Google XML-webbplatskartor

Är du orolig för att Google indexerar din WordPress-webbplats ordentligt? Sedan kan du använda hjälp av Google XML Sitemaps-plugin för WordPress. I vår Google XML-webbplatskarta granskar du allt om hur detta gratis plugin kan hjälpa dig att skapa en speciell webbplatskarta och meddela alla de stora sökmotorerna när din blogg uppdateras, vilket säkerställer att din webbplats kommer att indexeras ordentligt.


Google XML Sitemaps Review

Varför behöver du en webbplatskarta?

Sökmotorer som Google använder bots för att genomsöka webben och hitta nya webbplatser och sidor. Bots använder inte webben precis som människor gör, så de kan ha problem med att sätta ihop en fullständig bild av din webbplats beroende på hur den är strukturerad.

Om det till exempel finns en sida på din webbplats som inte kan nås från din hemsida i ett visst antal klick, eller inte alls är kopplad till från andra sidor, kanske den inte indexeras av Google.

Det är där XML-webbplatskartor kom in.

En XML-webbplatskarta är en speciell fil i XML-format (Extensible Markup Language) som visar alla sidor på din blogg. Googles bots letar efter en fil som heter sitemap.xml i din rotkatalog när du genomsöker din webbplats. När de hittar den använder de listan med sidor i filen för att indexera alla sidor på din webbplats, vilket säkerställer att inget viktigt blir missat.

Google XML-sitemaps-plugin kommer också att meddela (“ping”) Google och andra stora sökmotorer när din webbplatskarta uppdateras, och uppmanar dem att genomsöka din webbplats igen och indexera dina nya sidor.

När du använder en webbplatskarta kan inte plugin garanteras att det förbättras sökmotors ranking, det hjälper din webbplats att indexeras ordentligt av Google och andra sökmotorer.

Sitemaps är också särskilt användbara om:

 • Din webbplats har hundratals sidor. Google kan ha problem med att indexera dem alla, beroende på hur din webbplats är strukturerad.
 • Din webbplats har en ovanlig struktur och inte alla sidor är länkade ihop.
 • Din webbplats är ny och / eller har inte många länkar pekar på det från hela webben.

Hur du ställer in Google XML Sitemaps-plugin

När du har installerat insticksprogrammet kan du navigera till det nya menyalternativet Inställningar > XML-Sitemap.

I de flesta fall räcker standardinställningarna för att skapa en effektiv webbplatskarta. En av de fantastiska sakerna med detta plugin är att du bokstavligen kan installera och aktivera det, och det fungerar bara!

Det finns dock några alternativ du kanske vill granska.

Granskning av Google XML-webbplatskartor - Grundläggande alternativ

Under “Grundläggande alternativ” kommer plugin att ställas in för att meddela Google och Bing om uppdateringar till din webbplatskarta, komprimera din webbplatskarta automatiskt och inkludera en webbplatskarta i HTML-format samt din XML-webbplatskarta.

Google XML-webbplatskartor - Avancerade alternativ

Under “Avancerade alternativ” bör alternativet att öka minnesgränsen eller exekveringstiden endast provas om du får ett “ur minne” -fel när du försöker generera din webbplatskarta.

Ett XSLT-formatmall kan användas för att anpassa utseendet på din webbplatskarta. Normalt är en XML-webbplatskarta inte avsedd att läsas av människor, bara bots. Men om du vill kunna se din webbplatskarta, kan du utforma den med ett XSLT-formatmall, på samma sätt som CSS-format en HTML-sida.

Om din WordPress-blogg är installerad i en underkatalog (till exempel www.example.com/blog), och du vill inkludera sidor som finns i huvudkatalogen (t.ex. www.example.com/page), måste du använd alternativet för att åsidosätta bas-URL: en och placera webbplatskartan i rotdomänen. För instruktioner om hur du gör det kan du se handledning om Flytta din webbplatskarta till din domänrot på utvecklarens webbplats.

Du kan också välja att generera en HTML-webbplatskarta.

Valfritt kan du avmarkera alternativet att låta användningsstatistik skickas anonymt till utvecklaren, så att de kan optimera plugin för den mest använda versionen av WordPress och förbättra översättningar för de vanligaste språken.

Anpassa din webbplatskarta

Medan Google XML-webbplatskartor kan användas effektivt utanför rutan, kan du också anpassa pluginprogrammet för att inkludera eller utesluta specifikt innehåll från din webbplatskarta eller prioritera det på olika sätt.

Under avsnittet “Ytterligare sidor” kan du lägga till specifika sidor till din webbplatskarta som inte redan finns i din blogg. Om din blogg till exempel finns i en underkatalog och du vill lägga till en sida från rotkatalogen kan du lägga till den här.

Du kan också välja att utesluta vissa sidor eller till och med hela bloggkategorier från din webbplatskarta under avsnittet “Exkluderade objekt”.

Är det viktigt hur din bloggs sidor prioriteras?

Flera alternativ i Google XML Sitemaps-plugin gör att du kan rangordna ditt innehåll efter prioritet.

google-xml-sitemap-review-prioriteringar

Detta berättar bara för Google och andra sökmotorer hur viktig en sida på din blogg är jämfört med de andra. Till exempel skulle du förmodligen vilja bedöma din startsida som högre prioritet än din kontaktsida.

Det påverkar inte hur Google rankar din webbplats i förhållande till andra webbplatser på webben.

Att justera dina prioriterade inställningar kan vara en bra idé om Google verkar ranka visst innehåll jämfört med annat liknande innehåll på din blogg som du föredrar att rangordna. Om du till exempel har två sidor som liknar innehåll och nyckelord, men fel sida behåller rankningen för sökningar, kanske du vill rangordna den viktigare sidan som högre prioriterad.

Under “Inläggsprioritet” kan du välja hur du ska rangordna inlägg i prioritet eller inte, och i så fall om du vill rangordna dem individuellt efter antal kommentarer eller sammanlagt med kommentargenomsnittet för alla dina inlägg.

Dom

Google XML Sitemaps är ett lättanvänt plugin som är användbart för alla bloggar. Det bromsar inte din webbplats eller tar mycket plats, men det hjälper Google och andra sökmotorer att förstå hur din webbplats är strukturerad och indexera den korrekt. Dessutom är det gratis!

Plugin är mycket enkel och kräver vanligtvis inte support. Utvecklaren har dokumentation och handledning för felsökning av de vanligaste problemen på sin webbplats. En-mot-en-support kan dock vara långsam eller saknas eftersom plugin, en av de mest populära i hela WordPress-katalogen, är utvecklad och stöds av bara en person.

Vi ger Google XML Sitemaps 4 av 5 stjärnor. Här är uppdelningen av våra granskningsresultat:

Övergripande
Betyg Stjärna fullBetyg Stjärna fullBetyg Stjärna fullBetyg Stjärna fullBetyg Stjärna tom 4,0 / 5,0

Funktioner
Betyg Stjärna fullBetyg Stjärna fullBetyg Stjärna fullBetyg Stjärna fullBetyg Stjärna full 5,0 / 5,0

Prestanda
Betyg Stjärna tomBetyg Stjärna tomBetyg Stjärna tomBetyg Stjärna tomBetyg Stjärna tom 0,0 / 5,0

Stöd
Betyg Stjärna fullBetyg Stjärna fullBetyg Stjärna tomBetyg Stjärna tomBetyg Stjärna tom 2,0 / 5,0

Enkel användning
Betyg Stjärna fullBetyg Stjärna fullBetyg Stjärna fullBetyg Stjärna fullBetyg Stjärna full 5,0 / 5,0

Prissättning
Betyg Stjärna fullBetyg Stjärna fullBetyg Stjärna fullBetyg Stjärna fullBetyg Stjärna full 5,0 / 5,0

Hämta Google XML-webbplatskartor nu »

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map