Markedsføring for regnskapsførere: Hvordan få flere kunder

Markedsføring for regnskapsførere kan være en enkel oppgave hvis du setter opp en inngående markedsstrategi. Trinnene for å gjøre det er å bygge opp nettstedet ditt med nyttig informasjon som potensielle kunder søker etter og skille deg fra konkurransen.


Målet ditt er å bygge nettstedet ditt og legge til informativ, handlingsfull informasjon som øker trafikken til nettstedet ditt.

Start en e-postliste, og når du har mer trafikk til nettstedet ditt, vil du ha flere e-postmeldinger. Når disse personene melder seg på e-postlisten din, kan du fortsette å kommunisere med dem regelmessig om bedriften din.

Jo flere mennesker du kommuniserer med på e-postlisten din, desto mer sannsynlig vil de bli til kunder for din regnskapsvirksomhet.

La oss gå nærmere inn på hvert av disse elementene.

Start med et profesjonelt nettsted

Hvis du vil ha markedsføring for regnskapet ditt  for å jobbe, må du starte med et brukervennlig nettsted som er rettet mot regnskapsførerindustrien.

Ikke bli fast på dette trinnet og tro at du trenger å bruke tusenvis av dollar på et tilpasset nettsted. I stedet kan du raskt opprette et flott nettsted som bruker WordPress som nettstedplattform.

Når du bruker WordPress, kan du oppdatere nettstedet selv uten å måtte gå gjennom en utvikler hver gang du vil endre nettstedet ditt.

Når du har konfigurert nettstedet ditt, velger du et tema som ser profesjonelt ut. Vi har bygget Regnskapstema spesielt for regnskapsfører for å gjøre det enkelt å vise frem hva du kan gjøre for kundene dine.

For å gjøre hele prosessen enda enklere, når du kjøper regnskapstemaet, kan du få ditt WordPress nettstedoppsett gratis, sparer deg mer tid for å fokusere på å få flere kunder til regnskapsfirmaet.

Skriv regelmessig om ditt regnskapsfirma

Blogg regelmessig om bransjen din, og ikke bekymre deg hvis du føler at du ikke har noe å si. Bruk din ofte stilte spørsmål  dine kunder blir spurt og lagt dem regelmessig.

Ikke skriv over svarene når du skriver. Du er eksperten og du vet all denne informasjonen, men noen som leter etter tjenestene dine vet ikke noe. Bry deg virkelig ned informasjonen i detaljerte og informative innlegg.

Lengre innlegg rangerer også høyere i Google.

ordtelling innhold

For flere år siden kunne du slippe unna med å skrive korte artikler med 250-600 ord, men nå vil du strebe etter høyere ordtelling og mer dyptgående artikler som kommer leserne dine til gode..

Når du har skrevet detaljerte innlegg om vanlige spørsmål, kan du se på andre regnskapssteder.

Hva er det andre regnskapsfirmaer som skriver om, og hvor mange sosiale aksjer har det blitt for disse artiklene? Var det et populært emne som resonerte med leserne? Kan du i så fall skrive en bedre artikkel med mer informasjon eller bedre casestudier?

Endre artikkeltypene dine

blogginnlegg ideer

Hvis du har lyst på å skrive ut og at hvert innlegg er det samme, kan du se etter måter å endre innleggstypene på.

Her er 50 blogginnlegg-ideer for å holde temaene friske og engasjerende for de besøkende.

Strukturer artiklene dine med beskrivende titteltitler, korte avsnitt og bilder til hjelpe leseren med å fordøye informasjonen.

Internett har endret måten vi leser. Mest besøkende på nettstedet skanner en artikkel så du må bryte ut emnene dine for å lede øynene på de viktige delene du skriver om.

Lag en overbevisende tittel

Når du først begynner å skrive artikler, vil du ha lyst til å komme med en vittig tittel. Men hvis leserne ikke vet hva du snakker om i tittelen, vil de sannsynligvis ikke klikke på den for å lese den.

Du må ha en oppmerksomhet-gripende tittel å la leserne dine vite hva artikkelen din handler om, og å oppmuntre dem til å klikke på nettstedet ditt.

Legg til visuelle elementer til hvert innlegg

gir og forstørrelsesglassbilde

Bryt opp all skriften med bilder. Ikke bekymre deg hvis du ikke har noen designferdigheter. Det er flere arkivfotograferingsider der ute, hvor du kan finne gratis bilder du kan legge til på nettstedet ditt.

Hvis du vil lage egendefinerte bilder, bruk en tjeneste som Lerret For å lage egendefinerte bilder for alle innleggene dine, finn forskjellige former for å sette ideen din i bilder, og visuelt koble til leserne dine.

Tror dette er for mye arbeid og lurer på om det er verdt det?

Det vil ta litt tid å etablere et nettsted for din regnskapsvirksomhet, men mange små bedrifter som har tatt seg tid til å lage denne inngående markedsføringsplanen, har hatt fordel av reduserte annonseringskostnader, forkortet salgssyklusene og har kunder som ikke er like prisfølsomme.

Bare ta historien til Marcus Sheridan. Han begynte å skrive om sin glassfiberbedrift av alle ting og snudde virksomheten sin i løpet av høyden på boligbysten i 2008-2009.

Da han økte antall kvalitetsartikler på nettstedet sitt, klarte han å transformere salgsprosessen og gikk fra å gå til hvert huseierehus i håp om å gjøre salget, til å sende dem verdifull informasjon først, og sørge for at de leste det.

Først etter at de hadde lest all informasjonen hans, ville han møte dem. Og hans sluttkurs skyrocket. Han reduserte også sitt årlige markedsføringsbudsjett. I stedet for å bruke $ 250 000 for å tjene $ 4 millioner med innholdsmarkedsføring de brukte 18 000 dollar for å tjene 5 millioner dollar.

Samle e-post på nettstedet ditt

Hvorfor du trenger en e-postliste for å bygge ditt personlige merke

Det første målet ditt for å markedsføre regnskapsområdet ditt er å øke trafikken. Det neste målet ditt er å samle e-postadresser.

Hvorfor?

Du har nettopp brukt all den tiden på å lage de flotte artiklene for å få trafikk. Har du sett på analysene dine for å se hvor mange besøkende som kommer tilbake? I gjennomsnitt kommer færre enn 20% tilbake.

Du trenger en måte å hold kontakten med de besøkende til de blir din klient.

Noe av det første du vil gjøre på nettstedet ditt, er å legge til et e-postpåmeldingsskjema. I begynnelsen får du ikke for mange påmeldinger fordi du ikke får trafikk, men setter dette på plass tidlig.

Når artiklene blir publisert og delt ut, vil trafikken din øke, og e-postlisten din vil vokse.

For å gjøre det, kan du registrere deg med en e-posttjeneste som SendinBlue som er et billig alternativ til MailChimp. Den første tjenesten deres er gratis for de første 2000 e-postene på listen din.

Legg til et e-postformuleringsskjema for e-post

OptinMonster

For å øke konverteringsfrekvensen for e-postmelding, legger du til en e-postfangsttjeneste på nettstedet. Bruk en tjeneste som OptinMonster som har vist seg å øke e-postmeldingen for nettsteder med over 600%.

Etter legge OptinMonster til nettstedet ditt, lag en rapport eller casestudie, noe de besøkende vil være interessert i å lese, gjør den til en pdf og gi den bort i bytte mot e-postadressen deres.

Enda bedre, hold et webinar der besøkende bruker OptinMonster for å registrere seg for et live online arrangement som du er vert.

Under webinaret dekker viktig regnskapsinformasjon for ditt område, og legg ekstra tid etter webinaret for å svare på individuelle spørsmål. Bruk deretter e-postlisten til å følge opp de fremmøtte.

Lag en e-postserie

Det er ikke nok å bare få tak i e-postliste går. Du må holde kontakten med abonnentene dine. De er kanskje ikke klare for tjenestene dine, men hvis du gir nyttig informasjon i innboksen deres, vil du være den første regnskapsfører de når ut til når de er klare for det trinnet.

For e-postserien, skriv om hvilke skritt klienter tar når de velger et regnskapsfirma å ansette.

Er det en serie spørsmål de stiller først? Har de innvendinger eller frykt for å ansette en regnskapsfører som du kan skrive om.

Ta den informasjonen og lag 5 til 7 e-postmeldinger som du vil sende til alle som registrerer seg på nettstedet ditt.

Behandle det som en salgstrakt som starter med generell informasjon om hvorfor de trenger en regnskapsfører og går nærmere inn på detaljer om hvorfor de trenger å velge deg som regnskapsfører.

Nederst på hver e-post kan du ringe til handling eller en grunn til å ansette deg. I den endelige e-posten i serien, gjør denne e-posten mer til en oppfordring til å ringe eller ansette deg. Målet ditt er å få en ny klient.

I slekt: Beste plattformer for markedsføring via e-post.

Hvor lenge til jeg ser resultater?

Hvor lenge til jeg ser resultater

Forstå at et system som dette er et langsiktig strategi. Hver bransje er forskjellig, men planlegg at det tar mellom 4-6 måneder med kontinuerlig skriving for virkelig å begynne å se resultater.

Når du skriver verdifullt innhold og deler det med lokale grupper, kan resultatene bli raskere. Du vil definitivt se trafikk fra artiklene dine som raskt som en til fire uker.

Men hva denne strategien gjør er at den bygger fart når du går. Du vil begynne å sive inn trafikk, men etter hvert som artiklene dine blir funnet av søkemotorer som Google og når e-posten din vokser, vil du begynne å se en snøballeffekt der du får en fersk kunde hver uke, og dette skiller seg helt fra ren reklame.

Konklusjon

Å bygge nettstedet ditt er en avgjørende brikke i din regnskapsfirma markedsføringsplan og hvis det gjøres riktig, kan høste store fordeler for dine langsiktige forretningsmessige mål.

Ta deg tid til å utdanne besøkende mens de søker etter tjenestene dine, og hold deg i samsvar med å bygge kvalitetsinnhold på nettstedet ditt.

Hvilke andre teknikker har du funnet effektive for å tiltrekke nye kunder til din regnskapsvirksomhet?

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map