LearnDash Review – Skapa din onlinekurs i WordPress

Vill du skapa och sälja onlinekurser på din WordPress-webbplats? LearnDash WordPress-plugin designades för exakt det syftet, dvs för att hjälpa dig att skapa och sälja onlinekurser på din WordPress-webbplats. Men är det det bästa valet?


I denna LearnDash-granskning tittar vi på dess funktioner, funktioner, prissättning och mer för att hjälpa dig att avgöra om det är rätt plugin för dig.

Om LearnDash

learndash-wordpress-plugin

LearnDash är det populäraste LMS-plugin-programmet för WordPress. Det används av Fortune 500-företag, stora universitet världen över och av professionella utbildningsorganisationer för att skapa fantastiska kurser för sina användare och studenter.

Det är en enkel men ändå kraftfull plugin full av lysande funktioner. Du kan enkelt konfigurera dess inställningar och skapa mind-blowing kurser på din WordPress-webbplats. Om du har riktigt intressant och användbar information om något ämne kan du enkelt utveckla onlinekurser, sälja dem och tjäna pengar online. Du kan ställa in engångspris, återkommande betalningar och prenumerationer eller medlemsplaner för att sälja dina kurser.

Med LearnDash kan du erbjuda en underhållande inlärningsupplevelse för dina läsare via olika gamification-tekniker, belöningssystem och engagemangsutlösare. Det lockar användare att ta fler kurser och förbättrar användarnas engagemang på din webbplats. Till exempel kan du visa kursens framsteg, leverera certifikat, tilldela poäng och dela ut märken för att uppmuntra eleverna.

LearnDash-granskning: Komma igång med LearnDash

LearnDash-plugin har ett riktigt enkelt, användarvänligt gränssnitt som gör att du enkelt kan konfigurera dess inställningar för att skapa onlinekurser.

För att komma igång måste du installera plugin-programmet på din WordPress-webbplats. För mer information, följ vår guide för hur du installerar ett WordPress-plugin.

När du har installerat och aktiverat plugin ser du det LearnDash LMS läggs till i din WordPress-instrumentpanelen. Klicka på det och gå till inställningar. Klicka sedan på LMS-licens och ange ditt användarnamn och licensnyckel.

insatslicens learndash

Du hittar licensnyckeln i ditt konto på LearnDash-webbplatsen.

Därefter går du till PayPal-inställningar och ange dina PayPal-detaljer för att acceptera betalningar.

learndash-paypal-settings

Efter det kan du granska andra flikar i Inställningar. När du har granskat dem alla, glöm inte att klicka Spara.

Skapa din första kurs med LearnDash

För att lägga till en ny kurs, gå till LearnDash LMS »Kurser från din WordPress-instrumentpanel. Klicka sedan Lägg till ny.

Nu ser du en kursredaktör som ser ut precis som den vanliga WordPress-postredigeraren.

add-ny-rätters learndash

Lägg till din kurstitel först. Lägg sedan till kursbeskrivningen i postområdet.

När du bläddrar ner ser du det LearnDash Course Builder. Därifrån kan du lägga till lektioner, ämnen och frågesporter på din onlinekurs.

learndash-kurs-builder

Du kan lägga till lektioner genom att klicka på Lägg till på fliken Lektioner.

add-lektioner-learndash

När du har lagt till önskat antal lektioner drar du dem till höger kolumn.

dra-lektioner till skapa-kurs

En lektion kan ha många ämnen. En lektion är rubriken medan ämnen är underrubriker inom huvudrubriken.

För att lägga till ämnen kan du klicka på Lägg till på fliken Ämnen. När du har lagt till nödvändigt antal ämnen kan du dra dem in i rätt lektioner på den högra panelen. Se till att utöka din lektion för att lägga till ämnen i den.

Create-ämnen-learndash

På samma sätt kan du lägga till lektionsfrågor genom att följa samma process. Du kan lägga till frågesport lektionsmässigt och globalt för hela kursen.

learndash-frågesporter

När du har lagt till tillräckligt med lektioner, ämnen och frågesporter till din kurs från LearnDash Course Builder kan du bläddra ner till LearnDash-kursinställningar.

learndash-rätters inställningar

Från det här avsnittet kan du ställa in olika alternativ för kursen som kursmaterial, kurspristyp, kurspunkter, tillhörande certifikat etc. När du har granskat alla inställningar, gå vidare och klicka Spara utkast.

Nu ser du en Tillhörande innehåll avsnittet läggs till högst upp på den högra sidofältet på din kursredigeringssida.

associerade-innehåll-learndash

Avsnittet Associated Content visar alla lektioner, ämnen och frågesporter som skapats för din kurs. Du kan se kursens allmänna kontur därifrån.

Låt oss gå vidare och kolla hur vi lägger till innehåll till lektioner, ämnen och frågesporter.

Lägga till innehåll i LearnDash-lektioner, ämnen och frågesporter

Nu när vi har skapat dispositionen för din första onlinekurs är vi redo att lägga till innehåll till lektioner, ämnen och frågesporter.

Allt du behöver göra är att gå till Tillhörande innehåll och klicka sedan på titeln på lektionen, ämnet eller frågesporten du vill lägga till innehåll till. För denna handledning klickade vi på Lektion 1: Introduktion.

klicka lektion till edit-learndash

Den öppnar automatiskt redigeraren där du kan redigera och lägga till innehåll i respektive lektion, ämne eller frågesport. Nu kan du lägga till text, bilder och till och med bädda in videor i dina lektioner.

edit-lektion-learndash

Sedan kan du bläddra ner och konfigurera dina inställningar. Du hittar ett liknande gränssnitt för kurser, lektioner, ämnen och frågesporter så det är enkelt att konfigurera dem alla.

En gång lägger du till innehåll i alla tillhörande lektioner, ämnen och frågesporter, du kan gå till kursredigeraren och publicera din kurs.

Fler LearnDash Plugin-alternativ

LearnDash kommer med en komplett uppsättning funktioner och alternativ som gör att du kan ge en spännande e-learning-upplevelse till dina användare. Nu när du vet hur du skapar en onlinekurs med LearnDash, låt oss kolla in några av dess mest intressanta funktioner och alternativ.

1. LearnDash-certifikat

Du kan tilldela dina användare officiella certifikat baserat på deras frågesportprestanda, genomföra en kurs eller båda. Certifikaten är helt anpassningsbara och stöder dynamiska data inklusive användarnamn, kurs- eller frågesportnamn, poäng och mycket mer.

Certifieringsalternativ gör dina kurser mer autentiska och hjälper till att få dina användares förtroende.

2. Avancerade alternativ för intäktsgenerering

LearnDash gör det mycket enkelt att sälja dina onlinekurser. Det har enkla alternativ för att låta dig ställa in pris för dina onlinekurser, välja ett betalningsschema och ta beställningar. Du kan ställa in den för ett engångsköp, återkommande betalningar eller medlemsplaner.

3. Användarprofiler

LearnDash skapar användarprofiler för dina kunder. Genom att gå till sina användarprofiler kan de enkelt spåra sin kursaktivitet.

4. Kraftfulla administrationsalternativ

LearnDash ger dig kraftfulla administrationsalternativ för att organisera dina elever och kurser väl. Du kan gruppera dina studenter, köra rapporter om användarregistrering, framsteg och frågesportprestanda, löpa ut kursåtkomst och mycket mer.

5. LearnDash Addons

LearnDash har ett antal gratis- och premiumtillägg för att du kan utöka funktionaliteten i ditt lärningshanteringssystem. Det har tillägg för WooCommerce, bbPress, Stripe, MailChimp (kolla också in dessa bättre alternativ till MailChimp), Slack och många andra populära applikationer.

Du kan se hela listan över LearnDash-funktioner genom att gå till den officiella LeanDash-webbplatsen.

LearnDash-plugin: Prissättning och support

LearnDash är ett premium-plugin med 3 prisplaner. Det bästa med deras prissättning är att de erbjuder en stor rabatt ibland, så håll utkik efter!

learndash-prissättning

1. Grundläggande: Grundplanen kostar normalt 199 dollar, men du kan få den för mindre när de erbjuder rabatt. De erbjuder en rabatt på upp till 40%.

Om du köper denna plan kan du få en webbplatslicens och alla LearnDash-funktioner utom för propanel. ProPanel är ett avancerat tillägg för rapportering för LearnDash.

2. Pluspaket: Pluspaketet kostar normalt 299 dollar. Det kan användas på upp till tio webbplatser. Den innehåller alla LearnDash-funktioner inklusive ProPanel.

3. Pro-paket: Det vanliga priset för Pro-paketet är $ 369. Med detta paket kan du få upp till 25 webbplatslicenser.

Alla dessa prissättningsplaner inkluderar ett års support och uppdateringar. Dessutom får du LearnDashs demositefiler.

LearnDashs Hjälpcenter erbjuder ett rikt FAQ-avsnitt där du kan hitta svar på frågor före försäljning, tekniska frågor och andra allmänna frågor. Om du behöver personlig support måste du öppna en supportbiljett.

Vår bedömning om att använda LearnDash-plugin på din WordPress-webbplats

LearnDash-plugin är utan tvekan den mest kraftfulla och användarvänliga WordPress LMS-plugin. Det gör att du enkelt kan skapa fullständiga onlinekurser på din WordPress-webbplats och tjäna pengar genom att sälja dem.

Plugin har en komplett uppsättning funktioner för att organisera kurser och dina kunder. Det har också intressanta alternativ att engagera dina elever och uppmuntra dem att ta fler kurser.

Dessutom har det integrationer med ett antal populära plugins och applikationer, så du kan använda dina favoritverktyg för att lägga till funktionalitet i ditt lärningshanteringssystem.

Vi tror att LearnDash är det ultimata plugin för lärningshanteringssystem som finns tillgängligt idag. Så vi rekommenderar starkt LearnDash till någon av våra användare som vill skapa onlinekurser, sälja dem och tjäna pengar.

Vi ger det 4,5 av 5 stjärnor. Här är uppdelningen av vår granskning:

Övergripande
Betyg Stjärna fullBetyg Stjärna fullBetyg Stjärna fullBetyg Stjärna fullBetyg Stjärna tom 4,0 / 5,0

Funktioner
Betyg Stjärna fullBetyg Stjärna fullBetyg Stjärna fullBetyg Stjärna fullBetyg Stjärna full 5,0 / 5,0

Prestanda
Betyg Stjärna fullBetyg Stjärna fullBetyg Stjärna fullBetyg Stjärna fullBetyg Stjärna full 5,0 / 5,0

Stöd
Betyg Stjärna fullBetyg Stjärna fullBetyg Stjärna fullBetyg Stjärna fullBetyg Stjärna tom 4,0 / 5,0

Enkel användning
Betyg Stjärna fullBetyg Stjärna fullBetyg Stjärna fullBetyg Stjärna fullBetyg Stjärna full 5,0 / 5,0

Prissättning
Betyg Stjärna fullBetyg Stjärna fullBetyg Stjärna fullBetyg Stjärna fullBetyg Stjärna full 5,0 / 5,0

Skaffa LearnDash nu »

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map