Hvordan kjøpe et tatt domenenavn (7 Pro-tips)


Er domenenavnet du ønsket for bedriften din allerede tatt?

Etter å ha brukt mye tid på å tenke på det perfekte domenenavnet for nettstedet ditt, kan du oppleve at det allerede er tatt av noen andre. Men den gode nyheten er at du fremdeles har noen alternativer for å få et domene, selv om det ikke vises tilgjengelig ved første øyekast.

I denne artikkelen vil vi fortelle deg hvordan du kjøper et tatt domenenavn i 7 enkle trinn.

Men før vi begynner, la oss bli kjent med de forskjellige domenenavnene som finnes, slik at du vet hvilken som vil være ideell for bedriften din.

Ulike typer domenenavn

Det finnes forskjellige typer utvidelser av domenenavn, for eksempel .com, .org, .net, .tv, .info, .io og så videre. Det mest populære valget er .com-utvidelsen.

Men basert på domeneforlengelsen din, kan et domenenavn falle under 3 forskjellige kategorier.

 1. Domenenavn på øverste nivå (TLD): Akkurat som navnet antyder, anses toppdomenenavn å være øverst når det gjelder domenestruktur. Alle domenenavnene som slutter med en .com, .org, .net-utvidelse, faller under denne kategorien.
 2. Landskode øverste nivå domene (ccTLD): Disse domenene er landsspesifikke domenenavn som har landskoden som en utvidelse. For eksempel er utvidelsen for India .in, og for Storbritannia er den .uk.
 3. Sponset domene på toppnivå (sTLDs): sTLDs er spesialiserte domenetillegg som har en sponsor bak seg som representerer et spesifikt samfunn som domenet vil tjene. For eksempel vil et domene med .gov betjene regjeringsorganisasjoner, et med .edu vil tjene utdanningsinstitusjoner og så videre.

Nå som vi er klar over noen av de mest populære domenetypene, kan vi lære hvordan du kjøper et domenenavn som allerede er tatt.

Trinn 1: Undersøk og finn ut domenenavnsverdien

Det første trinnet mot å kjøpe et domenenavn er å finne ut hva det spesifikke domenet er verdt. Det er fordi noen domener kan være ganske dyre. Det er best å vite om du har råd til å gi et tilbud før du bruker timer på å prøve å finne ut hvordan du kjøper det.

Hvis du bare forsker for å innse at det er for dyrt, vil du være mer skuffet over å ha kastet bort tiden din og krefter.

Det er enkelt å finne ut en domeneverdi. For det kan du gå til hvilket som helst domenevurderingsnettsted og angi domenet du er interessert i. Slik kan du bruke domenevurderingsverktøyet for GoDaddy.

Bare besøk nettstedet og skriv inn domeneadressen med utvidelsen i feltet som tilbys. Klikk nå på GoValue knapp.

Domenevurdering, godaddy

Det vil raskt gi deg et grovt estimat av hva domenenavnet er verdt. På høyre side vil den også sammenligne det samme domenenavnet med andre utvidelser og vise prisverdien for hver. Dette er nyttig fordi du kan oppleve at andre domenetillegg er rimeligere enn den du opprinnelig hadde i tankene.

Ved å kjenne prisen på domenet før du går inn i forhandlinger om å kjøpe det, kan du skape et sterkere spillplan med selgeren. Men spørsmålet gjenstår: “Hvordan finner du selgeren i utgangspunktet?”

Trinn 2: Finn ut hvem eieren er

Neste trinn er å finne ut hvem som eier domenenavnet. Du må vite om domenenavnet konsekvent har endret eierskap, eller om det har holdt seg relativt stabilt. Hyppige endringer i eierskap betyr ustabilitet, som kan være bra eller ikke, avhengig av dine behov.

Hvis domenet du ønsker har hatt mange forskjellige eiere, er det mer sannsynlig at du får tak i det. Det er fordi det ikke allerede er et etablert merke som er knyttet til navnet.

Men hvis den siste eieren betalte en høyere pris, kan de være mindre villige til å selge deg domenet til en overkommelig pris.

For å finne ut eieren av domenenavnet du ønsker, gå til nettstedet for Whois Lookup. Her kan du oppgi domenenavnet i søkefeltet.

Whois Lookup Domain Tilgjengelighet

Du har nå all informasjon relatert til domeneprofilen på skjermen.

Ved å rulle lenger ned på skjermen, ser du Whois-posten. Her har du forskjellige nettadresser som du kan hente eierens kontaktinformasjon.

Du kan også bruke plattformer som ICANN Oppslag for å finne informasjonen om domeneeieren din. Imidlertid, hvis eieren har beskyttet kontaktinformasjonen, kan det være vanskelig for deg å finne ut spesifikke kontaktinformasjon.

Trinn 3: Se etter varemerker

Å se etter varemerker er et annet avgjørende skritt du ikke kan gå glipp av. Det er tider når brukere støter på juridiske problemer fordi de ender opp med å kjøpe et domene med et varemerkebegrep. Du ønsker ikke å finne deg selv i denne situasjonen.

Verktøy som Tradmarkia kan hjelpe deg med å oppdage om domenenavnet ditt er varemerke. I tillegg er Tradmarkia gratis å bruke.

Hvis domenenavnet ditt ikke har et varemerke, vil Tradmarkia også foreslå steder der du kan søke om et eget varemerke. På den måten, når du ender med å få domenet, vil det være sikrere.

Trinn 4: Slå opp ditt domene på nettsteder for auksjon av domener

Det er alltid en god sjanse for at domenet du leter etter er eid av noen og er oppført for salg. Det kan være flere grunner til at eieren ønsker å selge domenet.

 • Det kan hende de ikke gjør det bra som en online gründer
 • De har mistet interessen for prosjektet sitt
 • De kan være domeneforhandlere som kjøper og selger domener for å tjene penger
 • Det kan hende at noen har kjøpt domenet til dem i gave

Og mer. Årsakene kan variere, men poenget er at domenenavnet ditt for øyeblikket kan være i beslag på disse auksjonssidene.

Så før du kontakter eieren, må du sørge for at domenenavnet ikke er oppført på nettsteder som Flippa, NameCheap, GoDaddy Auction eller andre som de liker..

Trinn 5: Nå ut til eieren og forhandle

Nå som du har forsket, er du klar til å nå ut til domeneeieren og forhandle for en rimelig pris. Når du gjør det, må du være tålmodig slik at du ikke ender med å gjøre en impulsiv avtale som gir deg en ulempe.

Forsikre deg om at den endelige diskusjonen inkluderer:

 • Hva du vil betale og i hvilken valuta (for internasjonale selgere)
 • Hvordan domenet skal overføres
 • Hvilke regionale lover vil gjelde for salget

Her er noen tips som hjelper deg med å forhandle som en proff.

 • La domeneeieren sitere prisen først. Det kan være mindre enn prisen du har i tankene.
 • Ikke by for lavt. Dette kan irritere selgeren og få dem til å tro at du er uprofesjonell. De kan avskjedige deg helt, så motoffer med en rimelig pris.
 • Ikke bli altfor knyttet til domenet. Dette vil få deg til å fremstå som sårbar, og selgeren kan hardnakket holde seg til den angitte prisen hvis de ser hvor desperat du er.

Trinn 6: Betal for eierskap til domenet og overføringen

Hvis du lykkes med å gjøre en rimelig avtale, kan du gå videre til neste trinn, som er å betale. Unngå alltid direkte elektroniske overføringer med tjenester som PayPal eller TransferWise. Dette vil ikke bare få deg til å virke uprofesjonell, men vil også risikere transaksjonene dine.

Det er fordi det krever at selger eller kjøper først må gjøre ende på avtalen og stole på at den andre parten vil fullføre avtalen.

Så sørg for å stole på et pålitelig nettsted som GoDaddy Auctions eller Escrow for å fullføre transaksjonene dine.

Disse tredjepartsplattformene vil sikre en sikker transaksjon og vil holde pengene dine til domenenavnet er godtatt og bekreftet.

Trinn 7: Hva du skal gjøre hvis forhandlingen mislykkes

Det er ingen grunn til å miste håpet hvis forhandlingen mislykkes! Bare ta pusten dypt og se etter andre alternativer på nettsteder for salg av domener.

Vi er sikre på at du vil finne et navn som passer perfekt til bedriften din. Og når du først har gjort det, slik kan du registrere domenenavnet. Du kan også bruke vårt domenenavngenereringsverktøy som inspirasjon.

Er du usikker på hvor du skal begynne eller bare trenger litt inspirasjon? Sjekk innlegget vårt om hvordan du velger et flott domenenavn.

Forhåpentligvis likte du denne artikkelen, og vi håper den hjelper deg å finne det perfekte domenenavnet for nettstedet ditt. Og hvis du kjenner noen som sliter med å få sitt domenenavn, kan du gjerne sende denne ressursen videre.

Har du andre tips eller forslag for å kjøpe et domenenavn som allerede er tatt? Gi oss beskjed i kommentarfeltet nedenfor!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map