Hvor mye koster et domenenavn? (Ekspert svar)

domenenavn koster


Ønsker å registrere et domenenavn, men er ikke sikker på hvor mye det koster?

Et domenenavn er adressen til nettstedet ditt på internett, som Google.com, IsItWP.com. Hvis du noen gang har prøvd å registrere et domenenavn, må du ha lagt merke til den store variasjonen i prisfastsettelsen.

Hvorfor domenenavn koster varierer? Hvor mye koster et .com-domene? Hva er den beste domenenavnsutvidelsen?

For å belyse disse spørsmålene, la oss se nærmere på forskjellige domenenavn og deres priser.

Typer domenenavn

Det finnes noen få forskjellige typer utvidelser av domenenavn, for eksempel .com, .org, .net, .tv, .info, .io, og så videre. Den mest populære blant dem er .com-utvidelsen. Avhengig av hvilken utvidelse du velger, vil domenenavnet ditt falle under en av følgende kategorier.

 1. Toppnivådomene (TLD): Domenenavn på toppnivå er oppført på høyeste nivå med tanke på DNS- eller domenenavnsstruktur. Det er hundrevis av TLD-er, men de mest populære er .com, .org og .net.
 2. Landskode øverste nivå domene (ccTLD): Dette er landsspesifikke domenenavn som slutter med utvidelsen av landskoder. F.eks. For India, .uk for Storbritannia osv.
 3. Sponset domene på toppnivå (sTLD): sTLDs er spesialiserte domenetillegg som har en sponsor bak seg som representerer et spesifikt samfunn som domenet vil tjene. Eksempler på slike domenenavn er .gov for offentlige organisasjoner, .edu for utdanningsorganisasjoner osv.

Det beste stedet å kjøpe domenenavn

Du kan kjøpe et domenenavn gjennom en domenenavnsregistrator. En domenenavnsregistrator er en tjeneste du kan bruke til å registrere et firmanavn for din online representasjon. Det er hundrevis av domeneleverandører i verden med forskjellige priser og funksjoner.

Sjekk ut noen av de beste domenenavnregistratorene:

 • Domain.com
 • GoDaddy.com
 • NameCheap.com

For mer informasjon, sjekk ut vår komplette liste over populære registrerte domenenavner.

Faktorer som påvirker kostnadene for et domenenavn

Ideelt sett kan et domenenavn koste deg hvor som helst mellom $ 9 og $ 14.99 per år.

Men hvis du vil registrere et premiumdomenenavn, kan det koste deg enda mer. Premium-domener er forhåndsregistrerte domenenavn som er korte, merkevarer og lette å huske. Domenenavninvestorer kjøper disse domenenavnene til en lav pris bare for å videreselge dem til en mye høyere pris enn det de betalte.

Prisene vil også variere avhengig av flere andre viktige faktorer som:

 • Domenetillegg: Avhengig av domenetillegg, kan domeneprisen variere mye.
 • Domeneregistrator du velger: Ulike domeneregistratorer vil tilby forskjellige domenepriser. Startprisen for et .org-domene er for eksempel $ 8,99 per år hvis du kjøper det fra Bluehost mens det er $ 9,99 hvis du kjøper det fra GoDaddy.
 • Tilgjengelighet: Hvis domenenavnet ditt er tilgjengelig, kan det hende du får det til en lavere pris. Men hvis det ikke er det, må du forhandle med eieren.

Selv om det er noen få forskjellige faktorer som påvirker domenenavnkostnaden, kan du generelt kjøpe et domene på toppnivå ved å betale alt mellom $ 8,99 – $ 14,99.

Skjult kostnad for domenenavn

Ikke la deg lure av den lave domenenavnsregistreringsprisen som tilbys av domeneregistratorer fordi du kan ende opp med å betale mer på linjen. La oss se på noen av de skjulte kostnadene ved domenenavn.

1. Årlige fornyelser

Når du har kjøpt et domenenavn, må du fornye det på årlig basis. De fleste registrarer tilbyr bare rabatt for det første året når du registrerer et domenenavn. Du må betale en mye høyere pris når du går gjennom domenenavnene dine.

2. Personvern på domenet

Mange domeneregistratorer og hostingleverandører selger et tillegg kalt Domain privacy for å sikre kontaktinformasjonen din. Selv om det ikke er obligatorisk å kjøpe tillegget for personvern til domenet, beskytter det kontaktinformasjonen din, noe som igjen reduserer antall spam e-poster du mottar.

3. Business e-poster

Domeneregistratorer selger også et tillegg som heter Business e-poster. Du kan hoppe over dette tillegget fordi de fleste vertsfirmaer tilbyr minst en gratis e-postadresse for virksomheten med hostingplanen. For mer informasjon, sjekk ut de beste e-postleverandørene.

Kostnad for et utgått domenenavn

Utgåtte domenenavn er domener som tidligere var eid av noen, men ble utløpt fordi registreringen ikke ble fornyet av eieren.

Når registreringen av et domenenavn utløper, går det tilbake til registeret. Men før et domenenavn utløper, pleide registratorer å selge domenenavnet gjennom en auksjon, slik at interesserte kjøpere kan by på det og eie det.

GoDaddy Auction er det beste stedet å kjøpe utgåtte domenenavn.

Kostnaden for et utgått domenenavn vil variere basert på budene.

Hvordan avstå fra kostnaden for domenenavn? (100% gratis domener!)

Det er virkelig! Du kan frafalle kostnaden for domenenavnsregistrering helt. Vil du vite hvordan?

Noen vertsfirmaer tilbyr gratis domenenavn hvis du er vert for nettstedet ditt med dem. Ingen ekstra kostnad!

Når du registrerer et domenenavn, må du også velge et vertsfirma som skal være vert for domenet ditt. Så hvorfor ikke velge et som tilbyr et gratis domene med sin vertsplan

Populære vertselskaper som tilbyr gratis domenenavn

1. Bluehost

Bluehost e-post

Bluehost er en populær hostingtjeneste som tilbyr et gratis domenenavn. Dette alternativet er tilgjengelig med alle sine billige hostingplaner.

Når du har valgt hostingplanen din, vil den ta deg til en ny skjerm der du enten kan se etter et nytt domene eller bruke ditt eget eksisterende domenenavn.

Bluehost domenenavn, gratis domenenavn

Sjekk ut vår Bluehost-anmeldelse.

2. HostGator

hostgator anmeldelse, gratis hostgator domenenavn

HostGator er en annen webhotellleverandør som tilbyr gratis domenenavn hvis du velger årsplanene. Akkurat som Bluehost kan du se etter et nytt navn eller bruke ditt eget domene etter at du har valgt hostingplanen.

Hvis du vil se etter et nytt domene, bruk Registrer et nytt domene fane. For å bruke ditt eget domene, kan du bruke Jeg har allerede dette domenetetter å ha oppgitt domenenavnet ditt i det gitte feltet.

Sjekk ut HostGator-anmeldelsen.

3. GreenGeeks

GreenGeeks Green Hosting

GreenGeeks er et annet vertsfirma som tilbyr et gratis domenenavn med sine hostingplaner.

Du kan se etter et nytt domene hvis du ikke har et eller bruker et eksisterende domenenavn etter å ha valgt planen din.

I motsetning til andre vertsselskaper som er oppført her, er GreenGeeks det nr. 1 grønne vertsselskapet som har en forpliktelse til å redusere karbonavtrykk.

Sjekk ut GreenGeeks anmeldelse.

Ofte stilte spørsmål om domenenavn

Q1. Hva er den beste domeneregistratoren?

Domain.com er den beste domeneregistratoren som lar deg registrere et domenenavn for så lite som $ 2,99 per år.

Q2. Kan domenenavn kjøpes permanent?

Nei, du kan ikke kjøpe et domenenavn permanent. Du må gjennomgå domenenavnsregistreringene hvert år. Men du kan betale ditt årlige fornyelsesgebyr på forhånd i opptil 10 år.

Q3. Er det obligatorisk å ha et domenenavn og en webhotell for å bygge et nettsted?

Ja, for å bygge et nettsted, trenger du begge deler – et domenenavn og webhotell.

Det er det. Vi håper du finner denne artikkelen nyttig. Hvis du liker dette innlegget, vil du kanskje også like artikkelen vår om hvordan du velger et domenenavn.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map