Page Builder av SiteOrigin Review: Den bästa gratis sidbyggaren?

Vill du snabbt och enkelt skapa komplexa sidlayouter med kolumner, widgetar och mer? Ge Page Builder av SiteOrigin plugin ett försök. I vår Page Builder by SiteOrigin-granskning hittar du hur detta gratis plugin kan hjälpa dig att bygga responsiva sidlayouter med widgets, inga kodningskompetenser krävs.


Page Builder av SiteOrigin Review

Om SiteOrigin Page Builder

SiteOrigin är ett WordPress-tema och plugin-nav som gör att du enkelt kan skapa en mycket anpassad webbplats. Page Builder är ett lättanvänt WordPress-plugin av SiteOrigin som låter dig enkelt bygga fantastiska WordPress-sidor på egen hand utan att anställa en utvecklare.

Det kommer med ett enkelt dra och släpp-gränssnitt som liknar WordPress-gränssnittet. Tack vare detta anpassas det snabbt till ditt arbetsflöde med en minimal inlärningskurva.

Varför använda Page Builder av SiteOrigin?

Om du någonsin har försökt skapa en mer komplex sida än ett textfokuserat blogginlägg, vet du att det inbyggda WordPress visuell redaktör är inte upp till uppgiften.

Vill du dela ditt innehåll i lyhörda kolumner, använda widgets direkt på dina sidor eller skapa dina egna layoutmallar? Då behöver du ett plugin som Page Builder av SiteOrigin.

SiteOrigin’s Page Builder-plugin är ett dra-och-släpp-verktyg som låter dig skapa komplexa sidlayouter med WordPress egna inbyggda widgetar, plus ett antal ytterligare widgetar från SiteOrigin. Du kan ställa in dina widgetar i rader och kolumner som du styr storlek och förhållande på.

Tillgängliga widgetar inkluderar:

 • knappar
 • textredigerare
 • lista över funktioner med teckensnitt Awesome ikoner
 • Google kartor
 • bild
 • postkarusell
 • bild- och videoknappen
 • post innehåll
 • anpassningsbar postslinga

SiteOrigin skapar teman och plugins för WordPress. De har också ett antal gratis teman tillgängliga som är utformade för att fungera kommer med sin plugin för Page Builder.

Kolla också: Vår lista med toppsidebyggare.

Så här kommer du igång med Page Builder

Installera och aktivera plugin, som finns gratis i WordPress.org-katalogen.

Som standard kan du använda det på inlägg eller sidor (du kan ändra detta under Inställningar »Sidebyggare om du vill).

Du kan komma igång genom att skapa ett nytt inlägg eller en sida. På den visuella redigeraren ser du en ny flik till höger bredvid de vanliga visuella och textflikarna.

Page Builder av SiteOrigin Review - fliken

Klicka på Sidbyggare och du blir ombedd att lägga till en widget, rad eller förbyggd layout.

Page Builder av SiteOrigin Review - ny sida

Du kan välja mellan dina befintliga WordPress-widgetar, eller widgetar som ingår i pluginprogrammet Page Builder, t.ex. inlägg, bilder eller reglage. Att välja att lägga till en widget kommer automatiskt att infoga den i en ny rad av sig själv.

Page Builder av SiteOrigin Review - widgets

Om du väljer en SiteOrigin-widget kommer du att uppmanas att installera SiteOrigin Widgets Bundle-plugin, som också är gratis.

Om du vill skapa en rad med mer än en kolumn klickar du på Lägg till rad knapp. Du kan välja antalet kolumner och deras förhållande till varandra.

Page Builder av SiteOrigin Review - lägg till rad

Du kan också redigera en rad för att lägga till kolumner. Klicka bara på skiftnyckelsymbolen ovanför raden för att redigera den. Du kan också föra muspekaren över vilken widget som helst för att redigera eller radera den.

Om du vill använda layouter måste du aktivera katalogen. Detta ger dig tillgång till 16 olika förbyggda layouter. Du kan också importera och exportera dina egna layouter.

Om du vill redigera en sida från din webbplats kan du klicka på Live Editor -knappen medan du redigerar sidan eller tittar på den. Med live-redigeraren kan du också förhandsgranska webbplatsen i 3 olika skärmstorlekar.

Page Builder av SiteOrigin Review - live editor

Dokumentation och support

SiteOrigin erbjuder många fantastiska videor och självstudier med skärmdumpar som hjälper dig komma igång. De har också artiklar om temainformation och mer avancerade inställningar och funktioner.

Page Builder är aktivt utvecklad och de välkomnar bidragsgivare på GitHub. SiteOrigin förbinder sig att alltid göra plugin tillgängligt gratis.

De erbjuder också gratis support på de officiella SiteOrigin-forumen, och du kan få e-postsupport som ingår i SiteOrigin Premium.

Få mer med SiteOrigin Premium

SiteOrigin erbjuder också ett premiummedlemskap som ger dig tillgång till ytterligare tilläggsprogram och snabbare e-postsupport.

SiteOrigin Premium inkluderar:

 • Förbättrad sidbyggare: Bygg egna inläggstyper, lägg till CSS-animationer med mera.
 • Widgets Bundle Extras: Inkluderar fler widgetar för dina layouter, inklusive kontaktformulärfält, förbättrade sociala widgetar osv.
 • Temaförbättringar: Ta bort SiteOrigin-attribut, få ajax-kommentarer och mer.

Det finns olika 1-åriga licenser tillgängliga beroende på hur många webbplatser du vill använda den på.

Page Builder av SiteOrigin vs. WPBakery Page Builder

Page Builder av SiteOrigin och WPBakery Page Builder (tidigare Visual Composer) är de två mest populära plug-in för dra och släpp för WordPress.

WPBakery Page Builder är ett premium-plugin som finns tillgängligt på CodeCanyon. Det fungerar mycket på samma sätt som Page Builder, med “element” istället för “widgets.” Det låter dig också redigera din sida från framsidan eller baksidan av din webbplats.

WPBakery Page Builder innehåller många fler element än Page Builder har widgetar, och det ger dig mer avancerade alternativ för dessa element. Det finns också hundratals tilläggsprogram som är tillgängliga för att utöka funktionerna och lägga till fler element och alternativ.

WPBakery Page Builder verkar också vara lite mer användarvänlig och har en mer modern och platt design. Jämför utseendet på deras knappar, till exempel:

Page Builder av SiteOrigin Review - knapp

Page Builder by SiteOrigin standardknapp

Page Builder av SiteOrigin Review

WPBakery Page Builder standardknapp

Antalet alternativ i WPBakery Page Builder kan vara lite överväldigande till en början, men de är praktiska om du vill bygga mer komplexa sidor.

För mer information, kolla in vår fullständiga WPBakery Page Builder-granskning.

Prissättning av SiteOrigin Page Builder

prissättning för webbplatsorigin-sidbyggare

Core plugin är helt gratis att använda. Det är tillgängligt att ladda ner från WordPress-lagret.
För bara $ 29 kan du köpa ett premiumpaket med tillägg som förbättrar funktionerna hos Page Builder.

För att använda upp till 5 webbplatser kan du få affärsplanen för 49 $. För en obegränsad webbplatslicens kan du få utvecklarplanen för $ 99.

Vår bedömning om användning av SiteOrigin Page Builder

Om du bara behöver ett grundläggande gratis sidbyggnadsverktyg är Page Builder by SiteOrigin ett bra alternativ. Det är aktivt utvecklat och stöttat, och användargränssnittet är tillräckligt intuitivt för att komma igång snabbt. De har också detaljerad dokumentation, både i video- och självstudieform.

Vi ger Page Builder av SiteOrigin 4 av 5 stjärnor. Här är uppdelningen av våra granskningsresultat:

Övergripande
Betyg Stjärna fullBetyg Stjärna fullBetyg Stjärna fullBetyg Stjärna fullBetyg Stjärna tom 4,0 / 5,0

Funktioner
Betyg Stjärna fullBetyg Stjärna fullBetyg Stjärna fullBetyg Stjärna tomBetyg Stjärna tom 3.0 / 5.0

Prestanda
Betyg Stjärna fullBetyg Stjärna fullBetyg Stjärna fullBetyg Stjärna fullBetyg Stjärna full 5,0 / 5,0

Stöd
Betyg Stjärna fullBetyg Stjärna fullBetyg Stjärna fullBetyg Stjärna fullBetyg Stjärna full 5,0 / 5,0

Enkel användning
Betyg Stjärna fullBetyg Stjärna fullBetyg Stjärna fullBetyg Stjärna fullBetyg Stjärna tom 4,0 / 5,0

Prissättning
Betyg Stjärna fullBetyg Stjärna fullBetyg Stjärna fullBetyg Stjärna fullBetyg Stjärna full 5,0 / 5,0

Skaffa Page Builder av SiteOrigin Now »

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map