Den komplette nybegynnerguiden for WordPress SEO

seo, søkeordforskning, seo på siden


Uten tvil er Search Engine Optimization (SEO) den billigste, men mest målrettede måten å føre trafikk til nettstedet ditt. Med SEO kan du hjelpe målbrukerne dine med å oppdage innholdet ditt til rett tid når de leter etter det.

I motsetning til hva vi tror, ​​er WordPress SEO ikke forvirrende eller tøft. Med de riktige SEO-verktøyene i hånden, er det fullstendig mulig for deg å optimalisere nettstedet ditt for søkemotorer uavhengig av ferdighetssettet ditt.

I denne artikkelen forklarer vi det grunnleggende om WordPress SEO, hvordan du implementerer SEO på stedet og til slutt mestrer SEO-spillet.

Hva er SEO & Hvorfor er det viktig?

SEO eller søkemotoroptimalisering er en teknikk som du optimaliserer websidene dine for å drive gratis organisk trafikk fra søkemotorer som Google.

I utgangspunktet er målet ditt å følge WordPress SEO beste fremgangsmåter på nettstedet ditt og hjelpe søkemotorer enkelt å gjennomsøke og indeksere nettstedet for de riktige nøkkelordene. På denne måten kan du potensielt hjelpe brukere med å oppdage innholdet ditt når de leter etter det ved å søke med søkeordene du målretter mot.

Hvordan fungerer søkemotorer – gjennomgang, indeksering og rangering

Søkemotorer som Google bruker avanserte algoritmer for å forstå og rangere nettsider på riktig måte i søkeresultatene.

Imidlertid, i lekmannsbetingelser, har søkemotorer i utgangspunktet tre funksjoner.

 • Crawling: I denne prosessen gjennomsøker den tusenvis av nettsider for å finne relevant innhold. Dette er det første trinnet med å få en søkemotor til å gjenkjenne siden din og vise den i søkeresultatene
 • indeksering: Lagre og organisere innholdet som ble funnet under gjennomsøkingsprosessen. Når en bruker ser etter informasjon, returnerer søkemotorer resultatene fra indeksen.
 • Rangering: Det er prosessen med å bestille innholdet basert på kvalitet og relevans. Det betyr at hvis siden din er rangert som nr. 1 for et bestemt spørsmål, vil den vises først for det søket.

WordPress SEO Best Practices for Beginners

WordPress er en av de mest SEO-optimaliserte nettstedbyggerne. Men det betyr ikke at innholdet ditt automatisk vil bli gjennomgått, indeksert og rangert på Google bare fordi du brukte WordPress.

Heldigvis, med WordPress, er det enkelt å følge beste praksis for SEO. La oss se på noen av de beste fremgangsmåtene for WordPress SEO.

1. Aktiver synlighet av nettstedets innstillinger

Det første du trenger å gjøre er å sikre at nettstedet ditt ikke blir skjult for søkemotorer. WordPress kommer med et innebygd alternativ for å skjule nettstedet ditt for søkemotorer. Denne funksjonen er nyttig for deg hvis nettstedet ditt ikke er klart til å gjennomsøkes, indekseres og du trenger mer tid til å jobbe med det.

Noen ganger sjekker brukere av dette alternativet mens de konfigurerer nettstedet, og glemmer å aktivere synlighetsinnstillinger.

Logg deg på WordPress-oversikten og gå til Innstillinger »Lesing for å se et alternativ som heter Søkemotorsynlighet. Bare sørg for at dette alternativet ikke er merket av.

Grunnleggende om SEO

Når du har gjort det, trykker du på Lagre endring-knappen nederst, slik at du ikke mister innstillingene.

2. Bruk en SEO-vennlig URL-struktur

Det neste du trenger å gjøre er å lage webadressene dine SEO-vennlige. SEO-vennlige URL-er avslører innholdet for innholdet ditt både for brukere og søkemotorer.

Et eksempel på SEO-vennlig URL – https://www.isitwp.com/best-wordpress-seo-plugins/

Ikke-SEO-vennlig URL-eksempel – https://www.isitwp.com/?p=20198.

SEO-vennlige nettadresser er en av rangeringsfaktorene, noe som betyr at de forbedrer muligheten for at nettstedet ditt får høyere rangering i søkeresultatene. Den beste måten å gjøre URL-ene søkemotorvennlige er ved å inkludere søkeordene i dem.

Som standard lar WordPress deg stille permalinkstrukturen din ved å gå til Innstillinger »Permalinks.

WordPress SEO-vennlige nettadresser

La oss velge Innleggsnavn alternativ. Når du er ferdig, ikke glem å lagre endringene dine. Dette trinnet anbefales bare til nye brukere. Husk at det er i din beste interesse å ikke endre din nåværende permalinkstruktur, bare slik at du ikke mister organisk trafikk og rangering.

3. Legg til et XML-områdekart til WordPress

Et XML-områdekart lar deg informere søkemotorer om nettadresser på nettstedet ditt som er tilgjengelige for gjennomgang. Det spiller en massiv rolle i å la Google oppdage websidene og innleggene dine.

Den enkleste måten å lage et nettstedskart til nettstedet ditt er ved å bruke Yoast SEO-pluginen. Yoast er en alt-i-ett SEO-plugin som tar seg av hver minste ting for å sikre at nettstedet ditt er optimalisert for søkemotorer.

Når du installerer og aktiverer plugin-modulen på nettstedet ditt, oppretter Yoast automatisk et nettstedskart for deg. Hvis du vil vite mer, kan du lese vår detaljerte guide for å lage et XML-områdekart.

4. WWW Vs. HTTPS

Du må ha lagt merke til at det er noen nettsteder som bruker www på begynnelsen av web-adressen, mens andre bruker http. Søkemotorer anser disse to som to forskjellige nettadresser. Så for å unngå forvirring må du tydeligvis vite hvilken du skal bruke på nettstedet ditt.

Igjen lar WordPress deg foretrekke hvilken nettstedsadresse du vil velge. Du kan gjøre det ved å gå til Innstillinger »Generelt på WordPress-oversikten. Du kan deretter legge til ønsket URL i begge WordPress-adresse og Nettstedets adresse Enger.

generelle innstillinger for wordpress seo

5. Legg til nettsted i Google Search Console

Google Search Console hjelper deg å spore nettstedets ytelse på Google. Den tilbyr alle viktige data relatert til nettstedets synlighet og ytelse, for eksempel søkeord, visninger, klikk, CTR og mer. Det hjelper også med å finne indekseringsstatus, feil, slik at du kan fikse dem for å drive mer organisk trafikk.

Hvis det oppdager noen form for feil på nettstedet ditt, vil du umiddelbart motta et varsel, slik at du kan iverksette tiltak med en gang.

Slik kan du gjøre legg til nettstedet ditt i Googles søkekonsoll.

6. SEO på siden

On-side SEO er en teknikk der du optimaliserer individuelle sider på nettstedet ditt, for å få en bedre søkerangering, mer synlighet og trafikk. Dette innebærer å jobbe med innholdet, bildene dine og til og med HTML-kildekoden. Noen få ting du må huske på når du gjør SEO på siden er:

 • Innholdsstrategi
 • Bildeoptimalisering
 • Optimaliser tittelen din
 • Legge til kategorier og tagger
 • Legger til metabeskrivelser
 • sammenflettede

La oss se på hvert av disse punktene i detalj.

7. Innholdsstrategi

For å vite hvilke spørsmål leserne dine kan ha, må du gjøre søkeordundersøkelser som en del av innholdsplanleggingen. Dette hjelper deg også med å finne ut hvilket søkeord som har høyt trafikkvolum, konkurranse, kjøpsintensitet og mer.

Begynn med å bruke et søkeordverktøy, og ha grundige nøkkelorddata, konkurranseanalyse, sporing av søkeordposisjoner og mange andre nyttige funksjoner.

For å vite mer, sjekk ut hvordan du gjør søkeordundersøkelser.

Det hjelper deg også å forstå emnet ditt grundig før du begynner å utarbeide innlegget ditt. Først da kan du komme med et omfattende innlegg som svarer på leserens spørsmål.

Gjør innlegget ditt enkelt å lese fordi lesbarhet er en av de viktigste faktorene for rangeringen av søkemotorer.

8. Bildeoptimalisering

Bilder spiller en stor rolle i suksessen til innlegget ditt. Uten bilder vil innlegget ditt virke kjedelig og kjedelig. Bilder kan gjøre innlegget ditt engasjerende og interessant å lese.

Men å bare legge til bilder i innlegget ditt er ikke nok. Du bør gjøre det lettere for søkemotorer å forstå hva disse bildene handler om. Du kan gjøre det ved å legge til alt-tekst til bildene dine. Alt-tekster er ikke annet enn ord som beskriver bildet. Bruk ett eller to ord for å beskrive hva disse bildene er.

WordPress SEO alt tags

9. Legge til kategorier og tagger

Kategorier og tagger hjelper deg med å organisere nettstedets innhold. Dette hjelper leserne og søkemotorene dine med å finne innholdet ditt enkelt på nettstedet ditt.

Kategorier brukes til å organisere innholdet ditt i hovedtemaer diskutert på bloggen din. Tagger er derimot emnene som diskuteres i et individuelt blogginnlegg.

Fortsatt forvirrende? Så tenk på denne måten … Et blogginnlegg som er lagt inn under matvarekategorien kan ha tagger som salat, frokost, pannekaker osv.

Så sørg for at du legger til riktige kategorier og koder til innholdet ditt før du publiserer dem. Lære mer om legge til kategorier og koder til innholdet ditt.

10. Optimaliser tittelen din

Tittelen din er den første tingen en besøkende vil legge merke til i artikkelen din. Bruk IsItWPs overskriftsanalysator for å komme med titler som fungerer.

WordPress seo tittel

Du kan også prøve å bruke maktord i tittelen din. Kraftord kan utløse en emosjonell respons hos brukerne dine og tiltrekke dem å klikke på tittelen din.

11. Legge til metabeskrivelse

Meta Description er et kort utdrag eller HTML-tagg som inneholder opptil 155 tegn som oppsummerer innholdet. Å legge til metabeskrivelse til innleggene og sidene dine gjør det enklere for brukerne og søkemotorene å forstå innlegget ditt bedre.

seo guide, metabeskrivelse

Hvis du har brukt Yoast, kan du legge til metabeskrivelsen ved å bla nedover siden din. Forsikre deg om at du ikke overskrider 155 tegn. Du bør også sørge for at du inkluderer nøkkelordene minst en gang i metabeskrivelsen..

seo, metabeskrivelse i yoast

12. Intern lenking

Intern lenking er en flott måte å bygge et kontekstuelt forhold mellom dine eldre og nye innlegg. Når du har nok innlegg på bloggen din, kan du begynne å koble dem internt. På denne måten kan du omdirigere besøkende til det eldre innlegget og generere litt trafikk for dem.

I WordPress er det enkelt å legge til interne lenker. Bare velg teksten du vil koble til. Et nytt vindu dukker opp. Klikk på lenkknappen og lim inn URLen til innlegget du vil lenke til. Klikk på Lagre for å lagre endringene.

Ved å gjøre intern kobling til en vane kan du sikre at de gamle innleggene dine fortsetter å få litt trafikk.

13. Nofollow Eksterne lenker

WordPress SEO eksterne lenker

Å bygge tilbakekoblinger er ryggraden i SEO. Når du lenker til et annet nettsted, overfører du faktisk noe av nettstedets SEO-poengsum til den lenken og sier at denne koblingen er pålitelig. Denne SEO-poengsummen heter lenkesaft.

Hvis du lenker til et nettsted av lav kvalitet, er det i din beste interesse å legge til ingen følgere attributt til dine eksterne lenker. På den måten passerer du ikke lenkesaft.

Hvis du bruker tekstredigeringsprogrammet i WordPress, er det slik en vanlig lenke vil se ut –

Demo-nettsted

.

En lenke med nofollow-attributtet.

Demo-nettsted

.

14. Link Building for Authority

Å bygge tilbakekoblinger til nettstedet ditt fra etablerte nettsteder i din nisje er en sikker metode for å øke rangeringen.

Noen få måter å bygge tilbakekoblinger på er:

 • Skriv flott innhold som andre ønsker å koble til
 • E-post oppsøkende
 • Gjesteblogging

Lære mer om lenke bygning her.

Måling av SEO suksess

Selv om det er vanskelig å følge den skiftende SEO-dynamikken fullstendig, er poengene ovenfor noen av de grunnleggende trinnene du må følge for å få SEO-spillet ditt i gang. Og når du først er inne på det, bør du også vite hvordan du måler SEO-suksessen din.

For å måle SEO-suksessen din, må du vite hvor mye organisk trafikk du får. Du kan se disse dataene i Google Analytics-oversikten.

Sjekk hvordan du legger til Google Analytics til WordPress

Så det er det. Vi håper denne artikkelen hjelper deg med å sikre din posisjon i de beste søkeresultatene. Mens du jobber med nettstedets SEO, kan det være lurt å bruke noen robuste SEO-verktøy som hjelper deg med å øke trafikken raskere.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map