Hvordan lage et nyhetsbrev på e-post på 5 minutter (trinn for trinn)


Lurer du på hvordan du lager et nyhetsbrev? Å lage et nyhetsbrev på e-post er en fin måte å få frem meldingen din, enten du er blogger og vil gi leserne dine regelmessige oppdateringer eller om du er en bedrift som prøver å generere flere potensielle kunder. Ved å sende et nyhetsbrev kan du få meldingen din rett inn i innboksen til menneskene du vil se den. Men hvis du aldri har opprettet et nyhetsbrev på e-post før, kan det være skremmende. Men ikke bekymre deg.

I denne artikkelen viser vi deg hvordan du setter opp et nyhetsbrev på e-post i 10 enkle trinn.

La oss komme i gang.

1. Lag en plan og sett mål for nyhetsbrevet

Før du begynner å lage et nyhetsbrev, må du først lage en plan og sette deg mål. Uten en plan vil nyhetsbrevet ditt være uorganisert. I tillegg bør du ikke sende ut et nyhetsbrev uten noen begrunnelser eller mål bak det. Et nyhetsbrev på e-post skal tjene et formål for bedriften eller bloggen din, for eksempel å:

 • Få mer trafikk til nettstedet ditt
 • Øk engasjement og aksjer
 • Markedsfør produktene eller tjenestene dine
 • Bygge et lojal følgende
 • Generer salg

Bestem hva målet med nyhetsbrevet ditt skal være, og lag ditt nyhetsbrev med det målet i tankene. Å ha et mål for nyhetsbrevet ditt vil gjøre det mer effektivt.

Når du har bestemt deg for målet med nyhetsbrevet ditt, kan du lage en plan. En nyhetsbrev plan består av:

 • Hvilket innhold vil du sende
 • Når og hvor ofte vil du sende ut nyhetsbrevene
 • Hvem vil du sende nyhetsbrevene dine til

Å planlegge innholdet du sender vil gjøre det mye enklere for deg å administrere. I stedet for å måtte komme med noe å si på stedet, kan du henvise til planen du opprettet.

2. Velg en e-postmarkedsføringstjeneste

Deretter må du velge en e-postmarkedsføringstjeneste. Lurer du på hvorfor du ikke bare kan bruke Gmail eller Outlook? Hvis du bare sender ut et nyhetsbrev til noen få familiemedlemmer og venner, er Gmail bra. Men hvis du vil sende nyhetsbrevet i bulk til potensielle kunder og e-postabonnenter, trenger du en bedre løsning. For å sende en e-post med profesjonelt utseende som ikke ser ut som spam, må du gå med en e-postmarkedsføringstjeneste.

En god e-postmarkedsføringstjeneste vil tilby forhåndsdesignede e-postmaler som gir nyhetsbrevet ditt et profesjonelt blikk på et øyeblikk, slik at du enkelt kan importere kontaktlisten din, tilby personaliserings- og automatiseringsfunksjoner og øke sjansene for at nyhetsbrevet blir levert og lest.

Heldigvis finnes det en rekke rimelige, brukervennlige e-postmarkedsføringstjenester på markedet. La oss gå over et par av de beste valgene våre for de beste e-postmarkedsføringstjenestene.

Konstant kontakt
konstant kontakt-e-nyhetsbrev-tjeneste

Constant Contact er den mest populære e-postmarkedsføringstjenesten for små bedrifter. De tilbyr over 100 vakkert designede maler og med sin brukervennlige dra og slipp-redigerer kan du enkelt tilpasse dem til å passe til ditt merke og dine behov. I tillegg er alle malene deres mobile responsive, slik at de ser bra ut på alle enheter.

Constant Contact tilbyr også en rekke automatiseringsfunksjoner for markedsføring via e-post, for eksempel automatiske velkomstemails for nye abonnenter, trigger e-postserie basert på hvor en bruker klikker, segmenter kontakter for forbedret personalisering, sender automatisk e-post til ikke-åpnere og mer.

Med konstant kontakt kan du være trygg på at du alltid vil få den hjelpen du trenger, med den fantastiske kundesupporten deres som inkluderer live chat, e-post, diskusjonsfora og ressursbibliotek.

Constant Contact tilbyr også en gratis 60-dagers prøveperiode, mer enn noen annen e-postmarkedsføringstjeneste. Etter at den gratis prøveperioden er avsluttet, starter de betalte planene sine på $ 20 per måned for opptil 500 abonnenter.

Kom i gang med Constant Contact i dag.

SendinBlue
sendinblue-best-e-automasjon-verktøy

SendinBlue i en annen fantastisk e-postmarkedsføringstjeneste som er bygget med enkelhet i tankene. Uten teknisk erfaring kan du enkelt sette opp et profesjonelt e-post nyhetsbrev på kort tid. SendinBlue tilbyr et gratis responsivt malegalleri samt en brukervennlig dra og slipp-redigeringsprogram for å tilpasse malen din fullstendig.

De tilbyr også 8 automatiseringsarbeidsflyter rett utenfor boksen, for eksempel velkomstemails, forlatte vognpåminnelser og mer. Andre funksjoner inkluderer personalisering av e-post, landingssidebygger, sending av tidsoptimalisering og mye mer.

Med SendinBlue er prisene deres basert på antall e-postmeldinger du sender, ikke på størrelsen på e-postlisten din som andre e-postmarkedsføringstjenester. Med gratisplanen deres kan du sende opptil 300 e-poster per dag. Deres betalte planer starter på $ 25 / month for 40.000 e-poster per måned.

Kom i gang med SendinBlue i dag.

3. Lag et merket nyhetsbrev

Etter at du har valgt den beste e-postmarkedsføringstjenesten for dine behov, er det på tide å begynne å opprette nyhetsbrevet.

Det første trinnet er å velge en nyhetsbrevmal. De fleste e-postmarkedsføringstjenester som Constant Contact og SendinBlue vil gi mange flotte e-postmaler. Velg en mal som er spesielt designet for nyhetsbrev, for eksempel de første 2 på bildet nedenfor.

nyhetsbrev-mal-gallery

Å velge en mal som er designet spesielt for dine behov og en som passer med merkevaren din, vil eliminere mengden arbeid du må gjøre for å lage nyhetsbrevet ditt.

Hvis du ikke finner en mal som samsvarer med fargeskjemaet eller type virksomhet, ikke bekymre deg. Ved hjelp av dra og slipp-redigeringsprogrammet kan du endre farger, sette inn egne bilder, laste opp logoen din og mer for å gjøre malen helt tilpasset.

edit-nyhetsbrev-mal

Det er viktig å tilpasse nyhetsbrevet slik at leserne enkelt kan gjenkjenne at e-posten kommer fra deg.

Ikke gå over bord selv om du legger til for mange bilder eller noe prangende. Nyhetsbrevet ditt skal være enkelt å lese, og designet skal ikke være distraherende fra innholdet.

4. Legg til innhold på nyhetsbrevets kropp

Etter at du har fått nyhetsbrevmalen din til å se hvordan du vil ha den, er det på tide å legge til innholdet på kroppen. Innholdet på kroppen er det du skriver i nyhetsbrevet. De fleste nyhetsbrevmaler via e-post kommer med noe forhåndsskrevet innhold på kroppen. Bare slett det forhåndsskrevne innholdet og erstatt det med ditt eget.

how-to-create-a-nyhetsbrev-body

Ikke skriv enorme blokker med avsnitt, de fleste brukere vil ikke lese det. Skriv i stedet en skannbar måte – mindre avsnitt med noe tomt mellomrom som skiller dem. De fleste nyhetsbrevmaler per e-post er allerede designet for best mulig lesbarhet, så hold deg til formateringen av malen.

Husk å legge til en oppfordring til handling også. Det er viktig å fortelle leserne dine hva de skal gjøre videre etter å ha lest nyhetsbrevet. Vil du at de skal klikke på en lenke? Besøk nettstedet ditt? Del det nyeste blogginnlegget ditt? Leserne dine vil sannsynligvis ta ønsket handling hvis du ber dem om det.

5. Velg emnelinje og avsendernavn

Deretter må du velge emnelinjen. Emnelinjen er en veldig viktig del av nyhetsbrevet ditt. Det er tross alt det første brukerne vil se i innboksen. Emnelinjen din må være interessant nok til at de får lyst til å klikke på e-posten din og lese den. I følge statistikk åpner faktisk 35% av e-postmottakere e-post basert på emnelinjen alene.

For å komme med en iøynefallende emnelinje for nyhetsbrevet ditt, er noen av de beste fremgangsmåtene du kan følge:

 • Hold emnelinjene under 50 tegn slik at det ikke blir avskåret på skjermen.
 • Emnelinjen på e-post skal gi leserne en ide om hva som er i nyhetsbrevet.
 • Ikke skriv emnelinjen på e-posten din i ALLE CAPS, og ikke bruk utropstegn!!!
 • Lag en følelse av press eller nysgjerrighet med emnelinjen på e-post.
 • Få leserne til å føle seg spesiell, for eksempel “En spesiell gave til deg”.
 • Legg til personalisering. Hvis du legger til mottakerens navn på emnelinjen på e-post, øker det åpne priser.

Forsøk å komme med 10 emnelinjer for e-post for hvert nyhetsbrev du skriver, slik at du kan finne det mest lokkende som vil gjøre leserne nysgjerrige nok til å klikke.

Du må også velge avsendernavn. Hvis mottakere ser at avsendernavnet er noe som [email protected], vil de være for skremt eller uinteresserte til å klikke på nyhetsbrevet. I stedet er det best å bruke ditt personlige navn og bedriftsnavn, for eksempel “Bob at Boats Inc.” eller noe lignende. Du vil at mottakeren skal gjenkjenne hvem e-posten kommer fra og være komfortabel med å åpne den.

6. Legg til personalisering i e-post nyhetsbrevet

Som vi kort nevnte tidligere, er det viktig å legge til personalisering i nyhetsbrevet. Personlige e-postmeldinger forbedrer klikkfrekvensene med gjennomsnittlig 14% og konverteringer med 10%.

Det er flere måter du kan tilpasse nyhetsbrevene til mottakerne på. Den første er å adressere dem med navn i emnelinjen for e-post eller i e-posten. Du kan også legge til andre personaliseringstokener, for eksempel hvor de befinner seg. De fleste e-postmarkedsføringstjenester tilbyr tilpasningstokener innebygd. For eksempel, i maleksemplet nedenfor, blir mottakernes navn automatisk lagt til i e-posten.

e-nyhetsbrev-tilpassing

Du kan også segmentere e-postlisten din for å sende visse meldinger til bestemte abonnenter. E-postsegmentering lar deg identifisere og gruppere kontakter basert på forskjellige kriterier, slik at du kan levere mer relevante nyhetsbrev til dem.

For eksempel kan du segmentere listen din basert på plassering. Så hvis nyhetsbrevet kunngjør en lokal begivenhet, kan du sende e-posten til bare abonnentene dine som er i området.

Du kan også segmentere listen din basert på kjønn, yrke, interesser, nye abonnenter, kjøpshistorikk og mye mer.

Når nyhetsbrevet ditt ser ut som det ble laget spesielt for mottakeren, er det mer sannsynlig at de vil åpne e-posten din, lese nyhetsbrevet og iverksette tiltak.

7. Sørg for at du er lovlig i samsvar

Et annet viktig skritt i å lage et nyhetsbrev er å sørge for at du er lovlig i samsvar. Visste du at det er lover for markedsføring via e-post? Det er to hovedlover du trenger å være bekymret for, vi skal gå gjennom hver nedenfor:

CAN-SPAM:

CAN-SPAM Act ble undertegnet i lov i 2003 og gir mottakere rett til å la deg slutte å sende dem e-post. For å overholde CAN-SPAM Act, må du ha en bunntekst i e-postnyhetsbrevet med e-postadressen din og adressen til virksomheten din. Du må også gi mottakere en enkel måte å avslutte abonnementet på e-postene dine. De fleste e-postmarkedsføringstjenester har dette innebygd, bare skriv inn informasjonen din og du er klar.

GDPR:

GDPR er en lignende lov vedtatt i Europa i 2018. Denne loven krever at e-postmarkedsførere bare sender nyhetsbrev til personer som har valgt å motta dem. Dette betyr at når du samler e-postmeldinger på nettstedet ditt, kan du ikke automatisk merke av i “opt in” -ruten for brukere. Brukere må selv merke av i denne ruten.

Hvis du overholder disse lovene, er du god til å gå.

8. Send ditt nyhetsbrev

Nå er det på tide å sende nyhetsbrevet ditt. Før du sender e-postmeldingen din, må du forsikre deg om at du overholder CAN-SPAM og GDPR, sjekk malen din for å forsikre deg om at alt ser riktig ut og se over nyhetsbrevet ditt for eventuelle stave- eller grammatikkfeil.

Når du har sørget for at alt er i orden, trykker du på send!

9. Spor nyhetsbrevets suksess

Etter at du har sendt ut det første nyhetsbrevet, må du ikke bare lene deg tilbake og håpe på det beste. I stedet kan du spore suksessen din med analyserapportene som din e-postmarkedsføringstjeneste gir.

I nyhetsbrevanalysen din for e-post vil du kunne spore en rekke viktige beregninger, inkludert:

 • Åpne priser – Antall mottakere som åpnet nyhetsbrevet ditt.
 • Klikkfrekvens – Se hvilke lenker i nyhetsbrevet ditt som fikk flest klikk.
 • Avmeld abonnement – Hvem melder seg ut av nyhetsbrevene på e-post.

e-nyhetsbrev-analytics

Mange e-postmarkedsføringstjenester lar deg også utføre A / B-testing av faglinjene dine. A / B-testing lar deg opprette en e-post med to emnelinjer og se hvilken som presterer bedre.

Å analysere disse dataene vil hjelpe deg med å finne ut hva som fungerer i nyhetsbrevene og hva som ikke er slik at du kan forbedre suksessen til nyhetsbrevet neste gang.

10. Utvid e-postlisten din

Etter å ha opprettet et vellykket nyhetsbrev, vil du kunne spre meldingen din til enda flere lesere. Så begynn å utvide e-postlisten din.

Du kan enkelt utvide e-postlisten din ved hjelp av et verktøy som OptinMonster.

OptinMonster er den beste leadgenerering-plugin på markedet. Med dette verktøyet kan du lage flotte e-postoptin-kampanjer for nettstedet ditt. De gir et bredt utvalg av pre-laget maler, og dra- og slipp-byggherren lar deg lage en tilpasset popup på få minutter uten å berøre en kodelinje.

Sjekk ut de beste WordPress-popup-programtilleggene.

optinmonster-e-nyhetsbrev-optin

En av OptinMonsters fremtredende funksjoner er deres exit-intention-teknologi. Exit-intention-teknologi er i stand til å spore når en bruker er i ferd med å forlate nettstedet ditt og vise en målrettet melding for å oppmuntre dem til å bli en abonnent på nøyaktig riktig tidspunkt. Med et verktøy som OptinMonster vil du kunne eksplodere e-postlisten din.

Bonus: Sinnsyke tips om hvordan du utvider e-postlisten din, RASKT!

For mer informasjon, sjekk ut vår komplette OptinMonster-gjennomgang.

Vi håper du likte denne artikkelen om hvordan du oppretter et nyhetsbrev. Med disse tipsene vil ditt første nyhetsbrev på e-post sikkert være en suksess. Hvis du likte denne artikkelen, kan du sjekke det andre innlegget vårt om tips for å få flere e-postabonnenter og den beste CRM-programvaren.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map