Wix vs. WordPress – Hvilken er det beste valget? (Ekspertanmeldelse)

wix vs. wordpress


Planlegger du å starte et nettsted?

WordPress og Wix er noen av de beste publiseringsplattformene som lar deg enkelt lage vakre nettsteder på kort tid. Begge disse plattformene er flotte med sine egne sett med funksjoner. Lurer på hvilken som passer best for dine behov?

La oss ta en titt på en sammenligning mellom Wix og WordPress. For å forstå hvilken som passer dine behov, delte vi sammenligningen av WordPress vs. Wix i 7 seksjoner:

 1. Oversikt
 2. Brukervennlighet
 3. Alternativer for design og tilpasning
 4. Alternativer for netthandel
 5. SEO
 6. Brukerstøtte
 7. Koste

1. Oversikt: WordPress og Wix som topp nettstedbyggere

Hva er WordPress?

wordpress.org

WordPress er en publiseringsplattform som lar deg enkelt lage en vakker webside eller blogg. Det er en åpen kildekode / gratis programvare som bør installeres på webhotellserveren.

Akkurat som ethvert nettsted der ute, må du ha et domenenavn og webhotell for å bygge et nettsted. Et domenenavn er nettadressen til nettstedene dine som Google.com eller IsItWP.com, og webhotell er der nettstedsfilene dine er lagret.

I slekt:

WordPress ble opprinnelig bygget som en enkel bloggplattform. Gjennom årene utviklet det seg til en fullverdig CMS-plattform. Det gir mer enn 30% av nettstedene på nettet. Du kan nå bygge alle typer nettsteder ved hjelp av WordPress, for eksempel blogger, bedriftssider, magasiner, e-handelsbutikker osv.

Merk: Denne sammenligningen er mellom WordPress (WordPress.org) og Wix som er selv vert. Hvis du vil vite forskjellen mellom de to WordPress-smakene, er her vår sammenligning av WordPress.com kontra WordPress.org.

Hva er Wix?

wix logo

Wix er en plattform for bygging av nettsteder som kommer med en dra og slipp-byggherre som hjelper deg med å lage nettsteder enkelt. I motsetning til WordPress, er det en fullstendig vert-plattform. Dette betyr også at det er superenkelt å sette opp nettstedet ditt. Med Wix trenger du ikke se etter en hostingleverandør siden Wix er vert for nettstedet for deg. Du kan til og med opprette et nettsted med et gratis domenenavn i følgende format brukernavn.wixsite.com/sitename.

Wix har innovative og intuitive teknologier for å lage nettsteder både for nybegynnere og profesjonelle. Du kan opprette en rekke nettsteder, inkludert en blogg, bedrift, nettbutikk, fotografering, nettsted etc. ved hjelp av Wix.

2. Brukervennlighet

Brukervennlighet – WordPress

WordPress gjør det superenkelt å bygge et nettsted selv for en absolutt nybegynner.

For å bygge et WordPress-nettsted, må du kjøpe WordPress-hosting og et domenenavn, og deretter installere WordPress på hosting-serveren. Å sette opp et WordPress-nettsted er ikke rakettvitenskap.

For å sette opp et WordPress-nettsted, er alt du trenger å velge en webhotellleverandør som Bluehost.

Bluehost er et av de største hosting-selskapene i verden. De har vært involvert i WordPress-samfunnet siden 2005, og de er en offisiell anbefalt vertsleverandør av WordPress.org.

Med en Bluehost-webhotellplan får du et gratis domenenavn sammen med ett-klikk WordPress installasjonsveiviser. Dette gjør det superenkelt å sette opp WordPress-nettstedet ditt, selv for en absolutt nybegynner.

Etter å ha bygget nettstedet, kan du legge til og publisere innhold som sider og innlegg på WordPress. Hvis du vil tilpasse den generelle utformingen av WordPress-nettstedet ditt, kan du gå til Utseende »Tilpass Meny.

WordPress ’instrumentbord ser ut som skjermdumpen nedenfor:

wordpress-dashbord

For mer informasjon, bør du sjekke artikkelen vår om hvorfor du bruker WordPress.

Brukervennlighet – Wix

For å starte et nettsted på Wix, bare gå til Wix nettsted og opprette en konto.

Deretter kan du velge hvordan du vil bygge nettstedet ditt. Du kan velge enten Wix Artificial Digital Intelligence (ADI) eller Wix Editor. Hvis du velger Wix ADI, vil den stille deg noen spørsmål og automatisk opprette et nettsted for deg basert på svarene dine. Men hvis du velger redigereren, vil du få et antall forhåndslagde maler du kan velge for nettstedet ditt.

Enten du velger ADI eller Editor, tilbyr Wix en mal som du kan redigere og lage din egen webside. Det gir et enkelt dra og slipp-grensesnitt der du kan velge hvilket som helst element og direkte redigere det.

Wixs redigeringsplattformer for nettsteder ser ut som skjermdumpen nedenfor:

Wix-builder

Du blir også bedt om å velge mellom de to forskjellige domenealternativene: gratis Wix.com-domene eller koble til ditt eget tilpassede domene.

Wix-domene

Hvis du vil bruke et tilpasset domenenavn, må du abonnere på en av premiumplanene deres.

Vinneren: Wix er vinneren når det gjelder brukervennlighet. Oppsettet er også enkelt ettersom Wix lar deg være vert for nettstedet ditt på sine egne servere. Den kommer også med en dra og slipp-byggherre, slik at du raskt kan bygge et nettsted slik du vil. Du kan imidlertid finne dusinvis av plugins for dra og slipp for WordPress som gir mye kraftigere funksjoner enn Wix.

3. Alternativer for design og tilpasning

Tilpasse et WordPress-nettsted

En av de største fordelene ved å bruke WordPress er tilpasningsmulighetene. Du kan glede deg over et bredt spekter av design- og tilpasningsalternativer i WordPress.

For å endre utseendet, kan du velge riktig WordPress-tema. Ved å installere plugins kan du forbedre funksjonaliteten til nettstedet ditt. Det er tusenvis av gratis og premium WordPress-temaer og plugins i markedet.

Du kan få tilgang til gratis temaer og plugins rett fra WordPress-oversikten.

add-wordpress-temaer

Før du velger en tilfeldig plugin, kan du se de anbefalte temaene og programtilleggene.

Tilpasse et Wix-nettsted

Akkurat som temaer og plugins på WordPress, tilbyr Wix maler og apper for å tilpasse ditt Wix-nettsted. Det er over 500 maler i forskjellige kategorier, inkludert virksomhet, nettbutikk, fotografering, blogg osv.

Wix-maler

I tillegg er det mer enn 200 apper du kan bruke. De lar deg legge til spesifikke funksjoner på Wix-nettstedet ditt akkurat som plugins fungerer for WordPress-nettsteder.

Selv om det er mange designalternativer, har Wix definitivt færre design- og tilpasningsalternativer sammenlignet med WordPress. En annen ulempe ved å bruke Wix er at du ikke kan endre en mal når den er satt inn på nettstedet ditt, mens WordPress lar deg endre så mange ganger du vil. Du kan heller ikke redigere CSS som i WordPress.

Vinneren: WordPress er den uslåelige vinneren når det gjelder design- og tilpasningsfunksjoner.

4. Alternativer for e-handel

WordPress e-handelsalternativer

Rundt 30% av nettbutikkene velger WordPress som deres plattform. WordPress er en brukervennlig publiseringsplattform som også lar deg lage en fullverdig eCommerce-butikk ved å installere et WordPress eCommerce-plugin.

Selv om du kan finne dusinvis av eCommerce-plugins, skiller WooCommerce seg fra resten, og er også det mest populære valget. Det er enkelt å sette opp et e-handelssted med WooCommerce. Det krever bare noen få klikk på slutten.

Kjernen WooCommerce-plugin er gratis tilgjengelig i WordPress.org plugin repository. Du kan finne mange gratis utvidelser og premium-utvidelser som lar deg enkelt forbedre muligheten til butikkområdet.

WooCommerce

Wix e-handelsalternativer
Wix lar deg opprette en grunnleggende e-handelsbutikk ved å bruke deres preium-app Wix Stores. Wix e-handelsalternativer er tilgjengelige med premiumplanene eCommerce og VIP.

Wix gir deg også nyttige funksjoner, inkludert nettbutikkmaler, e-handelsapper, sikre betalingsløsninger, kuponger og rabatter, etc. Ulempen er at funksjonalitetene er begrenset sammenlignet med WordPress.

Vinneren: WordPress er den klare vinneren når det kommer til e-handelsalternativer.

5. SEO

WordPress SEO

WordPress er en av de mest SEO-vennlige publiseringsplattformene. Den lar deg konfigurere nettstedet og sidene dine på en måte som søkemotorene enkelt kan indeksere.

Som standard gjør WordPress det enkelt å konfigurere grunnleggende optimalisering som å konfigurere nettstedets navn, tagline, overskriftsetiketter, URL-struktur, image alt tags osv. Ved å installere en SEO plugin som Yoast SEO, kan du endre SEO-titler, metabeskrivelser, sosialt delingsinnhold, etc. for alle sidene og innleggene dine.

MonsterInsights

Google Analytics-integrasjon er det viktigste trinnet for å forbedre SEO’s nettsted, da det gir deg innsikt i hvordan folk bruker nettstedet ditt. Med WordPress kan du enkelt integrere Google Analytics med en plugin somMonsterInsights.

Det er mange WordPress SEO-verktøy og plugins som tjener forskjellige SEO-formål for ditt WordPress-nettsted. Det som er mer interessant er at de fleste av WordPress SEO-plugins er tilgjengelige som gratisversjoner og premium.

Wix SEO

Wix tilbyr også mange SEO-funksjoner og verktøy for å forbedre nettstedets synlighet på nettet. Det sikrer de grunnleggende SEO-funksjonene inkludert metatagger for sider, overskriftsetiketter, alt-tagger, mobiloptimalisering osv.

Wix har også en brukervennlig SEO Wiz som guider deg gjennom hele SEO-konfigurasjonstrinnene og lar deg lage din egen SEO-plan. Veiviseren er veldig nyttig for nybegynnere uten SEO-ekspertise.

Wix-seo-veiv

Dessuten tilbyr Wix noen SEO-apper i appmarkedet.

Wix-seo-apps

Vinneren: Både WordPress og Wix har innebygde SEO-funksjoner for bedre synlighet på nettet. Vi ser imidlertid WordPress som en vei fremover fordi det er SEO-vennlig og har et større antall plugins for å håndtere alle aspekter av nettstedets SEO.

6. Støtte

WordPress-støtte

WordPress ‘støtte er uten sidestykke. WordPress-programvaren har utviklet seg gjennom årene til å bli den mest populære CMS på grunn av sin ånd av fellesskap og støtte.

I slekt: Beste 24/7 WordPress-støttetjenester for å administrere nettstedet ditt.

Det har nå et fellesskap med millioner brukere, tusenvis av utviklere og designere over hele kloden. Det er mange aktive brukerfora for å løse problemer.

For grunnleggende WordPress-opplæringer og support, kan du besøke offisiell WordPress.org-støtteside. Hvis du har problemer relatert til individuelle temaer eller plugins, kan du gå til det enkelte temaet eller plugin-støttesidene.

wordpress-støtte

Bortsett fra det, kan du få svært brukervennlige WordPress-ressurser fra nettsteder som IsItWP og WPBeginner.

Wix Support

Wix har en omfattende kunnskapsbase som inneholder artikler for nesten alle spørsmål du måtte ha. Du kan bla gjennom artiklene og få problemene dine løst på kort tid.

Wix =-hjelp-senter

Imidlertid har Wix ingen umiddelbare støttealternativer for brukerne. Hvis du har et problem, må du gå gjennom kunnskapsbasen, finne en relevant artikkel og lese den, som tar tid.

Vinneren: Vinneren er definitivt WordPress, da den enkelt lar deg samhandle med et større fellesskap av WordPress-brukere. I tillegg tilbyr de fleste tema- og plugin-selskaper 24/7 teknisk support.

7. Kostnad

Kostnad for å sette opp et WordPress-nettsted

Akkurat som ethvert nettsted, må du ha et domenenavn og webhotell for å kunne drive et WordPress-nettsted.

Et domenenavn koster vanligvis rundt $ 14.99 per år og webhotell koster $ 7.99 per måned. Hvis du velger Bluehost, vil du imidlertid få et gratis domenenavn sammen med webhotellet ditt for så lite som $ 2,75 per måned.

Klikk her for å gjøre krav på dette eksklusive tilbudet fra Bluehost »

Bluehost er et av de største hosting-selskapene i verden. De har vært involvert i WordPress-samfunnet siden 2005, og de er en offisiell anbefalt vertsleverandør av WordPress.org.

Sjekk også ut hvor mye du kan spare på Bluehost-planene.

Etter å ha kjøpt en webhotellplan fra Bluehost, kan du enkelt installere WordPress på den med bare et enkelt klikk. WordPress er gratis programvare, så det koster ingen ekstra kostnader å bruke WordPress på nettstedet ditt.

For mer informasjon, kan du lese vår artikkel om totale kostnader for å bygge et WordPress-nettsted.

Kostnad for å sette opp et Wix nettsted

Hvis du ikke har noe imot å ha en stygg nettstedsadresse som brukernavn.wixsite.com/navnnavn, kan du sette opp et gratis nettsted på Wix. En annen ulempe ved å bruke et gratis wix.com-domene er at det viser Wix-annonser på nettstedet ditt.

Hvis du vil koble det tilpassede domenet ditt, må du abonnere på en av premiumplanene deres som koster $ 4,50 per måned. Den billigste planen viser Wix-merkeannonser. Du må oppgradere til Combo-planen for å fjerne Wix-annonser, som koster $ 8,50 per måned.

Wix-premium-planer

Det er enda dyrere å sette opp e-handelssteder. Den grunnleggende e-handelsplanen koster $ 16,50 per måned.

Vinneren: Wix lar deg sette opp et gratis nettsted med et stygt utseende domene. Imidlertid, hvis du ønsker å bygge et profesjonelt nettsted uten å bryte banken, så er WordPress det beste valget.

Avslutningsvis har WordPress alle funksjonene som hjelper deg å lage et fullverdig nettsted. Til sammenligning har Wix til WordPress mindre fleksibilitet.

Vi anbefaler brukerne våre å velge WordPress for å bygge et nettsted. Ikke bare er det rimelig, men det har også flere gode funksjoner som hjelper deg med å utvide nettstedet ditt.

Hvis du leter etter flere alternativer, kan du sjekke denne guiden for Wix-alternativer og konkurrenter.

Vi håper denne artikkelen hjalp deg med å forstå forskjellene mellom Wix og WordPress.

Hvis du likte denne artikkelen, er her vår trinn-for-trinn-guide for å bygge et nettsted for nybegynnere.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map