Hva er en blogg? Blogg kontra nettsted og hvordan fungerer de?

hva er en blogg forklart


Er du ny i bloggenes verden? Hvis du er det, lurer du kanskje fortsatt på hva som er en blogg, og hvordan skiller den seg fra et nettsted? Det er ingen skam i det, internett kan være et forvirrende sted for nybegynnere, og vi må alle begynne et sted. Heldigvis er vi her for å hjelpe deg gjennom internett og forklare hva en blogg er og forskjellene mellom en blogg og et nettsted.

Så hvis du tenker på å starte en blogg eller et nettsted, etter å ha lest denne nybegynnerguiden, vil du være et skritt nærmere å bli en ekspert på emnet.

La oss komme i gang!

Hva er en blogg?

En blogg er en type nettsted der innholdet presenteres i kronologisk rekkefølge, typisk med at nyere innhold vises først etterfulgt av eldre innhold. Innholdet på blogger er også kjent som blogginnlegg eller blogginnlegg. Et blogginnlegg er det du skriver, eller det kan inneholde et annet format på innholdet som bilder, videoer osv.

Blogger blir vanligvis drevet av en person eller en liten gruppe mennesker, og informasjonen blir presentert på en mindre formell og mer samtale måte. Blogger har også kommentarseksjoner der brukere kan svare på bestemte blogginnlegg.

I de første dagene av blogging ble en blogg brukt av folk flest som en slags personlig dagbok. Bloggere vil dele sine tanker, detaljer om deres daglige liv og personlige bilder. På den tiden bygde og kjørte brukere sine egne personlige websider for å blogge. Men når populariteten til blogging begynte å vokse, begynte en rekke selskaper å dra nytte av den nye trenden.

I 1999 lanserte Blogger (som senere ble kjøpt opp av Google, LiveJournal og Xanga, alle som plattformer for bloggere. I 2003 ga WordPress ut sin første versjon som en bloggplattform. WordPress i dag er den mest populære online bloggplattformen og faktisk makter 30% av internett.

Men blogging i dag har utviklet seg helt. Bloggere blogger nå av en rekke forskjellige grunner og om en rekke forskjellige emner / nisjer. Her er for eksempel en liste over bare noen få populære bloggingsnisjer:

 • livsstil
 • foreldre
 • Helse og fitness
 • Mat / Matlaging
 • Personlig økonomi
 • Skjønnhet
 • Reise
 • Tech
 • entreprenørskap

Som du kan se, kan du det skrive en blogg på stort sett alle emner du ønsker.

Her er noen eksempler på populære blogger på nettet for å gi deg et visuelt:

mas

mas-bloggen
Bustle ble lansert i 2013 og fokuserer på temaer for tusenårs-kvinner som skjønnhet, mote, kjendiser og til og med politikk. De har nesten 80 millioner lesere innstilt månedlig. Du kan enkelt starte en moteblogg og tjene en passiv inntekt.

Pinch of Yum

klemme-of-nam-mat-blogg
Denne neste er Pinch of Yum, en populær matblogg med tusenvis av deilige og enkle å lage matoppskrifter. Eieren av bloggen, Lindsay, var tidligere en videregående lærer, men klarte å gjøre blogging til en heltidskarriere.

Dan Flying Solo

dan-flying-solo-reise-bloggen
En av de beste reisebloggene på nettet er Dan Flying Solo. Dan dokumenterer sine reiser verden rundt og gir tips og råd til håpefulle eventyrere.

En kopp Joe

a-cup-of-joe-bloggen
A Cup of Joe er en kjent mammablogg, eid av Joanna. Bloggen startet som en hobby for å dele foreldreråd og livsstilsråd, men på grunn av suksessen, var Joanna i stand til å gjøre bloggen til en heltidsjobb.

Hva er et nettsted?

Hva er forskjellen mellom en blogg og et nettsted? Selv om blogger er en type nettsted, er et typisk nettsted uendelig. Den har en rekke sammenkoblede statiske sider der relatert innhold er organisert og det blir ikke ofte oppdatert. Normalt har nettsteder en hjemmeside, en om-side, en side om tjenester / produkter og en kontaktside, men du har muligheten til å opprette en hvilken som helst side du ønsker. Nettsteder opprettes vanligvis for å presentere informasjon om en virksomhet, og de er mindre interaktive og mer enveis kommunikasjon.

I dag forventes det at hver bedrift har et nettsted. Det er en måte å gi informasjon til potensielle kunder, og også et sted for kunder å kjøpe sine produkter eller tjenester på nettet. Med nettstedsbyggere i markedet har det blitt enkelt å lage et nettsted selv om du ikke har noen kjennskap til kode.

Her er noen eksempler på hvordan et typisk nettsted ser ut:

awesome-motiv-nettsted
Som du kan se, nettstedet til Fantastisk motiv, administrasjonsselskapet bak IsItWP og WPBeginner, har et rent design og bare noen få sider omtalt i menyen øverst for å vise informasjon om virksomheten, ingen blogg.

restaurant-nettsted

Et annet eksempel er dette fra restaurantkjeden Panera brød. De har sider i menyen øverst på hjemmesiden for å gi informasjon til kundene sine om stedene på restaurantene deres og info om deres cateringtjeneste, og ingen blogg på dette nettstedet heller.

Ta også en titt på de beste WordPress-restauranttemaene.

Blogg kontra nettsted: Hva bør du velge?

Hvis du tenker på å starte en blogg eller et nettsted og ikke vet hvilken du skal velge, la oss bryte den sammen slik at du kan finne ut av det. Om du velger en blogg eller et nettsted, avhenger av dine mål og hva du vil oppnå. Det er flere årsaker til at folk begynner å blogge, her er det bare noen få:

 • Å organisere tankene og følelsene sine.
 • Del meningene sine om et emne eller antall emner.
 • Ta kontakt med likesinnede.
 • Del kreativiteten eller ekspertisen deres om et emne.
 • For å hjelpe andre.
 • Få litt ekstra inntekt.

Hvis målet ditt er relatert til en av disse grunnene, og du har mye fersk informasjon du vil dele med verden, er en blogg sannsynligvis et godt valg for deg.

På den annen side, hvis du allerede driver en virksomhet som selger produkter / tjenester eller du vil starte en, bør du velge et nettsted. Dine fremtidige kunder må kunne finne din virksomhet og informasjon om den på nettet, og den beste måten å få det til er ved å lage et nettsted.

Hvis du har bestemt deg for å bygge et nettsted og ønsker en detaljert guide for hvordan du gjør det, kan du se på innlegget vårt om Hvordan lage et nettsted – trinn for trinn.

Kan du ha både en blogg og et nettsted på én?

Det er heller ingen grunn til at du ikke kan ha en blogg og et nettsted på en. Du kan enkelt opprette et profesjonelt nettsted for bedriften din med WordPress og legge til en bloggside til den sammen med statiske sider som om siden din og siden om produkter / tjenester.

Det er en rekke fordeler med å blogge for virksomheten din også, noen av dem inkluderer:

 • Blogging øker SEO (søkemotoroptimalisering).
 • Presenterer virksomheten din som en tankeleder i bransjen.
 • Lær opp dine kunder og kundeemner om ditt produkt / tjeneste / bransje
 • Svar på ofte stilte spørsmål om bedriften din.
 • Trekk flere besøkende til nettstedet ditt gjennom organiske søk og inngående lenker.
 • Koble folk til merkevaren din og utvide rekkevidden din online.

Massevis av toppbedrifter har også fantastiske blogger, her er noen av de mest populære forretningsbloggene:

optinmonster-blogg-nettsted
OptinMonster, et populært blygenerasjonsverktøy for bloggere for å øke e-postabonnentene sine, har et nettsted med en blogg. De inneholder informasjon om produktet på sidene sine, men har også en blogg for å dele tips og triks for leadgenerering.

buffer-blogg-nettsted
Buffer er kjent for sin populære blogg der de deler tips om markedsføring i sosiale medier. Men de er ikke bare en blogg, de er nettstedet som gir besøkende informasjon om deres plattform for administrasjon av sosiale medier.

Hvordan tjene penger på blogging

Nå som du har bestemt deg for at du vil starte en blogg, lurer du kanskje på hvordan du kan tjene penger på blogging. Mange starter en blogg som en hobby og gjør det bare for kjærligheten til å skrive og dele tankene sine med andre. Men du kan faktisk tjene penger på blogging også. Hvis du vet hvordan du kan tjene penger på nettet med blogging, kan du til og med si opp dagjobben og gjøre bloggen din til en pengegående virksomhet..

En av de enkleste måtene å tjene penger på blogging er ved å vise annonser på bloggen din med Google Adsense. Google Adsense er en gratis å bruke og tar vare på alle annonsene dine for deg. De vil finne de riktige annonsene for bloggen din, vise dem, samle betaling fra annonsørene og sende deg betalingene etter å ha tatt et lite kutt. Jo flere klikk annonsene får på bloggen din, jo mer får du betalt.

En annen populær måte for bloggere å tjene penger på er å delta i tilknyttet markedsføring. Affiliate markedsføring er der du snakker om, anbefaler eller vurderer et produkt i blogginnleggene dine og gir en kobling for leserne dine til å kjøpe disse produktene. Koblingen spores, og du får en provisjon når som helst kjøper produktet ved å klikke på lenken din.

Mange bloggere selger også digitale produkter som ebøker, guider eller maler. Du kan også gjøre bloggen din til et medlemskapsside som leserne må betale for å få tilgang til. Et annet alternativ er å selge nettkurs og webinarer. Som du ser trenger ikke blogging å være bare en hobby for deg, du kan faktisk gjøre det til en bedrift.

Slik starter du en blogg

I dag er det enklere enn noen gang å starte en blogg, og alle kan gjøre det – også nybegynnere. Med WordPress, verdens mest populære bloggplattform, på få minutter kan du bygge et fantastisk blogg-nettsted. Det er imidlertid viktig å merke seg at det er to forskjellige typer WordPress: WordPress.org og WordPress.com. Den første er selv vert, og den andre er en vert løsning. Vi anbefaler at du velger WordPress.org. Ikke bare er det rimeligere, men du får også tilgang til tusenvis av gratis WordPress-plugins du trenger for bloggen din.

Hvis du vil lære mer om forskjellene mellom WordPress.org og WordPress.com, sjekk ut vår komplette sammenligning av WordPress.org vs. WordPress.com.

Når du starter en blogg med WordPress.org, trenger du en webhotellkonto og et domenenavn for å være tilgjengelig på nettet. En webhotellkonto og et domenenavn vil koste deg penger, og hvis du bare begynner, kan pengene være trange.

Ta en titt på disse beste bloggeneratorene for å finne det perfekte bloggnavnet.

Heldigvis jobbet vi en fantastisk avtale med Bluehost for deg. Bluehost tilbyr IsItWP-brukere et GRATIS domene og en stor 60% rabatt på hosting.

Klikk her for å gjøre krav på dette eksklusive Bluehost-tilbudet »

I utgangspunktet vil du kunne starte bloggen din for bare 2,75 dollar per måned!

Bluehost-wordpress-hosting

Bluehost er et av de største hosting-selskapene i verden og er offisielt anbefalt av WordPress, så du vet at du er i gode hender. For mer informasjon, bør du lese vår komplette Bluehost-anmeldelse.

Etter at du har kjøpt hosting, gjør WordPress det superenkelt å bygge og designe drømmen din. For en mer detaljert guide om hvordan du starter en blogg, sjekk innlegget vårt Hvordan starte en blogg (og tjene ekstra inntekter på siden).

Ta også en titt på artikkelen vår om de beste WordPress-bøkene, inkludert bøkene om å lage en webside eller blogg med WordPress.

Vi håper denne artikkelen hjalp deg å lære forskjellene mellom en blogg og en webside, og at du nå vet svaret på hva som er en blogg. Nå er der ute og begynn å blogge. Hvis du likte denne artikkelen og vil fortsette å lære mer om blogging, kan du se på innlegget vårt på 100+ fantastiske bloggstatistikker & fakta.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map