Google XML-nettkart

Bekymret for at Google indekserer WordPress-nettstedet ditt ordentlig? Da kan du bruke hjelp av Google XML Sitemaps-plugin for WordPress. I Google XML-områdekartgjennomgangen lærer du alt om hvordan dette gratis plugin-programmet kan hjelpe deg med å generere et spesielt nettstedskart og varsle alle de store søkemotorene når bloggen din oppdateres, slik at nettstedet ditt indekseres ordentlig..


Google XML-nettkartgjennomgang

Hvorfor trenger du et nettstedskart?

Søkemotorer som Google bruker roboter for å gjennomsøke nettet og finne nye nettsteder og sider. Bots bruker ikke nettet akkurat som mennesker gjør, så de kan ha problemer med å sette sammen et fullstendig bilde av nettstedet ditt, avhengig av hvordan det er strukturert.

Hvis det for eksempel er en side på nettstedet ditt som ikke kan nås fra hjemmesiden din i et visst antall klikk, eller ikke er lenket til fra andre sider i det hele tatt, kan det hende at det ikke indekseres av Google.

Det er hvor XML-nettkart kom inn.

Et XML-områdekart er en spesiell fil i XML-format (Extensible Markup Language) som viser alle sidene på bloggen din. Googles bots ser etter en fil som heter sitemap.xml i rotkatalogen din når du gjennomsøker nettstedet. Når de finner den, bruker de listen over sider i filen for å indeksere alle sidene på nettstedet ditt, og sikre at ingenting viktig blir savnet.

Google XML-sitemaps-pluginen vil også varsle (“ping”) Google og andre store søkemotorer når nettstedskartet ditt oppdateres, og be dem om å gjennomsøke nettstedet ditt igjen og indeksere de nye sidene dine.

Når du bruker et nettstedskart-programtillegg garanterer det ikke forbedring rangeringer av søkemotorer, det vil hjelpe nettstedet ditt til å indekseres skikkelig av Google og andre søkemotorer.

Sitemaps er også spesielt nyttige hvis:

 • Nettstedet ditt har hundrevis av sider. Google kan ha problemer med å indeksere dem alle, avhengig av hvordan nettstedet ditt er strukturert.
 • Nettstedet ditt har en uvanlig struktur og ikke alle sidene er koblet sammen.
 • Nettstedet ditt er nytt og / eller har ikke mange lenker peker på det fra hele nettet.

Slik konfigurerer du plugin-modulen Google XML Sitemaps

Etter å ha installert plugin-modulen, kan du navigere til det nye menyvalget Innstillinger > XML-Sitemap.

I de fleste tilfeller vil standardinnstillingene være nok til å lage et effektivt nettstedskart. Noe av det gode med denne pluginen er at du bokstavelig talt kan installere og aktivere den, og den fungerer bare!

Det er imidlertid noen alternativer du kanskje vil vurdere.

Google XML-nettkartgjennomgang - Grunnleggende alternativer

Under “Grunnleggende alternativer” vil plugin-en være satt til å varsle Google og Bing om oppdateringer til nettstedskartet ditt, komprimere nettstedkartet automatisk og inkludere et nettstedskart i HTML-format samt XML-områdekartet.

Google XML-nettkartgjennomgang - Avanserte alternativer

Under “Avanserte alternativer”, bør alternativet for å øke minnebegrensningen eller utførelsestidsgrensen bare prøves hvis du får en “uten minne” -feil mens du prøver å generere nettstedkartet ditt.

Et XSLT-stilark kan brukes til å tilpasse utseendet til nettstedskartet. Normalt er ikke et XML-områdekart ment å være lest av mennesker, bare bots. Men hvis du vil kunne se nettstedkartet ditt, kan du style det med et XSLT-stilark, på samme måte som hvordan CSS stiler en HTML-side.

Hvis WordPress-bloggen din er installert i en underkatalog (for eksempel www.example.com/blog), og du vil inkludere sider som er i hovedkatalogen (for eksempel www.example.com/page), må du Bruk alternativet til å overstyre grunnleggende URL og plassere områdekartet i rotdomenet. For instruksjoner om hvordan du gjør det, kan du se veiledningen på Flytt nettstedkartet til domeneroten på utviklerens nettsted.

Du kan også velge å generere et HTML-sitemap.

Eventuelt kan du sjekke av alternativet for å la bruksstatistikk bli sendt anonymt til utvikleren, slik at de kan optimalisere plugin-modulen for den mest brukte versjonen av WordPress og forbedre oversettelser for de vanligste språkene..

Tilpasse nettstedkartet ditt

Selv om Google XML-nettkart kan brukes effektivt ut av boksen, kan du også tilpasse pluginprogrammet for å inkludere eller ekskludere spesifikt innhold fra nettstedskartet ditt, eller prioritere det på forskjellige måter.

Under delen “Tilleggssider” kan du legge til bestemte sider på nettstedskartet som ikke allerede er i bloggen din. Hvis bloggen din for eksempel er i en underkatalog, og du vil legge til en side fra rotkatalogen, kan du legge den til her.

Du kan også velge å ekskludere bestemte sider eller til og med hele bloggkategorier fra områdekartet under delen “Ekskluderte elementer”.

Er det viktig hvordan bloggsidene dine blir prioritert?

Flere alternativer i Google XML Sitemaps-pluginen lar deg rangere innholdet ditt etter prioritet.

google-xml-sitemap-gjennomgang-prioriteringer

Dette forteller bare Google og andre søkemotorer hvor viktig en side på bloggen din er sammenlignet med de andre. For eksempel vil du sannsynligvis ønske å rangere hjemmesiden din som høyere prioritert enn kontaktsiden din.

Det påvirker ikke hvordan Google rangerer nettstedet ditt i forhold til andre nettsteder.

Det kan være en god idé å finjustere prioriteringsinnstillingene dine hvis Google ser ut til å rangere bestemt innhold i forhold til annet lignende innhold på bloggen din som du foretrekker å rangere. For eksempel, hvis du har to sider som ligner innhold og nøkkelord, men feil side holder rangering for søk, kan det være lurt å rangere den viktigere siden som høyere prioritert.

Under “Innleggsprioritet” kan du velge hvordan du vil rangere innlegg i prioritering eller ikke, og i så fall om du vil rangere dem individuelt etter antall kommentarer eller samlet etter kommentargjennomsnittet for alle innleggene dine.

Kjennelse

Google XML Sitemaps er en brukervennlig plugin som er nyttig for enhver blogg. Det vil ikke bremse nettstedet ditt eller ta mye plass, men det vil hjelpe Google og andre søkemotorer å forstå hvordan nettstedet ditt er strukturert og indeksere det riktig. I tillegg er det gratis!

Plugin-en er veldig enkel, og trenger vanligvis ikke støtte. Utvikleren har dokumentasjon og opplæringsprogrammer for feilsøking av de vanligste problemene på nettstedet hans. Imidlertid kan en-til-en-støtte være treg eller mangler fordi pluginen, en av de mest populære i hele WordPress-katalogen, er utviklet og støttet av bare én person..

Vi gir Google XML Sitemaps 4 av 5 stjerner. Her er oversikten over gjennomgangsscore:

Alt i alt
Rating Stjerner FullRating Stjerner FullRating Stjerner FullRating Stjerner FullVurdering Stjernetomt 4,0 / 5,0

Funksjoner
Rating Stjerner FullRating Stjerner FullRating Stjerner FullRating Stjerner FullRating Stjerner Full 5,0 / 5,0

Opptreden
Vurdering StjernetomtVurdering StjernetomtVurdering StjernetomtVurdering StjernetomtVurdering Stjernetomt 0,0 / 5,0

Brukerstøtte
Rating Stjerner FullRating Stjerner FullVurdering StjernetomtVurdering StjernetomtVurdering Stjernetomt 2,0 / 5,0

Brukervennlighet
Rating Stjerner FullRating Stjerner FullRating Stjerner FullRating Stjerner FullRating Stjerner Full 5,0 / 5,0

Priser
Rating Stjerner FullRating Stjerner FullRating Stjerner FullRating Stjerner FullRating Stjerner Full 5,0 / 5,0

Få Google XML-nettkart nå »

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map