100+ interessante WordPress-statistikker og fakta (2020)

wordpress-stats-fakta


Har du lett etter interessant WordPress-statistikk og fakta? Hvis du ser på å starte en blogg eller et nettsted på WordPress, kan det hende du søker etter informasjon om kraften i WordPress og noen harde bevis på hva den kan gjøre. Eller kanskje er du en WordPress-fan og vil overbevise andre om at de bør bli med i det fantastiske WordPress-samfunnet, og at du trenger statistikk for å sikkerhetskopiere påstandene dine. Uansett grunn, hvis du leter etter WordPress-statistikk, er du på rett sted!

Gjør deg klar til å ta et dypdykk i 100+ interessante WordPress-statistikker og fakta. Siden dette er en masterliste over WordPress-statistikk, er her en innholdsfortegnelse som kan hjelpe deg gjennom artikkelen og finne den nøyaktige statistikken eller det faktum du leter etter.

Først av alt, før vi hopper inn i disse fantastiske WordPress-statistikkene, la oss snakke om det grunnleggende om hva WordPress er.

Hva er WordPress?

WordPress er en online open source-programvare som du kan bruke til å opprette et nettsted. Det er et av de enkleste og kraftigste innholdsstyringssystemene for nettsteder og blogger tilgjengelig i dag, og det er gratis å laste ned og installere i tillegg.

hva-er-wordpress

Det er viktig å merke seg at det er to “typer” WordPress, WordPress.org og WordPress.com. Her er forskjellene mellom de to:

  • WordPress.org – WordPress.org er en gratis programvare som er tilgjengelig for nedlasting, og den kan installeres på ethvert WordPress-vertsfirma.
  • WordPress.com – WordPress.com er en hostet løsning.

I denne artikkelen fokuserer vi mest på WordPress.org-statistikk, men det er også noen WordPress.com-statistikker inkludert. Hvis du vil ha en mer detaljert oversikt over forskjellene mellom WordPress.org og WordPress.com, kan du sjekke artikkelen vår, WordPress.com vs WordPress.org – Er en virkelig bedre enn den andre?

I slekt: WordPress gjennomgang: MÅ lese før du starter et nettsted

La oss komme inn på disse fantastiske WordPress-statistikkene!

WordPress Popularity – Statistikk, fakta og tall

WordPress har blitt det mest populære innholdsstyringssystemet (CMS) i verden. Millioner av bloggere og bedrifter, store og små, har valgt WordPress for å starte sine nettsteder. Her er noen statistikker og fakta som demonstrerer populariteten til WordPress.

wordpress-popularity-statistikk

1. WordPress driver 32% av internett. (W3Techs)

2. Tilsvarende styrker WordPress over 75 millioner nettsteder. (Wordcamp)

3. Et Google-søk på ‘WordPress’ gir deg omtrent 2.060.000.000 resultater. (Google)

4. WordPress ‘andel av det globale innholdsstyringsmarkedet er 60,2%. (Søkemotorjournal)

5. WordPress får flere månedlige unike besøkende enn Amazon, og det samme som Facebook (men med 25 ganger færre ansatte). (Codeinwp)

6. Over 60 millioner mennesker valgte WordPress for å drive sin hjemmeside eller blogg. (WordPress)

7. 14,7% av de 100 beste nettstedene drives av WordPress. (WPBeginner)

8. Fra og med 2014 opprettes titusenvis av nye WordPress.com-nettsteder hver dag. (WordPress)

9. Det var 30 millioner Google-søk etter WordPress i desember 2018. (Google trender)

10. WordPress.com-brukere produserer omtrent 136,2 millioner nye blogginnlegg og 77,7 millioner nye kommentarer hver måned. (WordPress)

11. Over 409 millioner mennesker ser mer enn 20,7 milliarder bloggsider på WordPress.com hver måned. (WordPress)

12. Hver dag blir mer enn 1014 WordPress-nettsteder og 496 WooCommerce-butikker de 10 beste nettstedene sporet av W3Techs. (WPBeginner)

13. WordPress er 10 ganger mer populært enn Joomla og 8,9 ganger mer populært enn Drupal. (Website)

WordPress-utvikling – Statistikk og fakta

WordPress har kommet langt siden det ble introdusert for verden. Sjekk ut disse interessante WordPress-statistikkene som viser WordPress ‘utvikling gjennom årene og hvordan det ble til hva det er nå.

wordpress-statistikk-utvikling

1. WordPress ble utgitt av grunnleggerne Matt Mullenweg og Mike Little som en gaffel av b2 / cafelog. (Wikipedia)

2. Den første versjonen av WordPress ble utgitt 27. mai 2003, noe som gjør WordPress eldre enn Twitter og Facebook. (WPBeginner)

3. WordPress eies ikke av noe selskap. WordPress-medstifter Matt Mullenweg opprettet den ideelle organisasjonen, WordPress Foundation, for å beskytte frihetene som tilbys av programvarens open source-lisens. (WPBeginner)

4. WordPress.org har ingen administrerende direktør. Prosjektet er drevet av frivillige utviklere fra hele verden. (WPBeginner)

5. Alle kan redigere eller legge til WordPresss kjernekode da den er klassifisert som åpen kildekode-programvare lisensiert under GPL. (WordPress.org)

6. WordPress er skrevet på PHP-programmeringsspråk og bruker MySQL for database. (WPBeginner)

7. WordPress 5.0, den nyeste versjonen av WordPress, har blitt lastet ned 19,074,521 ganger så langt. (Ta en titt på hvor raskt WordPress Counter går opp!)

8. Totalt er 98 versjoner av WordPress utgitt til dags dato. (WordPress)

9. 443 personer bidro til WordPress 4.9, hvor 185 av dem deltok for første gang. (CodeinWP)

10. Bare 22,4% av WordPress-nettsteder kjører den nyeste versjonen av programvaren (5.0). (WordPress.org)

11. Store kjerneoppdateringer av WordPress slippes omtrent hver 152 dag i gjennomsnitt. (CodeinWP)

12. Samfunnet bak WordPress driver også søsterprosjekter som bbPress, BuddyPress og GlotPress. (WPBeginner)

13. WordPress-programvaren inneholder programmeringsspråkene PHP, MySQL, Javascript, HTML og CSS. (WPBeginner)

WordPress Community – Statistikk og fakta

WordPress-samfunnet er fullt av forskjellige og lidenskapelige brukere. Ta en titt på denne fantastiske statistikken som viser hvor rikelig og unikt WordPress-samfunnet er.

wordpress-community-statistikk

1. WordPress er ikke bare for bloggere, bedrifter og publikasjoner. Utdanningsinstitusjoner som Cornell University, Harvard Blogs, University of Maine og Des Moines University er på WordPress. (WPBeginner)

2. Noen regjeringsnettsteder som bruker WordPress inkluderer Sveriges offisielle side, Milwaukee Police News, USAs misjon Genève og Republikken Filippinenes offisielle tidende. (website)

3. Noen viktige brukere av WordPress.com inkluderer TechCrunch, TED, CNN, The National Football League, UPS og mer. (WordPress)

4. Andre toppnettsteder og selskaper som bruker WordPress inkluderer Forbes, Mashable, The New York Times, Samsung, PlayStation og Coca-Cola. (dyktige)

5. WordPress er mest populært blant bedrifter og minst populært blant nyhetssider. (Moment)

6. Kjendiser som bruker WordPress inkluderer Jay Z, Russel Brand, Sylvester Stallone og Kobe Bryant. (dyktige)

7. WordPress er fullstendig oversatt til 68 språk og delvis oversatt til flere titalls. (WPBeginner)

8. Engelske nedlastinger er nå offisielt overgått av ikke-engelske nedlastinger av WordPress-programvare. (WordPress.org)

9. WordPress.com er vert for blogger skrevet på over 120 språk. Toppspråkene er engelsk med 71%, spansk på 4,7%, indonesisk på 2,4% og portugisisk (Brasil) med 2,3%. (WordPress)

10. Det er 2.030.000+ emner på det offisielle WordPress-støtteforum. (Codeinwp)

WordPress Events – Fakta og statistikk

WordPress-fans over hele verden går sammen for å lære av hverandre på WordPress-arrangementer som WordCamp. Sjekk ut denne statistikken som viser hvordan kjærligheten til WordPress bringer mennesker sammen.

wordpress-stats-events-wordcamp-

1. Den første WordCamp ble organisert i San Francisco av Matt Mullenweg i 2006. (Wordcamp)

2. Det har vært 932 WordCamps så langt, i 65 land. (Wordcamp)

3. Alle WordCamp-arrangører og foredragsholdere er ubetalte frivillige – de gjør det for kjærligheten til WordPress. (Wordcamp)

4. WordCamp-arrangementet i Europa 2017 hadde en rekordsamling på 1900 mennesker som kommer fra over 79 land. (SoftwareFindr)

5. Hvis du ikke klarer å komme til et WordCamp-arrangement personlig, kan du se opptak av hendelsene gratis på WordPress.tv. (WordPress.tv)

6. Hundretusenvis av WordPress-brukere samles til månedlige møter i 436 byer over hele verden. (WordPress)

7. Foruten WordCamp-hendelser, er det massevis av andre WordPress-hendelser som skjer hele tiden, over hele verden. Få en liste over kommende arrangementer på WordPress.org.

WordPress-plugins – statistikker, fakta og tall

WordPress-plugins er som apper for ditt WordPress-nettsted. Du kan bruke plugins for å gjøre et WordPress-nettsted enda kraftigere enn det allerede er. Sjekk ut disse fascinerende statistikk og fakta om WordPress-plugins.

WordPress-plugin-statistikk

1. Nedlastinger av WordPress-plugin krysset 1,48 milliarder totale nedlastinger i 2016. (WPBeginner)

2. Det er 54 257 gratis plugins i den offisielle WordPress Plugin Directory, med mer lagt til hver dag. (WordPress)

3. Noen av de mest populære gratis WordPress-pluginsene er Contact Form 7, Yoast SEO, Akismet Anti-Spam og Jetpack av WordPress.com, alle med over 5 millioner aktive installasjoner hver. (WordPress.org)

4. En av de mest populære betalte pluginsene for WordPress er Visual Composer med 2340 solgte enheter per uke. (dyktige)

5. Det er over 6000 premium WordPress-plugins på CodeCanyon. Visual Composer, Slider Revolution, LayerSlider og UberMenu er bestselgerne. (Codeinwp)

6. På CodeCanyon er 80% av søkene fokusert på funksjonalitet (dvs. glidebrytere, skjemaer, kalendere). (Codeinwp)

7. Den mest populære eCommerce-plugin, WooCommerce, er installert på mer enn 3 millioner nettsteder med over 58 millioner nedlastinger hele tiden. (WPBeginner)

8. Woocommerce driver 9% av alle nettbutikker. (Bygget med)

9. Den mest populære gratis sidebyggeren er Elementor med over 430 000 nye nedlastinger hver uke. (SoftwareFindr)

10. Hello Dolly er en helt ubrukelig, men ganske ikonisk plugin. Plugin-en viser en tilfeldig lyrikk fra sangen Hello Dolly av Louis Armstrong øverst til høyre på admin-skjermen. (WPBeginner)

WordPress-temaer – Statistikk, fakta og tall

WordPress-temaer gir nettstedet ditt en øyeblikkelig makeover. Det er tusenvis av gratis og betalte WordPress-temaer du kan laste ned for å gi nettstedet ditt det nøyaktige utseendet du ønsker. Ta en titt på denne statistikken om WordPress-temaer.

wordpress-stats-temaer

1. Temaer ble først introdusert i 2005, med det første nye standard WordPress-temaet kalt Kubrick. (WPBeginner)

2. WordPress gir ut et nytt standardtema hvert år. (Elegante temaer)

3. WordPress.orgs gratis temakatalog har mer enn 5 800 gratis WordPress-temaer. (WPBeginner)

4. Det mest populære WordPress-temaet er et bind mellom Divi og Genesis, hver brukes på 10% av alle WordPress-nettsteder, til sammen 20%. (Små Biz-trender)

5. Tusenvis av temaer selges av kommersielle WordPress-temabutikker med en gjennomsnittspris på $ 40 per tema. (WPBeginner)

6. Avada av ThemeForest er et av de mest kjøpte WordPress-temaene gjennom tidene med over 450 000 kunder. (Themeforest)

7. 25% av alle WordPress-temaer på ThemeForest har tjent minst 2500 dollar på en måned. Og 50% av temaene deres har tjent minst $ 1000 på en måned. (Envato)

8. 93% av det totale ThemeForest-salget kommer fra responsive temaer. (Codeinwp)

9. Over 70% av ThemeForest-søk er fokusert på nisjetemaer. (Codeinwp)

10. 2,125,962 er antall ganger brukere byttet WordPress-tema bare i september 2018. (WordPress.com)

Les mer: Beste WordPress-temaer.

WordPress Security – Statistikk og fakta

Siden WordPress er den mest populære CMS-programvaren i verden, er det et vanlig mål for hackingforsøk. Det er en rekke måter å gjøre det på beskytt WordPress-nettstedet ditt inkludert å holde plugins oppdatert og velge et sterkt passord, men her er noen statistikker om WordPress-sikkerhet du bør vite.

1. 83% av alle CMS-baserte nettsteder som ble hacket i 2017, kjørte WordPress, noe som er fornuftig siden WordPress eier 60% av CMS-markedsandelen. (WPBeginner)

2. 39% av hackede WordPress-nettsteder brukte en utdatert versjon av programvaren. (WPBeginner)

3. Nesten 50% WordPress-nettsteder er berørt av et sikkerhetssårbarhet forårsaket av en utdatert eller dårlig kodet WordPress-plugin eller -tema. (WPBeginner)

4. 52% av rapporterte sikkerhetsproblemer i WordPress relaterer seg til WordPress-plugins. (KeyCDN)

5. En WordPress-plugin-sårbarhet førte til Panama Papers Leak, det største journalbruddet i historien med over 4,8 millioner e-poster utnyttet. (Wordfence)

6. Rundt 8% av WordPress-nettsteder ble hacket på grunn av et svakt passord. (WPBeginner)

7. Bare 11,45% av WordPress-nettsteder bruker SSL-kryptering fra og med 2016. (WPBeginner)

8. Google svartelister rundt 20 000 nettsteder for skadelig programvare, og rundt 50 000 for phishing, hver eneste uke. (WPBeginner)

9. Wordfence blokkerte 3 236 017 356 angrep på WordPress-nettsteder de siste 30 dagene. (Wordfence)

10. De fire vanligste WordPress-malware-infeksjonene er Backdoors, Drive-by nedlastinger, Pharma hacks og ondsinnede viderekoblinger. (Smashing Magazine)

11. WordPress har et innebygd Auto Update System som automatisk oppdaterer seg selv for mindre utgivelser og kan presse automatiske plugin-oppdateringer hvis det oppdages et alvorlig sårbarhet. (WPBeginner)

Du bør lese den ultimate WordPress-sikkerhetsguiden for mer informasjon. Sjekk også artiklene våre om WordPress-bøker, inkludert bøkene om sikkerhet og de beste WordPress-sikkerhetspluginene.

Sjekk også: WordPress Sikkerhetssjekk for nettsted

WordPress Economy – Statistikk, fakta og tall

WordPress driver en økonomi med flere milliarder dollar og skaper tusenvis av jobber over hele verden. Ta en titt på denne fantastiske statistikken om WordPress-økonomien som viser at du også kan tjene penger på WordPress.

wordpress-økonomi-statistikk

1. WordPress driver en økonomi med flere milliarder dollar. Mange selskaper og fagpersoner over hele verden selger WordPress-baserte produkter, tjenester og løsninger. (WPBeginner)

2. De mest lønnsomme WordPress-selskapene er Automattic med en omsetning på 1,3 milliarder dollar, fulgt av Envato til 94 millioner dollar og WPEngine til 73 millioner dollar. (website)

3. Det er flere måter enkeltpersoner kan tjene penger på WordPress: som WordPress nettstedsdesigner, plugin / temautvikler, SEO freelancer, freelancer for nettstedvedlikehold, WordPress contentwriter og mer.

4. Gjennomsnittslønnen for “Wordpress-jobber” er $ 66.467. (SimplyHired)

5. Gjennomsnittslønnen for WordPress-utviklere i USA er $ 79 000. (dyktige)

6. En klient som leter etter et tilpasset WordPress-nettsted, betaler vanligvis mellom 3000 og 15 000 dollar til en ekstern frilanser. (ManageWP)

7. En spesialbygde WordPress-nettsteder kan koste opp til $ 100 000. (PostStatus)

8. De beste voksende ferdighetene i programmeringsverdenen er PSD til WordPress og WordPress Plugins. (Upwork)

9. Et Google-søk etter ‘WordPress-jobber’ viser rundt 1 250 000 resultater. (Google)

10. 243.161 WordPress-prosjekter er fullført på Freelancer.com fra januar 2015. Det er en samlet verdi på $ 60,571,205. (Codeinwp)

11. 25% av WordPress-brukere tjener full tid på CMS. (Moment)

Diverse WordPress-statistikker og fakta

Det er så mange fantastiske statistikker og fakta om WordPress at de umulig kan passe inn i en bestemt kategori. Så her er noen forskjellige WordPress-statistikker som du også kan sjekke ut.

1. WordPress.com mottar over 20.000 supportforespørsler i en gjennomsnittlig måned. (WordPress)

2. 70 399 151 filer ble lastet opp til WordPress.com i desember 2018 alene. (WordPress.com)

3. Twitter ble innebygd på WordPress.com-nettsteder over 200 000 ganger forrige måned. (WordPress.com)

4. Youtube ble innebygd på WordPress.com-nettsteder over 2 millioner ganger i desember 2018, og Flickr ble innebygd over 3 millioner ganger samme måned. (WordPress.com)

5. Den berømte ‘W’ WordPress-logoen ble designet av Jason Santa Maria i 2005. (WordPress)

6. Christine Selleck Tremoulet, en produktiv blogger og venn av WordPress-medgründer Mullenweg, foreslo navnet WordPress. (Wikipedia)

7. Onsdag er den mest populære dagen for nedlasting av WordPress, mens søndag er den minst populære dagen. (WPCentral)

8. WordPress kan installeres på 5 minutter eller mindre. (WordPress)

9. 83,5% av WordPress nettsteder bruker Google Analytics. Sjekk ut denne artikkelen om de beste WordPress analytics plugins. (website)

10. WordPress har en innebygd flersidefunksjon som er skjult som standard. Det lar deg opprette et nettverk av nettsteder som bruker den samme WordPress-installasjonen. Sjekk ut denne artikkelen om beste plugins for multimedia nettverk i WordPress. (WPBeginner)

Morsomme WordPress-statistikker og fakta

Endelig er WordPress-verdenen et morsomt sted å være, så vi forstår om du ikke kan få nok av den. Så nyt disse tilfeldige morsomme fakta om WordPress.

wordpress-uoffisielle-maskot

1. Wapuu er den uoffisielle maskot av WordPress, opprinnelig opprettet av aktive medlemmer av det japanske WordPress-samfunnet. (Moment)

2. Det er en Wapuu for alle WordCamp-arrangementer og flere andre spesielle varianter av Wapuu også. (Wapu.us)

3. WordPress-kjerneutviklerne er elskere av jazzmusikk, så alle større WordPress-utgivelser er oppkalt etter en kjent jazzmusiker. (WordPress.org)

4. WordPress Wiggle er den uoffisielle dansen til WordPress-folket. Sangen ble bestilt av Zack Katz fra GravityView. (WPShout)

5. Selskapet bak WordPress.com, Automattic, stengte det vakre kontoret i San Francisco fordi deres ansatte sluttet å dukke opp. (Quartz)

6. WordPress har blitt brukt til å kontrollere et missilstyringssystem. (Dion Hulse, hovedutvikler @ WordPress)

Vi håpet at du likte å lære mer om WordPress med denne interessante WordPress-statistikken, faktaene og forskningen. Hvis du fremdeles vil oppdage mer fantastisk informasjon, tips og triks om WordPress, kan det være lurt å lese artikkelen vår om hvordan du starter en blogg og gjør ekstra inntekter på siden (med WordPress).

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map