WordPress-alternativer – 18 populære WordPress-konkurrenter

Populære WordPress-konkurrenter


Leter du etter et alternativ til WordPress? Det er mange løsninger for nettstedsbygging på markedet. Selv om WordPress er den mest populære løsningen, og den er den enkleste å bruke, forstår vi behovet for å sjekke ut hvert alternativ før vi tar en endelig beslutning.

I denne artikkelen vil vi introdusere deg for de mest populære WordPress-konkurrentene du kan bruke som et alternativ til WordPress.

Hvorfor du bør sjekke WordPress-konkurrenter / alternativer

Mange toppmerker bruker WordPress aktivt på sine nettsteder. Det har en markedsandel på 32% som betyr at hvert tredje nettsted i verden er bygget på WordPress.

Med WordPress mener vi WordPress.org, som er en løsning som er hostet selv. Du bør sjekke artikkelen vår om forskjellen mellom WordPress.com vs WordPress.org for mer informasjon.

Kom raskt i gang med disse beste WordPress-vertsfirmaene.

Så hvorfor skulle du se etter et alternativ? Det er fremdeles mange andre løsninger på markedet som du kan bruke til å lage et nettsted eller en blogg. Disse plattformene er ikke så populære som WordPress, men de har hver sine unike funksjoner og funksjoner som kan appellere til dine spesifikke behov.

I slekt: WordPress gjennomgang: MÅ lese før du starter et nettsted.

Hvis du startet nettstedet ditt med WordPress og aldri brukte noen annen løsning, bør du også sjekke ut disse løsningene for å se hvordan de er forskjellige fra WordPress. Vi foreslår ikke at du migrerer nettstedene dine, men det er alltid bra å ha ytterligere kunnskap til disposisjon. Enten denne artikkelen vil validere beslutningen din om å bruke WordPress, eller så finner du noe mer passende: Uansett, vinner du!

La oss se på de populære WordPress-konkurrentene.

1. Weebly: Dra & Slipp WordPress-alternativet

Weebly

Weebly er en hostet plattform. Den har en enkel dra og slipp-byggherre for nybegynnere å raskt sette opp et nettsted. Weebly har interaktive temaer, tilpassede skrifter, parallaksebakgrunner, en bilderedigerer og mer.

Du kan også bruke Weebly til å opprette en nettbutikk. Den har en e-handelsbygger som kan brukes til å starte butikken din enkelt. Weeblys grunnleggende plan er gratis å starte, men du må oppgradere til premiumplanene deres for flere funksjoner.

Hvis du allerede bruker Weebly og ser etter flere funksjoner, kan du sjekke denne artikkelen om hvordan du flytter nettstedet ditt fra Weebly til WordPress.

2. Shopify: Beste WooCommerce-alternativ

Shopify

Som navnet antyder er Shopify en e-handelsløsning. Det kan sammenlignes med WooCommerce, den mest populære WordPress-baserte plattformen som brukes til å opprette en nettbutikk. Shopify er en enkel, enkel løsning for å starte virksomheten din på internett.

Det fungerer med alle de populære betalingsløsningene for å akseptere online betalinger. Du kan legge til produktene dine og selge dem på nett enkelt med Shopify. Det kommer med innebygde temaer, betalte utvidelser, integrasjoner og apper.

Vi anbefaler at du leser denne artikkelen om Shopify vs WooCommerce for å få ekspertinnsikt om den beste e-handelsløsningen på markedet.

Det kan også være lurt å sjekke ut vår komplette liste over Shopify-alternativer og konkurrenter.

Les vår komplette Shopify-anmeldelse.

3. Medium: Brukervennlig WordPress-alternativ

Medium

Medium er ofte kjent blant historieforfattere og bloggere. Det kan også fungere som en sekundær plattform for de bloggere som kjører sine egne blogger på andre plattformer eller skriver for flere blogger. Det primære fokuset for Medium er å bygge et forfatterfellesskap og dele deres fantastiske innhold med leserne.

Det er en moderne, responsiv publiseringsplattform. Det er ingen maler eller utvidelser som betyr at du blir tvunget til å bruke den gitte designen som den er. Medium er imidlertid fullt optimalisert og fungerer bra i alle skjermstørrelser. De tilbyr inline notater og svar i stedet for kommentarer.

Medium er en fullstendig vert løsning som betyr at du ikke trenger å bekymre deg for webhotell og båndbredde. For utgivere kan du tilby tilpassede domenenavn for å la brukerne velge sitt eget domene for bloggen.

Hvis du allerede bruker Medium og vil flytte til en bedre plattform, kan du sjekke guiden vår om å bytte fra Medium til WordPress.

4. Blogger: # 1 WordPress.com-alternativ fra Google

Blogger

Navnet forteller deg alt du kan forvente av denne plattformen. Mange bloggere over hele verden startet sine karrierer med Blogger. Det er en gratis løsning som drives av Google.

Du bør sjekke artikkelen vår om Blogger vs WordPress for å lære de primære forskjellene mellom de 2 mest populære bloggplattformene.

Imidlertid, hvis du allerede bruker Blogger og har blitt lei av redaktøren deres, kan du enkelt flytte bloggen din fra Blogger til WordPress.

5. Google-nettsteder: Gratis nettstedsbygger av Google

Google Nettsteder

Google Sites er et produkt av Google. Det er en enkel løsning med færre alternativer. Det er ikke en direkte konkurrent til WordPress eller andre innholdsstyringssystemer, men det kan betraktes som et alternativ til Weebly, Squarespace, Wix, etc..

Det lar deg bruke et tilpasset domenenavn for nettstedet ditt. Det er ikke nødvendig å legge til noen hostingløsning med den. Google Nettsteder er utmerket for småskala nettsteder og blogger.

6. Typepad: Vintage WordPress-konkurrent

TypePad

Typepad er en førsteklasses blogg- og publiseringsplattform. Den kan brukes til å lage din personlige eller profesjonelle blogg ved hjelp av et kundesupportmedlem fra Typepad. Det er en optimalisert løsning og kan brukes til å tjene penger på nettet.

Typepad har førsteklasses design for nettsteder. Det er enkelt å starte bloggen eller nettstedet ditt og dele innholdet ditt på nettet.

7. Ghost: The Future of Blogging

Spøkelse

Ghost er en enkel bloggplattform som først og fremst er fokusert på å hjelpe bloggere ved å gi dem en brukervennlig løsning. Som mange andre bloggingsider tilbyr Ghost ikke en stor liste over funksjoner. Det er basert på NodeJS, og de prøver konsekvent å forbedre redaktøren for forfatterne som bruker plattformen sin.

8. Tumblr: Tumblr: Beste sosiale blogging

tumblr

Tumblr er en utmerket plattform for sosialt motiverte bloggere. Det tilbyr temaer og maler for tilpasning. Å være en hostet løsning, gjør det deg i stand til å fokusere på skriving og design av bloggen din. Tumblr tillater tilpassede domenenavn, og det kan brukes til å lage sider. Kombinasjonen av sosiale medier og blogging gjør den unik sammenlignet med andre løsninger.

9. Joomla

Joomla

Joomla er en av de eldste og mest populære nettstedbyggere på markedet. Det er en åpen kildekode-programvare og fungerer via støtte fra samfunnet. Mange utviklere og avanserte nettbrukere foretrekker Joomla for nettstedproduksjon. Det kan brukes til å opprette alle slags nettsteder og tilbyr et avansert administrasjonspanel til brukere.

Du kan tilpasse Joomla fullt ut med premiumutvidelser og webtemaer. Denne CMS-programvaren har flere funksjoner enn noe annet innholdsstyringssystem. Joomla er tilgjengelig på mange webhotellpaneler med et 1-klikks installasjonsalternativ.

10. Drupal

Drupal

Drupal er en av de mest populære løsningene for innholdsstyringssystem og nettstedbygging. Drupal har en markedsandel på 2,1% av alle nettsteder i verden. Det har et sterkt fundament og brukes av mange øverste myndigheter og private etater for sine nettsteder.

Akkurat som WordPress, trenger du et domenenavn og webhotell for å starte Drupal. Selv om det ikke er så enkelt som WordPress for nybegynnere. Administrasjonspanelet er vanskelig å administrere og har en bratt læringskurve. Du trenger trening og hjelp til å lære Drupal, noe som gjør det lite tiltalende for de fleste oppstart.

11. Jekyll

Jekyll

Jekyll er en Ruby og NodeJS-basert nettstedsbygger. Siden teknologien er forskjellig og tilpasses mer avanserte brukere, må du studere opp før du kan lage sider og legge til innhold. Den har ingen database, og websidene er bygd på statisk HTML.

Hvis du har kunnskap om moderne programmeringsspråk og programvaresystemer som Markdown, Git, Ruby, etc., så er denne plattformen noe for deg. Det har gratis hosting som tilbys av GitHub Pages. Jekyll er løsningen du velger for avanserte utviklere og programmerere.

12. CMS Made Simple

CMS Made Simple

CMS Made Simple lever opp til navnet sitt. Dette innholdsstyringssystemet er full åpen kildekode (ved hjelp av PHP og MySQL) og ligner på de andre populære bloggplattformene, som WordPress.

Den tilbyr alle tilpasningsverktøy, temaer, utvidelser og dokumentasjon for å starte en blogg du trenger. Retningslinjene på bloggsiden gjør det enda enklere for nybegynnere å raskt starte bloggen.

13. SquareSpace

Square

Squarespace er en hostet plattform. Det er populært blant nettstedsbyggingsløsninger som WordPress, Joomla og andre. Squarespace er en førsteklasses løsning og kommer med innebygde nettmaler for tilpasning av bloggen din.

Du bør sjekke artikkelen vår om Squarespace vs WordPress for en grundig sammenligning mellom de to plattformene. Hvis du bruker Squarespace og vil prøve noe nytt, kan du følge guiden vår for å enkelt bytte fra Squarespace til WordPress. Vi vedder på at det er verdt å flytte!

Ikke gå glipp av å sjekke disse beste Squarespace-alternativene.

14. Tekstmønster

Textpattern

Textpattern er en enkel blogging-løsning. Det er ikke så populært som WordPress eller Joomla, men bruken ligner på andre nettsteder for plattformbygging. Textpattern er enkel å bruke og administrere for nybegynnere.

Sammen med andre standardfunksjoner har den en klar-til-bruk-kommentarløsning og viser statistikk inne i dashbordet. Den bruker HTML-sider for å vise teksten.

15. Uttrykksmotor

Uttrykksmotor

Expression Engine er en førsteklasses byggherre. Denne plattformen fungerer med en kombinasjon av PHP og MySQL. Det har en gratis plan for å starte nettstedet ditt, men alle tillegg og utvidelser er betalt. Du må investere tid og penger for å bygge et skikkelig nettsted med Expression Engine. Det har også lisensavgift for å starte et nettsted eller en blogg.

16. Statisk

Statamic

Statamic er en kraftig nettstedbygger med avanserte teknologier som kjører i bakgrunnen. Det velges vanligvis av tekniske brukere som kjenner prosessene og ønsker å utforske de fulle mulighetene for en CMS-programvare. Statamic oppretter sider for brukere ved hjelp av PHP, Markdown og YAML, og det er derfor det skiller seg fra andre løsninger.

17. Webs.com

webs

Webs.com er en freemium-løsning for å lage nettsteder. Det kommer med en dra og slipp nettstedsbygger, integrasjon av sosiale nettverk, responsiv design og tilpasset domenenavn. Webs.com er en hostet løsning, og du kan sjekke ut premiumplanene deres for ytterligere funksjoner.

Den har interaktive temaer og maler for å tilpasse utseendet til nettstedet ditt. Med premium-løsningen vil du få støtte fra utviklerne og designerne når du oppretter nettstedet du trenger.

18. Wix

Wix

Wix er en enkel nettstedsbygger og en hostet løsning. Det brukes av mange nybegynnere som vil starte nettstedet raskt. Du kan bruke dra og slipp-byggherren til å legge til funksjoner, bilder og innhold på nettstedet ditt.

I tillegg til et tradisjonelt nettsted, kan du også opprette en blogg eller nettbutikk ved hjelp av Wix. For en nettbutikk må du kjøpe premiumversjonen. Med premiumplanene kan du integrere online betalingsløsninger som PayPal, autorize.net osv.

Du bør sjekke artikkelen vår om Wix vs WordPress for å lese hele sammenligningen. Videre kan du ta en titt på denne Wix-gjennomgangen for å lære mer om funksjonene og funksjonalitetene til denne plattformen i dybden.

Hvis du er en Wix-bruker og ikke er fornøyd med begrensningene, anbefaler vi deg å bytte fra Wix til WordPress. For flere alternativer, sjekk ut artikkelen vår om Wix-alternativer og konkurrenter.

Vi håper denne artikkelen hjalp deg med å lære om WordPress ‘konkurrenter. Hvis du likte denne artikkelen, anbefaler vi deg også å sjekke ut denne guiden på 100+ interessante WordPress-statistikker og fakta, og noen av de viktigste grunnene til at du bør bruke WordPress.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map