Wix Review 2020 – Er det bedre enn WordPress? [TESTET]

wix anmeldelse


Planlegger du å opprette din første webside? Vil du starte den gratis? Da er Wix en flott plattform å vurdere. Wix er en enkel, nybegynnervennlig nettstedbygger som lar deg enkelt lage et nettsted uten å bekymre deg for kode.

I denne Wix-gjennomgangen vil vi undersøke ulike aspekter av plattformen, inkludert funksjoner, funksjonaliteter, priser og mer for å hjelpe deg med å bestemme om det passer for nettstedets behov.

Om Wix

Wix er en enkel nettstedsbygger som lar deg enkelt lage en hvilken som helst type nettsted. Du kan raskt opprette en vakker blogg, e-handelsbutikk, bedriftsnettsted, online portefølje, fotograferingsside eller hvilken som helst annen type nettsted ved hjelp av Wix.

Den kommer med en brukervennlig dra- og-slipp-byggmester som du kan tilpasse alt og alt på nettstedet ditt og bygge designet du ønsker. Hvis du vil ha et enda enklere alternativ, kan du bruke Wix Artificial Design Intelligence (ADI) som bygger et personlig nettsted for deg basert på svarene dine på noen få enkle spørsmål. For avanserte brukere er det også Wix Code-alternativet.

Wix er en plattform med fullt vertskap som inkluderer hosting og domenetjenester for deg. I tillegg vil den håndtere nettstedets sikkerhet, og gi deg enkle verktøy for søkemotoroptimalisering (SEO). Med andre ord, det er en full pakke nettstedsbyggingstjeneste, som passer bra for nybegynnere.

Wix.com ble grunnlagt i 2006 med mål om å gi enhver mulighet til å opprette sin egen webside. Det har nå over 110 millioner brukere over 190 land. Det er for tiden en av de mest brukte nettstedbyggerne og bruker den nest mest brukte skybaserte nettstedbygger-teknologien.

Komme i gang med Wix

For å begynne å lage det nye nettstedet ditt på Wix, må du besøke det offisielle Wix-nettstedet og klikke på Kom i gang knapp.

get-gang-med-wix

I neste skjermbilde ser du Logg Inn eller Melde deg på alternativer. Siden du akkurat begynner, må du velge Melde deg på.

Deretter må du sette inn e-postadressen din og et nytt passord for Wix-kontoen din.

sign-up-wix

Når du har angitt den nødvendige e-postadressen og passordet, klikker du på Melde deg på knapp.

På neste skjermbilde får du spørsmål om å svare på noen få spørsmål; Du kan imidlertid hoppe over dette.

HOPP-spørsmål-wix

Nå ser du to enkle Wix-alternativer for å bygge nettstedet ditt: Wix Artificial Design Intelligence (ADI) og Wix Drag and Drop Editor.

Wix-editor-eller-adi

Hvis du velger Wix ADI, blir du spurt om noen enkle spørsmål, og på bakgrunn av svarene dine vil Wix automatisk bygge et personlig nettsted for deg. Mens Wix Editor lar deg velge en mal og tilpasse den med dra og slipp-byggherren. Når vi sammenlignet disse to alternativene, fant vi Wix ADI enklere; så la oss se hvordan det fungerer først.

Klikk Start nå nedenfor alternativet Wix ADI for å fortsette. Nå ser du det første spørsmålet: Hvilken type nettsted vil du opprette?.

velge-site-type wix

Du kan oppgi virksomhetsnavnet eller nettstedstypen din og deretter velge et passende alternativ. Etter det, klikk neste.

Nå får du vist funksjonene du mest sannsynlig vil bruke på nettstedet ditt. Du kan sjekke alle, noen eller ingen etter ønske.

velge-site-funksjoner-wix

Når du har gjort valgene dine, klikker du på neste.

Deretter, på neste skjermbilde, blir du bedt om å sette inn navnet på nettstedet ditt. Velg navnet du vil ha, og skriv det der.

nettside-name-wix

Når du har fylt ut navnet på nettstedet ditt, klikker du på neste. Deretter blir du bedt om å oppgi din fysiske plassering. Hvis du tror det ikke er nødvendig, kan du hoppe over dette trinnet.

Deretter ser du Gå gjennom og rediger informasjonen din side.

review-redigerings info-wix

Du kan legge til en ny logo for nettstedet ditt, endre nettstedets navn, e-postadresse, legge til kontaktinformasjon og sosiale medier. Klikk deretter neste.

På neste skjermbilde blir du bedt om å velge en stil.

pick-style-wix

Du må velge farger og skrifter du vil bruke via en stil. For dette eksempelet velger vi Elegant. Når du har valgt, klikker du på Fortsette.

Deretter blir du spurt om du vil lage en fargepalett fra logoen din i neste trinn. Du kan klikke Lag palett.

create-fargepalett-wix

Nå lager den en unik fargepalett for nettstedet ditt.

bruk-fargepalett

Du kan klikke Bruk disse fargene å fortsette. Deretter begynner Wix ADI å opprette nettstedet ditt. Den legger automatisk til funksjonene du trenger.

Wix-webside-making

Den legger til en bloggseksjon, kontaktseksjon, chatfunksjoner og andre nyttige elementer. Det gjør også nettstedet ditt mobilt responsivt.

Etter at den automatiske prosessen med å lage nettsteder er fullført, blir du bedt om å velge et hjemmesidesign.

velge-hjemmeside-tema-wix

Du kan velge design du liker mest ved å klikke på det. Deretter får du en forhåndsvisning av hvordan det ferdige nettstedet ditt kan se ut. Du vil imidlertid få redigeringsalternativer for hver seksjon eller hvert element hvis du holder musepekeren på dem. Så hvis forhåndsvisningen ikke er perfeksjon, må du gjøre endringer før du publiserer.

Wix-site-Adi-grensesnitt

Hvis du vil redigere noe, som å endre tittelen, legge til en beskrivelse eller endre overskriftsbildet, kan du bare klikke på elementet du vil endre. Deretter viser det et redigeringspanel på venstre side og live forhåndsvisning til høyre.

redigerings Wix-site-adi

Nå kan du live forhåndsvisning hver endring du gjør i redigereren. Du kan redigere hva du vil. Når du er fornøyd med designet, kan du klikke på publisere knappen øverst.

publiserer-Wix stedet

I neste skjermbilde vil du kunne velge et domenenavn. Det har to alternativer: bruk et gratis Wix-underdomener eller koble det tilpassede domenet ditt.

For nybegynnere tilbyr Wix et gratis Wix-underdomenalternativ som lar deg ha et Wix-nettsted helt gratis. Wix-underdomenet ditt vil ha et format som dette: https://usname.wixsite.com/sitename.

For eksempel kan du se på skjermdumpen nedenfor.

velge domene-wix

Hvis du vil bruke et tilpasset domenenavn som mystunningwebsite.com, eller isitwp.com, må du abonnere på en Wix premiumplan.

Når du har lagt til nettstedets navn, klikker du på Publiser og fortsett.

Nå vil ditt gratis Wix-nettsted være på nettet.

Wix-site-publisert

Du kan nå se nettstedet ditt. Det er det! Det tar deg bare noen få minutter å svare på Wix spørsmål, og Wix ADI vil gjøre resten!

Wix Editor – Brukervennlig dra- og slippverktøy

Et annet enkelt alternativ for å lage et gratis nettsted i Wix er å bruke Wix-redigereren, deres brukervennlige dra- og slipp-byggherre.

Hvis du velger Wix Editor, må du først velge en mal for å starte nettstedet. Du kan forhåndsvise de tilgjengelige malene og velge den du liker mest ved å klikke på Redigere.

velge-redigerings wix-mal

Deretter ser du dra og slipp Wix Editor-grensesnittet åpent.

Wix-redaktør

Nå kan du enkelt endre noe bare ved å klikke direkte på hvilket som helst element du vil redigere. Deretter vil det åpne redigeringsalternativene der.

redigere tekst-wix-redaktør

Du kan også dra og slippe alle elementer / blokker hvor som helst i malen. Det er veldig enkelt å tilpasse hele nettstedsdesignet med Wix Editor.

Når du tilpasser alt du ønsker, klikker du på publisere -knappen for å gjøre ditt Wix-nettsted live.

Wix-kode for avanserte kodefunksjoner

I tillegg til Wix ADI og Wix Editor, har Wix enda et alternativ for å opprette et gratis nettsted: Wix Code. Dette alternativet ble spesielt designet for profesjonelle webutviklere som har gode kodingsevner.

Ved hjelp av Wix-kode kan du tilpasse hele Wix-webdesignet og legge til kraftigere funksjoner. For å komme i gang, må du slå på Utviklerverktøy først.

Wix-kode

Wix-maler

Wix har mer enn 500 designerproduserte profesjonelle nettstedmaler klare til bruk. Du kan finne et bredt utvalg av maler for forskjellige kategorier. Noen av kategoriene er:

  • Virksomhet
  • Online-butikk
  • Reise og turisme
  • Blogger og fora
  • Landingssider
  • Mote og skjønnhet
  • arrangementer

Med de profesjonelle temaene på Wix er det enkelt og raskt å lage et fantastisk nettsted.

Wix markedsføringsverktøy

Etter at du har opprettet et nettsted i Wix, må du markedsføre for å få mer trafikk til det. Heldigvis har Wix kraftige markedsføringsverktøy innebygd bare for deg.

Wix-markedsføring-verktøy

Det er en brukervennlig Wix SEO Wiz som hjelper deg med å øke nettstedets rangering i Googles søkeresultater. Det er en trinnvis plan som hjelper deg å forbedre nettstedets synlighet på nettet.

I tillegg finner du kraftige verktøy for e-postmarkedsføring, sosiale innlegg, markedsføringsintegrasjoner og logoprodusent for merkevarebygging av virksomheten din.

Wix-apper for å utvide nettstedet ditt

For å hjelpe deg med å legge til mer funksjonalitet på Wix-siden din, kan du bruke Wix-apper. Det er over 200 kraftige gratis og premium Wix-apper du kan bruke.

Wix-apps

Disse appene er nyttige for en rekke formål, inkludert analyse, chat, skjemaer, arrangementer, bookinger, fotografering, video, musikk osv.

Wix-priser og support

Wix har både gratis og premium planer for å lage nettstedet ditt. Det lar deg bygge et komplett nettsted gratis hvis du har det bra med et Wix-underdomene som dette: https://usname.wixsite.com/sitename. Men hvis du vil bruke et profesjonelt tilpasset domenenavn, må du abonnere på en av premiumplanene deres.

Det er 5 prisplaner for premiumbrukere:

Wix-prising

1. Koble til domene: Den mest grunnleggende planen heter Koble til domene som koster $ 4,50 per måned. Med denne planen kan du koble til et tilpasset domene; Du må imidlertid registrere et domene på egen hånd først og senere koble det til Wix-nettstedet. Du bør også se på artikkelen vår om de beste domenenavnregistratorene for å kjøpe et domene.

2. Combo: Det koster $ 8,50 per måned. Med denne planen, og alle planene over den, får du et gratis domene fra Wix. Imidlertid, hvis du allerede har registrert et domene, har du muligheten til å koble deg til det.

3. Ubegrenset: Denne planen tilbyr ubegrenset båndbredde, gratis domene eller koble til domene, fjerne Wix-annonser, tilpasset favicon, etc. Det koster $ 12,50 per måned.

4. e-handel: Denne planen var spesielt designet for e-handelsnettsteder. Den har alle funksjonene i Ubegrenset plan pluss flere nettbutikkfunksjoner. Det koster $ 16,50 per måned.

5. VIP: Det er den mest avanserte Wix premiumplanen. Det koster 24 dollar per måned. Den har alle funksjonene i eCommerce plan pluss et ekstra alternativ for e-postkampanjer og prioritert støtte.

Wix har en enorm samling av artikler i brukerstøtten for nesten alle spørsmål du måtte ha. Du kan bla gjennom artiklene og få problemene dine løst på kort tid.

Wix =-hjelp-senter

Imidlertid har Wix ingen umiddelbare støttealternativer for sine grunnleggende brukere. De tilbyr prioritert støtte til bare VIP-planbrukere.

Wix vs. WordPress – Hvilken nettstedplattform du bør bruke

Selv om Wix gir deg en enkel måte å starte et nettsted, trenger du å gå på akkord med en rekke muligheter som et innholdsstyringssystem som WordPress kan tilby. Her er bare noen få fordeler ved å bruke WordPress:

1. Full kontroll over ditt nettsted og data

WordPress lar deg være vert for nettstedet ditt på dine egne servere; Derfor har du full kontroll over nettstedet ditt. Mens du med Wix vil ha begrenset kontroll over nettstedet ditt, da Wix selv er vert for nettstedet ditt. Det verste av alt er at Wix kan avbryte tjenesten deres eller stanse nettstedet ditt uansett grunn.

2. Grenseløse designmuligheter

WordPress tilbyr deg ubegrensede designmuligheter med tusenvis av gratis og premium WordPress-temaer. Det er tusenvis av gratis temaer på det offisielle WordPress.org-temagearet, og flere tusenvis av premiumtemaer på temamarkeder og tredjeparts temaselskapsnettsteder. På den annen side har Wix omtrent 500 maler.

3. Gode prisalternativer

For å starte et Wix-nettsted med et tilpasset domenenavn, må du kjøpe det combo planlegge (i det minste) eller få et nytt domene og koble til deres Koble til domene plan som koster henholdsvis $ 8,50 og $ 4,50 per måned. Mens du kan starte et WordPress-nettsted for bare $ 2,75 per måned med Bluehost.

For å lære mer, les vår komplette Wix vs. WordPress-sammenligning.

Vår dom om å bruke Wix for å opprette et gratis nettsted

Wix er en av de mest populære nettstedbyggere på markedet med brukervennlige funksjoner som lar deg bygge et enkelt nettsted. Det gjør det mulig for hvem som helst å bygge et enkelt nettsted eller en blogg for å vise frem innhold; på grunn av et begrenset antall maler og verktøy, kan det hende du ikke finner nøyaktig hva du trenger for å lykkes på lang sikt.

Det tilbyr en gratis nettstedsplan for nybegynnere som er bra for studenter å starte sin egen blogg gratis. Du kan alltid bruke gratisplanen hvis du har det bra med et stygt domene med brukernavnet ditt lagt til med wixsite.com/yoursitename. Men hvis du må oppgradere nettstedet ditt eller trenger et tilpasset domene, er prisalternativene ikke billige for lavbudsjettbrukere.

Det kan også være lurt å sjekke ut disse Wix-alternativene og den beste programvaren for webdesign.

Avslutningsvis tror vi at Wix er en anstendig plattform for byggherrer av nettsteder for å opprette ditt første nettsted. Men hvis du ønsker å etablere ditt eget merke eller utvide virksomheten din, er en kraftigere og mer fleksibel plattform som WordPress det bedre alternativet. Vi gir Wix 4.5 av 5 stjerner. Her er oversikten over vurderingene våre:

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me