omdirigering

Ser du etter en enklere måte å omdirigere nettadresser på ditt WordPress-nettsted? Det er ingen grunn til å rote med .htaccess, potensielt ødelegge nettstedet ditt, når du bruker Redirection WordPress-plugin. Finn ut hvordan du konfigurerer viderekoblinger på den enkle måten i omdirigeringsgjennomgangen.


Omdirigeringsanmeldelse

Hvorfor du bør sette opp omdirigeringer

Du har sett dem på nettet: 404 Page Not Found!

Det er en frustrerende opplevelse når du ikke finner innholdet du leter etter.

Hvis du har blogget over lengre tid, har du sannsynligvis samlet et antall 404 feil på ditt eget nettsted. Det er naturlig at en og annen 404-feil ikke ødelegger nettstedet ditt.

Men hvis du ønsker å holde leserens frustrasjon på et minimum, og sørge for at de 404-ene ikke holder søkemotorrangeringene dine, må du holde deg oppdatert.

Med automatiske viderekoblinger kan du fikse disse 404-ene og holde brukerne glade ved å sende dem til innholdet de leter etter – for ikke å nevne å beholde det lenkesaft strømmer.

Når bør du bruke viderekoblinger?

Omdirigeringer skal ikke bare være reaktive svar på ødelagte koblinger.

Du kan være proaktiv når det gjelder å forbedre brukeropplevelsen på bloggen din ved å sette opp omdirigeringer når du:

 • gi nytt navn til et innlegg eller en side for å forbedre SEO eller reflektere innholdet bedre
 • oppdater din kategorier eller tagger for bedre nettstedstruktur
 • finn ut at et annet nettsted lenker til deg med en feil URL
 • oppdater permalinkstrukturen din
 • migrere innhold til eller fra et annet nettsted
 • endre katalogen for WordPress-installasjonen

Hvilken viderekoblingskode skal du bruke?

Det er en rekke forskjellige HTTP-statuskoder som brukes til å omdirigere websider, alle med forskjellige betydninger.

Å bruke feil kode kan ha en negativ innvirkning på rangeringen av søkemotorene, så husk å velge riktig for hver omdirigering.

Viderekoblingskoder er 3 sifre lange, og alle starter med en 3. De to mest brukte er:

 • 301: Flyttet permanent. Alle fremtidige forespørsler om denne URL-en skal sendes til den nye URL-en, og koblinger bør oppdateres for å gjenspeile det nye stedet. Denne koden overfører mesteparten av lenkesaften (søkemotorens rangeringskraft) til den nye URL-en.
 • 302: Midlertidig omdirigering. Viderekobler til den nye URLen for nå, men vil i fremtiden gå tilbake til den permanente URL-en. Koblinger skal ikke oppdateres. Denne feilkoden passerer IKKE noen SEO-koblingsjuice.

For situasjonene ovenfor, bør du bruke 301 viderekoblinger.

En midlertidig viderekobling bør brukes sjelden, for ting som “kommer snart”Eller“vedlikeholdsmodus”Sider.

Hvorfor bør du bruke et viderekoblingsprogram?

En enkel viderekobling virker som den burde være en enkel oppgave – men det er vanskeligere enn du kanskje tror.

Det er noen få forskjellige måter å omdirigere nettadresser på, men den beste måten å gjøre det på er med dine .htaccess-fil, en konfigurasjonsfil som er lest av serveren din.

Å endre .htaccess-filen din kan være vanskelig, fordi hvis du tar en ting galt – som et feilplassert komma, feilstavet ord eller et sted der det ikke skal være – kan det ødelegge hele nettstedet ditt, og føre til det beryktede WordPress hvit skjerm for død.

Å bruke en plugin for å administrere viderekoblinger er tryggere. Det vil også spare deg for tid, siden du kan legge til viderekoblinger rett fra WordPress-dashbordet i stedet for å rote med filer via FTP.

Slik konfigurerer du omdirigeringsplugin

Etter å ha installert og aktivert viderekoblingsprogrammet, kan du navigere til Verktøy »Omdirigering for å legge til din første viderekobling.

Under Legg til ny viderekobling, kan du legge inn informasjonen for å omdirigere en URL:

Redirection Review - legg til en ny URL

Bare fyll ut den gamle URL-adressen under Kildeadresse, og den nye nettadressen du vil omdirigere den til under Mål-URL.

Hvis du vil organisere viderekoblinger i grupper, klikker du på grupper lenke øverst på siden for å opprette gruppene dine.

Ved å klikke på alternativer koblingen øverst på siden, kan du bestemme hvor lenge du vil beholde viderekoblingen og 404-loggene, importere innstillinger fra en .htaccess- eller CSV-fil, eller slette alle viderekoblinger.

Omdirigering - alternativer

404s side, kan du se en oversikt over alle de siste 404-feilene. Du kan bruke denne loggen til å oppdage vanlige feil og omdirigere dem til eksisterende sider.

For mer detaljert informasjon om hvordan du oppretter viderekoblinger med viderekoblingsprogrammet, se denne veiledningen på Hvordan spore 404 sider og omdirigere dem i WordPress.

Opprette viderekoblinger med vanlige uttrykk

Hvis du trenger å omdirigere et antall nettadresser som bruker samme mønster, vil det spare deg for mye tid å bruke vanlige uttrykk i stedet for å legge inn hver URL manuelt. Dette kan være nyttig hvis du har flyttet hele bloggen og trenger å omdirigere hvert innlegg, eller hvis du har gitt nytt navn til en kategori eller etikett.

Hvis du for eksempel har gitt nytt navn til “tag” til “tag2”, kan du bruke disse innstillingene til å omdirigere nettadresser ved å bruke koden:

 • Kildeadresse: ^ / tag / ([a-z0-9 _-] +) / $
 • Kamp: URL bare
 • Handling: Viderekobling til URL
 • regex: på
 • Mål-URL: / tag2 / {$ 1} /

Vår dom

Hver blogger vil til slutt måtte konfigurere viderekoblinger på bloggen sin, og Redirection-plugin gjør det mye enkelt å administrere disse viderekoblingene direkte fra WordPress-oversikten..

Denne gratis plugin-en er en av de mest populære i WordPress.org-katalogen, og er svært høyt vurdert av brukere. De kraftige funksjonene lar deg enkelt overvåke 404 feil og legge til viderekoblinger, selv med RegEx (vanlige uttrykk).

En ulempe å passe på er at kontinuerlig skanning av nettstedet ditt etter 404 feil kan ta opp mange serverressurser, og potensielt bremse nettstedet ditt for besøkende. Hvis du foretrekker det, kan du slå av 404-loggføringen under alternativer fanen ved å velge “Ingen logger.”

Støtte fra utvikleren kan mangle, men samfunnet er ganske aktivt med å løse problemer på WordPress supportfora. Selv om plugin-en er høyt vurdert, blir mange forespørsler om støtte ubesvart.

Vi gir omdirigering 4 av 5 stjerner. Her er oversikten over gjennomgangsscore:

Alt i alt
Rating Stjerner FullRating Stjerner FullRating Stjerner FullRating Stjerner FullVurdering Stjernetomt 4,0 / 5,0

Funksjoner
Rating Stjerner FullRating Stjerner FullRating Stjerner FullRating Stjerner FullRating Stjerner Full 5,0 / 5,0

Opptreden
Vurdering StjernetomtVurdering StjernetomtVurdering StjernetomtVurdering StjernetomtVurdering Stjernetomt 0,0 / 5,0

Brukerstøtte
Rating Stjerner FullRating Stjerner FullVurdering StjernetomtVurdering StjernetomtVurdering Stjernetomt 2,0 / 5,0

Brukervennlighet
Rating Stjerner FullRating Stjerner FullRating Stjerner FullVurdering StjernetomtVurdering Stjernetomt 3.0 / 5.0

Priser
Rating Stjerner FullRating Stjerner FullRating Stjerner FullRating Stjerner FullRating Stjerner Full 5,0 / 5,0

Få omdirigering nå »

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map