Yoast SEO Review 2020: Är det den bästa WordPress SEO-plugin?

Jämförar du olika WordPress SEO-plugins? Yoast SEO är ett av de populäraste WordPress-pluginsna någonsin. Det är också en av de bästa SEO-insticksprogrammen för WordPress-drivna webbplatser. I denna Yoast SEO-granskning kommer vi att titta på pluginens funktioner och prestanda.


Yoast SEO Review

Varför behöver du ett SEO-plugin för WordPress?

WordPress använder de bästa kodningssätten och matar ut ren standardkompatibel HTML. Detta gör det SEO vänlig utanför lådan.

Men tusentals webbplatser tävlar om att få topplaceringar i sökresultaten för färre nyckelord. Detta gör det lite utmanande för nya webbplatser att prestera bättre i sökresultaten.

En SEO-plugin hjälper dig att enkelt optimera din webbplats så att den får bättre resultat i sökresultaten. Det hjälper till med detaljer där WordPress inte kan göra mycket. Till exempel skapa innehåll, hantera nyckelord, skicka webbplatskartor, använda webbansvariga verktyg osv.

Yoast SEO har massor av funktioner för att optimera din webbplats. Den har inbyggd innehållsanalys, meta-nyckelord och beskrivning av hantering, hantering av duplikatinnehåll, xml-webbplatskartor, sociala funktioner, rika utdrag, och mycket mer.

Med det sagt, låt oss ta en titt på några Yoast SEO-funktioner, priser och supportalternativ.

Skriv bättre innehåll med Yoast SEO

Yoast SEO-plugin lägger till en Yoast SEO-metabox på redigeringsskärmen. Med denna metabox kan du lägga till metatitel och beskrivning för ditt blogginlägg. Det låter dig också välja ett fokusord för ditt inlägg.

Så snart du väljer ett fokusord. Yoast SEO-plugin analyserar innehållet i inlägget mot det fokuserade nyckelordet och tilldelar det en SEO-poäng. Den rekommenderar också åtgärder du bör vidta för att förbättra den SEO-poängen.

Yoast SEO - SEO-poäng

Efter att ha använt det i några månader börjar du göra dessa steg utan att titta på din SEO-poäng. Men med det där kan du kontrollera ditt innehåll för SEO innan du trycker på publicera-knappen.

Den har inbyggd läsbarhetsresultatanalys som visar läsbarhetsresultatet för ditt innehåll. Du kan sedan redigera ditt innehåll för att göra det lättare att redo för dina användare. Kolla in den här guiden på Hur man lägger till och förbättrar läsbarhetsresultatet i WordPress-inlägg för mer detaljer.

Dölj eller visa innehåll enkelt i sökmotorer

Vill du skapa en målsida för din reklamkampanj men vill inte indexeras i sökningen? Med Yoast SEO kan du begränsa sökmotorer genom att lägga till inget index på sidor som du inte vill bli indexerade.

Det låter dig också dölja författararkiv på enskilda författarbloggar, kategorier utan index, taggar eller arkivsidor.

Duplicera innehållsförebyggande i Yoast SEO

Yoast SEO lägger till kanoniska länkelement på hela din webbplats. Detta hjälper sökmotorer att förstå vilka länkar de ska indexera. Till exempel har dina arkivsidor innehåll från dina inlägg. Yoast SEO hjälper Google att förstå att ett inlägg som listas på arkivsidor har en kanonisk länk som pekar på det ursprungliga inlägget.

XML-webbplatskartor och integrering av sökkonsol

Med Yoast SEO-plugin för WordPress behöver du inte installera ett annat plugin för XML-webbplatskartor. Yoast SEO genererar automatiskt XML-webbplatskartor för din webbplats och skickar dem till Google och Bing.

Du kan också lägga till dina XML-webbplatskartor manuellt till kontot för webbansvariga. Men vänta, Yoast har Search Console (tidigare Webmaster Tools-konto) också integrerat i din Yoast SEO-instrumentpanel. Detta gör att du kan se hur din webbplats presterar i sökresultat utan att lämna din WordPress-instrumentpanel.

Skydda ditt RSS-flöde från innehållsskrapare

Ett av de största problemen som många webbplatser står inför är att vissa människor har skapat skrapsajter.

Dessa skraporwebbplatser hävdar att de har sammanställt innehåll från hela webben med hjälp av RSS-flöden. De har skript installerade som automatiskt hämtar innehåll från andra webbplatser med sina RSS-flöden och sedan publicerar dem.

Det kan vara farligt för din webbplats eftersom sökmotorer kan börja rangordna dessa webbplatser först.

Yoast SEO löser problemet genom att lägga till en länk till din egen artikel med varje RSS-flöde. Detta berättar för sökmotorerna om den ursprungliga artikelns plats och slår effektivt av skrapor i sökrankningen.

Optimera RSS-flöden med Yoast SEO

Mer information om hur du förhindrar skrapning finns i detta Nybörjarhandbok för att förhindra skrapning av blogginnehåll i WordPress.

Redigera robotar och .htaccess File Made Easy

Ibland kan du behöva redigera eller undersöka webbplatsens .htaccess- eller robots.txt-filer. Dessa filer finns på din webbplats rotkatalog och normalt måste du ansluta till en FTP-klient för att se dem.

Yoast SEO har ett inbyggt verktyg för det som gör att du kan se dina .htaccess- och robots.txt-filer. Du kan också redigera dessa filer direkt från din WordPress-instrumentpanel. Vi rekommenderar dock att du är mycket försiktig när du redigerar dessa filer.

Redigera verktyg i Yoast SEO-plugin

Priser och supportalternativ för Yoast SEO-plugin

Yoast SEO är en av de plugins som du kan använda gratis utan att behöva köpa premiumversionen av plugin. Faktum är att det för närvarande installeras på miljontals webbplatser över hela världen.

Den enda nackdelen är att den gratis plugin-enheten inte kommer med support. Huvudsakligen för att det skulle vara omöjligt att svara på supportfrågor från hundratals och tusentals användare överallt gratis.

Det finns omfattande dokumentation och handledning för Yoast SEO-plugin. Plugin ger instruktioner på skärmen för varje funktion i adminområdet. Funktioner och SEO-koncept förklaras också på författarens webbplats. Yoast SEO är ett av de mest använda WordPress-pluginsna, så du hittar enkelt handledning och guider skapade av andra användare över hela webben.

Se denna detaljerade steg för steg-guide om hur man installerar och konfigurerar Yoast SEO-plugin.

Detta betyder inte att support inte är tillgängligt. Du kan köpa en enda webbplatslicens för så låga som $ 69 per år. Premiumversionen av plugin ger dig också tillgång till ytterligare funktioner och premiumstöd från folket bakom Yoast SEO.

Vår bedömning om Yoast SEO som den bästa WordPress SEO-plugin

Yoast SEO erbjuder ett brett utbud av funktioner som är väsentliga för korrekt webbplatsoptimering. Som ett komplett paket för SEO tror vi att Yoast SEO out utför alla andra WordPress SEO-plugins på marknaden. Och är också bland de bästa utvalda SEO-verktygen av våra experter för att öka din webbplatstrafik.

När det gäller användarvänlighet tror vi att Yoast SEO försöker göra det extremt enkelt för användare att konfigurera det. Plugin har inbyggd onboarding-turné, inline hjälpmeddelanden bredvid varje alternativ och omfattande instruktioner inbyggda direkt i själva plugin. Men med tanke på att många av dessa funktioner är ganska tekniska och kan verka skrämmande för många nybörjare.

Alla väsentliga funktioner i plugin är gratis tillgängliga vilket är bra. Supportlicenser är inte så dyra för företag och privatpersoner. Nybörjaranvändare av gratis plugin kan dock ha svårt att hitta support om de stöter på problem.

Vi tror att Yoast SEO verkligen är det bästa WordPress SEO-plugin på marknaden och att det med rätta förtjänar sin plats som en av de viktigaste WordPress-plugins som du borde ha på alla dina WordPress-webbplatser. Vi ger det 4,5 av 5 stjärnor, här är en fördelning av vår recension:

Övergripande
Betyg Stjärna fullBetyg Stjärna fullBetyg Stjärna fullBetyg Stjärna fullBetyg Star Half 4,5 / 5,0

Funktioner
Betyg Stjärna fullBetyg Stjärna fullBetyg Stjärna fullBetyg Stjärna fullBetyg Stjärna full 5,0 / 5,0

Prestanda
Betyg Stjärna fullBetyg Stjärna fullBetyg Stjärna fullBetyg Stjärna fullBetyg Stjärna full 5,0 / 5,0

Stöd
Betyg Stjärna fullBetyg Stjärna fullBetyg Stjärna fullBetyg Stjärna fullBetyg Stjärna tom 4,0 / 5,0

Enkel användning
Betyg Stjärna fullBetyg Stjärna fullBetyg Stjärna fullBetyg Stjärna fullBetyg Stjärna tom 4,0 / 5,0

Prissättning
Betyg Stjärna fullBetyg Stjärna fullBetyg Stjärna fullBetyg Stjärna fullBetyg Stjärna full 5,0 / 5,0

Skaffa Yoast SEO nu »

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map