Hvordan velge et sikkert passord for WP-administrator [4 LETTE måter]

hvordan du velger et sikkert passord for wp admin


Hvor sikkert er passordet mitt? Det er et vanlig spørsmål stilt av eiere av nettsteder. Hvis du har bygget et WordPress-nettsted, vil du sørge for å velge et godt passord for ditt WordPress admin-område for å holde nettstedet ditt trygt. Hvis WP-adminpassordet ditt er for opplagt eller lett, kan angripere enkelt få tilgang til WordPress-nettstedet ditt og til din sensitive informasjon, for eksempel personopplysninger eller betalingsdetaljer..

Så hvis du lurer på hvordan du velger et sikkert passord for WP-administrator, kan vi hjelpe deg. I denne artikkelen skal vi gå gjennom hvordan du velger et sikkert passord, slik at du kan sørge for at WordPress-nettstedet ditt er trygt for inntrengere..

Passordsikkerhetsstatistikk: Hvorfor trenger vi sterke passord?

Passord statistikk

Flere eiere av nettstedet må stille spørsmålet “Hvor sikkert er passordet mitt?” for å beskytte seg selv. Det har tatt deg mye tid og krefter å bygge et WordPress-nettsted, slik at du ikke vil miste alt hardt arbeid på grunn av et svakt passord. Enten du driver et populært e-handelsnettsted eller om du har en personlig WordPress-blogg, risikerer du inntrengere på nettstedet ditt som ikke bare følger sensitiv informasjon, men som ønsker å overta innholdet ditt for å legge ut spam og malware også.

Ta en titt på denne statistikken som viser hvor viktig det er å velge det perfekte passordet for ditt WordPress-nettsted og andre online kontoer.

 • Hackede passord forårsaker 81% av brudd på data. (CSO)
 • 15,4 millioner mennesker ble offer for identitetstyveri i 2016. (CNBC)
 • Samme år tapte forbrukerne 16 milliarder dollar på grunn av svindlere.
 • Det tar bare 15 minutter for et kodebrytende program å finne ut et passord med 8 tegn.
 • 8% av sikkerhetsbrudd på WordPress skjer som et resultat av et svakt passord. (WPSmackdown)
 • Hackere angriper WordPress-nettsteder både store og små, med over 90.978 angrep som skjer per minutt. (WPPlugins)

Som du kan se, er det viktig å velge et sikkert passord for ditt WordPress admin-område for å beskytte nettstedet ditt. Men likevel er det mange som ikke klarer å innse at å velge et godt passord er deres første forsvarslinje mot angripere. Ta faktisk en titt på Splash s liste over de ti verste passordene som beviser at brukere fremdeles ikke plukker sikre passord:

   1. 123456
   2. passord
   3. 123456789
   4. 12345678
   5. 12345
   6. 111111
   7. 1234567
   8. solskinn
   9. qwerty
   10. iloveyou

Selv om passordet ditt kanskje ikke er så svakt som det som står på denne listen, må du fremdeles finne ut hvor sikkert passordet ditt er og lære noen tips for hvordan du kan velge et bedre passord. La oss komme inn i vår guide for hvordan du velger et sikkert passord for WordPress-administrator.

1. Velg et sterkt brukernavn

Når du beskytter WordPress-nettstedet ditt mot angripere, trenger du ikke bare å velge et sterkt passord, du må også velge et sterkt brukernavn. Et sterkt brukernavn er like viktig som et sterkt passord. Tross alt, hvis noen ønsker å få tilgang til WordPress-adminområdet ditt, må de finne ut både passordet og brukernavnet ditt. Hvis du velger et svakt brukernavn, fjerner du et ekstra lag med sikkerhet for nettstedet ditt.

Mange brukere vil velge å oppgi brukernavnet “admin”, navnet eller e-postadressen deres. Disse brukernavnalternativene er altfor enkle for inntrengerne å finne ut av. Så velg noe mindre åpenbart.

Det er også viktig å ikke velge et brukernavn som er for uklar. Du må kunne huske brukernavnet ditt, for i tilfelle du glemmer passordet ditt, trenger du brukernavnet ditt for å hente det.

Når du velger et godt brukernavn for WordPress:

 • Unngå å legge til for mange tall og spesialtegn, dette vil gjøre det for vanskelig å huske.
 • Velg et brukernavn som ikke er relatert til innholdet på nettstedet ditt.
 • Ikke ta med noen personlige opplysninger eller informasjon i brukernavnet ditt.
 • Velg et brukernavn som er personlig og minneverdig for deg, men det vil være vanskelig for noen andre å gjette.

Det er også viktig å huske å skjule WP-admin-brukernavnet fra å vises på nettstedets sider. Gå til WordPress-oversikten brukere, deretter til Profilen din. Gå til Vis navn offentlig som og sørg for å velge kallenavnet ditt som skal vises på nettstedet ditt i stedet for brukernavnet ditt.

skjul-wordpress-brukernavn

På denne måten vil ikke brukernavnet ditt vises i blogginnlegg eller andre områder på nettstedet ditt for angripere å se.

2. Følg sterke fremgangsmåter for god passord

Deretter, når du velger et sikkert passord for ditt WordPress-nettsted, er det best å følge sterke fremgangsmåter for passord. For å hjelpe deg med å komme frem til et sterkt passord som roboter ikke kan sprekke, er det en rekke tips du bør følge, inkludert:

 • Jo lengre Jo bedre – Jo kortere passordet ditt er, jo lettere blir det for inntrengerne å finne ut av det. Så velg et passord som er minst 10 tegn langt.
 • Gjør det unikt – Ikke bruk vanlige setninger som “iloveyou”, gjør det unikt.
 • Legg til noe spesielt – Legg til tall, spesialtegn og en blanding av små og store bokstaver.
 • Unngå personlige detaljer – Ikke opprett passordet ditt ved å bruke personlige detaljer som kan knyttes til deg som et kjæledyrs navn, fødselsdato eller byen du bor i.
 • Unngå ordbok – Hackere har sofistikerte programmer som søker gjennom tusenvis av ordbokord, så ikke velg et passord som er rett ut av ordboken.
 • Lag en “pass-setning” – I stedet for å velge et passord som “pizza”, velger du en passord som er en haug med tilfeldige ord som er koblet sammen som “pizza gresskarvindusko”.

Med disse beste fremgangsmåtene for å velge et sterkt, sikkert passord, har du ingen problemer med å komme opp med et passord som vil gjøre ditt WordPress-nettsted umulig å bryte inn.

3. Bruk et passordgeneratorverktøy

I stedet for å prøve å finne ut et sterkt passord på egen hånd, kan du også bruke et passordgeneratorverktøy. Et passordgeneratorverktøy lar deg øyeblikkelig få et bunnsolid passord som ingen hacker vil være i stand til å finne ut av.

Det er en rekke gratis passordgeneratorverktøy tilgjengelig online, men vi anbefaler å bruke IsItWPs eget gratis sterkt passordgeneratorverktøy.

isitwp-passord-generator

Med vårt gratis sterke passordgeneratorverktøy kan du velge hvor lenge du vil at passordet skal være, og om du vil inkludere store bokstaver, tall eller spesialtegn. Bare trykk på den blå sirkelen for å generere det sterke passordet ditt, og hvis du ikke liker det, trykk det igjen for å få et annet alternativ øyeblikkelig.

Verktøyet vårt vil også fortelle deg hvor komplisert passordet ditt ville være for hackere å finne ut av. For eksempel, med det genererte passordet på bildet over, vil det ta 986,415 år å knekke passordet. WordPress-nettstedet ditt vil være trygt resten av tiden med et såpass passord som dette.

Selv om en kombinasjon av bokstaver, tall og spesialtegn er ekstremt vanskelig for inntrengerne å finne ut av det, kan det være for vanskelig et passord for deg å huske. Hvis det er tilfelle, med vårt gratis sterke passordgeneratorverktøy, kan du også generere et passord som er lettere å huske mens du fremdeles er usedvanlig sterk. Bare sjekk Lett å huske for å generere et passord som er enkelt å huske.

Generer ditt sikre passord nå »

4. Ikke bruk samme passord for flere kontoer

Uansett hvilken strategi du bruker for å finne det sterkeste passordet for WordPress-nettstedet ditt, må du aldri bruke det samme passordet for flere kontoer. Hvis du har et sterkt, sikkert passord for e-postkontoen din, må du ikke bruke det til WordPress-administratoren din. opprette en ny. Og når du har kommet med et sterkt passord for WordPress-nettstedet ditt, må du ikke bruke det til noe annet.

Det kan være fristende å bruke ett sterkt passord for alle kontoene dine, slik at du ikke glemmer passordene dine. Men hvis du bruker det samme passordet for flere kontoer, vil det bare gjøre det enklere for hackere å dele seg inn i en rekke kontoer, ikke bare en. Det eneste som er verre enn å ha en konto inndelt, er å ha alle kontoene dine inndelt.

“Hvor sikkert er passordet mitt?” Med disse tipsene trenger du ikke lenger stille det spørsmålet. Nå som du vet hvordan du velger et sikkert passord for WP-administratoren din, kan du holde nettstedet og alle de andre online kontoene dine trygge og beskyttet. Hvis du likte denne artikkelen, kan du sjekke det andre innlegget vårt om hvordan du sikrer dine WordPress-skjemaer med passordbeskyttelse.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map