WP Super Cache Review 2020: Är det den bästa WordPress-cache-plugin?

Letar du efter ett cache-plugin för din WordPress-webbplats? WP Super Cache är ett populärt gratis cache-plugin för WordPress-användare. I denna WP Super Cache-granskning kommer vi att titta på dess prestanda och funktioner. Vi kommer också att jämföra det med andra populära cache-plugins.


WP Super Cache-granskning

Vad gör ett WordPress Caching-plugin bra?

Det finns flera fantastiska plugins som serverar cachade sidor på din WordPress-webbplats. Många bästa WordPress-värdföretag erbjuder inbyggda cachelösningar med sin hanterade WordPress-värd.

Om du är på en hanterad värd som WP Engine, behöver du inte installera ett cache-plugin.

Å andra sidan, om du är på en delad värd, som BlueHost, måste du installera ett cache-plugin för din WordPress-webbplats.

Ett cache-plugin måste generera cache-version av sidor utan att ta för mycket av dina serverresurser. De flesta cacheplugin genererar en cache-fil när en sida begärs för första gången. Efter det lagrar de filerna under en fördefinierad tid.

Det måste också fungera bra med ditt WordPress-tema, plugins och alla tjänster från tredje part du kanske använder.

Caching är en avancerad process, en plugin måste göra det enklare även för icke-tekniska användare. Alternativen kan vara omfattande men de måste presenteras med tydligt användargränssnitt och massor av förklaringar.

Med det sagt, låt oss titta på WP Super Cache och hur det fungerar.

Ställa in WP Super Cache Plugin

Det första du behöver göra är att installera och aktivera plugin. Vid aktivering, gå till Inställningar »WP Super Cache sida för att ställa in plugin.

Aktivera sidcachen med WP Super Cache

Välj alternativet “Caching On” och klicka sedan på knappen Update status. WP Super Cache slår på cache. Du kan nu klicka på testcache-knappen för att kontrollera om den fungerar.

WP Super Cache hämtar din WordPress-webbplats två gånger och jämför tidstämplarna på båda sidorna. Om båda tidsstämplarna stämmer överens, betyder det att cachningen fungerar på din webbplats nu.

Ta en titt på den här guiden på hur man installerar och konfigurerar WP Super Cache för detaljerade instruktioner.

Serverar cache-filer med PHP vs mod_rewrite med WP Super Cache

WP Super Cache kan servera cachade filer med två metoder. Standardmetoden använder PHP, som kan vara resurskrävande, särskilt i delade värdmiljöer.

Om du har en delad värd rekommenderar vi att du försöker använda mod_rewrite. Klicka bara på fliken Avancerat i insticksinställningar och välj alternativet ‘Använd mod_rewrite för att visa cache-filer’.

Serverar cachade filer med PHP vs mod_rewrite

Använda komprimering med WP Super Cache

Om du testar din webbplats med hjälp av Google Page Speed-verktyget kommer du att märka att den rekommenderar att du aktiverar komprimering.

Med komprimering kan din webbserver skicka användare komprimerade filer. Dessa komprimerade filer extraheras sedan av användarens webbläsare och visas på skärmen. Det ökade din responstid och förbättrar din totala sidhastighet.

WP Super Cache aktiverar inte komprimering som standard. Du måste aktivera det genom att gå till fliken Avancerat under insticksinställningar. Markera helt enkelt alternativet som säger “Komprimera sidor så att de kommer snabbare till besökarna”.

Aktivera komprimering med WP Super Cache

CDN-stöd i WP Super Cache

WP Super Cache fungerar bra med CDN. Klicka bara på CDN-fliken under insticksinställningar och lägg till din CDN-URL. Du kan också lägga till ytterligare CNAME för att förbättra prestandan.

CDN-stöd i WP Super Cache

CDN (innehållsleveransnätverk) låter dig servera statiskt innehåll som bilder, CSS, JavaScript från servrar över hela världen. Detta ökar sidans laddningstid och minskar belastningen från din server.

Se den här guiden på varför du behöver ett CDN för din WordPress-blogg för mer information.

Vi rekommenderar att du använder MaxCDN, som är en av de största CDN-tjänsterna. Vi använder det på alla våra webbplatser och det hjälper oss att öka sidhastigheten.

WP Super Cache vs W3 Total Cache

WP Super Cache och W3 Total Cache är de två mest populära cache-pluginsna för WordPress. De har båda enorma användarbaser som passionerat försvarar sin favoritplugin.

Båda insticksprogrammen har liknande funktioner. De har båda lite svåra inställningar, men WP Super Cache har förenklat deras användargränssnitt mycket. Båda insticksprogrammen finns gratis med begränsat stöd.

Emellertid är WordPress-webbplatser värd på många olika typer av plattformar. Prestandan för din cache-plugin kan variera beroende på din värdmiljö och din WordPress-installation. Du kan också köra dina egna hastighetstester efter att du har installerat båda insticksprogrammen för att se vilken som gör din webbplats snabbare.

Vi använder W3 Total Cache på alla våra webbplatser och har ofta hittat det snabbare än WP Super Cache.

Vår dom

Vi tror att WP Super Cache är ett mycket användbart WordPress-plugin. Det utför ett komplicerat jobb för tusentals WordPress-webbplatser runt om i världen.

Det kan se lite skrämmande ut på grund av komplexa installationsalternativ och tekniska språk som används i installationsinstruktionerna. Men med korrekt vägledning kan du ställa in det inom några minuter.

Gemenskapsstöd finns tillgängligt via WordPress supportforum men det är begränsat och inte garanterat.

Vi ger WP Super Cache 4 av 5 stjärnor. Här är uppdelningen av våra granskningsresultat:

Övergripande
Betyg Stjärna fullBetyg Stjärna fullBetyg Stjärna fullBetyg Stjärna fullBetyg Stjärna tom 4,0 / 5,0

Funktioner
Betyg Stjärna fullBetyg Stjärna fullBetyg Stjärna fullBetyg Stjärna fullBetyg Stjärna tom 4,0 / 5,0

Prestanda
Betyg Stjärna fullBetyg Stjärna fullBetyg Stjärna fullBetyg Stjärna fullBetyg Stjärna full 5,0 / 5,0

Stöd
Betyg Stjärna fullBetyg Stjärna fullBetyg Stjärna fullBetyg Stjärna tomBetyg Stjärna tom 3.0 / 5.0

Enkel användning
Betyg Stjärna fullBetyg Stjärna fullBetyg Stjärna fullBetyg Stjärna fullBetyg Stjärna tom 4,0 / 5,0

Prissättning
Betyg Stjärna fullBetyg Stjärna fullBetyg Stjärna fullBetyg Stjärna fullBetyg Stjärna full 5,0 / 5,0

Skaffa WP Super Cache nu »

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map