MonsterInsights Review 2020: Är det det bästa Google Analytics-pluginet?

Letar du efter det bästa Google Analytics-pluginet för din WordPress-webbplats? Även om du inte är en person, vet du att analyser är viktiga: att basera din strategi på riktiga data är det mest effektiva sättet att växa din webbplats på. Vår MonsterInsights-granskning visar hur detta plugin kan ge dig de handlingar du behöver.


MonsterInsights Review

Betydelsen av Google Analytics och varför du behöver ett Analytics-plugin

Om du har använt Google Analytics tidigare vet du att det är ett kraftfullt verktyg med massor av värdefull data – men det kan vara helt överväldigande. Om du inte är en analytiksexpert kan det vara mycket svårt att veta var du ska börja, eller hur man använder den informationen att använda.

Och vad är det med analysen om du inte använder data för att förbättra din webbplats?

För de flesta användare behöver du bara ett verktyg som visar dig de viktigaste uppgifterna på ett ögonblick, i ett lättförståeligt format. Data som du kan använda i direkt för att förbättra din webbplats.

Ett bra analysverktyg hjälper dig:

 • förstå vilka ämnen och format din publik gillar bäst, så att du kan skapa mer av det
 • se hur människor hittar din webbplats så att du kan fokusera dina ansträngningar på marknadsföringstaktiken som fungerar
 • ställa in och spåra dina konverteringsmål, så att du vet hur du kan förbättra och optimera din webbplats

Om du är en expert från Google Analytics kan du göra det utan ett plugin. Men en plugin som MonsterInsights kommer att ge dig all den informationen i en överblick, vilket gör analysen enkel även om du är nybörjare.

MonsterInsights är också mycket lättare att installera än Google Analytics. En nybörjare till WordPress kanske inte vet hur eller var man ska placera spårningskoden. Men installationen med MonsterInsights är mycket lättare – du behöver inte redigera någon kod på din webbplats.

Tidigare “Google Analytics av ​​Yoast”

Om du letar efter en Google Analytics by Yoast-granskning är du på rätt plats!

MonsterInsights utvecklades ursprungligen av Joost de Valk, utvecklaren bakom Yoast SEO. När Yoast växte beslutade de att fokusera uteslutande på SEO-produkter, och Google Analytics av ​​Yoast-plugin hittade ett nytt hem 2016 med Syed Balkhi och ommarkerades som MonsterInsights.

MonsterInsights har nu ett enda mål: att göra analysen enkel för nybörjare.

MonsterInsights kommer till dig av samma team som står bakom WPBeginner, OptinMonster, och WPForms.

(Se vår OptinMonster-granskning och WPForms-granskning.)

Hur man ställer in MonsterInsights

Notera: Du måste ha ett Google Analytics-konto redan skapat innan du installerar detta plugin.

Installera och aktivera plugin och navigera sedan till Insikter »Inställningar. Här kan du ansluta ditt Google Analytics-konto utan att behöva redigera någon kod.

MonsterInsights granskning

Klicka på Autentisera med ditt Google-konto för att starta.

Klicka på i popup-fönstret som visas Nästa »Klicka för att få Google-kod.

Logga in på ditt Google-konto och klicka på Tillåta för att ge MonsterInsights åtkomst till dina analysdata.

Kopiera sedan autentiseringskoden som den genererade åt dig. Klistra in koden i popupfältet i din WordPress-instrumentpanel och klicka igen på Nästa knapp.

Nu kan du välja en analysprofil från rullgardinsmenyn och sedan klicka på Nästa.

MonsterInsights Review - välj din profil

Under det är några alternativ att kolla in om du väljer:

 • Spåra utgående klick och nedladdningar: Detta kommer att hålla reda på alla klick och nedladdningar som evenemang i ditt Google Analytics-konto.
 • Tillåt spårning av anonym data: Detta kommer att skicka information anonymt till utvecklaren om hur du använder MonsterInsights, så att de kan veta vilka konfigurationer, teman och plugins som ska testas.
 • Anonyma IP: er: Detta hjälper till att anonymisera besökarnas IP-adresser.
 • Ignorera användare: Du kan ställa in din analys så att den inte spårar handlingarna för administratören, redigeraren och andra användarroller.
 • Inaktivera analyspanelen: Detta inaktiverar instrumentpanelen och stoppar all datainsamling så länge den är avmarkerad.

När du har valt dina alternativ klickar du på Spara ändringar knappen längst ner.

Det är allt! Nu när du klickar på Insikter »Instrumentpanelen, ser du din trafikstatistik.

monsterinsights rapporter

4 skäl till att din webbplats behöver MonsterInsights

Är du fortfarande inte övertygad om att använda ett Analytics-plugin som MonsterInsights när du kan ställa in det utan ett plugin? Nedan är några anledningar till att din webbplats behöver MonsterInsights.

1. Ställ in Google Analytics enkelt

MonsterInsights gör det enkelt att installera Google Analytics. Med bara några få klick kan du ansluta din webbplats till Google Analytics utan att behöva röra en enda kodrader.

2. Utnyttja avancerade spårningsfunktioner för Analytics

MonsterInsights låter dig enkelt aktivera dussintals Analytics-spårningsfunktioner på din webbplats som du annars skulle ha missat.

Även om det är lättare att ställa in grundläggande Analytics-spårning för att samla in data som sessioner, sidvisningar, avvisningsfrekvens etc., låter den grundläggande installationen inte aktivera förbättrade spårningsrapporter inklusive men inte begränsat till e-handelsspårning, formspårning och nedladdningsspårning.

Om du till exempel behöver aktivera e-handelsspårning utan ett plugin, kanske du vill lägga till ytterligare spårningskod manuellt på din webbplats. Problemet med det här tillvägagångssättet är att till och med ett litet misstag kan skjuta hela Analytics-uppgifterna.

Med MonsterInsights behöver du inte oroa dig för att skissa dina data eftersom du inte behöver beröra någon kod under installationen.

Låt oss titta på några spårningsfunktioner som du enkelt kan aktivera med MonsterInsights.

 • Spårning av e-handel: Aktivera e-handelsspårning för din WooCommerce eller Digital Downloads-butik.
 • Spårning av annonser: Förstå vilka annonsplatser som ger mest inkomst.
 • Spårning av filnedladdning: Ta reda på exakt hur många gånger användare laddar ner dina filer.
 • Anpassade dimensioner: Spåra författare, kategorier, taggar, sökningar, inloggade användare etc. på din webbplats.
 • Google AMP-spårning: Aktivera Google Analytics-spårning på dina Google AMP-aktiverade sidor.
 • Spårning av Facebook-artiklar direkt: Aktivera Analytics-spårning på dina direkta artiklar på Facebook.
 • Formulärspårning: Spåra alla dina onlineformulär med Google Analytics och samla data som formulärvyer, inlämningar och konverteringsfrekvenser.
 • Google Optimera: Aktivera Google Optimera och börja utföra A / B-test på din webbplats.
 • EU: s efterlevnad: Förbättra efterlevnaden av GDPR och andra sekretessregler.

3. Gör informerade beslut enkelt

Google Analytics-rapporter är omfattande men de kan också vara överväldigande ibland. Detta innebär också att om du inte är en Analytics-expert kan du ha svårt att fatta välgrundade beslut från hela Analytics-rapporterna.

Utan tvekan, om du vill fatta välgrundade beslut för ditt företag, måste du lära dig konsten att separera vete från massan – få rätt statistik som är viktig för ditt företag från dina överväldigande Analytics-rapporter.

En av de bästa sakerna med MonsterInsights är att det ger dig de viktigaste rapporterna som är viktiga för ditt företag i ett lättförståeligt format.

monsterinsights granskning

Det betyder att även om du inte är en Analytics-expert hjälper MonsterInsights dig enkelt att fatta datadrivna beslut som kan ha en positiv inverkan på ditt företag.

4. Hitta Analytics-rapporter direkt i din WordPress-instrumentpanel

Med MonsterInsights kan du se webbplatsens prestanda snabbt i din WordPress-instrumentbräda. Om du vill kolla hur din webbplats presterar behöver du inte nödvändigtvis logga in på ditt Google Analytics-konto varje dag. Istället kan du enkelt ta reda på det genom att helt enkelt logga in på din WordPress-instrumentpanel.

Hur staplar MonsterInsights upp mot tävlingen?

Du kan hitta massor av olika pluginprogram för besökarspårning i WordPress-pluginlagret som låter dig samla in din webbplatsstatistik och ge insikt i hur dina webbplatser fungerar när det gäller att locka besökare till din webbplats och konvertera dem till kunder.

Efter att ha jämfört MonsterInsights med några olika WordPress Analytics-plugins, nedan är några saker vi gillar om MonsterInsights.

1. Användarupplevelse

Användarupplevelsen är den enskilt mest faktorn som skiljer MonsterInsights från sin konkurrens. Inte bara kommer du att hitta det extremt enkelt att konfigurera, utan dess spårningsinställningar och arbetsflöden etablerar sig som den mest nybörjare-vänliga Google Analytics-plugin för WordPress.

Du behöver inte röra någon kod för att ställa in Google Analytics på WordPress. Om du kan peka och klicka kan du använda MonsterInsights.

2. Alla spårningsfunktioner du behöver i en enda produkt

Oavsett om du är en förläggare, en e-handelshandlare eller en liten företagare, kommer du att hitta MonsterInsights användbara lika.

monsterinsights e-handelsspårningsgranskning

Om du till exempel driver en WooCommerce-butik kanske du vet att du kan hitta dussintals WooCommerce-specifika Analytics-plugin som hjälper dig att spåra dina kundinteraktioner. Nackdelen med de produktspecifika plugins är att de begränsar din förmåga att utnyttja hela möjligheten till Analytics-spårning. I det här exemplet kan du inte spåra ansökningar om optinformulär, nedladdningsspårning och många andra händelsespåringar som inte är direkt kopplade till e-handel.

Å andra sidan, eftersom MonsterInsights är ett fullständigt Analytics-plugin, kan du spåra många händelser på din webbplats som är viktig för ditt företag. Se hela listan över MonsterInsights funktioner.

3. Mest populära Google Analytics-plugin

Med nästan 15 miljoner nedladdningar och över 1 miljon aktiva installationer är MonsterInsights den mest populära Google Analytics-plugin för WordPress. På grund av det faktum kan du hitta en hel del gratis tilläggsprogram från tredje part i det officiella plugin-arkivet som gör att du enkelt kan förbättra Analytics-spårningsfunktionerna.

Till exempel, här är ett gratis addon-plugin från tredje part som stöder MonsterInsights.

4. Inget tredje parts konto krävs

Jetpack Stats kräver till exempel att du ansluter din webbplats till WordPress.com för att börja aktivera webbplatsspårningsfunktionen. För de användare som inte vill dela trafikstatistik med WordPress.com är det omöjligt att använda Jetpack Stats.

Å andra sidan skickar Google mycket av din trafik via sökning, så att de redan vet om dina besökare.

MonsterInsights ansluter helt enkelt din webbplats till Google Analytics, så du behöver inte skapa ett annat konto.

5. Bäst lämpad för webbplatser i alla storlekar och budgetar

En annan sak som vi gillar med MonsterInsights är att det passar in i din budget.

Om du till exempel är en förläggare som vill veta hur din webbplats presterar på Google AMP-aktiverade sidor eller Facebook Instant Articles, behöver du bara prenumerera på deras Plus-plan. Om du också vill aktivera e-handelsspårning kan du också få Pro-versionen.

Men vad händer om du inte har en budget för ett Analytics-plugin?

Inga problem! En gratis lite-version är tillgänglig för nedladdning från det officiella arkivet. Innan du köper premiumversionen kan du testa lite-versionen först.

Det säger sig självt att MonsterInsights är den bästa plugin oavsett storleken och budgeten för din online-satsning.

Dokumentation och support

WordPress.org-pluginsidan och MonsterInsights webbplats har alla tutorials du behöver för att ställa in plugin och fixa eventuella problem som kan uppstå.

För den gratis versionen av plugin-programmet finns communitystöd tillgängligt i WordPress.org-supportforum.

Användare av MonsterInsights Pro-versionen har tillgång till högt betygsatt support från utvecklarna.

Vår dom

MonsterInsights uppfyller sitt mål att göra analysen lätt för nybörjare. Det ger dig den kraftfulla insikten i Google Analytics, utan överväldigandet. Det är enkelt den bästa Google Analytics-plugin för WordPress.

Vi känner oss säkra på att ge MonsterInsights 5 av 5 stjärnor. Här är uppdelningen av våra granskningsresultat:

Övergripande
Betyg Stjärna fullBetyg Stjärna fullBetyg Stjärna fullBetyg Stjärna fullBetyg Stjärna full 5,0 / 5,0

Funktioner
Betyg Stjärna fullBetyg Stjärna fullBetyg Stjärna fullBetyg Stjärna fullBetyg Stjärna full 5,0 / 5,0

Prestanda
Betyg Stjärna fullBetyg Stjärna fullBetyg Stjärna fullBetyg Stjärna fullBetyg Stjärna full 5,0 / 5,0

Stöd
Betyg Stjärna fullBetyg Stjärna fullBetyg Stjärna fullBetyg Stjärna fullBetyg Stjärna full 5,0 / 5,0

Enkel användning
Betyg Stjärna fullBetyg Stjärna fullBetyg Stjärna fullBetyg Stjärna fullBetyg Stjärna full 5,0 / 5,0

Prissättning
Betyg Stjärna fullBetyg Stjärna fullBetyg Stjärna fullBetyg Stjärna fullBetyg Stjärna full 5,0 / 5,0

Skaffa MonsterInsights nu »

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map