Hvordan starte en Vlog i 2020 (og være YouTube SUPERSTAR)

how-to-start-a-vlog


Vet du hva popstjernen Justin Bieber, skuespiller-cum-musiker Donald Glover og skuespiller Dylan O’Brien har til felles?

Avslørings varsel!

De var YouTubers / vloggers før de ble mainstream-stjerner.

De hadde alle en vellykket YouTube-kanal med flere millioner abonnenter, og senere har disse vloggene blitt til medieimperier.

Vil du starte en vlog, men vet ikke hvordan du kommer i gang?

Da er du på rett sted …

Å starte en vellykket vlog er åpenbart ikke lett. Men med hardt arbeid og utholdenhet er det fullstendig mulig å bygge en vellykket vlog og tjene til livets opphold på bare 6 måneder fra nå. I denne artikkelen viser vi deg hvordan du bygger en vlogg på YouTube trinn for trinn.

Denne artikkelen er delt inn i noen få forskjellige seksjoner.

Contents

1. Hva er en Vlog?

fyr perfekt å starte et vlogeksempel

Vlogg eller videoblogging er en måte å dele innhold med brukerne dine i form av videoer. Vanligvis lager og publiserer vloggere videoene sine på YouTube. Imidlertid er det også noen vloggere som bare publiserer innhold på andre kanaler, som Facebook.

Fordelen med YouTube-vlogging er at det er relativt enklere å tjene penger på videoene dine på YouTube. I motsetning til andre kanaler, deler YouTube en fast prosentandel av annonseinntektene med vloggerne.

2. Hvordan velge et emne for vloggen din

vlogging emner

Som vlogger kan du vlogge om hva som helst. Det kan være vanskelig å tenke på et tema når du nettopp begynner. For inspirasjon kan du sjekke ut hva andre vloggere dekker på vloggene sine.

Du finner flere emner som kan inspirere deg til å komme i gang. Men husk at det er utfordrende å lage ferskt innhold om det samme emnet gjentatte ganger. Her er noen tips for å hjelpe deg med å finne det beste emnet for vloggen din.

 • I stedet for å velge et emne tilfeldig, er det viktig at du velger et emne du er glad i og er spent på. Dette vil holde deg i gang på lang sikt.
 • Gjør litt research på hva potensielle seere vil se. Den beste måten å gjøre det på er å først finne ut din målgruppe og deretter finne ut hva de leter etter.
 • Finn ut hvilken retning du vil at kanalen din skal gå i. Vil du at det skal være lærerikt, underholdende eller promoterende? Dette vil gi deg en bedre ide om hva slags innhold du vil lage.
 • Vær deg selv og vær ekte. Seerne dine vil se innholdet ditt, så det er ikke nødvendig å være overfladisk eller å etterligne andre bare fordi de er vellykkede.

3. Er det for sent for deg å starte en Vlog?

Dette er et vanlig spørsmål som de fleste håpefulle vloggere stiller. Med så mange profesjonelle vloggere som lager fantastisk innhold hver dag, virker bekymringen ekte. Men den gode nyheten er at det fortsatt er rom for nytt innhold og YouTube-kanal.

YouTube har mer enn 2 milliarder brukere i dag. Til tross for hard konkurranse, er seerne stadig på jakt etter unikt og engasjerende innhold.

4. Ting du trenger for å starte en Vlog

vlogging utstyr

La oss nå gå videre for å sjekke listen over ting du trenger for å starte en vlog.

 1. Din egen YouTube-kanal (kan opprettes gratis)
 2. Et kamera av god kvalitet
 3. En mikrofon
 4. Redigeringsprogramvare (noen gode er gratis tilgjengelig)

Trinn 1: Opprette YouTube-kanalen din

For å bygge en vlogg er det første du må gjøre å lage en YouTube-kanal. Du kan gjøre det gratis, og det tar bare noen få minutter. For det, gå over til YouTube og klikk på Logg inn -knappen øverst til høyre på skjermen.

YouTube-pålogging

Nå legger du til din e-postadresse og passord for å opprette en konto. Du vil nå være på YouTube-kontoen din. Klikk på kontoalternativet øverst til høyre på skjermen. Du vil se flere alternativer her, hvorav ett Lag en kanal.

opprette kanal

Du blir nå ledet til en ny side. Klikk her Kom i gang alternativ.

hvordan starte en vlog

I neste trinn blir du spurt om hvilket navn du vil bruke, kontonavnet ditt eller et tilpasset navn. For denne opplæringen velger vi et tilpasset navn.

Tilpasset navn på YouTube-kanalen

Nå kan du legge til et navn på kanalen din. Du må også merke av i avmerkingsruten som erklærer at du oppretter kontoen med Google-innstillinger. Når det er gjort, treffer du Skape knapp.

YouTube-kanalens navn

Og det er det. Kanalen din er opprettet. Nå kan du laste opp et profilbilde, og legge til en kanalbeskrivelse.

YouTube-kanalprofil

Ved å rulle lenger ned på skjermen, ser du alternativer for å legge til sosiale koblinger osv. På kanalen din. Når du er ferdig, klikker du på Lagre og fortsett knapp.

Og det er det. Kanalen din er nå klar, og du kan begynne å laste opp videoene dine.

Demokanal - YouTube

Neste trinn er å filme og redigere innholdet. Når den er klar, kan du bruke Last opp video for å laste opp videoene dine.

Trinn 2: Film og rediger innholdet ditt

Innhold

Før du hopper inn og filmer en YouTube-video, må du sørge for at du har et manus til å begynne med. Dette betyr ikke nødvendigvis at du trenger et formatert manus. Det er nok å bare skritte ideene dine og hva du skal snakke. Dette hjelper deg å holde arbeidet i rute når du begynner å skyte, noe som potensielt kan spare deg for tid også.

Det kan også være lurt å lese ut manuset og øve en gang før du starter selve skytingen.

Lights

Det neste trinnet er å stille lys for fotograferingen. Hvis du gjør en innendørs skyte, kan du prøve å vende mot vinduet. Husk å ikke ha et vindu i bakgrunnen. Dette vil gjøre det vanskelig å få en balansert eksponering. Se også for blandede fargetemperaturer. De fleste lyspærer legger ut en annen lysfarge enn solen. Dette kan føre til at skyggene blir for blå eller høydepunktene blir for oransje osv.

På samme måte, hvis du skyter utendørs, kan du prøve å unngå direkte sollys. Finn i stedet et skyggefullt område.

Lyd

Et av de viktigste verktøyene for opptakene dine er en mikrofon av god kvalitet. Forsikre deg om at du ikke bruker en allminnet mikrofon. Slike mikrofoner tar opp lyd fra alle retninger. Dette betyr at det også vil spille inn mye unødvendig lyd i bakgrunnen som til gjengjeld vil forringe opptakskvaliteten.

Her er noen gode mikrofonalternativer du kan sjekke ut.

 • Rode VideoMic GO Lett mikrofon på kamera: Det er en kompakt og lett mikrofon som spiller inn lyd av høy kvalitet. Hvis du vil ha skarp og tydelig lydkvalitet for vloggen din, kan denne mikrofonen være et godt valg for deg.
 • Rode SmartLav + Omnidirectional Lavalier Microphone for iPhone og Smartphones: Denne er flott for alle som er ute etter et kompakt alternativ. Rode SmartLav + Omnidirectional Lavalier er en bærbar mikrofon som kan kobles til telefonen eller den bærbare datamaskinen, og den er klar til å spille inn lyden din. Det er hvor enkelt det er å bruke.

Kamera

Du trenger ikke egentlig ha et dyrt og fancy kamera for å komme i gang. Hold deg i stedet til et grunnleggende kamera som du er kjent med.

Du kan komme i gang med telefonkameraet, et GoPro eller et DSLR-kamera på inngangsnivå.

Her er noen gode alternativer for deg.

 • Canon PowerShot G7 X Mark III: Canon PowerShot G7 Mark III kommer med en mikrofonkontakt som gjør det enklere å spille inn flotte videoer med lydkvalitet.
 • Sony A6400: Sony A6400 er et populært kamera blant vloggere. Den tilbyr en 4K HDR (HLG) for øyeblikkelig avspilling, og du får også et alternativ for å overføre videoene enkelt til smarttelefonen din.

Ta opp anned Edit

Når du er ferdig, er det på tide å redigere videoene dine og gjøre dem presentable. Se etter god programvare som gjør ting enkelt. Her er noen av videoredigeringsverktøyene du kan prøve ut.

1. Filmora9

filmora9

Filmora er et av de beste videoredigeringsverktøyene for nybegynnere. Du kan bruke de innebygde funksjonene som effekter, filtre, titler, lydeffekter, musikk osv. For å gjøre videoene dine mer interessante.

2. KineMaster

KineMaster, videoredigerer

Med KineMaster er det enkelt og raskt å redigere videoene dine. Den lar deg redigere flere lag, legge til håndskrift og tekstnotater, legge til lydspor og mer.

Før du fokuserer på vekst og øke visningene, må du filme og legge ut noen få videoer på kanalen din.

Trinn 3: Optimaliser vloggen din for vekst

Nå som du har filmet, redigert og gitt ut noen få videoer, er neste trinn å fokusere på å utvide rekkevidden og øke visningene. Akkurat som tradisjonell optimalisering av søkemotorer, er det noen få beste fremgangsmåter for YouTube du må følge.

Her er noen tips for å få flere klikk på YouTube-videoene dine.

 1. Bruk relevante koder.
 2. Skriv en sterk beskrivelse av videoen din. Du kan gjøre det ved å skrive ned hva videoen handler om. Dette hjelper YouTube-crawler-roboter til å forstå innholdet ditt bedre.
 3. Bruk nøkkelord i begynnelsen av tittelen.
 4. Design attraktive miniatyrbilder.
 5. Skriv fengende titler.

Du kan også analysere titlene dine her.

Sjekk ut beste SEO-fremgangsmåter for å optimalisere vloggen din, for flere detaljer.

Trinn 4: Integrer vloggen din på et nettsted

Uten tvil, hvis vlogging ikke bare er en hobby for deg, er det i din beste interesse å bygge et nettsted, integrere videoene dine i det og markedsføre nettstedet ditt fra videoene..

Hvis du lurer på, her er noen få grunner til at du trenger å integrere vloggen din på et nettsted.

1. Full kontroll over innholdet og målgruppen din:

I henhold til YouTube-retningslinjene kan YouTube fjerne en video eller hele kanalen uten utgiverens samtykke.

Selv i verste fall med å få kanalen din suspendert eller avsluttet, kan du fremdeles få tak i publikummet ditt hvis du har drevet et nettsted og markedsfører det fra vloggen din fra dag 1.

2. Maksimer inntektsgenerasjonsinnsatsen

selge varer vlog

Mange vloggere tjener passive inntekter på heltid ved å selge varer fra sine nettsteder. På den måten kan de beholde 100% av inntektene de gjør fra å selge varene i motsetning til å selge på en tredjeparts markedsplass.

3. Bygg en portefølje

vlogger case study

YouTubers som Dude Perfect publiserer til og med casestudier på nettstedet til sponsorene sine, og avslører hvordan sponsing av YouTube-kanalen deres bidrar til å utvide sponsorenes merke.

Med alle teknologiene som er tilgjengelige i dag, er det overhode ikke noe problem å bygge et nettsted. Alt du trenger å gjøre er å registrere deg på et webhotellfirma, som Bluehost.

Med Bluehost får du alt du trenger for å få nettstedet ditt i gang, inkludert et gratis domenenavn, gratis SSL-sertifikat, 1-klikk WordPress installasjonsprogram og mer.

For mer informasjon, sjekk hvordan du bygger en webside fra bunnen av på mindre enn 5 minutter.

Les også vår komplette Bluehost-anmeldelse.

Når nettstedet ditt er klart, kan du begynne å legge inn videoene dine på nettstedet ved å bruke Feeds for YouTube av Smash Ballon-plugin. Med denne pluginen er det en lek å legge inn YouTube-videoene dine på nettstedet ditt.

Legge ned YouTube-videoer på nettstedet ditt med Smash Balloon

For å legge inn videoen din på nettstedet ditt, må du først installere og aktivere Feeds for YouTube av Smash Balloon plugin på nettstedet ditt.

Når du er ferdig, gå til oversikten og klikk på Feeds for YouTube. Du vil se flere faner her. Gå til Konfigurer. Her kan du koble YouTube-kanalen din til ditt WordPress-nettsted. Du kan gjøre det ved å klikke på Logg på YouTube og koble til en konto knapp. Men før det, ikke glem å legge til API-nøkkelen din. Slik gjør du det få API-en.

knuse ballon

Dette tar deg til en skjerm der du kan logge deg på YouTube-kanalen din.

Logg deg på youtube

Du kan velge YouTube-kontoen din og la Smash Balloon få tilgang til kanalen din. Og det er det.

Kontoen din blir automatisk koblet til ditt WordPress-nettsted. På Konfigurer -fanen, kan du se andre alternativer der du kan legge til din Innmatingstype, legg til et bestemt tidspunkt der pluginen vil se etter nye innlegg osv.

Du kan jobbe med disse innstillingene etter dine krav. Etter det, traff Lagre knapp. Rett under det har du et alternativ som heter Vis strømmen din. Under dette vil du ha en kortkode.

Du trenger bare å kopiere denne kortkoden og legge den til innlegget eller siden der du vil vise YouTube-videoene dine.

YouTube-innmatingskortkode

Gå nå til neste fane som er Tilpass fane. Her kan du jobbe med høyden og bredden på strømmen din, legge til en bakgrunnsfarge osv. Du kan også velge antall kolonner du vil vise.

Feeds for YouTube tilpasse

Du kan også velge hvilken informasjon du vil skjule eller vise, legge til og tilpasse knapper og mer. Gjør endringene i henhold til kravet ditt, og trykk på Lagre knapp.

Neste kommer Vise fane. Her har du kortkoden du kan bruke til å vise YouTube-kanalen din.

Bare kopier dette og lim det i innlegget eller siden du vil vise kanalvideoene dine og lagre endringene dine. YouTube-videoene dine begynner å vises med en gang.

Smash Balloon-resultat

Så det er det. Vi håper denne guiden hjalp deg med å komme i gang med å bygge en vlog.

Hvis du likte denne artikkelen, kan det være lurt å lære om de beste WordPress YouTube-videogalleri-pluginsene for å øke visningene.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me