Squarespace vs. WordPress – Hvilket er det beste valget? (Ekspertanmeldelse)

squarespace vs. wordpress


Vil du vite forskjellene mellom Squarespace og WordPress?

Squarespace er en brukervennlig sidebygger mens WordPress er en fullverdig publiseringsplattform. Hvis du er forvirret over å velge mellom Squarespace og WordPress, er du på rett sted. I denne artikkelen skal vi gjøre en sammenligning mellom Squarespace og WordPress. Vi hjelper deg også med å bestemme hvilken plattform som passer best for dine behov.

 1. Usability
 2. Koste
 3. Funksjoner
 4. e-handelsintegrasjon
 5. Enkel migrasjon

Brukervennlighet

Både WordPress og Squarespace gjør det enkelt for brukere å bygge et nettsted uten å vite HTML, CSS eller noen annen kode. La oss se hvilken som overgår den andre når det gjelder brukervennlighet.

WordPress

wordpress grensesnitt

WordPress kommer med et brukervennlig grensesnitt som lar hvem som helst bygge et nettsted uten problemer. Du må imidlertid fortsatt gjøre deg kjent med forskjellige WordPress-terminologier. Du må også forstå forskjellene mellom innlegg kontra sider, kategorier kontra tagger osv.

Hvis du aldri har bygget et nettsted før, er det litt av læringskurven å bli kjent med WordPress.

I motsetning til Squarespace, blir WordPress ikke sendt med en dra og slipp sidebygger. Imidlertid, hvis du vil, kan du enkelt legge til en dra og slipp-byggherre ved å bare installere en plugin på WordPress.

Square

squarespace-grensesnitt

Hovedfunksjonen i Squarespace er det brukervennlige grensesnittet. De understreker sterkt bekvemmeligheten deres plattform gir for å bygge et nettsted.

Squarespace’s Style Editor har hundrevis av tilpassede innstillinger, inkludert skrifter, farger og andre konfigurasjoner. For å få nettstedet ditt til å se unikt ut, lar Squarespace deg installere flere maler på et enkelt nettsted.

Hver design er bygget med tilpassede innholdsområder, slik at du kan bygge nettstedet ditt slik du vil. Squarespace inkluderer også et kuratert sett med skrifter fra Google Library. De har også inngått et samarbeid med Typekit for å gi deg et omfattende utvalg av gratis skrifter.

Brukervennlighet – Squarespace vs. WordPress

Squarespace er vinneren når det gjelder brukervennlighet.

Hvis du leter etter en alt-i-ett-sidebygger som følger med alle ønskelige funksjoner for å raskt kunne bygge et nettsted, kan Squarespace være en god passform.

WordPress er derimot en svært fleksibel publiseringsplattform. Selv om det ikke blir levert med en dra og slipp-byggherre, er det enkelt å integrere en byggherre i dashbordet ditt ved å installere riktig WordPress-sidebygger-plugin. Når du har installert en sidebygger, kan du opprette et WordPress-nettsted ved hjelp av dra og slipp-funksjonaliteten.

Koste

Budsjettet ditt er en annen viktig faktor du må ta hensyn til når du velger en publiseringsplattform. La oss se på hvor mye det vil koste å bygge et nettsted på både Squarespace og WordPress.

WordPress

WordPress er en 100% gratis (åpen kildekode) programvare. WordPress er ikke bare gratis å laste ned, men du kan gjøre endringer på det for å matche dine unike krav.

Akkurat som alle nettsteder, må du eie et domenenavn for å starte et WordPress-nettsted.

Et domenenavn er adressen til nettstedet ditt på internett, for eksempel Google.com eller IsItWP.com. Det er hva de besøkende skriver inn i nettleserne sine for å få tilgang til nettstedet ditt.

I tillegg må du også kjøpe webhotell for å lagre innholdet og filene på nettstedet ditt. WordPress bør installeres på webhotellkontoen din. Når WordPress er satt opp, kan du begynne å bygge nettstedet ditt fra grunnen av.

For å bygge et lite nettsted trenger du bare å ha et budsjett for domenenavnet og webhotellet. Et domenenavn koster vanligvis rundt $ 14.99 per år og webhotell rundt $ 7.99 per måned. Til sammen koster det å starte et nettsted så lavt som $ 110,87 årlig.

De samlede kostnadene for domenenavn og hosting kan være ganske dyre for deg, spesielt hvis du nettopp begynner.

Derfor har vi samarbeidet med Bluehost for å tilby brukerne våre et gratis domenenavn, gratis SSL og over 60% avslag på WordPress hosting.

Square

I motsetning til mange andre sidebyggere, tilbyr Squarespace ikke en gratis plan for å bygge et nettsted. Deres billigste plan er Personlig, som koster $ 12 per måned hvis du fakturerer årlig eller $ 16 per måned hvis du fakturerer på månedlig basis.

Den personlige planen gir deg bare de grunnleggende funksjonene som nettstedsmålinger, SSL, sikkerhet osv. Hvis du trenger å integrere en butikk for e-handel, legge til JavaScript og CSS, legge til popups osv. På Squarespace-siden, har du å oppgradere til en høyere plan.

Den personlige planen vil koste deg $ 144 årlig. Du kan frafalle gebyrregistreringsavgiften for det første året. Etter det første året, må du fornye domenenavnet ditt for $ 14.99 per år. Det betyr at selv om du velger den billigste planen, vil det koste rundt $ 159 per år å bygge en side på Squarespace.

Kostnad – Squarespace vs. WordPress

Når det gjelder priser, er WordPress den klare vinneren. Å starte et nettsted er ikke bare billigere på WordPress, men det kommer også med alle funksjonene du noen gang trenger å bygge og utvide nettstedet ditt. Ved å utnytte den omfattende samlingen av gratis plugins i depotet, kan du enkelt forbedre funksjonalitet på ditt WordPress-nettsted.

Motsatt, med Squarespace, tilbyr den billigste planen bare grunnleggende funksjoner som nettstedsberegninger. Du har ikke engang lov til å integrere et tredjeparts skript i Squarespace. Hvis du trenger avanserte funksjonaliteter, må du oppgradere til en av de dyrere planene deres.

Funksjoner

La oss sammenligne funksjonene i både WordPress og Squarespace.

WordPress
wordpress temaer

WordPress er en fullverdig nettstedsbygger som lar deg enkelt bygge alle typer nettsteder. Ut av boksen kommer WordPress med alle nødvendige funksjoner for å bygge nettstedet ditt. Det er også levert med et gratis responsivt WordPress-tema, som ser bra ut på alle enheter og moderne nettlesere. For å endre utseendet på nettstedet ditt, er alt du trenger å gjøre å finne riktig WordPress-tema fra den gratis WordPress-katalogen og installere det.

Alternativt kan du også bruke et spesialbygget WordPress-tema eller et ferdig ferdig tema fra din favoritttema-leverandør.

Å forbedre WordPress-nettstedet ditt med tilleggsfunksjoner er like enkelt som å installere og aktivere en plugin. Det er tusenvis av gratis plugins som er tilgjengelige i plugin-repository. Nedenfor er noen gratis WordPress-plugins som du finner nyttige for nettstedet ditt:

 • WPForms – Den legger til en kontaktskjermbygger i WordPress
 • MonsterInsights – Det lar deg enkelt installere Google Analytics i WordPress
 • WooCommerce – Den integrerer en butikk for e-handel i WordPress

Square
firkantmaler

Sammenlignet med WordPress gir Squarespace deg bare et begrenset antall maler å velge mellom. Selv om utvalget er begrenset, er imidlertid alle malene som leveres responsive, noe som betyr at nettstedet ditt vil se bra ut på alle enheter. Tilpassede CSS-maler kan legges til hvilken som helst mal via deres tilpassede CSS-editor. For å lage et tilpasset utseende på designet ditt, kan du enkelt legge til eller fjerne innholdsblokker i malen.

For å legge til avanserte funksjoner som integrasjon av butikkfront, popups osv., Må du oppgradere til noen av de dyrere Squarespace-planene.

Funksjoner – Squarespace vs. WordPress

Hvis du trenger en fullverdig online publiseringsplattform, er WordPress det beste valget for deg. WordPress er en lett publiseringsplattform som ikke er oppsvulmet med for mange funksjoner utenfor boksen. Å legge til flere funksjoner er like enkelt som å installere en plugin. På samme måte kan du også finne en uttømmende samling av gratis og premium WordPress-temaer på nettet.

Squarespace blir dyrt hvis du vil legge til flere premiumfunksjoner på nettstedet ditt. I tillegg støtter den ikke tredjepartsintegrasjon med nettstedet ditt.

e-handelsintegrasjon

Både WordPress og Squarespace lar deg integrere en butikkfront på nettstedet ditt. La oss se hvordan begge plattformene er forskjellige når det gjelder integrering av e-handel.

WordPress

Du kan enkelt finne dusinvis av plugins som lar deg enkelt integrere en butikk for e-handel på ditt WordPress-nettsted. Den mest populære eCommerce-plugin for WordPress er WooCommerce. For øyeblikket har den over 28% av alle nettbutikker.

WooCommerce gir deg full kontroll over å selge digitale eller fysiske varer på nettet. Du kan også finne hundrevis av gratis og betalte WooCommerce-utvidelser for å forbedre butikkens funksjonalitet.

Nedenfor er noen alternativer til WooCommerce:

 • WP e-handel: Det er en annen fullverdig e-handelsløsning for WordPress
 • Enkel digital nedlastning: Det er en lett plugin for å legge til en digital butikkfront

Square

Squarespace tilbyr bare grunnleggende e-handelsfunksjoner på nettstedet ditt. Hvis du vil legge til en butikkfront, må du oppgradere til dyre forretningsplaner eller høyere planer. Med forretningsplanen må du betale 3% transaksjonsgebyr for alt salg. For å bli kvitt transaksjonsgebyret, er du tvunget til å oppgradere til en kostbar plan.

eCommerce Integration – Squarespace vs. WordPress

Som en e-handelsplattform holder WordPress seg foran kurven. Å drive en nettbutikk er billigere på WordPress sammenlignet med Squarespace. I tillegg tilbyr den flere funksjoner enn Squarespace. Med en plugin som WooCommerce kan du bygge en fullverdig nettbutikk på WordPress.

Enkel migrasjon

En av de viktige faktorene du må ta hensyn til når du velger en publiseringsplattform, er at hvor enkelt du kan migrere innholdet ditt til andre plattformer. En god publiseringsplattform kommer med et brukervennlig eksportverktøy som hjelper deg med å flytte innholdet ditt til hvilken som helst annen plattform.

WordPress

WordPress leveres med et eksportverktøy som hjelper deg med å eksportere alle dataene dine. I tillegg til innholdet ditt, kan du eksportere temaene, plugins og til og med hele WordPress-installasjonen.

Square

Den innebygde eksportverktøyfunksjonen i Squarespace er begrenset. Du kan bare eksportere bestemte deler av innholdet ditt i en XML-fil. Dette inkluderer sidene, galleriene og en bloggside med alle innleggene.

Du kan ikke eksportere produktsidene, albumsidene, tekst-, lyd- og videoblokkene.

Enkel migrering – Squarespace vs. WordPress

Squarespace tilbyr begrenset eksportfunksjonalitet, mens WordPress lar deg migrere all data til andre plattformer.

Ikke gå glipp av disse Squarespace-alternativene.

Squarespace vs. WordPress: Hvilken som er det riktige valget?

Fra vår sammenligning er det klart at WordPress er langt mer overordnet Squarespace.

Squarespace kan være en god passform for brukere som trenger en brukervennlig sidebygger for å raskt opprette et nettsted. I alle andre aspekter er WordPress bedre enn Squarespace. Sjekk ut vår trinnvise guide for å bytte fra Squarespace til WordPress

Hvis du ønsker å bygge et nettsted, anbefaler vi deg å starte på WordPress. For å komme i gang med et WordPress-nettsted, kan du lese guiden vår om hvordan du bygger en webside fra bunnen av ved hjelp av WordPress.

Hvis du likte denne artikkelen, kan det også være lurt å sjekke ut de faktiske kostnadene ved å bygge et nettsted.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map