NextGEN Gallery Review: Er det det beste Gallery Plugin?

Leter du etter det beste bildegalleri-pluginet for WordPress? NextGEN Gallery er et av de eldste og mest populære bildegalleri-pluginene i WordPress.org-katalogen, men er det best? Les gjennomgangen av NextGEN Gallery for å finne ut om den lever opp til sprøytenarkomanen.


NextGEN Galleri anmeldelse

Om NextGEN Gallery

NextGEN Gallery er et gratis og premium WordPress gallery-plugin opprettet av Imagely i 2007. Siden lanseringen har det vært populært blant WordPress-brukere, noe som gjør det til det mest brukte WordPress gallery-plugin hittil. Gratisversjonen av plugin-modulen har over 1 million aktive installasjoner over hele verden.

Selv om det har det høyeste antallet nedlastinger og installasjoner, har NextGEN Gallery fått blandede brukersvar. Plugins gjennomsnittlige rangering på den offisielle WordPress.org-plugins-siden er 3,2 av 5 stjerner.

NextGEN Gallery-plugin lar deg lage vakre fotogallerier og album i WordPress. I tillegg kan du laste opp bilder i bulk, importere metadata, legge til / slette / ordne bilder, redigere miniatyrbilder og gruppere gallerier i album. Det er et komplett galleriadministrasjonsverktøy for WordPress.

Til tross for noen få ulemper som er rapportert på WordPress.org, som vi skal komme inn på nedenfor, er det fremdeles det mest brukte WordPress-galleripluginet tilgjengelig basert på flere funksjoner.

Trenger du et bildegalleri-plugin?

Hvis nettstedet ditt er sterkt bildefokusert, har du sannsynligvis lagt merke til WordPress mangler på dette området. WordPress ble først og fremst bygget for blogger med fokus på skriftlig innhold.

Hvis du er en fotograf, designer, artist, eller noe annet yrke som er avhengig av visuelt innhold, vil du ha mange bilder du kan dele med besøkende på nettstedet.

Uten spørsmål er den beste måten å organisere og vise disse bildene med bildegallerier.

Det eneste problemet er å finne et bildegalleri-plugin som er enkelt å bruke, gjør at bildene dine ser bra ut og ikke vil redusere nettstedet ditt.

NextGEN Gallerifunksjoner

NextGEN Gallery har en rekke måter å hjelpe deg med å organisere bildene dine, inkludert:

  • batch opplasting av bilder
  • importerer metadata fra bildene dine
  • gruppere gallerier i album

Når du har lastet opp bildene dine, kan du gruppere dem sammen for å lage enten en lysbildefremvisning eller et miniatyrgalleri.

For hvert galleri kan du kontrollere størrelse, stil, timing, overganger, kontroller, lysbokseffekter og mer.

Det er også mange tilgjengelige plugins-tilleggsprogrammer tilgjengelig. Hver tillegg legger til en ny type galleri, for eksempel mosaikk, rutenett eller listestilgallerier. Du kan kjøpe enten NextGEN Plus for 8 nye typer galleridisplay, eller NextGEN Pro for de 8 galleriene pluss flere tilleggsprogrammer og pro-støtte.

Hvordan lage ditt første NextGEN-galleri

Etter å ha installert og aktivert NextGEN Gallery-pluginen, kan du velge å tillate eller hoppe over innsamling og rapportering av bruksdata.

NextGEN-gjennomgang - hopp over datainnsamling

Du blir så ført til velkomstskjermen, der det er en kort video som viser deg hvordan du oppretter et grunnleggende galleri med standardalternativene.

Hvis du navigerer til Galleri »Galleriinnstillinger, kan du tilpasse alternativene for galleriet. Dette bør du gjøre før du setter opp ditt første galleri, fordi noen av de nye innstillingene ikke vil gjelde tilbakevirkende kraft på gallerier du allerede har opprettet..

NextGEN Galleri gjennomgang - innstillinger

Innstillingene er organisert etter den type galleri du vil opprette. Du kan endre antall kolonner, antall bilder som skal vises, maksimale bildedimensjoner, osv. Hvis du overfører informasjonsikonene, ser du et verktøytips med flere detaljer om hva hvert alternativ gjør og hvordan det fungerer.

Når innstillingene er lagret, kan du opprette det første galleriet. Bare opprett en ny side eller et innlegg, eller rediger en eksisterende side eller innlegg du vil legge inn galleriet ditt i.

For å legge til galleriet ditt, kan du klikke på en av de grønne knappene (den som sier “Legg til galleri” eller den grønne knappen i redigeringsverktøylinjen) – begge åpner det samme vinduet.

NextGEN-gjennomgang - klikk på den grønne knappen. Enten.

Klikk på Legg til galleri / bilder fanen øverst for å laste opp eller velge bildene du vil ta med.

NextGEN-gjennomgang - finn ut hvordan du legger til bilder

Etter at du har lastet opp eller valgt bildene dine, vises en popup. Ikke klikk på lenken!

NextGEN-gjennomgang - ikke klikk på lenken! det er en felle

Hvis du klikker på koblingen “Administrer galleri”, åpnes den i et helt nytt vindu. I stedet er det bare å klikke på “X.”

Nå, klikk på Vis gallerier -fanen for å sette inn galleriet på siden.

Ikke klikk på Sett inn viste gallerier knappen ennå! Det vil sette inn et tomt galleri. I stedet må du klikke på Hva vil du vise? delen for å utvide den.

NextGEN-gjennomgang - velg galleriet

Under “Kilder” velger du “Gallerier.”

Under “Gallerier” klikker du på det tomme feltet for å vise en liste over galleriene dine. Den du nettopp opprettet skal dukke opp. Sørg for å velge det.

du kan klikke på Sett inn viste gallerier -knappen, og galleriet du nettopp opprettet skal vises. Imidlertid vil du ikke se det i den visuelle redaktøren. I stedet vil du se dette miniatyrbildet:

NextGEN-gjennomgang - mysterium-miniatyrbilde

Du må lagre utkastet og forhåndsvise siden for å sikre at det fungerer.

Dokumentasjon og støtte

NextGEN Gallery gir omfattende dokumentasjon for hver funksjon på nettstedet deres, med gjennomganger av alle tekniske detaljer, samt hjelp til feilsøking og løsning av de vanligste problemene. De tilbyr også et utvalg veiledningsvideoer.

Utviklerne tilbyr aktiv støtte i støtteforum for WordPress.org. Noen anmeldelser klaget imidlertid over kvaliteten på deres støtte.

Priser for NextGEN Gallery Plugin

NextGEN Gallery-kjerne-plugin er gratis tilgjengelig i det offisielle WordPress-plugin-depotet. Du kan laste den ned derfra og bruke den på så mange nettsteder du vil.

Likevel er det dusinvis av kraftige Pro-utvidelser laget for å gi strøm til kjerneplugin. Pro-utvidelsene brukes til å forbedre galleridisplayene, lage lysbokser, aktivere e-handel og koble sosiale nettverk.

Hvis du vil bruke plugin-utvidelsene, må du kjøpe en av premiumplanene deres. De har i utgangspunktet 3 prisplaner hvorav 2 er spesifikt for NextGen Gallery Pro-utvidelser.

NextGen-gallery-pro-prising

Den første planen er Neste pluss, som koster 79 dollar. Hvis du kjøper denne planen, får du alle galleriutvidelsene og pro lightbox-utvidelsene.

Den andre planen heter NextGEN Pro, som koster 99 dollar. Den inkluderer alle utvidelsene gitt i Plus-planen med ekstra e-handelsutvidelser og en Lightroom-plugin. Hvis du vil bruke alle NextGEN Gallery Pro-utvidelsene, må du kjøpe Pro-planen.

Den andre planen er Alle temaer + plugins plan, som gir deg tilgang til alle NextGEN Pro-utvidelsene, samt alle temaene som er laget av Imagely.

Alle disse tre planene kommer med 1 års premium support og oppdateringer. De har også en Livstid alt plan som lar deg bruke alle Imagely-temaer og plugins med støtte og oppdateringer for alltid.

NextGEN Gallery vs. Envira Gallery

Ønsker å få bildene dine til å se bra ut, uten å bruke mye tid på å prøve å finne ut hvordan du bruker en ny plugin?

Da trenger du den beste bildegalleri-plugin som er tilgjengelig: en som kan lage vakre gallerier, har mange tilpasningsalternativer mens den fremdeles er enkel å bruke, og ikke vil bremse nettstedet ditt.

Dessverre faller NextGEN Gallery flatt på de fleste av disse kravene. Se dommen vår nedenfor for hvorfor.

Av de to pluginene oppfyller bare Envira Gallery alle disse forventningene. Det er enkelt å bruke, intuitivt, raskt og skaper vakre gallerier. Se hele Envira Gallery Review for mer informasjon.

Hvis du allerede har begynt å bruke NextGEN Gallery og vil bytte til Envira, er det enkelt – bare se denne guiden på Hvordan bytte fra NextGEN til Envira Gallery i WordPress.

Vår dom om bruk av NextGen Gallery

Hvis du leter etter en rask og enkel måte å lage flotte gallerier på ditt WordPress-nettsted, tror vi NextGEN Gallery ikke er et godt valg.

Mens NextGEN Gallery har vært et av de mest populære WordPress gallery plugins i nesten et tiår, er anmeldelsene ikke så bra: det er rangert bare 3,2 av 5 stjerner på WordPress.org.

Hovedproblemet er at NextGEN Gallery har en bratt læringskurve – brukergrensesnittet er utrolig uintuitivt.

Selv om det har et stort utvalg av tilpasningsalternativer, er de vanskelig å navigere for å finne alternativene du trenger. Du kan lage fine gallerier med NextGEN Gallery, men det vil ta lang tid å lære deg å konfigurere innstillingene dine og få galleriene dine slik du vil at de skal se ut.

Vi har også lagt merke til at NextGEN Gallery ser ut til å bruke mange ressurser og bremser WordPress-administratoren. Se Hvordan WordPress-plugins påvirker nettstedets lastetid for flere detaljer.

Vi gir NextGEN Gallery 4.1 av 5 stjerner. Her er oversikten over vurderingene våre:

Alt i alt
Rating Stjerner FullRating Stjerner FullRating Stjerner FullVurdering StjernetomtVurdering Stjernetomt 3.0 / 5.0

Funksjoner
Rating Stjerner FullRating Stjerner FullRating Stjerner FullRating Stjerner FullVurdering Stjernetomt 4,0 / 5,0

Opptreden
Rating Stjerner FullRating Stjerner FullRating Stjerner FullVurdering StjernetomtVurdering Stjernetomt 3.0 / 5.0

Brukerstøtte
Rating Stjerner FullRating Stjerner FullRating Stjerner FullVurdering StjernetomtVurdering Stjernetomt 3.0 / 5.0

Brukervennlighet
Rating Stjerner FullRating Stjerner FullRating Stjerner FullVurdering StjernetomtVurdering Stjernetomt 3.0 / 5.0

Priser
Rating Stjerner FullRating Stjerner FullRating Stjerner FullRating Stjerner FullRating Stjerner Full 5,0 / 5,0

Få NextGen Gallery nå »

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me