10 beste nettstedbyggere for småbedrifter sammenlignet (2020)

beste nettstedbyggere


Vil du bygge et nettsted på egen hånd uten å ansette en utvikler? Da må du velge den beste nettstedbyggeren der ute som lar deg enkelt lage et fantastisk nettsted.

Du kan finne dusinvis av nettstedbyggere som hjelper deg med å sette opp et nettsted på egen hånd, uavhengig av ferdighetssettet ditt. Dessverre, med valg kommer forvirring, så i dette innlegget vil vi hjelpe deg med å se nærmere på noen av de beste nettstedbyggere for nybegynnere. Vi vil også lede deg gjennom hvordan du velger riktig nettstedbygger basert på dine unike behov.

Nettstedsbyggere mot å ansette en utvikler

For å bygge et profesjonelt nettsted, tenker du kanskje at du trenger å ansette en profesjonell utvikler for å gjøre det for deg. Men det er ikke nødvendig i det hele tatt. Med nettstedsbyggerne som er tilgjengelige i dag, kan hvem som helst – også komplette nybegynnere – enkelt bygge et flott og funksjonelt nettsted uten å måtte berøre en kodelinje.

Hvis du starter nettstedet ditt, kan du gjøre det selv ved hjelp av en nettstedsbygger. Nettstedsbyggere er perfekte for bloggere, ufinansierte oppstart, solopreneurs, hobbyister, nye bedrifter og ideelle organisasjoner.

La oss ta en titt på fordeler og ulemper med nettstedbyggere:

Nettstedsbygger Pros

 • rimelig: Du kan i utgangspunktet lage et nettsted gratis og være vertskap for det så lavt som $ 2- $ 5 per måned.
 • Flott design: Med nettstedbyggere kan du ha et flott nettsted på bare noen få minutter takket være forhåndsdesignede maler og dra- og slippbyggere.
 • Rask: Du kan få nettstedet ditt i gang samme dag som du bygger det.
 • Lett å bruke: De fleste nettstedbyggere er brukervennlige. Du kan bygge nettstedet ditt med liten eller ingen kunnskap om bygging av nettsteder.

Nettstedbygger Cons

 • Innsats: Med en nettstedsbygger må du gjøre jobben selv.
 • Ikke unik: Fordi du bruker maler med nettstedbyggere, kan det hende at noen andre har et nettsted som ligner ganske ditt. Du kan imidlertid tilpasse den for et unikt utseende.

Nå, dette er ikke å si at du aldri bør ansette en nettsteddesigner. Hvis du allerede har et vellykket selskap som genererer mer enn $ 250 000 i inntekter per år, er i en meget konkurransedyktig bransje, eller en virksomhet med høy transaksjonsverdi som tjener over $ 5000 per transaksjon, vil å ansette en profesjonell være et bedre alternativ for deg på grunn av din spesifikke og avanserte behov.

Her er noen av fordeler og ulemper med å ansette en utvikler:

Ansette en utvikler-pros

 • Unik design: Når du ansetter en profesjonell utvikler, får du et nettsteddesign som er 100% unikt for deg og tilpasset dine nøyaktige behov.
 • Spart tid: En utvikler vil gjøre alt arbeidet for deg.

Ansette en utvikler Cons

 • Høye startkostnader: En kvalifisert nettstedutvikler kan koste oppover 10.000 dollar.
 • Lengre prosess: Det kan hende at nettstedet ditt ikke er klart i flere måneder når du ansetter en utvikler.
 • Mangel på kontroll: En nettstedutvikler kan designe et nettsted du ikke er forelsket i.
 • Ingen eierforhold: Noen utviklere eller designfirmaer gir deg ikke eierrettigheter til nettstedet

Som du kan se, med en nettstedsbygger, kan du ha et rimelig og profesjonelt nettsted som håndterer alle dine behov, opp og i løpet av en dag.

Å velge den beste nettstedbyggeren – hva du skal se etter?

Det er noen få ting du må vurdere når det gjelder å velge den beste nettstedbyggeren for dine behov. Noen av dem er:

skillset:

Skillet ditt er en av de viktige faktorene du må ta i betraktning når du velger en nettstedbygger.

Hvis du er en absolutt nybegynner, kan du vurdere en løsning som kommer med en brukervennlig dra- og-slipp-byggherre. Ved hjelp av dra og slipp kan du raskt få nettstedet ditt i gang.

På den annen side, hvis du kan håndtere hosting, sikkerhetskopiering og sikkerhet komfortabelt, kan det være lurt å velge en robust nettstedsbygger, helst en løsning som er hostet som WordPress.org. Mens en dra og slipp-byggherre gjør det superenkelt å sette opp et nettsted, er ulempen de fleste utbyggere gir deg et begrenset sett med funksjoner som hindrer nettstedets vekst nedover linjen.

Funksjoner:

Skriv ned en liste over ønskede funksjoner du ønsker fra nettstedbyggeren. For å få et inntrykk av funksjonene trenger du, stille deg noen spørsmål:

 • Hva er formålet med nettstedet ditt?
 • Hvilke tredjepartsintegrasjoner trenger du på nettstedet ditt?
 • Hva er budsjettet du har råd til å bygge et nettsted?
 • Trenger du en komplett butikk for e-handel?

Nå vil vi dele med deg listen vår over de beste nettstedbyggere. Her er en oversikt over hver av nettstedbyggere:

Topp nettstedbyggere

Nettstedets byggherreRatingPricingCustomization Funksjoner
1. WordPressBeste nettsted byggherre$ 2,75 / måned hos Bluehost5/5
2. Konstant kontakt nettsted byggherreEnkleste nettstedbygger$ 0 – 20 / måned3/5
3. GatorBilligste nettstedbygger$ 3,46 – $ 8,30 / måned4/5
4. SiteBuilder.comEttsteds byggherre$ 5,50 – $ 10 / måned4/5
5. ShopifyBeste nettbutikkbygger$ 29 – $ 299 / måned5/5
6. BigCommerceFunksjonsrik nettbutikkbygger$ 29,95 – $ 249,95 / måned4/5
7. WeeblyGratis dra og slipp nettstedsbygger$ 0 – $ 25 / måned4/5
8. FirkantAlt-i-ett dra og slipp nettstedsbygger$ 12 – $ 26 / måned4/5
9. WordPress.comGratis bloggplattform$ 48 – $ 300 / år4/5
10. WixEnkel nettstedbygger$ 5 – $ 17 / måned4/5

1. WordPress: Best & Mest populære nettstedbygger

wordpress.org

WordPress.org, også kjent som WordPress som er selv vert, er den mest populære nettstedbyggeren som finnes. Fra hobbyblogger til nyhetspublikasjoner og små nettsteder til bedriftsbedrifter bruker nesten 30% av internett WordPress.

WordPress er tilgjengelig i to forskjellige versjoner: WordPress.com og self-hosted WordPress. Det er lett å bli forvirret mellom de to. For mer informasjon, kan du sjekke ut forskjeller mellom WordPress.com og WordPress.com som er selv vert.

Med WordPress kan du finne dusinvis av plugins for nettstedsbygger som hjelper deg å opprette et nettsted med dra og slipp som Beaver Builder og Divi.

Pros:

WordPress gir deg uendelige muligheter til å lage en webside slik du vil. Du kan enkelt utvide nettstedets utseende og funksjonalitet ved hjelp av WordPress-temaer og plugins. Du får også fullstendig kontroll over nettstedet ditt.

Ulemper:

 • Det er ikke så enkelt å sette opp et nettsted som med andre hostede løsninger.
 • Du kan ikke opprette et nettsted gratis (du må budsjettere med et domenenavn og webhotell).
 • Du må administrere sikkerhetskopi og sikkerhet selv.

Hvem er det til?

WordPress passer best for alle som ønsker å bygge et nettsted uansett ferdighetssett. Det er den billigste nettstedbyggeren for nybegynnere, men den gir likevel flere funksjoner og full kontroll over nettstedet ditt. Sjekk ut denne WordPress-anmeldelsen for mer informasjon.

Priser:

WordPress er en gratis webdesignprogramvare, men du må kjøpe et domenenavn ($ 14.99 per år) og webhotell ($ 7.99 per måned) for å starte et WordPress-nettsted. Hvis du trenger en dra og slipp-løsning for å bygge et nettsted, er alt du trenger å gjøre å installere en plugin for sidebygger.

Siden de samlede kostnadene for både domenet og hosting kan virke som ganske mye, har vi jobbet med en avtale med Bluehost for IsItWP-brukere. Du får et gratis domenenavn, gratis SSL og over 60% avslag på WordPress-hosting. Du trenger bare å betale 2,75 dollar per måned.

Du kan alltid bytte fra andre plattformer til WordPress enkelt. For eksempel, sjekk ut denne guiden for hvordan du migrerer fra Medium til WordPress.

Har bedriften din en Facebook-side, men har ikke hatt en sjanse til å bygge et nettsted for bedriften din ennå? Hvis dette høres kjent ut, kan det være lurt å sjekke ut Constant Contact Website Builder.

2. Konstant kontaktbygger: AI-drevet nettstedsbygger

konstant kontakt nettsted byggherre

Med konstant kontaktnettstedbygger kan du opprette et publiserbart nettsted selv uten innspill. Alt du trenger å gjøre er å synkronisere nettstedbyggeren med Facebook-siden din. Om noen minutter vil byggherren hente inn kontaktinfo, bilder og tekst fra Facebook og fylle et bedriftsnettsted for deg.

Selvfølgelig kan du tilpasse bedriftsnettstedet senere eller til og med lage et helt nytt personlig nettsted fra grunnen av.

Pros:

 • Fort og lett: Å bygge et nettsted har aldri vært enklere.
 • Gratis: Det er en gratis begrenset plan. Premieplanen starter på $ 10 per måned.
 • Viktige funksjoner: Fra analyser og bloggintegrasjon til e-handel butikkintegrasjon, nettstedbyggeren har alle viktige funksjoner.

Ulemper:

 • Ikke funksjonsrik: Hvis du leter etter en fullverdig nettstedbygger, er ikke Constant Contact Builder noe for deg.
 • utvidelser: Du kan ikke integrere tredjepartsutvidelser med denne byggherren.
 • Koble til et domene: Akkurat som alle andre gratis nettstedbyggere, må du oppgradere til en betalt plan hvis du vil koble et domenenavn med nettstedet ditt.

Hvem er det til?

Hvis du allerede har en Facebook-side, men ikke har hatt en sjanse til å bygge et nettsted, eller hvis du trodde å bygge et nettsted er rakettvitenskap, så er Constant Contact Website Builder det beste alternativet for deg.

Priser

Constant Contact Website Builder tilbyr en gratis begrenset plan. For å koble et domenenavn med nettstedet ditt, må du oppgradere til startplanen.

Med hvilken som helst plan kan du legge til en butikk for e-handel på nettstedet. For ubegrensede produkter og for å frafalle transaksjonsgebyret, kan du oppgradere til Business Plus-planen deres for $ 20 per måned.

3. Gator: Enkel å bruke Nettstedsbygger av HostGator

gator

Gator er en helt ny nettstedbygger av HostGator, et kjent webhotellfirma. Gator er sannsynligvis en av de mest funksjonsrike nettstedbyggere som tilbys av et webhotellfirma.

Det beste er at Gator er utviklet internt for å gi supersnabb webopplevelse til besøkende.

Pros:

 • Billig introduksjonspris
 • Nettstedsanalyse er inkludert i alle planer
 • Omfattende samling av maler tilgjengelig

Ulemper:

 • Ingen gratis plan er tilgjengelig for å prøve ut tjenesten
 • Prioritetsstøtte tilbys bare i Premium eller høyere plan
 • e-handelsintegrasjon er bare tilgjengelig med e-handelsplan

Hvem er det til?

Hvis du leter etter en nettstedsbygger fra et pålitelig webhotellfirma, er Gator det beste valget for deg.

Priser

Det er tre planer: Starter, Premium og e-handel. Vi har forhandlet frem en avtale med HostGator, så som en IsItWP-bruker vil du få en spesiell rabatt på deres innledende priser. Ta en titt på introduksjonsprisen nedenfor.

Starter: Fra $ 3,46 / mo (Alle funksjoner inkludert)

Premium: Fra $ 5.39 / mo (med prioritert støtte)

eCommerce: Fra $ 8,30 / mo (integrasjon av eCommerce)

4. SiteBuilder: Nettstedsbygger for små bedrifter

SiteBuilder.com

SiteBuilder er en kraftig nettstedbygger som du kan bruke til å lage din egen webside. Den lar deg bygge et nettsted i tre enkle trinn. Pek- og klikkverktøyet hjelper deg å raskt legge til tekst, mediefiler og andre moduler til nettstedet.

Pros:

 • Tilpassede maler: Den leveres med hundrevis av forhåndsbygde maler for raskt å starte et nettsted.
 • Gratis hosting: Webhotell tilbys gratis med hver av deres planer.
 • Budsjettplaner: Pro-prisplanene deres er overkommelige for ethvert budsjett.

Ulemper:

 • Domenenavn: Et gratis domenenavn tilbys med SiteBuilder, men prisen for domenefornyelse er kostbar.
 • E-post: Du må betale separat for alle e-postadressene du oppretter med domenenavnet ditt.
 • Begrenset analyse: Funksjonene for analyse og brukerinnsikt er færre enn de andre plattformene.

Hvem er det til?

Hvis du leter etter en one-stop-løsning for å lage et nettsted uten å bruke en formue, er SiteBuilder et perfekt valg med alt du trenger.

Priser:

SiteBuilder tilbyr 3 planer, inkludert en sperate plan for eCommerce nettsteder. Startplanen deres koster $ 5,50 per måned, som faktureres årlig.

Det inkluderer også gratis webhotell og domenenavn. Domenenavnet er gratis det første året, og etter det må du betale de vanlige prisene for fornyelse.

5. Shopify: eCommerce Website Builder

Shopify er en fullverdig nettstedsbygger bygget spesielt for e-handelsbedrifter. Det lar deg sette opp en nettbutikk på få minutter uten å måtte berøre noen kode. Det gir mer enn en halv million virksomheter med over 1 million aktive brukere.

Pros:

Til tross for at den er en komplett e-handelsplattform, tilbyr Shopify en nettbasert nettstedsbygger og bloggingsplattform for å hjelpe deg med å skalere opp e-handelsvirksomheten. Alle Shopify-temaer er fullt responsive, noe som betyr at kundene dine får en jevn shoppingopplevelse uavhengig av enhetene deres.

Uten noen tredjepartskontoer kan du begynne å godta betalinger på Shopify. I tillegg støtter den 100+ tredjeparts betalingsportaler og gir sømløs integrasjon med nettstedet, Facebook-siden osv.

Ulemper:

Hvis du trenger å legge til kategorier på flere nivåer og flere produktdetaljer, er kanskje ikke Shopify det riktige valget. Hvis du bruker en ekstern betalingsgateway, blir du belastet med et tungt transaksjonsgebyr, fra 0,5 til 2%.

Hvem er det til?

Shopify er en av de beste e-handelsplattformene for å bygge en nettbutikk. Sammenlignet med andre nettbutikkbyggere, er Shopify gjennomsiktig med gebyrstrukturen.

Hvis du vil ha mer kontroll over eCommerce-butikken din, kan det være lurt å velge en egenvert eCommerce-plattform, for eksempel WooCommerce. Lær mer om å bygge en nettbutikk med WooCommerce.

Priser:

Shopifys grunnleggende plan koster $ 29 per måned. I tillegg krever basisplanen deg 2% transaksjonsgebyr. For å redusere transaksjonsgebyret til 1%, kan du oppgradere en høyere plan for $ 79 per måned. Den avanserte planen har alle funksjonene du trenger og belaster deg 0,5% transaksjonsgebyr. Den avanserte planen koster deg 299 dollar per måned.

6. BigCommerce: Enda en eCommerce Site Builder

Bigcommerce

BigCommerce er en populær nettbutikkbygger som har mange out-of-the-box funksjoner. Akkurat som Shopify er BigCommerce også en frittstående eCommerce-plattform. Det betyr at du enten kan sette opp en butikk på BigCommerce eller integrere butikken på WordPress-siden din.

Pros:

 • Viktige funksjoner tilbys som en standardfunksjon, for eksempel SEO-alternativer.
 • Tilbyr mange innebygde funksjoner enn konkurrentene.
 • BigCommerce kommer med mange markedsføringsfunksjoner, for eksempel kuponger, produktanbefalinger og gavekort.

Ulemper:

 • Designalternativer er ikke så omfattende som deres konkurrenter.
 • Redigeringsgrensesnitt er ikke veldig intuitivt.
 • Ingen mobilapp

Priser

BigCommerces grunnleggende plan starter på $ 29,95 per måned, som kommer med alle nødvendige funksjoner. Plus-planen koster 79,95 dollar per måned som du får mange konverteringsoptimaliseringsfunksjoner. Med deres Pro-plan får du avanserte funksjoner for $ 249,95 per måned.

Hvem er det til?

Hvis du leter etter en fullverdig butikkbygger av e-handel, er BigCommerce det riktige valget for deg.

7. Weebly: Dra & Drop Site Builder

weebly logo

Weebly er enda en nettstedsbygger som lar deg bygge et vakkert nettsted med dra og slipp. Weebly gjør onboarding enkelt med sin skreddersydde, trinnvise veiledning. Med Weebly kan du enkelt legge til en blogg eller integrere en butikkfront på nettstedet ditt.

Pros:

Weebly kommer med kraftige verktøy for å lage et vakkert nettsted inkludert dra og slipp, forhåndsdesignede layoutalternativer, statistikk for nettsteder og mer.

Weebly har også en gratis plan som lar deg bruke et gratis underdomen til Weebly.com. Brukere kan enkelt oppgradere til en premiumplan for tilleggsfunksjoner, inkludert tilpasset domenestøtte, statistikk for nettsteder, nettstedsøk osv.

Ulemper:

 • De innebygde funksjonene er begrenset.
 • Det tilbyr bare et begrenset antall integrasjoner.
 • Det kan være ganske vanskelig å eksportere Weebly-nettstedet til en annen plattform.

Hvis du er en Weebly-bruker og vil ha flere funksjoner, kan du følge denne artikkelen om hvordan du flytter nettstedet ditt fra Weebly til WordPress.

Hvem er det til?

Hvis du trenger en dra og slipp-løsning for raskt å bygge et WordPress-nettsted, kan det være lurt å prøve Weebly.

Priser:

Weebly tilbyr en gratis begrenset plan for nybegynnere. Du kan koble et tilpasset domenenavn til nettstedet ditt for bare $ 4 per måned. For å fjerne Weebly-merkeannonser på nettstedet ditt, må du oppgradere planen din til Starter som koster $ 8 per måned.

Hvis du vil bygge en fullverdig e-handelsbutikk og frafalle transaksjonsgebyret, velger du forretningsplan for $ 25 per måned.

8. Squarespace: Premium Site Builder for små bedrifter

firkantenes logo

Square er en fullverdig nettstedbygger som kommer med alle verktøyene du trenger for å bygge et vakkert nettsted. Du kan også velge mellom dusinvis av nettstedsmaler for nettstedet ditt. Hver mal har hundrevis av tilpassede funksjoner. Du kan også registrere et domenenavn gratis med ditt årlige Squarespace-abonnement.

Pros:

 • Velg fra en omfattende samling av innebygde nettstedmaler.
 • Med hvilken som helst plan får du ubegrenset båndbredde og ubegrenset lagring.
 • Ingen transaksjonsgebyr belastes for e-handelstransaksjoner med grunnleggende eller avanserte e-handelsplaner.

Ulemper:

 • I motsetning til de fleste nettstedbyggere, tilbyr ikke Squarespace en gratis plan.
 • Startplanen er litt dyr i forhold til andre utbyggere.
 • Ingen tredjepartsapper eller utvidelser er tillatt.

Hvem er det til?

Hvis du er ute etter en alt-i-ett-nettstedsbygger som enkelt lar deg bygge et nettsted fra bunnen av uten å måtte deg registrere deg for en tredjepartstjeneste, Square kan være det beste valget. Siden alle nødvendige verktøy er tilgjengelige rett utenfor boksen, trenger du ikke betale ekstra for maler, tillegg eller andre tjenester.

Sjekk også ut vår trinnvise guide for å bytte fra Squarespace til WordPress

Priser:

Den personlige planen koster $ 12 per måned, som lar deg bygge ubegrensede sider med ubegrenset båndbredde og lagring.

For å legge til en butikk for e-handel på Squarespace-nettstedet ditt, kan du velge forretningsplan for $ 18 per måned.

For å frafalle transaksjonsgebyr i nettbutikken din, kan du oppgradere til Basic Online Store-planen som koster $ 26 per måned.

9. WordPress.com: Beste gratis nettstedbygger

wordpress.com bloggplattform

WordPress.com er en gratis blogg- og webhostetjeneste som drives av Automattic, de samme menneskene bak WordPress.org. WordPress.com lar deg fokusere på innholdet ditt uten å måtte bekymre deg for det tekniske ved å håndtere et nettsted, for eksempel hosting, sikkerhet eller sikkerhetskopi. WordPress.com gjør det enkelt for alle å publisere på nettet, uansett budsjett.

Pros:

WordPress.com er en SEO-vennlig publiseringsplattform. Det lar deg lage en gratis webside med et WordPress.com-underdomener. Ut av esken kommer det med alle viktige funksjoner du trenger for å bygge og utvide nettstedet ditt. Hvis du vil ha forbedrede funksjonaliteter på nettstedet ditt, som Google Analytics-sporing, tilpasset domenenavnoppsett, plugins, support, etc., kan du vurdere å oppgradere til en premiumplan.

Ulemper:

Mens du får mange forbedrede funksjoner med premiumplanene, mangler de fremdeles funksjoner som du kan benytte deg av WordPress som er selv vert. Selv om du har tegnet en premieplan, må du følge WordPress.coms vilkår for tjenester, som blant annet betyr at du ikke kan godta betalinger, være vert for AdSense-annonser eller markedsføre tilknyttet markedsføring.

Hvem er det til?

Hvis du foretrekker å bygge et nettsted på en pålitelig publiseringsplattform fremfor en dra og slipp-byggherre, er WordPress.com det beste valget for deg. Hvis du vil ha full kontroll over nettstedet ditt, kan det være lurt å bruke WordPress.org i stedet.

Priser:

Den grunnleggende planen er gratis som har begrensede funksjoner. For å koble til et tilpasset domenenavn og fjerne WordPress.com-annonser, kan du velge den personlige planen for $ 48 per år. Hvis du vil tjene penger på nettstedet ditt, må du betale $ 96,00 per år for Premium-planen.

For avanserte funksjoner som ubegrenset lagringsplass, plugininstallasjon, Google Analytics-integrasjon, kan du velge forretningsplan for $ 300 per år.

10. Wix: Mest populære Freemium Site Builder

wix logo

Wix er en dra og slipp-byggherre som lar deg enkelt bygge hvilken som helst type nettsted. Du kan velge mellom hundrevis av designede ferdigbygde maler for alle slags virksomheter. Du kan lage fantastiske nettsteder med parallaks, animasjon og videobakgrunner, alt uten å måtte berøre en eneste kodelinje.

Pros:

 • Gratis: Wix kommer med en gratis plan med begrensede funksjoner for å lage et nettsted med dra og slipp.
 • Avanserte funksjoner: Du kan enkelt integrere avanserte funksjoner på nettstedet ditt, for eksempel en butikk for e-handel.
 • Mobil-vennlig: Wix nettsteder er mobilvennlige, noe som betyr at nettstedet ditt vil se bra ut på alle enheter.

Ulemper:

 • Nettstedet ditt vil vise Wix-merkede annonser med mindre du oppgraderer til en premiumversjon.
 • Muligheten til å tilpasse nettstedet ditt er begrenset.
 • Det er vanskelig å bytte til en annen plattform, hvis du bestemmer deg for å flytte.

Hvem er det til?

Wix er best egnet for brukere på nybegynnere som trenger en dra og slipp-løsning for å lage et nettsted. Med en premium Wix-plan kan du bruke ditt eget domenenavn, fjerne Wix-annonser og integrere nettstedet ditt i Google Analytics, og mer.

Imidlertid, hvis du vil ha en nettstedsbygger som gir full kontroll over nettstedet ditt, kan du kanskje bruke et WordPress-nettsted med selvhosting.

Priser

Wix tilbyr en begrenset gratis plan med et underdomenet merket Wix. Du kan koble et domene for $ 5 per måned. Kombinationsplanen deres koster $ 11 per måned, noe som gir deg et gratis domenenavn, lar deg koble den til nettstedet ditt og fjerner Wix-merkeannonser.

Du kan legge til en butikk for e-handel på nettstedet ditt for $ 17 per måned.

Vi håper denne artikkelen hjalp deg med å velge de beste nettstedbyggere for dine behov. Og også listen over de beste WordPress eCommerce-pluginsene vil være ganske nyttige for å forbedre nettstedet ditt.

Hvis du likte denne artikkelen, kan du også sjekke ut hvordan du oppretter et nettsted.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map