WPML-granskning: Är det värt hypen och pengarna?

Vill du göra din WordPress-webbplats flerspråkig så att dina användare kan läsa webbplatsens innehåll på sitt språk? Om du har gjort någon forskning så hittade du troligen WPML-plugin rekommenderat av flera välkända bloggar. WPML är verkligen ett populärt plugin för WordPress-översättning; det är emellertid inte förnuftigt att köpa en premium-plugin utan att läsa en korrekt djupgående analys.


I den här WPML-granskningen kommer vi att gräva djupare i dess funktioner, funktioner, prissättning och mer för att hjälpa dig att avgöra om det är rätt plugin för dig.

Om WPML-plugin

WPML-plugin-reviewed

WordPress-flerspråkigt plugin (WPML) är den mest populära WordPress-plugin för att skapa en flerspråkig webbplats. Med WPML kan du enkelt översätta ditt WordPress-innehåll till flera språk och köra det smidigt på din webbplats.

Med WPML kan du hantera olika språkinnehåll i samma domän med en enda WordPress-installation. Detta hjälper dig att betjäna en mångfaldig publik från en enda webbplats utan att behöva installera WordPress på flera domäner.

WPML-plugin fungerar med nästan alla WordPress-teman och plugins som finns tillgängliga på marknaden. Det är SEO-vänligt och låter dig välja språk-URL-format som kataloger, underdomäner eller parametrar. Dessutom fungerar det med Yoast SEO-plugin och andra SEO-relaterade plugins.

WPML skapas och hanteras av OnTheGoSystems. Plugin har varit tillgängligt länge nu, men de erbjuder fortfarande regelbundna uppdateringar och dedikerat support till sina kunder.

Varför skapa en flerspråkig WordPress-webbplats?

Genom att skapa en WordPress-webbplats gör du ditt innehåll tillgängligt för människor som bor över hela världen men kan alla världens internetanvändare verkligen kunna njuta av det? Antagligen inte. Det beror på att språk orsakar en stor barriär!

Det är nästan omöjligt att göra din webbplats tillgänglig på ALLA språk som talas i världen, men du kan definitivt göra den tillgänglig för de språk som används mest av dina besökare. Att lägga till ytterligare språköversättningar på din webbplats gör din webbplats mer användarvänlig och säkerställer att fler användare blir kunder.

Genom att skapa en flerspråkig webbplats kan du enkelt nå ut till en bredare publik. Företag som syftar till en internationell marknad måste särskilt överväga att göra sin webbplats flerspråkig.

WPML-granskning: Komma igång med WPML

WPML är ett enkelt och lättanvänt plugin som du snabbt kan konfigurera för att göra din webbplats flerspråkig.

När du har installerat och aktiverat plugin-programmet guidar det dig genom konfigurationsprocessen med en steg-för-steg installationsguide.

WPML-setup-guiden

Först kommer den automatiskt att upptäcka webbplatsens aktuella språk. Du kan gå vidare till nästa steg om du inte vill ändra det.

I det andra steget kan du välja vilka språk du vill aktivera på din webbplats.

Select-språk-WPML-setup

Det tredje steget låter dig konfigurera och anpassa alternativ för språkväxlare.

Du kan ordna språkens ordning och lägga till språkomkopplaren i navigationsmenyn, widgetområdet eller sidfotsområdet på din webbplats. Du kan välja språkväxlarstil (rullgardinsmeny eller lista med språk), vad som ska inkluderas i språkväxlaren (flagga, språknamn, nuvarande språk), ändra språkväxlarens färg osv..

WPML-språk-switcher-alternativ

När du har konfigurerat språkväxlingsalternativen i steg 3 måste du ange din webbplatsnyckel för att registrera dig för automatiska plugin-uppdateringar. Du kan hitta nyckeln i ditt konto på WPML: s webbplats.

När installationsprocessen är klar är du redo att börja översätta ditt WordPress-innehåll.

WordPress-översättning Made Easy

Med WPML kan du översätta nästan allt inne i din WordPress-instrumentbräda. Det låter dig översätta WordPress-inlägg, sidor, anpassade inläggstyper, taggar, kategorier, anpassade fält och innehåll skapat med sidbyggare, samt tema- och plugintexter.

Gå till om du vill börja översätta dina inlägg Inlägg »Alla inlägg. Där ser du dina totala inlägg och antalet inlägg per språk.

översätta-knapp-all-inlägg

Dessutom kommer du att se Lägg till knappar för varje språk du valt bredvid ditt inlägg. Du kan starta översättningsprocessen genom att klicka på 1 av dem.

Sedan öppnas en ny inläggsredigerare med språknamnet eller flaggan (eller båda) längst upp och a Språk Meta rutan på höger sida.

nya traslation-post-WPML

Nu kan du lägga till det översatta innehållet i postområdet och publicera. Men om du inte kan översätta av någon anledning kan du använda andra översättningsalternativ.

WPML kommer med en kraftfull Översättningshantering addon som låter dig arbeta med ett team av översättare och översättningstjänster. Med detta tillägg kan du lägga till egna professionella översättare eller använda tredje parts översättningstjänster (eller båda) på din webbplats.

WPML-tillägg

WPML levereras med en svit av addons tillsammans med core plugin, WPML Flerspråkig CMS. Det är alltid nödvändigt att installera core plugin, medan du kan välja att installera andra tillägg enligt dina krav.

Några av de mest användbara WPML-tilläggen är:

1. WPML-översättningshantering

Du kan hantera översättningen på din webbplats på rätt sätt med detta tillägg. Du kan lägga till dina egna översättare, ge dem en Översättare roll och tilldela dem översättningsarbete. Du kan också använda olika översättningstjänster eftersom WPML integreras med webbs ledande översättningstjänster.

2. WPML-strängöversättning

Det här tillägget låter dig översätta gränssnittssträngar direkt från WordPress utan att använda .mo-filer. Du kan översätta inte bara statiska texter, utan också användargenererade texter utanför inlägg inklusive tagline och SEO-data.

3. WPML Media-översättning

Med detta tillägg kan du använda ditt WordPress-mediagalleri på olika språk. Det låter dig styra vilka bilder som ska visas för varje språk.

4. WooCommerce Flerspråkig

Med det här tillägget kan du bygga en flerspråkig e-handelswebbplats. Det gör att du enkelt kan översätta allt ditt WooCommerce-innehåll inklusive produkter, variationer, kategorier, fält och attribut.

5. BuddyPress Flerspråkig

Du kan översätta din BuddyPress-webbplats och skapa en flerspråkig webbplats för socialt nätverk med detta tillägg.

Du kan lära dig om alla WPML-tillägg genom att besöka den officiella WPML-webbplatsen.

WPML-plugin: Prissättning och support

WPML är ett premium-plugin med 3 prisalternativ: Flerspråkig blogg, Flerspråkig CMS, och Flerspråkig byrå.

WPML-prissättning

Prissättningsplanerna är faktiskt de olika kombinationerna av kärn WPML-plugin med tillägg.

Första planen, Flerspråkig blogg, är en ekonomisk lösning för flerspråkiga WordPress-bloggar med grundläggande översättningskontroller och få tillägg. Denna plan låter dig installera WPML på bara en webbplats. Du kan köpa detta för $ 29.

Andra planen, Flerspråkig CMS, är en komplett lösning för flerspråkiga WordPress-webbplatser som levereras med alla tillgängliga tillägg. Det levereras med 3 platslicenser. Det är tillgängligt till $ 79.

Den tredje planen, Flerspråkig byrå, är en obegränsad licensplan lämplig för byråer som bygger många webbplatser. Det kommer med samma funktioner och tillägg som finns i CMS-planen. Priset är $ 159. Så du kan välja antingen CMS eller byråplan för avancerade översättningsfunktioner, beroende på antalet webbplatser du vill använda WPML på.

Alla planer har ett års gratis uppdateringar och premiumstöd. Om plugin-programmet inte fungerar som utlovat kan du kräva återbetalning inom 30 dagar efter köp.

Vår bedömning om att använda WPML-plugin på din webbplats

WPML är den mest avancerade och funktionsrika flerspråkiga WordPress-plugin som finns på marknaden. Det erbjuder en mängd kraftfulla funktioner som gör att du helt kan översätta din WordPress-webbplats till flera språk.

Plugin-gränssnittet är enkelt och användarvänligt. Idén med tillägg är cool eftersom du bara kan installera de du faktiskt behöver. På så sätt kan du hålla din webbplats lätt.

Dessutom är det kompatibelt med alla WordPress-teman och plugins så att du fritt kan installera dina favoritweb-applikationer på din webbplats och översätta dem. Det är en SEO-vänlig plugin som gör att din webbplats ser bra ut både för människor och sökmotorer.

Vi tror att WPML verkligen är det bästa WordPress-översättningspluginet för att skapa en flerspråkig webbplats. Det är det perfekta valet för alla typer av flerspråkiga webbplatser inklusive en blogg, företag, e-handelswebbplats eller socialt nätverkande webbplats.

Du bör också kolla TranslatePress review. TranslatePress är ett alternativ till WPML.

Vi ger det 4,5 av 5 stjärnor. Här är uppdelningen av vår granskning:

Övergripande
Betyg Stjärna fullBetyg Stjärna fullBetyg Stjärna fullBetyg Stjärna fullBetyg Star Half 4,5 / 5,0

Funktioner
Betyg Stjärna fullBetyg Stjärna fullBetyg Stjärna fullBetyg Stjärna fullBetyg Stjärna full 5,0 / 5,0

Prestanda
Betyg Stjärna fullBetyg Stjärna fullBetyg Stjärna fullBetyg Stjärna fullBetyg Stjärna full 5,0 / 5,0

Stöd
Betyg Stjärna fullBetyg Stjärna fullBetyg Stjärna fullBetyg Stjärna fullBetyg Stjärna full 5,0 / 5,0

Enkel användning
Betyg Stjärna fullBetyg Stjärna fullBetyg Stjärna fullBetyg Stjärna fullBetyg Stjärna full 5,0 / 5,0

Prissättning
Betyg Stjärna fullBetyg Stjärna fullBetyg Stjärna fullBetyg Stjärna fullBetyg Stjärna tom 4,0 / 5,0

Skaffa WPML nu »

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map