Hva er forskjellen mellom domenenavn og webhotell? (AVSLØRT)

forskjell mellom domenenavn og webhotell


Vil du vite forskjellen mellom domenenavn og webhotell? For nybegynnere kan domenenavn og webhotell være skremmende vilkår. Du må imidlertid eie både et domenenavn og webhotell for å opprette et nettsted.

I denne artikkelen forklarer vi alt du trenger å vite om domenenavn og webhotell.

Hva er et domenenavn?

hva er domenenavn

Et domenenavn er adressen til nettstedet ditt på internett, for eksempel Google.com eller IsItWP.com. Det er hva de besøkende skriver inn i nettleserne sine for å få tilgang til nettstedet ditt.

For å kunne opprette et nettsted er det første du trenger å gjøre å kjøpe et domenenavn sammen med webhotell. Når du registrerer et domenenavn, får du rett til å bruke navnet på nettstedet ditt i et år. Du må fornye domeneregistreringen så lenge du vil beholde navnet på nettstedet ditt. Hvis du noen gang mister interessen for et domenenavn, kan du la det utløpe slik at noen andre kan kjøpe det.

Et domenenavn koster vanligvis rundt $ 14.99 per år.

Hva er webhotell?

hva er webhotell

Webhotell er der folk lagrer innholdet og filene på nettstedene sine.

Når en besøkende prøver å få tilgang til nettstedet ditt ved å skrive inn webadressen din (domenenavn), vil de bli ledet til nettstedfilene som er lagret på webhotellserveren..

Ofte, begrepet webhotell henviser til selskapet som leier ut datamaskiner / servere for å være vertskap for nettstedet ditt og tilbyr internettforbindelse for å sikre at nettstedet ditt er tilgjengelig online døgnet rundt.

En webhotellkonto koster vanligvis rundt $ 7,99 per måned.

Sjekk ut disse forskjellene mellom delt vs VPS vs dedikert hosting og delt vs administrert hosting.

Domenenavn vs. webhotell; Hvordan er de relatert?

En god måte å forstå forskjellen mellom de to er å tenke på dem på denne måten: hvis domenenavnet er adressen til huset ditt, er webhotell det faktiske huset som adressen peker på.

Et domenenavn er faktisk som en videresending av adresse. Når folk skriver inn adressen til nettstedet de vil besøke, peker den til IP-adressen som inneholder nettstedet ditt. En IP-adresse er en serie med tall, for eksempel 123.23.234.45. Denne IP-adressen peker deretter på stedet på serveren som inneholder nettstedfiler.

Årsaken til at vi bruker domenenavn i stedet for IP-adresser, er at navnene er lettere å huske enn en lang rekke med tall.

I et nøtteskall peker domenenavnet ditt til din IP-adresse, som igjen peker til nettstedet ditt. På den måten kan brukere over hele verden enkelt få tilgang til nettstedet ditt ved ganske enkelt å skrive inn domenenavnet ditt i nettleseren.

Det er forskjellige typer webhotell å velge mellom, for eksempel delt hosting, VPS hosting, WordPress hosting, eCommerce hosting, dedikert server, blogg hosting og forhandler hosting. Når du begynner, anbefaler vi at du velger delt hosting eller WordPress-hosting, fordi de er ideelle valg for de fleste nettstedseiere og bloggere når det gjelder rimelighet og behov.

Du kan lese mer om forskjellige typer webhotell.

Hvis du spesifikt ønsker å bygge et WordPress-nettsted, anbefaler vi deg å velge en WordPress-hosting-tjeneste. I de fleste tilfeller koster både delt og WordPress-hosting stort sett det samme. Den eneste store forskjellen er at WordPress hosting leveres forhåndsinstallert med WordPress på hostingkontoen din. Dette gir stor bekvemmelighet, slik at du ikke trenger å installere WordPress manuelt på webhotellkontoen din.

Trinn for trinn viser vi deg hvordan du kjøper et domenenavn og webhotell.

Hvordan kjøpe et domenenavn og webhotell

Noe av det første du trenger å gjøre for å opprette et nettsted eller en blogg, er å kjøpe et domenenavn og webhotell.

Når du ønsker å starte et nytt nettsted, kan de samlede kostnadene for domene og hosting virke som ganske mye.

Derfor har vi jobbet med Bluehost for å tilby brukerne våre et gratis domenenavn, gratis SSL og over 60% avslag på WordPress-hosting. Det er et fantastisk tilbud å komme i gang.

Klikk her for å gjøre krav på dette eksklusive Bluehost-tilbudet »

Bluehost er en av de største leverandørene av webhotell i verden. De har vært involvert i WordPress-samfunnet siden 2005, og de er en offisiell anbefalt vertsleverandør av WordPress.org.

La oss se på en trinnvis veiledning om hvordan du kjøper webhotell sammen med et domenenavn.

For å starte WordPress-bloggen din, gå over til Bluehost-nettstedet og klikk på Kom i gang nå knapp.

opprette en webside på bluehost

På neste side blir du bedt om å velge en plan. Når du nettopp er i gang, kan du velge den grunnleggende planen som også inkluderer et gratis domene og gratis SSL. Du kan alltid oppgradere kontoen din etter hvert som nettstedet ditt vokser.

Velg en bluehost-plan for å starte et nettsted

I dette trinnet kan du registrere et domenenavn gratis. Bluehost dekker kostnadene for domenenavnsregistreringen.

bluehost få gratis domene

Du blir nå bedt om å oppgi kontoinformasjonen din. For enkel registrering kan du logge på Google med bare et par klikk.

oppretting av bluehost-konto

Etter å ha lagt inn detaljene dine, blar du nedover til siden til du finner pakkeinformasjonsboksen. Du kan velge grunnleggende plan i 12 måneder, 24 måneder eller 36 måneder. Du kan også se at noen få tillegg er forhåndsvalgt, noe som øker totalprisen. Du kan fjerne merkingen av disse tilleggene fordi du ikke trenger dem med en gang. Du kan alltid legge dem til senere, om nødvendig.

Merk: Hvis du velger 36 måneders plan, får du den beste verdien for pengene!

Bluehost-pakkeinformasjon

Når du har konfigurert planen din, blar du videre nedover på siden for å legge inn betalingsinformasjonen. Du må godta vilkårene for bruk og deretter klikke på Send.

Det er det!

Du har tegnet en hostingplan. Du blir bedt om å opprette et passord for kontoen din. Etter det vil du motta en e-post med informasjon om hvordan du logger på kontrollpanelet for webhotell (cPanel) der du kan administrere alt fra hostingfiler til e-post og support.

For en mer detaljert trinn-for-trinn-guide for hvordan du oppretter en tilstedeværelse på nettet, kan du følge artiklene våre nedenfor:

 • Slik starter du en webside
 • Hvordan lage en blogg
 • Slik lanserer du en nettbutikk

Avstå fra gebyrregistreringsavgiften med BlueHost-alternativer

Når du kjøper et domenenavn og webhotell hos Bluehost, kan du frafalle domeneregistreringsavgiften for det første året. En annen fordel er at du ikke trenger å føre to forskjellige kontoer for å administrere både domenenavnet og webhotellet.

Hvis du leter etter Bluehost-alternativer som gir deg et gratis domene mens du kjøper en webhotellkonto, er her noen få webhotellleverandører du kan vurdere.

 • Dreamhost
 • InMotion Hosting
 • GreenGeeks

Hvordan registrere et domenenavn separat

Du trenger ikke nødvendigvis å kjøpe både domenenavnet og webhotellet sammen. I stedet for å kjøpe dem sammen, kan du først få et domenenavn fra en domeneregistrator. Og etter å ha kjøpt webhotellkontoen din, kan du peke domenenavnet ditt til webhotellet ved å redigere DNS-innstillingene.

Motsatt, når du kjøper både et domene og hosting fra det samme selskapet, trenger du ikke å endre DNS-innstillingene. I tillegg gir det deg et høyt bekvemmelighetsnivå fordi du kan administrere og fornye begge tjenestene under samme konto.

Hvis du heller vil kjøpe et domenenavn separat, nedenfor er noen populære domenenavnsregistratorer du bør vurdere:

 • Domain.com
 • Gå pappa
 • Namecheap

I slekt: Beste nettstedgeneratorverktøy (helt gratis)

Slik overfører du domenenavnet ditt

Uansett hvor du registrerte et domenenavn fra, står du fritt til å overføre det til en annen registrar når du vil.

Brukere overfører vanligvis sitt domenenavn hvis de ikke er fornøyd med tjenesten som tilbys av deres nåværende domenenavnsregistrator.

Uansett hva din grunn for overføring er, for å sette i gang overføringen, anbefaler vi deg alltid å vente minst 45 dager etter registrering eller fornyelse. ICANN, den internasjonale organisasjonen som fører tilsyn med domenenavn, krever ett års fornyelse hver gang en overføring initieres. Ved å overføre domenenavnet ditt før den perioden kan du miste det året fornyelsesgebyr.

Hvordan bytte webhotell

I noen tilfeller er det enklere å bytte webhotell enn å overføre domenenavnet til en annen registrar. Det er fordi de fleste hostingleverandører tilbyr gratis nettstedoverføring. Hvis du planlegger å overføre et nettsted til en annen webhotellleverandør, er det første du bør gjøre å spørre den nye hostingleverandøren om de tilbyr en gratis weboverføring.

I slekt: 10 beste britiske webhotelltjenester (fra € 1,50 – sammenlignet)

Hvis ja, kan du overlevere påloggingsinformasjonen til kunden for gratis nettstedoverføring. Vanligvis tilbyr webhotellleverandører bare gratis overføringer fra cPanel til cPanel. Hvis den eksisterende webverten din ikke bruker en cPanel, kan det være lurt å overføre den på egen hånd.

For eksempel, hvis du driver et gratis WordPress-nettsted på WordPress.com og deretter bestemte deg for å bytte til en WordPress-plattform som er hostet selv, er sjansen stor for at hostingleverandøren din ikke tilbyr deg gratis overføring.

I så fall kan du følge vår trinnvise guide for hvordan du flytter nettstedet ditt fra WordPress.com til WordPress.org.

Vi håper denne guiden hjalp deg med å forstå forskjellen mellom domenenavn og webhotell. Hvis du likte denne artikkelen, kan det være lurt å lese guiden vår om hvordan du starter et nettsted.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map