Hva er webhotell? (Delt vs. VPS vs. dedikert)

webhotell forklart


Lurer du på om du bør velge delt, VPS eller dedikert hosting for nettstedet ditt? Med så mange typer webhotell der ute, kan det være vanskelig å finne ut hvilket valg som er best for dine behov. I tillegg er forskjellen mellom delt vs VPS kontra dedikert hosting uansett?

Ikke bekymre deg, vi er her for å forklare webhotell for deg. Vi vil dele med deg forskjellene mellom hvert webhotellalternativ: Delt vs. VPS kontra dedikert hosting. Etter at vi har forklart hver type webhotell, vil du kunne forstå hvilket valg som er best for nettstedet ditt.

La oss komme i gang.

Hva er webhotell?

Webhotell er i utgangspunktet der nettstedet ditt er lagret på internett. Webhotell er en tjeneste som tilbys av et selskap som lar folk gjøre nettstedet deres tilgjengelig via internett.

Enkelt sagt, hvis du bygger et nettsted på datamaskinen din, er alle nettstedfilene på datamaskinen din, og ingen andre kan se dem. Men med en webhotell, lagres nettstedfilene dine på et sted på internett, slik at hvem som helst kan se dem.

Dette gjør at folk kan skrive inn domenenavnet ditt, for eksempel www.IsItWP.com, i adressefeltet i nettleseren og umiddelbart få tilgang til nettstedet ditt.

domain-name-hosting-nettsted

Hvis du ikke har valgt et domenenavn for nettstedet ditt ennå, kan du sjekke innlegget vårt om hvordan du velger det beste domenenavnet.

Hvorfor trenger du webhotell?

Hvis du bygger et nettsted, vil du at folk skal kunne se det. Hvis du for eksempel starter en blogg og skriver det første blogginnlegget ditt, uten webhotell, vil ingen kunne lese innholdet ditt. Det beseirer hele formålet med å starte en blogg, ikke sant?

Men med webhotell, vil bloggen din ha sin egen plass på world wide web der brukere fra hele verden kan besøke nettstedet ditt og lese blogginnleggene dine.

Tenk på nettstedet ditt som et hus og webhotell som en gate. Hvis huset ditt ikke er på en gate og det er umulig å komme til, hvordan vil noen kunne besøke deg?

Hvis du vil få besøkende til nettstedet ditt, trenger du webhotell.

Koster webhotell penger?

web-hosting-cost-delt-vs-vps-vs-dedikerte

Ja, webhotell koster penger, det er en av de nødvendige kostnadene hvis du vil lage et nettsted.

Mange antar at webhotell er dyrt, men det er det egentlig ikke. Selv om det er dyre alternativer for webhotell som koster oppover $ 500 per måned, er det mange billige og pålitelige webhotell der ute som bare koster $ 2 til $ 4 dollar per måned. Med noen av disse alternativene for webhotell får du til og med et gratis domenenavn, SSL-sertifikat og nesten 100% oppetidsgaranti.

Det betyr at du kan få nettstedet ditt i gang for så lite som $ 2, noe som passer bra for folk som akkurat har startet og trenger å holde seg til et stramt budsjett. Det beste er at du ikke trenger å ofre kvalitet og pålitelighet når du velger et av de billigere alternativene for webhotell.

Det finnes en rekke beste gratis webhotelltjenester, men det er viktig å merke seg at med gratis webhotell er det en fangst. Med gratis webhotell-tjenester må du håndtere ulemper som:

 • Uønskede annonser – Gratis webhotelltjenester vil vise uønskede, irrelevante annonser på nettstedet ditt. Det er slik de tjener pengene sine. Men disse annonsene kan irritere besøkende på nettstedet og få nettstedet ditt til å se uprofesjonelt.
 • Begrenset trafikk – Gratis webhotelltjenester vil ofte begrense mengden trafikk du kan få til nettstedet ditt, noe som gjør det vanskelig å utvide virksomheten din.
 • Du er fast – Når du har valgt en gratis webhotelltjeneste, er det veldig vanskelig å flytte nettstedet til en annen webhotell hvis du ombestemmer deg.

Med så mange rimelige alternativer for webhotell, er det bedre å bruke noen dollar i stedet for å velge gratis webhotell med alle ulempene de kommer med.

Hva er de forskjellige typene webhotell?

Det finnes en rekke forskjellige typer webhotell, men de tre hovedløsningene er:

 • Delt
 • VPS
 • dedikert

Hvilken webhotell du velger, avhenger av hvilken type nettsted du vil bygge. Bygger du en enkel bedriftsnettsted eller -blogg? Eller vil du starte et e-handelsnettsted eller et nisje-nettsted for sosiale medier som kontinuerlig oppdateres med nytt innhold?

Når du velger en webhotell-type, må du også vurdere funksjonene de tilbyr, for eksempel sikkerhet, ytelse, hvis de lar deg enkelt utvide nettstedet ditt, samt hvor mye arbeid som er involvert på slutten.

Selvfølgelig må du se på priser samtidig. Det siste du vil gjøre er å bruke en masse penger på en webhotell som ikke passer for dine personlige behov.

Deretter skal vi gå gjennom forskjellene mellom delt vs VPS kontra dedikert hosting, slik at du kan bestemme hvilket webhotellalternativ som er det beste valget for deg.

Alternativt webhotell nr. 1: Delt

Delt hosting er akkurat slik det høres ut. Med delt hosting deler du serveren (plass på internett) med andre mennesker.

delt-hosting-leilighetskompleks

Delt hosting er som å bo i et leilighetskompleks. Alle menneskene som bor i et leilighetskompleks er på samme sted, og de må alle dele ressurser som vaskerom, parkeringsplass, lekeplass, osv..

Det er det samme konseptet med delt webhotell. Når du er vert for nettstedet ditt med en delt hosting-tjeneste, lagres nettstedet ditt på samme sted som en rekke andre nettsteder. Du har deling av serverressursene som minne, diskplass, data og CPU-tid.

Det meste av tiden fungerer det å dele serverressurser. Men av og til, hvis en av naboene på nettstedet ditt bruker mye ressurser, kan det bremse nettstedet ditt.

Pros:

 • rimelig – Siden du deler serveren med mange andre brukere, deler du også kostnadene. Noe som gir lavere pris for deg.
 • Enkel oppsett – Delte hosting-tjenester tar vanligvis vare på hele oppsettet for deg.

Ulemper:

 • Dele serveren – En av de viktigste ulempene er det faktum at du må dele serveren med mange andre nettsteder.
 • “Dårlige naboer” – Siden du deler serveren med mange nettsteder, kan det hende du må takle “dårlige naboer” som tar opp alle ressursene med høy trafikk eller feil kode. Dette kan påvirke hastigheten og ytelsen til ditt eget nettsted.

Alternativt webhotell nr. 2: VPS

Det neste webhotellalternativet er VPS. VPS står for virtuell privat server.

VPS-web-host-byhus

VPS-hosting er som å bo i et rekkehus eller i en leilighet. Du har ditt eget hjem og er ansvarlig for å vedlikeholde det, men du må fortsatt dele ting på eiendommen.

Med VPS-hosting må du fortsatt dele serveren, men du må dele den med færre nettsteder enn med delt hosting. I tillegg trenger du ikke dele alle ressursene. Alle ressursene er delt jevnt. Dette stopper “dårlige naboer” med å bruke opp alle ressursene fordi de har en grense de ikke har lov til å overskride. Når de har gått over den ressursgrensen, kan nettstedet deres gå ned, men nettstedet ditt vil ikke bli påvirket.

Pros:

 • Ingen delingsressurser – Du trenger ikke å dele alle ressursene med mange andre nettsteder.
 • Mer kraftfull – VPS-hosting er kraftigere enn delt hosting, det er mer skalerbart og gir vanligvis bedre ytelse og hastighet.
 • fleksibilitet – VPS-hosting er mer fleksibelt, slik at du kan tilpasse og gjøre endringer uten å påvirke andre brukere.

Ulemper:

 • Dyrere – VPS er dyrere enn delt hosting.
 • Mer teknisk – Med VPS-hosting er installasjonsprosessen mer teknisk, noe som kan være et problem for nybegynnere.

Webhotell alternativ nr. 3: dedikert

Det endelige webhotellalternativet er dedikert hosting, og akkurat som det høres ut, med dedikert serververt får du alt for deg selv.

dedikerte-web-host-huset

Så, dedikert hosting er som å eie ditt eget hus. Du trenger ikke å dele plassen din med noen andre, og du trenger ikke å dele ressursene dine med noen andre heller. Du trenger ikke engang å forholde deg til noen dårlige naboer.

Med dedikert hosting er det ingen andre nettsteder på vertskapet ditt, og du trenger ikke å dele ressurser som CPU-tid og minne.

Pros:

 • Ingen dårlige naboer – Med dedikert webhotell er det ingen dårlige naboer rundt miles og miles som kan stjele nettstedets ressurser og negativt påvirke nettstedets hastighet og ytelse.
 • Full kontroll – Du har full kontroll over tilpasningen til serveren din. Du kan til og med kunne velge mengde og type minne, så vel som andre elementer.

Ulemper:

 • Dyrest – Siden du får alt for deg selv, er dedikert hosting det dyreste alternativet for webhotell.
 • Mer teknisk – Med VPS-hosting må du vite litt mer om datamaskiner og servere enn den gjennomsnittlige personen.
 • Økt ansvar – Med en ustyrt dedikert tjeneste er du ansvarlig for hele oppsettet, installasjonen, sikkerheten og mer. Selv med en administrert dedikert hosting-tjeneste, må du fremdeles gjøre mange ting på egen hånd.

Delt vs. VPS vs. dedikert hosting: Hva bør du velge?

Så nå som du vet forskjellen mellom delt vs VPS kontra dedikert hosting, hvilken som vil fungere best for deg og nettstedet ditt?

Delt hosting er det beste alternativet for nybegynnere nettsteder som ikke får massevis av trafikk, i det minste med det første. Når du nettopp begynner å lage et nettsted, vil du holde deg til et budsjett og delt hosting vil tillate deg å gjøre det mens du øker din tilstedeværelse på nettet samtidig. Delt hosting er også et lurt valg for statiske bedriftsnettsteder og personlige nettsteder fordi oppetid ikke vil påvirke deg like mye. Det er også et flott vertsalternativ for nybegynnere.

I slekt: Delt kontra administrert WordPress Hosting (sammenlignet)

VPS-hosting er et bedre alternativ hvis du forventer at nettstedet ditt skal få mer trafikk og har råd til å betale litt mer. Hvis du starter med en delt hosting-tjeneste og trafikken på nettstedet begynner å vokse raskt, bør du oppgradere til et best VPS-hosting som tilbyr flere ressurser for å håndtere den trafikken.

Dedikert hosting er alternativet for webhotell på denne listen som du minst sannsynlig trenger hvis du er b. Du trenger bare alle klokkene og fløytene som en dedikert vert gir hvis du håndterer sensitive transaksjoner og trenger økt sikkerhet, nettstedet ditt har et stort antall bilder med høy oppløsning eller videostreaming, eller du vil ha en IP-adresse som du ikke må ikke dele med andre nettsteder.

Totalt sett, hvis du er ny på å lage et nettsted, vil en delt webvert være det beste valget. Det er rimelig og vil gi deg alt du trenger for å komme i gang.

Nå som du har bestemt deg for hvilket webhotellalternativ som er best for deg, hvordan velger du hvilken webhotelltjeneste du vil bruke?

Vel, vår toppanbefaling for webhotell er Bluehost. Med Bluehost kan du velge mellom delt, VPS eller dedikert hosting. Så uansett hvilket webhotellvalg du velger, har Bluehost fått deg dekket.

I tillegg tilbyr Bluehost en eksklusiv avtale for IsItWP-lesere. Du kan registrere deg på Bluehost i dag og få et gratis domenenavn, SSL-sertifikat og 60% avslag på delt hosting. Det betyr at du kan bygge og være vert for nettstedet ditt for så lavt som $ 2,75 per måned. Sjekk ut detaljene på Bluehost Coupon-siden.

Bluehost-wordpress-hosting

Klikk her for å gjøre krav på dette eksklusive tilbudet fra Bluehost »

Ikke gå glipp av denne komplette Bluehost-anmeldelsen for å lære mer om webhotell.

Vi håper du likte denne artikkelen om delt vs VPS kontra dedikert hosting, og at du nå vet hvilket webhotellalternativ som er best for nettstedet ditt. Hvis du likte denne artikkelen, og du er klar til å være vertskap for nettstedet ditt, kan du sjekke innlegget vårt om hvordan du vert for et nettsted, en fullstendig trinnvis trinn og også listen over flerbruks-temaer for å komme i gang med nettstedet ditt..

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map