WordPress Review (2020): MÅ lese før du starter et nettsted

wordpress-gjennomgang


Lurer du på om du bør lage nettstedet ditt med WordPress? Du har kanskje hørt mye om WordPress; det er tross alt det mest populære innholdsstyringssystemet. Men du lurer kanskje fortsatt på om det er det beste valget for deg å lage et nettsted.

I denne WordPress-gjennomgangen skal vi gå gjennom hva WordPress er, dele fordeler og ulemper ved å bruke WordPress til å bygge et nettsted, kostnadene for WordPress og mer.

La oss komme i gang.

Hva er WordPress?

wordpress-gjennomgang

WordPress er et content management system (CMS) som lar deg enkelt lage og administrere viktige funksjoner på nettstedet ditt uten å måtte vite noe om koding eller programmering. På enklere vilkår er WordPress en nettstedbygger som gjør det enkelt for nybegynnere å lansere et nettsted.

WordPress er gratis og åpen kildekode-programvare, noe som betyr at det er gratis for alle å laste ned, og du kan bruke programvaren til ethvert formål du ønsker. Betyr dette at det er helt gratis å bygge et nettsted med WordPress? Vel, ikke akkurat, for å lage et WordPress-nettsted må du fortsatt registrere et domenenavn og webhotell. Men det kommer vi til senere.

Det er også viktig å vite at det er en forskjell mellom WordPress.org og WordPress.com. Mens WordPress.org er programvare som er hostet selv, er WordPress.com en freemium hosting-tjeneste. Med WordPress.org har du full kontroll og eierskap til nettstedet ditt. I tillegg får du tilgang til alle WordPress-funksjoner rett utenfor boksen. Men med WordPress.com er det mange begrensninger og begrensninger.

For mer informasjon, sjekk ut artikkelen vår om WordPress.com kontra WordPress.org – er den ene virkelig bedre enn den andre?

I denne artikkelen skal vi gjennomgå WordPress.org, som vi anbefaler at du velger over WordPress.com for å bygge et nettsted. Så når vi nevner WordPress fremover, henviser vi til WordPress.org.

Nå som du vet hva WordPress er, la oss se på hvor populært det er.

Hvor populær er WordPress?

WordPress er verdens mest populære CMS. Faktisk gir den 34% av hele internett. Denne prosentandelen er sprang og grenser foran andre innholdsstyringssystemer som Joomla, Drupal, Shopify og Squarespace.

wordpress-popularitet

Denne statistikken alene er nok til å vise deg hvor mange som bruker og stoler på WordPress for å bygge sine nettsteder.

Ikke overbevist om populariteten til WordPress? Sjekk ut disse andre interessante WordPress-statistikkene:

 • 14,7% av de 100 beste nettstedene drives av WordPress.
 • WordPress ‘andel av det globale innholdsstyringsmarkedet er 60,2%.
 • Over 60 millioner mennesker velger WordPress for å drive sin hjemmeside eller blogg.
 • Fra og med 2014 opprettes titusenvis av nye WordPress.com-nettsteder hver dag.

Vanligvis er det sikkerhet i antall. Hvis så mange bruker WordPress, er det en sikker innsats at WordPress er et godt valg også for deg.

Hvilke typer nettsteder kan du lage med WordPress?

WordPress startet som en enkel bloggplattform tilbake i 2003. Men selv om WordPress kanskje er mest kjent for blogger, har den siden utviklet seg. Typene nettsteder du kan lage med WordPress er uendelige.

WordPress tilbyr tusenvis av gratis og betalte temaer og plugins som lar deg fullstendig tilpasse nettstedet ditt til akkurat dine behov. Dette lar et bredt spekter av forretningstyper bruke WordPress til å bygge sine nettsteder. Den populære restaurantgruppen Momofuku bruker for eksempel WordPress for nettstedet deres.

wordpress-restaurant-nettsted

Som du ser, er WordPress ikke bare for å lage enkle blogger. Sjekk faktisk alle de forskjellige typene nettsteder du kan lage med WordPress:

 • Blogg eller personlig webside
 • Bedriftsnettsted
 • e-handelsside
 • Nonprofit nettsted
 • Nettsamfunn
 • Portefølje nettsteder
 • Jobbrett
 • Og mye mer

Så WordPress er kraftig nok til å lage alle typer nettsteder du ønsker.

Hva er fordeler og ulemper med WordPress?

Som for enhver nettstedbygger, er det fordeler og ulemper som du bør se nøye på for å avgjøre om det er riktig for deg.

Så la oss se på fordeler og ulemper ved å bruke WordPress til å lage et nettsted.

Fordeler med å bruke WordPress:

 • Gratis – WordPress-programvaren er gratis å laste ned og bruke. Alt du trenger å betale for er et domenenavn og webhotell.
 • Frihet og eierskap – Med WordPress, har du 100% eierskap til nettstedet ditt. I tillegg kan du velge din egen webhotell og flytte nettstedet ditt når du vil.
 • Fullstendig tilpasning – WordPress tilbyr tusenvis av gratis, vakkert designet WordPress-temaer. Dette betyr at du kan tilpasse utseendet til nettstedet ditt nøyaktig etter dine behov og preferanser.
 • Ubegrenset plugins – WordPress tilbyr også tusenvis av plugins, tilleggsprogrammer og utvidelser for å legge til ekstra kraft og funksjoner på nettstedet ditt.
 • Enkel integrasjon – Fordi WordPress er så populært, kan du fortsette å bruke favorittverktøyene dine med WordPress-nettstedet ditt. De fleste verktøy og apper integreres enkelt med WordPress som e-postmarkedsføringsverktøy, programvare for kundeforhold, betalingsportaler som PayPal og mye mer.
 • Samfunnet – En annen fordel med populariteten til WordPress er samfunnet. WordPress-samfunnet er så stort at det er massevis av fora, opplæringsprogrammer og nettsteder på nettet (for eksempel IsItWP) hvor du kan lære alt du trenger om programvaren..

Ulemper ved å bruke WordPress:

 • Ingen direkte støtte – Selv om det er mange ressurser på nettet som kan hjelpe deg med å løse WordPress-problemene dine, tilbyr de ikke direkte støtte som e-post, telefon eller live chat support.
 • Lett læringskurve – WordPress er ganske enkelt å bruke generelt. Men det er en liten læringskurve for å bli kjent og behagelig å bruke programvaren på grunn av mangelen på en dra og slipp-byggherre. Heldigvis kan du bruke dra og slipp WordPress-sidebyggere for å gjøre det enklere.
 • Vedlikehold og sikkerhet – Når du bruker WordPress, er du ansvarlig for vedlikehold og sikkerhet på nettstedet ditt, mens andre nettstedbyggere håndterer dette for deg. Dette betyr at du må oppdatere WordPress med jevne mellomrom og bruke WordPress-sikkerhetsplugins for å holde nettstedet ditt sikkert.

Hvordan bruke WordPress til å opprette et nettsted

Nå som du vet litt mer om hva WordPress er, la oss se nærmere på noen av WordPress-funksjonene som lar deg enkelt lage et nettsted.

Det er tre hovedelementer i WordPress:

 • Design
 • Innhold
 • plugins

WordPress er designet slik at du kan opprette, administrere og redigere hvert enkelt element separat uten å påvirke resten av nettstedet ditt. Så hvis du for eksempel endrer utformingen av nettstedet ditt, vil alt innholdet ditt forbli det samme og pluginsene dine vil fortsatt fungere.

La oss sjekke ut hvert av disse elementene for å bygge et WordPress-nettsted.

1. Tilpasse nettstedets utseende med WordPress

Når du lager et nettsted med WordPress, får du tilgang til tusenvis av gratis WordPress-temaer som er i stand til å gi nettstedet ditt et profesjonelt utseende på et øyeblikk. Bare bla gjennom WordPress-temaer for å finne et som samsvarer med merkevaren din og med ett klikk transformeres nettstedet ditt.

WordPress-temaer-wordpress-gjennomgang

De fleste WordPress-temaer kan også tilpasses. Selvfølgelig er du i stand til å redigere temateksten og legge til dine egne bilder og logo. Men mange temaer lar deg også endre temafarger, oppsett, skrifter og mye mer.

tilpass-wordpress-temaer

Det er også mange tredjeparts premium WordPress-temaer tilgjengelig på markedet. Så hvis du vil ha et tema av høyere kvalitet som ikke alle er i stand til å få, har du det alternativet også.

Alternativt kan du bruke en dra og slipp sidebygger som Beaver Builder for å lage et tilpasset tema som er helt eget.

2. Legge til innhold til ditt WordPress-nettsted

Deretter kan du enkelt legge til innhold til WordPress-nettstedet ditt, for eksempel websider og blogginnlegg, ved å bruke WordPress-postredigeringsprogrammet.

wordpress Gutenberg-redaktør

Enten du oppretter en side eller et innlegg, ser WordPress-redaktøren nøyaktig ut. Du kan bruke WordPress-innlegg og sideditor, som på bildet nedenfor, som også er kjent som Gutenberg-redaktør eller Blokkeredaktør. Her legger du til blokker med innholdselementer for å lage et innholdsoppsett.

Slik ser den nye blokkereditoren ut:

skaper er innholds Gutenberg-wordpress

Du kan for eksempel legge til blokker for overskrifter, avsnitt, bilder, lister, kolonner, knapper og mye mer.

add-blokker

Som standard starter Gutenberg deg med en overskrift og en avsnittsblokk. Men for å legge til en ny blokk, klikker du bare på knappen Legg til ny blokkering. Legg til nye blokkeringsknapper vises i øverste venstre hjørne av redaktøren, på venstre side av en blokk, eller under en eksisterende blokk.

tilsette-innhold-blokker-Gutenberg-wordpress

Hver blokk har også sin egen verktøylinje og innstillinger for formatering. For eksempel har du med en avsnittsblokk alternativer som fet skrift, kursiv, tekstjustering og mer.

Gutenberg-blokk-verktøylinjen

Hvis du vil bruke den gamle WordPress klassiske editoren i stedet for Gutenberg, kan du sjekke denne opplæringen på hvordan du deaktiverer Gutenberg og beholder den klassiske redaktøren i WordPress.

Den gamle klassiske redaktøren kommer med to forskjellige redigeringsskjermer: visuell redigerer eller teksteditor som lar deg formatere innleggene dine ved å legge til HTML.

wordpress-lage-innhold

Så har WordPress en dra og slipp-byggherre? Som vi nevnte tidligere, har ikke WordPress en dra og slipp-byggherre. Men å legge til bilder, video, punktliste og andre elementer er like enkelt som 1 klikk på en knapp.

Hvis du fremdeles foretrekker å bruke en dra og slipp-byggherre for å lage innhold, kan du installere et plugin for dra og slipp som for eksempel Beaver Builder, Divi eller Elementor.

3. Bruke WordPress-plugins

Til slutt, med WordPress-plugins kan du ta nettstedet ditt til neste nivå. WordPress tilbyr tusenvis av gratis plugins som du kan bruke til å legge til ekstra funksjoner på nettstedet ditt. Og med over 55 000 plugins når du skriver denne artikkelen, vil nesten alt du kan tenke på være tilgjengelig i form av en plugin.

wordpress-plugins-wordpress-gjennomgang

I tillegg er plugins veldig enkle å laste ned og bruke. De er akkurat som apper du legger til mobiltelefonen din. Bare last ned plugin og voila, så har du noe nytt for nettstedet ditt.

Det er en rekke WordPress-plugins som er must-haves for alle typer nettsteder, inkludert:

 • Yoast SEO – Øk nettstedet på nettet og få mer trafikk.
 • WPForms – Generer potensielle kunder og kontakt kunder med et kontaktskjema på nettstedet ditt.
 • OptinMonster – Få e-postlisten din, og generer flere potensielle kunder med popups.
 • MonsterInsights – Spor nettstedstrafikken din og annen analyse direkte fra WordPress-oversikten.
 • Delt teller – Øk engasjementet og deling på sosiale medier.
 • WP Rocket – Fremskynd nettstedet ditt.
 • UpdraftPlus – Sikkerhetskopier nettstedet ditt.

WordPress har også plugins som lar deg forvandle et vanlig nettsted til et kraftig nettsted. Hvis du for eksempel ønsker å opprette en nettbutikk, kan du bruke en eCommerce-plugin som WooCommerce, som er den mest populære eCommerce-løsningen for WordPress. Eller du kan opprette et medlemsnettsted, der brukere må betale månedlig for tilgang, ved hjelp av en plugin som MemberPress.

Himmelen er grensen når det gjelder WordPress-plugins.

Er WordPress gratis?

Som vi tidligere har nevnt, er WordPress gratis å laste ned og bruke. Men for å bygge et nettsted som er live på internett for andre å se, trenger du å registrere et domenenavn og velge webhotell.

Et domenenavn er nettstedets adresse (URL) på internett. For eksempel er vårt domenenavn www.IsItWP.com. Det er det brukerne skriver inn nettleserne for å besøke nettstedet ditt.

Webhotell er der nettstedet ditt bor på internett. Denne plassen på internett er der nettstedets filer og innhold lagres. Når en bruker skriver inn nettstedsadressen din i nettleseren, blir de ført til nettstedet du har satt opp med webhotellleverandøren.

Vanligvis koster et domenenavn rundt $ 14,99 / år, og webhotell koster omtrent $ 7,99 / måned. Dette kan være litt kostbart for noen mennesker, spesielt hvis du nettopp begynner.

Derfor anbefaler vi Bluehost. Vi har jobbet frem en fantastisk Bluehost-avtale for IsItWP-lesere. Du kan få et gratis domenenavn og over 60% avslag på webhotell. Det betyr at du kan lage et nettsted for så lite som $ 2,75 / måned!

Bluehost-nettsted

Plus, Bluehost er et av de beste WordPress-vertsselskapene. De driver over 2 millioner nettsteder over hele verden, og det er offisielt anbefalt av WordPress.org. Bluehost tilbyr også 1-klikk WordPress-installasjon, så det er superenkelt å installere og begynne å bygge nettstedet ditt med en gang.

Klikk her for å gjøre krav på dette eksklusive Bluehost-tilbudet »

Å bruke WordPress og Bluehost er en av de rimeligste måtene å bygge et nettsted på.

WordPress gjennomgang: Er det den beste nettstedbyggeren for deg?

WordPress er den mest populære nettstedbyggeren på markedet av en grunn. Med WordPress har du full kontroll over nettstedet ditt, og du kan tilpasse det på hvilken som helst måte du velger.

Vurder å bruke WordPress hvis du ønsker å bygge et profesjonelt nettsted uten å bruke mye penger, eller hvis du vil starte en blogg og tjene penger på nettet med den. Hvis du bare vil starte et nettsted for moro skyld og ikke tjene penger på det, kan du velge en gratis nettstedbygger eller bloggplattform.

Du må også vurdere brukervennlighet før du bestemmer deg. Hvis du kan følge online tutorials for å lære det grunnleggende, kan du gå med WordPress. Når du har fått tak i det, er det enkelt å lage et nettsted. Men hvis du ikke er interessert i å følge opplæringsprogrammer og lære, kan det være bedre for deg å velge en annen nettstedsbygger.

I slekt: Hvordan migrere fra Medium til WordPress (ingen nedetid)

Vi håper denne WordPress-gjennomgangen hjalp deg med å avgjøre om WordPress er det beste valget for deg. Selv om WordPress er vår viktigste anbefaling for å lage et nettsted eller en blogg, forstår vi at det ikke stemmer for alle. Hvis du likte denne artikkelen, kan du sjekke det andre innlegget vårt om hvordan du installerer WordPress (trinn for trinn).

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map