NextGEN Gallery Review: Är det det bästa Gallery Plugin?

Letar du efter det bästa bildgalleriets plugin för WordPress? NextGEN Gallery är ett av de äldsta och mest populära inställningarna för bildgallerier i WordPress.org-katalogen, men är det bäst? Läs vår NextGEN-galleriöversikt för att ta reda på om den lever upp till hype.


NextGEN Gallery recension

Om NextGEN Gallery

NextGEN Gallery är ett gratis och premium WordPress-galleri-plugin skapat av Imagely 2007. Sedan det släpptes har det varit populärt bland WordPress-användare, vilket gör det till det mest använda WordPress gallery-plugin hittills. Den kostnadsfria versionen av plugin-programmet har över 1 miljon aktiva installationer över hela världen.

Även om det har det högsta antalet nedladdningar och installationer, har NextGEN Gallery fått blandade användarsvar. Plugins genomsnittliga betyg på den officiella WordPress.org-plugins-sidan är 3,2 av 5 stjärnor.

NextGEN Gallery plugin låter dig skapa vackra fotogallerier och album i WordPress. Dessutom kan du ladda upp foton i bulk, importera metadata, lägga till / ta bort / ordna foton, redigera miniatyrbilder och gruppera gallerier i album. Det är ett komplett gallerihanteringsverktyg för WordPress.

Trots några nackdelar som rapporteras på WordPress.org, som vi kommer in på nedan, är det fortfarande det mest använda WordPress-galleripluginet tillgängligt baserat på dess flera funktioner.

Behöver du ett plugin för bildgalleri?

Om din webbplats är starkt bildfokuserad har du antagligen lagt märke till WordPress brister på det området. WordPress byggdes främst för bloggar med fokus på skriftligt innehåll.

Om du är en fotograf, designer, artisten eller något annat yrke som förlitar sig på visuellt innehåll kommer du att ha många bilder att dela med dina webbplatsbesökare.

Utan tvekan är det bästa sättet att organisera och visa dessa bilder med bildgallerier.

Det enda problemet är att hitta ett plugin för bildgalleri som är lätt att använda, gör att dina bilder ser bra ut och inte kommer att sakta ner din webbplats.

NextGEN-gallerifunktioner

NextGEN Gallery har ett antal sätt att hjälpa dig organisera dina bilder, inklusive:

 • batch ladda upp bilder
 • importera metadata från dina foton
 • gruppera gallerier i album

När du har laddat upp dina bilder kan du gruppera dem för att skapa antingen ett bildspel eller ett miniatyrgalleri.

För varje galleri kan du styra storlek, stil, timing, övergångar, kontroller, ljusboxeffekter och mer.

Det finns också många premium-tilläggsprogram som finns tillgängliga. Varje tillägg lägger till en ny typ av galleri, till exempel mosaik, galler eller liststil-gallerier. Du kan köpa antingen NextGEN Plus för 8 nya typer av gallerivärmar, eller NextGEN Pro för de 8 gallerierna plus fler tilläggsprogram och pro-support.

Hur du skapar ditt första NextGEN-galleri

När du har installerat och aktiverat NextGEN Gallery-insticksprogrammet kan du välja att tillåta eller hoppa över användningsdatainsamling och rapportering.

NextGEN-granskning - hoppa över datainsamling

Därefter kommer du till välkomstskärmen, där det finns en kort video som visar hur du skapar ett grundläggande galleri med standardalternativen.

Om du navigerar till Galleri »Galleriinställningar, du kan anpassa dina gallerialternativ. Du bör göra detta innan du ställer in ditt första galleri, eftersom några av de nya inställningarna inte kommer att tillämpas retroaktivt på gallerier du redan har skapat.

NextGEN Galleri granskning - inställningar

Inställningarna är organiserade efter den typ av galleri du vill skapa. Du kan ändra antalet kolumner, antalet bilder som ska visas, maximala bildmått osv. Om du flyttar över informationsikonerna ser du ett verktygstips med mer information om vad varje alternativ gör och hur det fungerar.

När dina inställningar är sparade kan du skapa ditt första galleri. Skapa helt enkelt en ny sida eller inlägg, eller redigera en befintlig sida eller inlägg du vill infoga ditt galleri i.

För att lägga till ditt galleri kan du klicka på någon av de gröna knapparna (den som säger “Lägg till galleri” eller den gröna knappen i redigeringsverktygsfältet) – båda öppnar samma fönster.

NextGEN-granskning - klicka på den gröna knappen. Vilken som.

Klicka på Lägg till galleri / bilder för att ladda upp eller välja de bilder du vill inkludera.

NextGEN-granskning - ta reda på hur du lägger till bilder

När du har laddat upp eller valt dina bilder kommer en popup att visas. Klicka inte på länken!

NextGEN-granskning - klicka inte på länken! det är en fälla

Om du klickar på länken “Hantera galleri” öppnas den i ett helt nytt fönster. Klicka istället på “X.”

Klicka nu på Visa gallerier för att infoga ditt galleri på sidan.

Klicka inte på Infoga visade gallerier knapp ännu! Det kommer att infoga ett tomt galleri. Istället måste du klicka på Vad vill du visa? avsnitt för att utöka det.

NextGEN-granskning - välj galleri

Välj sedan “Gallerier” under “Källor”.

Under “Gallerier” klickar du på det tomma fältet för att visa en lista över dina gallerier. Den du just skapade bör dyka upp. Var noga med att välja det.

Nu du kan klicka på Infoga visade gallerier -knappen och galleriet du just skapade ska visas. Men du kommer inte att se det i den visuella redigeraren. Istället ser du denna miniatyrbild:

NextGEN-granskning - mysteriumminiatyrbild

Du måste spara utkastet och förhandsgranska sidan så att det fungerar.

Dokumentation och support

NextGEN Gallery tillhandahåller omfattande dokumentation för alla funktioner på deras webbplats, med genomgång av alla tekniska detaljer, samt hjälp för felsökning och lösning av de vanligaste problemen. De erbjuder också ett urval av handledningsvideor.

Utvecklarna erbjuder aktivt stöd i supportforum för WordPress.org. Vissa recensioner klagade dock på kvaliteten på deras stöd.

Prissättning för NextGEN Gallery Plugin

NextGEN Gallery-kärnplugin finns gratis i det officiella WordPress-pluginlagret. Du kan ladda ner den därifrån och använda den på så många webbplatser du vill.

Ändå finns det dussintals kraftfulla Pro-tillägg som skapas för att lägga till kraft till kärnpluginet. Pro-tillägg används för att förbättra galleridisplayen, skapa ljuslådor, aktivera e-handel och ansluta sociala nätverk.

Om du vill använda plugin-tillägg måste du köpa en av deras premiumplaner. De har i princip tre prissättningsplaner varav 2 är specifikt för NextGen Gallery Pro-tillägg.

NextGen-gallery-pro-prissättning

Den första planen är Nästa Plus, vilket kostar 79 $. Om du köper den här planen får du alla galleriutvidgningar och pro lightbox-tillägg.

Den andra planen heter NextGEN Pro, vilket kostar 99 dollar. Den innehåller alla tillägg som tillhandahålls i Plus-planen med ytterligare e-handelsförlängningar och ett Lightroom-plugin. Om du vill använda alla NextGEN Gallery Pro-tillägg måste du därför köpa Pro-planen.

Den andra planen är Alla teman + plugins plan, som ger dig åtkomst till alla NextGEN Pro-tillägg samt alla teman som skapats av Imagely.

Alla dessa tre planer har ett års premiumstöd och uppdateringar. De har också en Livstid allt plan som låter dig använda alla Imagely-teman och plugins med support och uppdateringar för alltid.

NextGEN Gallery mot Envira Gallery

Vill du göra dina bilder ser bra ut, utan att spendera mycket tid på att försöka ta reda på hur du använder en ny plugin?

Då behöver du det bästa tillgängliga bildgalleripluginet: ett som kan skapa vackra gallerier, har massor av anpassningsalternativ samtidigt som det är lätt att använda och inte kommer att sakta ner din webbplats.

Tyvärr faller NextGEN Gallery platt på de flesta av dessa krav. Se vår dom nedan för varför.

Av de två pluginsna uppfyller bara Envira Gallery alla dessa förväntningar. Det är lätt att använda, intuitivt, snabbt och skapar vackra gallerier. Se vår fullständiga Envira Gallery Review för mer information.

Om du redan har börjat använda NextGEN Gallery och vill byta till Envira, är det enkelt – se bara den här guiden på Hur man växlar från NextGEN till Envira Gallery i WordPress.

Vår bedömning om att använda NextGen Gallery

Om du letar efter ett snabbt och enkelt sätt att skapa vackra gallerier på din WordPress-webbplats tror vi NextGEN Gallery inte är ett bra val.

Medan NextGEN Gallery har varit ett av de mest populära WordPress-galleri-pluginsna i nästan ett decennium, är recensionerna inte så bra: det är rankat bara 3,2 av 5 stjärnor på WordPress.org.

Huvudfrågan är att NextGEN Gallery har en brant inlärningskurva – användargränssnittet är oerhört ointuitivt.

Även om det har en enorm mängd anpassningsalternativ, är de svåra att navigera för att hitta de alternativ du behöver. Du kan skapa fina gallerier med NextGEN Gallery, men det tar lång tid att lära dig att konfigurera dina inställningar och få dina gallerier på det sätt du vill att de ska se ut.

Vi har också lagt märke till att NextGEN Gallery verkar använda mycket resurser och saktar ner WordPress-administratören. Ser Hur WordPress-plugins påverkar webbplatsens laddningstid för mer detaljer.

Vi ger NextGEN Gallery 4.1 av 5 stjärnor. Här är uppdelningen av våra granskningsresultat:

Övergripande
Betyg Stjärna fullBetyg Stjärna fullBetyg Stjärna fullBetyg Stjärna tomBetyg Stjärna tom 3.0 / 5.0

Funktioner
Betyg Stjärna fullBetyg Stjärna fullBetyg Stjärna fullBetyg Stjärna fullBetyg Stjärna tom 4,0 / 5,0

Prestanda
Betyg Stjärna fullBetyg Stjärna fullBetyg Stjärna fullBetyg Stjärna tomBetyg Stjärna tom 3.0 / 5.0

Stöd
Betyg Stjärna fullBetyg Stjärna fullBetyg Stjärna fullBetyg Stjärna tomBetyg Stjärna tom 3.0 / 5.0

Enkel användning
Betyg Stjärna fullBetyg Stjärna fullBetyg Stjärna fullBetyg Stjärna tomBetyg Stjärna tom 3.0 / 5.0

Prissättning
Betyg Stjärna fullBetyg Stjärna fullBetyg Stjärna fullBetyg Stjärna fullBetyg Stjärna full 5,0 / 5,0

Skaffa NextGen Gallery nu »

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map