Hvor mye koster det virkelig å bygge et nettsted? (Ekspert svar)

hvor mye koster det å bygge et nettsted


Et av de første spørsmålene folk stiller når det gjelder bygging av en webside er: Hvor mye koster det virkelig å bygge et nettsted? Sannheten er at kostnadene ved å bygge et nettsted avhenger helt av ditt personlige budsjett og mål. I denne artikkelen vil vi imidlertid vise deg hvor mye det virkelig vil koste å sette opp et nettsted for folk flest.

Hvis du har en tutorial, kan du sjekke hvordan du bygger et nettsted (trinn for trinn)

Hvilke verktøy trenger du for å bygge et nettsted?

Du trenger ikke nødvendigvis å ansette en profesjonell utvikler for å bygge et nettsted. Selv om du ikke er teknisk erfaren, kan du bygge hvilken som helst type nettsted på et budsjett takket være forskjellige verktøy tilgjengelig på nettet.

Når det er sagt, hvis du ikke har peiling på hvilke verktøy du trenger for å bygge et nettsted, er sjansen stor for at du vil overskrive budsjettet ditt på ting du aldri trenger.

Uansett hvilken type nettsted du vil opprette, er det viktig å vite hvilke verktøy du trenger for å sette opp nettstedet ditt.

 • Domenenavn (f.eks. Google.com, IsItWP.com)
 • Nettstedsbygger (f.eks. WordPress, Wix, Weebly)
 • Webhotell (avhengig av nettstedets byggherre)

Domenenavn

Ditt navn er nettstedets adresse på internett, for eksempel Google.com eller IsItWP.com. Det er hva kundene dine skriver inn i nettleserne deres for å få tilgang til nettstedet ditt.

Når du registrerer et domenenavn, får du rett til å bruke dette navnet på nettstedet ditt i et år. Du må fornye domenet ditt fra den samme domenenavnregistratoren så lenge du vil beholde navnet på nettstedet ditt. Og hvis du noen gang mister interessen for et domenenavn, kan du la det utløpe slik at noen andre kan kjøpe det.

Sjekk nettstedgeneratorverktøyet (gratis) og de beste bloggeneratorer.

Nettstedsbygger

Enten du er en absolutt nybegynner eller en erfaren utvikler, må du bruke en nettstedsbygger for å lage et nettsted. Uansett ferdighetssett, gjør en nettstedsbygger det enkelt å lage et fantastisk nettsted slik du ønsker. I tillegg gjør det deg også enkelt å legge til viktige funksjoner som SEO-koder, plugins osv. Uten problemer.

wordpress

Når du bygger en webside, anbefaler vi deg alltid å velge WordPress som selvhushold som byggherre av nettstedet ditt. WordPress er den valgte plattformen for nesten 30% av alle nettstedseiere. Det gir deg uendelige muligheter til å lage og forbedre nettstedet ditt slik du vil. Det gir deg også full kontroll over nettstedet ditt.

For mer informasjon, bør du sjekke ut denne artikkelen om hvorfor du bruker WordPress.

For mer informasjon, kan du lese de beste nettstedbyggere for nybegynnere.

WordPress er en gratis og åpen kildekode-programvare. Du må kjøpe et domenenavn og webhotell for å installere WordPress og begynne å bygge et nettsted på toppen av det.

Webhotell

Webhotell er som hjemmesiden til nettstedet ditt. Det er her du lagrer innholdet og filene på nettstedet ditt.

Når en besøkende prøver å få tilgang til nettstedet ditt ved å skrive inn webadressen din (domenenavn), vil de bli ledet til nettstedfilene som er lagret på webhotellserveren..

Ofte, begrepet webhotell henviser til selskapet som leier ut datamaskiner / servere for å være vertskap for nettstedet ditt og tilbyr internettforbindelse for å sikre at nettstedet ditt er tilgjengelig online døgnet rundt.

Det finnes mange forskjellige typer beste webhotell tjenester som delt hosting, VPS hosting, billig hosting, WordPress hosting, blogg hosting, dedikert hosting, etc. Når du starter, anbefaler vi deg å velge delt hosting eller WordPress hosting fordi begge er ideelle valg for de fleste eiere av nettstedet med tanke på rimelighet og behov.

Du kan lese mer om forskjellige typer webhotelltjenester.

Hvis du spesifikt ønsker å bygge et WordPress-nettsted, anbefaler vi deg å velge en WordPress-hosting-tjeneste. I de fleste tilfeller koster både delt og WordPress-hosting stort sett det samme. Den eneste store forskjellen er at WordPress hosting leveres forhåndsinstallert med WordPress på hostingkontoen din. Dette gir stor bekvemmelighet, slik at du ikke trenger å installere WordPress manuelt på webhotellkontoen din.

La oss dele opp nettsteder i noen få forskjellige budsjettkategorier:

 • Bygg en liten webside med et minimalt budsjett
 • Bygg et avansert nettsted med flere funksjoner
 • Bygg en nettbutikk
 • Bygg et spesialbygget nettsted

Ikke gå glipp av sjansen din til å lese om webhotell (delt vs VPS vs dedikert) og WordPress hosting (delt vs administrert).

Hvor mye koster det å bygge et typisk nettsted??

Avhengig av dine behov, kan det å bygge et nettsted koste mellom $ 100 og $ 500. Hvis du trenger et funksjonsrikt, spesialbygget nettsted, kan det gå så høyt som $ 30.000.

For å bygge et lite nettsted, må du ha et budsjett for domenenavnet og webhotellet. Et domenenavn koster vanligvis rundt $ 14.99 per år og webhotell rundt $ 7.99 per måned. Til sammen koster det å starte et nettsted så lavt som $ 110,87 årlig.

De samlede kostnadene for domenenavn og hosting kan være ganske dyre for deg, spesielt hvis du nettopp begynner.

Derfor har vi samarbeidet med Bluehost for å tilby brukerne våre et gratis domenenavn, gratis SSL og over 60% avslag på webhotell.

bluehost webhotell

Klikk her for å gjøre krav på dette eksklusive tilbudet fra Bluehost »

Bluehost er et av de største hosting-selskapene i verden. De har vært involvert i WordPress-samfunnet siden 2005, og de er en offisiell anbefalt vertsleverandør av WordPress.org. Du bør også sjekke denne Bluehost-anmeldelsen for mer informasjon. Du kan betale årlig og spare penger på Bluehost.

For å spare penger, kan du velge et gratis WordPress-tema og plugins fra WordPress-depot.

Her er noen viktige plugins du kan laste ned gratis fra WordPress.org:

Estimere kostnadene basert på dine mål

Nå har vi sett hvor mye det koster å bygge et nettsted på inngangsnivå. Når du vokser, kan du kjøpe et profesjonelt WordPress-tema og legge til forbedrede funksjonaliteter med premium plugins.

Før du legger til tilfeldige plugins på nettstedet ditt, er det viktig å stille deg noen spørsmål for å forstå dine mål. Dette hjelper deg med å unngå å bruke for mye når du setter opp WordPress-nettstedet.

1. Hva er det realistiske budsjettet for nettstedet ditt?

Å bygge et nettsted du ikke har råd vil være en katastrofe. Dobbeltsjekk budsjettet ditt før du bruker på premium temaer eller plugins. Vi anbefaler deg alltid å holde kostnadene så lave som mulig når du begynner.

2. Trenger du et spesialbygget nettsted?

Å installere et forhåndsbygget WordPress-tema er den enkleste måten å rulle ut et nytt nettsted. Det hjelper deg også å spare på kostnader, slik at du ikke trenger å ansette en WordPress-utvikler.

Imidlertid, hvis du ønsker å gi et unikt utseende og følelse på nettstedet ditt, må du bygge et tilpasset WordPress-tema, enten av deg selv eller ved å ansette en utvikler. Prisene som belastes av WordPress-utviklere varierer fra $ 20 til $ 100 i timen.

3. Hvilke funksjoner trenger du?

Når du starter, trenger du ikke alle klokkene og fløytene du ser på andre kule nettsteder. Selv om du begynner i det små, er det viktig å skrive ned listen over funksjoner du trenger. Dette hjelper deg med å effektivisere hele utviklingsprosessen og fokusere på funksjoner som har høy prioritet. Det hjelper deg også å minimere kostnadene når du vokser.

Kostnader for å bygge et avansert nettsted

Å installere et gratis tema og plugins gir deg et forsprang på å bygge et WordPress-nettsted med et minimalt budsjett. Når du vokser og behovene dine utvikler seg, kan det være lurt å forbedre nettstedet ditt med flere tilleggsfunksjoner.

Å legge til flere funksjoner betyr også at kostnadene for nettstedet ditt vil begynne å øke.

Hvis du forventer vekst, er det fornuftig å bytte til en kraftigere hostingtjeneste som SiteGround GoGeek-plan. Selvfølgelig koster det litt mer enn Bluehost. Imidlertid kommer det med mange premiumfunksjoner som iscenesettelse, raskere ytelse og muligheten til å håndtere opptil 100 000 besøkende per måned. Les vår komplette Siteground Review for å lære mer om dette webhotellfirmaet.

Du kan bruke vår SiteGround-kupong for å få 60% avslag for det første året du er vert.

Det kan også være lurt å finne et premium WordPress-tema for nettstedet ditt for å gi nettstedet ditt et profesjonelt utseende. Det beste er at premiumtemaer ofte med ekstra funksjoner og prioritert støtte. Se vårt ekspertutvalg av beste WordPress-temaer for noen flotte WordPress-temaer du kan installere på nettstedet ditt.

Her er noen viktige premium WordPress-plugins vi anbefaler for ditt voksende nettsted:

Essentials

 • WPForms – Legger til en dra og slipp skjermbygger. Sjekk ut vår WPForms-anmeldelse.
 • MonsterInsights – Gjør det mulig å installere Google Analytics. Sjekk ut vår MonsterInsights-anmeldelse.

Utseende

 • Beaver Builder – Transformerer WordPress til en dra og slipp sidebygger.
 • Envira Gallery – Det beste WordPress responsive galleri-plugin. Sjekk ut vår Envira Gallery-anmeldelse.

markedsføring

 • Konstant kontakt – e-postmarkedsføringstjenesten vi anbefaler til voksende virksomheter.
 • OptinMonster – Omformer nettstedet ditt til en ledende generasjonsmaskin. Sjekk ut vår OptinMonster-anmeldelse.

Sikkerhet

 • UpdraftPlus – Den beste WordPress-backup-plugin. Les vår UpdraftPlus-anmeldelse.
 • Sucuri Firewall – Den beste WordPress-sikkerhetsplugin. Les vår Sucuri-anmeldelse.

Det er mange flere WordPress-plugins og tjenester som du kan legge til. Hver betalte tjeneste eller tillegg du legger til vil øke kostnadene for ditt WordPress-nettsted.

Avhengig av premiumproduktene du velger, kan kostnadene for ditt nettstedoppsett være mellom $ 500 og $ 1000 per år.

Kostnader for å bygge en nettbutikk

E-handelsbransjen blomstrer, og forskning viser at den har vokst 3 ganger raskere enn tradisjonelle forhandlere. Hvis du ønsker å gå inn på e-handelsvirksomhet, er det riktig tidspunkt å starte en nettbutikk.

Å opprette en nettbutikk hjelper deg med å utvide virksomheten din over hele kloden, hele døgnet. Det beste av alt, sammenlignet med offline virksomheter, er det enkelt å starte en nettbutikk uten å banke bankkontoen din.

Selvfølgelig trenger du både et domenenavn og hosting for å opprette en nettbutikk. Selv om det er mange e-handelsvertsfirmaer, anbefaler vi å bruke Bluehost WooCommerce-plan når du begynner. WooCommerce er den mest populære og omfattende eCommerce-plugin for WordPress.

bluehost woocommerce hosting

Bluehost WooCommerce-planen har alle funksjonene du trenger for å få nettbutikken din i gang på WordPress. Noen få fordeler med Bluehost WooCommerce-plan er:

 • WooCommerce forhåndsinstallert: WooCommerce-planen er forhåndsinstallert med WordPress og WooCommerce som gjør det enkelt å starte en nettbutikk.
 • SSL-sertifikat: For å håndtere betalinger i nettbutikken din, kan det hende du trenger et SSL-sertifikat. Et SSL-sertifikat er også inkludert i Bluehost WooCommerce-planen din.
 • Dedikert støtte: Et team av dedikerte WordPress-eksperter står 24/7 for å hjelpe deg.
 • Et gratis domenenavn: Du kan frafalle registreringsgebyret for domenet i et år.

Hvis du vil bygge et e-handelsnettsted på inngangsnivå drevet av WooCommerce, vil det koste rundt $ 190 per år. Prisen kan gå høyere hvis du vil installere premium tillegg og et premiumtema for nettbutikken din.

Hvis du leter etter et alternativ, kan du sjekke ut de beste WooCommerce-vertsleverandørene.

Å bygge et nettsted – Hvordan unngå å betale for mye

Å starte i det små er den beste måten å unngå å betale for mye og kutte ned på utgiftene. For å spare kostnader kan du alltid utforske de gratis WordPress-tema- og plugin-katalogene for å forbedre nettstedet ditt.

Når du begynner å tiltrekke besøkende, kan du vurdere å legge til et premiumtema og premium plugins. Hold øye med WordPress-tilbud og kuponger for å holde deg innenfor budsjettet for å få enorme rabatter på kjøpene dine.

Et voksende nettsted vil også trenge en kraftigere hostingkonfigurasjon enn et nettsted på inngangsnivå. Du kan også trenge å optimalisere WordPress-serveren din regelmessig. For å betjene nettstedet ditt på en server som er unikt optimalisert for sikkerhetskonfigurasjonen til WordPress, bør du vurdere å arrangere nettstedet ditt på administrert WordPress-hosting.

Vi håper denne artikkelen hjalp deg med å forstå hvor mye det vil koste å bygge et nettsted.

Sjekk også: Hvis du bestemmer deg for å bygge en blogg for nettstedet ditt, sjekk ut de beste bloggplatformene

Hvis du trenger veiledning, har vi også flere trinnvise veiledninger:

 • Hvordan lage et WordPress-nettsted, trinn for trinn
 • Hvordan lage en nettbutikk, steg for steg
 • Hvordan starte en blogg, steg for steg
 • Slik bygger du en online markedsplass
Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map