Blogger vs. WordPress – Ekspertanmeldelse (Hvilken er best?)

blogger vs. wordpress


Ser du etter den perfekte plattformen for å starte en blogg?

Hvis du gjorde noe på nettet, eller spurte noen med bloggkompetanse, var forslagene sannsynligvis å starte med WordPress eller Blogger.

Å velge riktig plattform kan være kjedelig fordi WordPress og Blogger er blant de mest populære bloggplattformene som brukes i dag.

I denne artikkelen vil vi diskutere Blogger vs. WordPress grundig med tanke på funksjonene deres, brukervennlighet, designalternativer, styrker, svakheter og mer.

WordPress vs. Blogger-sammenligningen er delt opp i 10 seksjoner:

 1. Oversikt
 2. Brukervennlighet
 3. Designalternativer
 4. Funksjoner og funksjonalitet
 5. Eierskap til bloggen din
 6. Alternativer for inntektsgenerering
 7. Sikkerhet
 8. Brukerstøtte
 9. Koste
 10. Enkel migrasjon

1. Oversikt: WordPress og Blogger som bloggplattformer

Hva er WordPress?

wordpress-org

WordPress er det mest populære innholdsstyringssystemet (CMS) som brukes i dag og gir mer enn 30% av alle nettsteder på nettet. Det er en åpen kildekode / gratis programvare som letter opprettelse, redigering, organisering og publisering av innhold.

Du trenger en hosting-server og domenenavn for å opprette en WordPress-blogg. Webhotell er der folk lagrer innholdet og filene i bloggen deres, og et domenenavn er adressen til bloggen din på internett, som IsItWP.com eller Google.com. Når du skriver domenenavnet ditt i nettleserens adressefelt, blir du deretter henvist til hosting-serveren der nettstedet ditt er vertskap og nettstedet ditt vil bli vist.

Merk: Denne sammenligningen er mellom WordPress (WordPress.org) og Blogger som er selv vert. Hvis du vil vite forskjellen mellom de to WordPress-smakene, er her vår sammenligning av WordPress.com kontra WordPress.org.

Hva er Blogger?

blogger-for-blogging

Blogger er en grunnleggende bloggplattform der du kan legge til innhold og publisere. Med Blogger kan du publisere gratis blogger ved å bruke underdomenet blogspot.com. Google kjøpte Blogger i 2003 og ommarkerte den som den Blogger vi kjenner i dag.

Med Blogger blir bloggen din hostet på serverne deres, så du trenger ikke å finne et vertsfirma. Du trenger ikke en gang et domenenavn hvis du foretrekker å bruke underområdet til blogspot for bloggen din. For eksempel vil bloggens navn på Blogger være eksempel.blogspot.com.

2. Brukervennlighet

Brukervennlighet – WordPress

Det første og fremst ting folk elsker med WordPress er enkelheten.

For å starte en blogg på WordPress, må du kjøpe en WordPress-hostingplan og et domenenavn. Deretter installerer du WordPress på hosting-serveren og kobler domenet ditt til det. Det er alt som trengs for å sette opp en blogg på WordPress.

Etter at bloggen din går i live, kan du begynne å publisere artikler. Mens et standardtema er forhåndsinstallert på WordPress, kan du endre det temaet og tilpasse utseendet til bloggen din ved å installere ønsket WordPress-tema fra det gratis WordPress-temakatalog. Sørg for å lese anmeldelser av populære WordPress-temaer før du tilfeldig velger og installerer et.

Nedenfor ser du hvordan WordPress-dashbordet ditt vil se ut.

wordpress-dashbord-create-new-post

Enkel å bruke – Blogger

Bloggers installasjonsprosess er enklere enn WordPress. Blogger er allerede vert av Google og er en brukervennlig plattform, slik at du ikke trenger å finne en hosting-server for bloggen din. Det betyr også at nettstedet ditt vil være på den samme serveren som alle andre Blogger-nettsteder er. Du vil også ha det samme underdomenet (.blogspot.com) hvis du ikke kjøper et domenenavn.

For å starte en blogg på Blogger, må du ha en Google-konto, men det er det eneste kravet. Bare registrer deg med Google-kontoen din og følg trinnene. Du må gi tittelen til bloggen din og velge en bloggadresse.

Deretter kan du begynne å lage innlegg og publisere dem. Se skjermdumpen nedenfor for å se hvordan Blogger-plattformen ser ut.

create-a - post-blogger

Vinneren: Både WordPress og Blogger er kjent for brukervennlighet. Blogger er imidlertid enklere å sette opp når de to blir sammenlignet. Hvis du vil ha en brukervennlig plattform som også kommer med mange tilpasningsmuligheter, velger du WordPress i stedet.

3. Designalternativer

Designe en WordPress Blog

Når det gjelder designalternativer, er WordPress langt fremme. Du kan finne tusenvis av gratis temaer i offisielle WordPress.org-temagruppe. I tillegg er det hundrevis av tredjeparts temabutikker og markedsplasser hvor du kan kjøpe premium-temaer.

For å installere et tema, kan du ganske enkelt gå til Temaer »Legg til nytt. Du kan få direkte tilgang til gratis temaer fra dashbordet og installere dem.

add-wordpress-temaer

Designe en Blogger-blogg

I likhet med WordPress, styres designet av en Blogger-basert blogg også av temaer. Ulempen er imidlertid at temalternativene er begrenset. Det er rundt 10 typer temaer med 3 til 7 varianter av hvert tema.

For å endre temaet, bare gå til Tema menyen, forhåndsvis de tilgjengelige temaene, og legg til det du liker mest.

add-blogger-temaer

Vinneren: Vi kan trygt si at WordPress er vinneren når det gjelder design- og tilpasningsalternativer. Du kan enkelt finne et gratis WordPress-tema som best passer dine unike behov. Det er uendelige muligheter for å tilpasse WordPress-temaer. På den annen side, med Blogger, er tilgjengelige temaer og designalternativer sterkt begrenset.

4. Funksjoner og funksjonalitet

Legge til funksjoner og funksjoner på en WordPress-blogg

Som nevnt ovenfor, støttes WordPress av et enormt samfunn med tusenvis av utviklere over hele kloden. Akkurat som med temaer, er det tusenvis av gratis og premium plugins som legger til funksjoner og funksjonaliteter til WordPress-nettsteder. Det er plugins for nesten alle funksjoner du kan tenke på; kontaktskjemaer, leadgenerering, SEO osv. for å nevne noen.

Med disse programtilleggene kan du gjøre din enkle blogg om til et bedriftsnettsted, e-handel eller andre typer nettsteder.

For å legge til plugins på nettstedet ditt, kan du ganske enkelt gå til plugins -menyen i WordPress-oversikten. Akkurat som å installere temaer, kan du direkte få tilgang til offisielle gratis plugins fra dashbordet ditt, mens du trenger å laste opp premiumpremier.

add-wordpress-plugins

Legge til funksjoner og funksjoner på Blogger

Blogger har ikke fleksibiliteten til WordPress. Det er ingen måte å legge til plugins. Du kan imidlertid sette inn skript av tredjeparts tjenester for å legge til grunnleggende funksjoner. Du kan for eksempel legge til et Wufoo.com-skript for å legge til et kontaktskjema. Imidlertid har bruk av et tredjeparts skript sine egne begrensninger med mindre du får et premiumabonnement. Du kan selvfølgelig ikke utvide funksjonalitetene til Blogger som du kan med WordPress.

Vinneren: WordPress er langt fremme når det gjelder utvidelse av funksjoner og funksjonalitet. Hvis du bruker blogger og ser etter andre alternativer, kan du sjekke denne artikkelen om å flytte en blogg fra blogger til WordPress.

5. Eierskap – Hvem er den ultimate eieren av bloggen din?

Eierskap til en WordPress-blogg

WordPress er gratis / åpen kildekode-programvare som du kan endre og bruke gratis. Du kan opprette en WordPress-blogg ved å bruke ditt eget hosting og tilpassede domenenavn. Dette betyr at du er den endelige eieren av bloggen.

Du vil også sjekke ut de beste blogggeneratorene.

Du har full kontroll over å administrere WordPress-bloggen din. Du kan tilpasse den helt uten begrensninger. Og når du vil slå den av, kan du gjøre det etter din egen vilje.

Eierskap til en Blogger-blogg

I motsetning til WordPress er ikke den endelige eieren av Blogger-bloggen din deg, men Blogger selv. Siden du bruker Bloggers plattform, er du ansvarlig for vilkårene og betingelsene. Du kan ikke gjøre mye tilpasning, og enda verre kan Blogger stenge nettstedet ditt uten ditt samtykke.

Hvis du ser alvorlig på blogging, kan Blogger.com ikke betraktes som en pålitelig plattform.

Vinneren: Med WordPress eier du bloggen din, mens du på Blogger er ansvarlig for Blogger.coms vilkår for bruk. WordPress er den klare vinneren her.

6. Alternativer for inntektsgenerering

Alternativer for WordPress-inntektsgenerering

Hvis du ønsker å tjene penger på bloggen din, er WordPress det beste valget. Du kan enkelt legge til Google Adsense, tilknyttede lenker og reklamebannere på bloggen din.

Dessuten kan du enkelt opprette en e-handelsside på WordPress-bloggen din og selge produktene dine for å tjene penger. Det er flere eCommerce-plugins for WordPress som lar deg aktivere eCommerce-funksjoner på WordPress-bloggen din.

Alternativer for Blogger-inntektsgenerering

Du kan tjene penger på en Blogger-basert blogg ved å legge til Google Adsense og tilknyttede koblinger. Siden Blogger er en Google-eid tjeneste, er Google Adsense en innebygd funksjon i Blogger. Siden Blogger er en gratis plattform, verdsetter de fleste annonsører imidlertid bloggen, spesielt hvis du vil selge direkte annonser uten tjenester fra tredjepart som Google AdSense i mellom. Dette kan være et alvorlig slag for inntjeningspotensialet ditt. I tillegg gir Blogger ikke innebygd e-handelsintegrasjon.

add-adsense-on-blogger

Vinneren: WordPress er den mest pålitelige plattformen hvis du vil tjene penger på bloggen din. Motsatt vil inntjeningspotensialet ditt med Blogger.com-bloggen være lavt, siden de fleste annonsører undervurderer det.

7. Sikkerhet

Sikkerhetsaspekter ved en WordPress-blogg

Å tilby sikkerhet til ditt WordPress-nettsted er ikke rakettvitenskap takket være det brede spekteret av WordPress-sikkerhetsplugins.

I tillegg må du også administrere sikkerhetskopier selv ved hjelp av en WordPress-sikkerhetskopi-plugin.

Du bør også lese den ultimate WordPress-sikkerhetsguiden for mer informasjon.

Sikkerhetsaspekter ved en Blogger-blogg

Med Blogger trenger du ikke å bekymre deg for å administrere serverens ressurser, sikkerhetskopier eller noe annet aspekt angående sikkerhet. Du kan opprette en blogg, publisere innlegg og få en fredelig søvn, som du vet Blogger.com tar ansvaret for å sikre bloggen din.

Det anbefales imidlertid å lage en regelmessig sikkerhetskopi av Blogger.com-innholdet ditt, siden Blogger kan trekke bloggen din når som helst uten ditt samtykke.

Vinneren: Blogger er vinneren her. Å sikre WordPress-bloggen er ditt eneste ansvar mens Blogger.com tar ansvaret for å sikre bloggen din. Det anbefales imidlertid å ta en sikkerhetskopi av bloggen din, uansett hvilken plattform du er på.

8. Støtte

Hvordan få WordPress-støtte

WordPress ‘samfunn er stort. Ånden i samfunnet lever og er godt, og hjelper WordPress-brukere, deler kunnskap og bidrar til WordPress-programvaren.

I slekt: Beste 24/7 WordPress-støttetjenester for å administrere nettstedet ditt.

Du kan besøke offisiell WordPress.org-støtteside for noen grunnleggende veilednings-, dokumentasjons- og supportfora. I tillegg kan du finne et stort antall ressurser på nettet som IsItWP og WPBeginner for å hjelpe deg med WordPress-problemene dine.

wordpress-støtte

Hvordan få Blogger-støtte

I motsetning til WordPress, har Blogger begrensede støttealternativer. Hvis du klikker på Hjelp ikon, vil du finne noen artikler om hvordan du bruker Blogger. Det handler om det, dessverre.

Blogger-støtte

Du kan også finne noen flere artikler og støttefora på Googles støtteside.

Vinneren: WordPress er den klare vinneren når det kommer til support.

9. Kostnad

Hvor mye koster det å sette opp en WordPress-blogg?

Selv om WordPress-programvaren er gratis, må du kjøpe et domenenavn og hosting for å sette opp WordPress-bloggen.

Et domenenavn koster rundt $ 14.99 for et år. Hvis du velger Bluehost, vil du imidlertid få et gratis domenenavn sammen med webhotellet ditt. Den grunnleggende Bluehost-planen koster 2,75 dollar per måned, noe som er en ganske rimelig pris for all fleksibiliteten din WordPress-blogg kan tilby.

Klikk her for å gjøre krav på dette eksklusive tilbudet fra Bluehost »

Hvor mye koster det å sette opp en Blogger-blogg?

Du kan sette opp en Blogger-blogg helt kostnadsfritt hvis du er fornøyd med et delt underdomener (f.eks. Eksempel.blogspot.com). Du kan bruke den gratis for alltid med et underdomen av blogspot.com.

Hvis du vil endre det eller fjerne underdomenet, må du kjøpe et domene fra tredjeparts domeneregistratorer som Godaddy eller NameCheap. For å drive en bloggerblogg, trenger du bare å betale for den årlige domeneregistreringsavgiften.

Vinneren: Å starte en Blogger-blogg er gratis, mens du trenger å bruke rundt $ 110 per år for å drive en WordPress-blogg. Med tanke på de enorme potensialene en WordPress-blogg tilbyr, er kostnadene rimelige.

Lære mer om hvor mye det koster å drive et WordPress-nettsted.

10. Enkel migrasjon

Hvordan migrere en WordPress-blogg

Prosessen med å migrere en WordPress-blogg til en annen hosting eller andre CMS-plattformer er ganske enkel.

Hvis du ser etter opplæringsprogrammer på nettet, vil du få mange artikler, opplæringsprogrammer og videoopplæringer om hvordan du migrerer en WordPress-blogg,

Hvordan migrere en bloggerblogg?

Du kan migrere en Blogger-blogg til WordPress eller andre plattformer ved å eksportere databasen. Det er imidlertid ikke så enkelt som WordPress-migrering.

Med bedre overføringsalternativer er WordPress vinneren her.

Tydeligvis er WordPress den beste bloggplattformen som finnes. Sammenlignet med Blogger, er det en liten læringskurve for å sette opp WordPress-bloggen din, men vi er sikre på at du er opp til utfordringen! I tillegg har vi mange artikler på dette nettstedet for å veilede deg om hvordan du starter en WordPress-blogg.

Hvis du vil lage en profesjonell blogg, er WordPress din go-to-plattform. Det tilbyr all fleksibiliteten du trenger for å tilpasse bloggen din. I tillegg kan du bygge hvilken som helst type nettsted på WordPress med en minimal innsats.

På den annen side er Blogger en grunnleggende bloggplattform som kommer med begrensede tilpasningsmuligheter. Det er best egnet for hobbybloggere som ikke vil bruke en krone for å bygge en blogg.

Hvis du vil lære hvordan du starter en WordPress-blogg, er her den komplette guiden for nybegynnere.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map