meddelande på skärmen.

installera Site Kit, site kit plugin, site kit, google site kit

Klicka på Starta installationen knapp. Detta tar dig till en ny skärm där du måste verifiera ägandet till din webbplats.

google site kit, google site kit plugin, google site kit review

Logga in på ditt konto med ditt Google-konto. En liten popup visas på skärmen där du ber dig tillåta att se och hantera dina Search Console-data. Följ stegen för att ge tillstånd för insticksprogrammet för att verifiera och komma åt ditt konto under de kommande sekunderna. När installationen är klar klickar du på Gå till Site Kit Dashboard knapp. Det tar dig till din webbplatspaket direkt på din WordPress-webbplats.

Så här ser det ut.

Google Site Kit Dashboard

Lägga till fler Google-tjänster till webbplatspaketet

Om du vill ha mer information i din instrumentbräda kan du med Site Kit göra det också. Du behöver helt enkelt gå till Site Kit »Inställningar. Du ser tre olika flikar här:

 • Ansluten tjänst
 • Anslut fler tjänster
 • Administratörsinställningar

Gå till Anslut fler tjänster flik.

Klicka här på Analytics-panelen Inställningsanalys alternativ. Innan du ställer in Analytics kan du inte lägga till Tag Manager och Optimera tjänster.

Logga in på ditt Google-konto och klicka på Tillåta i följande steg för att ge åtkomst för plugin-programmet för att visa rapporter på din Google Analytics-instrumentpanel. Du kommer nu igen att vara på din WordPress-instrumentpanelen där du kan konfigurera ditt Analytics-konto genom att klicka på Konfigurera Analytics knapp.

Site Kit av Google Analytics

Efter detta steg kommer Site Kit att hantera allt åt dig. Den importerar dina data från Google Analytics och visar dina rapporter direkt på din WordPress-instrumentpanel. Du kan också upprepa samma process med de andra tjänsterna.

Kontrollera dina rapporter i webbplatspaketet

Nu när allt är konfigurerat är det dags för dig att kontrollera dina webbplatsrapporter. Du kan kontrollera dina rapporter genom att gå till Site Kit »Instrumentpanelen. Här ser du alla Google-tjänster du har anslutit till din webbplats.

instrumentpanelen, Site Kit

När du bläddrar längre ner ser du fler rapporter om hur din webbplats presterar, webbplatsens hastighet på mobil och skrivbord, etc. Du kan också välja tidsramen för dessa rapporter i det övre högra hörnet på skärmen. Om du har Adsense installerat kommer Site Kit att visa dig rapporter om det också.

Koppla bort enstaka tjänster på webbplatspaketet

Site Kit låter dig också koppla bort dina tjänster från din webbplats utan några komplikationer. Gå bara till Site Kit »Inställningar» Anslutna tjänster. Välj den tjänst du vill koppla bort och klicka på Redigera knappen under den.

Site Kit

Till höger har du ett alternativ som heter Koppla bort analysen för webbplatspaket. Klicka på det här alternativet. En pop-up visas som bekräftar om du verkligen vill koppla bort den. Klicka på knappen Koppla från. Och det är allt.

Proffs med webbplatspaket – vad vi gillade om det

Site Kit är ett bra alternativ för dig om din webbplats är ansluten till olika Google-tjänster och du vill se rapporterna om alla dessa tjänster på en enda plats.

Det gör det enkelt att spåra och analysera vad som händer på din webbplats. Med detta plugin kan du ha all den grundläggande information du behöver om din webbplats, till exempel hur dina besökare upptäckte din webbplats, deras beteende på webbplatsen, etc..

Istället för att logga in på olika plattformar och titta på dina rapporter individuellt, ger Sit Kit dig alla rapporter i en enkel och centraliserad instrumentpanel. Så inte längre växla mellan olika webbläsarflikar.

Site Kit Nackdelar – Vad det saknar

Site Kit har vissa nackdelar också. Här är några av dem.

 • Erbjuder begränsad information på instrumentpanelen: Eftersom det ansluter så många Google-tjänster till din WordPress-instrumentpanelen kan du bara se begränsad information från var och en av dessa tjänster. Och ibland räcker det inte särskilt när det gäller att fatta stora beslut.
 • Saknar förbättrad e-handelsintegration: Site Kit har inget alternativ att låta dig spåra olika e-handelselement på din webbplats. Det visar till exempel inte intäkterna, den genomsnittliga beställningsstorleken, de bästa produkterna etc. i din onlinebutik.
 • Inget spårningsalternativ tillgängligt: Site Kit låter dig inte spåra olika former på din webbplats. Så om du vill spåra ditt kontaktformulär eller beställningsformulär för att veta dina omvandlingar, kan du bli besviken.

Vår bedömning: Är webbplatspaket rätt för dig?

Site Kit kan vara en bra lösning för användare som vill ha en enda instrumentbräda med minimala detaljer. Dessutom samlar Site Kit information från varje Google-tjänst och presenterar dem på ett enda ställe.

Men om du vill utnyttja Googles tjänster till fullo, kanske Site Kit inte passar bra.

Till exempel, Med Site Kit kan du bara ha en grundläggande installation av Google Analytics.

Med den grundläggande Analytics-konfigurationen får du inte detaljerad information, som e-handelstransaktionsdata, ladda ner spårningsdata, händelsespårningsdata och mer. Detta kräver ett Site Kit-alternativ som MonsterInsights, vilket är den mest omfattande Google Analytics-plugin för WordPress.

monsterinsights, användar-inloggning och registrering plugins

Med MonsterInsights kan du få alla rapporter som Site Kit erbjuder, inklusive Google Analytics, Search Console, AdSense och mer. MonsterInsights använder sin Google Analytics-integration för att spåra Search Console-data, AdSense-data, hastighetsspårningsdata och mer.

Dessutom ger det ytterligare rapporter som Site Kit inte erbjuder, inklusive e-handelsförsäljningsdata, uppgifter om kopplade länkar osv..

Läs mer om MonsterInsights i vår detaljerade recension.

Så det är det. Vi hoppas att du tyckte att den här artikeln var till hjälp. Om du gillade vår granskning av Google Site Kit kanske du också är intresserad av att lära dig hur du ställer in nedladdningsspårning i WordPress med Google Analytics

Övergripande
Betyg Stjärna fullBetyg Stjärna fullBetyg Stjärna fullBetyg Stjärna fullBetyg Stjärna tom 4,0 / 5,0

Funktioner
Betyg Stjärna fullBetyg Stjärna fullBetyg Stjärna fullBetyg Stjärna tomBetyg Stjärna tom 3.0 / 5.0

Prestanda
Betyg Stjärna fullBetyg Stjärna fullBetyg Stjärna fullBetyg Stjärna fullBetyg Stjärna full 5,0 / 5,0

Stöd
Betyg Stjärna fullBetyg Stjärna fullBetyg Stjärna fullBetyg Stjärna tomBetyg Stjärna tom 3.0 / 5.0

Enkel användning
Betyg Stjärna fullBetyg Stjärna fullBetyg Stjärna fullBetyg Stjärna fullBetyg Stjärna full 5,0 / 5,0

Prissättning
Betyg Stjärna fullBetyg Stjärna fullBetyg Stjärna fullBetyg Stjärna fullBetyg Stjärna full 5,0 / 5,0

Skaffa webbplatspaket från Google Now »

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map