WordPress vs. Joomla vs. Drupal – Hvilken er best?

wordpress-vs.-joomla-vs.-Drupal


WordPress, Joomla eller Drupal… Lurer du på hvilken CMS som er det beste alternativet for å starte en webside? Dette er et av de første spørsmålene som kommer til de fleste nybegynnere når de planlegger å bygge et nettsted eller en blogg.

Selv om WordPress er det mest populære CMS i verden, er det noen få områder der enten Joomla eller Drupal utmerker seg i forhold til WordPress.

I denne artikkelen har vi en sammenligning mellom WordPress og Joomla vs. Drupal.

WordPress vs. Joomla vs. Drupal – Som er best?

WordPress vs Joomla vs drupal

For det første, la oss se på noen likheter mellom disse CMS.

 • Alle av dem er gratis / open source nettstedbyggere
 • Bruk temaer for visuell forbedring
 • Bruk plugins, utvidelser eller moduler for å utvide funksjonalitet
 • Primært skrevet i PHP
 • MYSQLer deres databasesystem
 • Alle av dem er samfunnsdrevne prosjekter

Med så mye til felles, hvordan skiller hver av disse plattformene seg fra hverandre? Hvilken CMS er best for nettstedet ditt?

For å belyse disse spørsmålene, sammenligner vi dem grundig nedenfor basert på noen få forskjellige faktorer:

 • Brukervennlighet
 • Tilpasning og funksjonalitet
 • Lokaliseringsalternativer
 • Sikkerhet
 • Som er den beste – Vår dom

1. Brukervennlighet: WordPress vs. Joomla vs. Drupal

Både WordPress, Joomla og Drupal gjør det enkelt å bygge et nettsted fra bunnen av, slik at du ikke trenger å ansette en utvikler for å designe eller administrere nettstedet ditt. Når det er sagt, hvis du trenger et avansert nettsted med unike funksjoner, kan du enkelt finne en profesjonell utvikler som kan bygge den for deg.

1.1. Brukervennlighet: WordPress

WordPress er den desidert mest nybegynnervennlige plattformen som lar deg bygge en blogg, nettbutikk eller et nettsted. Alt du trenger å gjøre er å velge en webhotellplan, som Bluehost, installere WordPress med ett klikk og komme i gang med WordPress-siden din.

Når installasjonsprosessen er fullført, vil du være på WordPress-dashbordet, som er ganske enkelt å bruke, selv for nybegynnere. I tillegg finner du tusenvis av gratis og premium temaer som lar deg style nettstedet ditt slik du vil.

wordpress-dashbord

Sjekk selv hvor enkelt det er å lage en webside fra bunnen av med WordPress.

1.2. Brukervennlighet: Joomla

Akkurat som WordPress er Joomla også enkel å sette opp. Mange vertsleverandører tilbyr et raskt installasjonsalternativ, slik at du kan ha Joomla-siden klar uten ekstra anstrengelse.
Joomla instrumentpanel

Joomla tilbyr et mer avansert system for brukertilgangskontroller og brukerstyring utenfor boksen. På den annen side, i WordPress, finner du bare den samme funksjonen ved å installere noen ekstra plugins. For ikke å nevne, jo flere funksjoner som er tilgjengelige, desto vanskeligere er det å lære å bruke verktøyet. Joomla er ikke annerledes.

Selv om installasjonsprosessen er rask og enkel og den kommer med flere ut-av-boksen-funksjoner, kan det hende at du ikke finner instrumentbordet ditt så intuitivt som WordPress.

1.3. Drupal: Brukervennlighet

Akkurat som WordPress og Joomla, er installasjonen og oppsettet for Drupal-siden også ganske enkel.

Med Drupal er ikke brukergrensesnittet like slankt som WordPress eller Joomla. Mens du kan finne flere premium Drupal-temaer på forskjellige markedsplasser som Themeforest, bruker de fleste Drupal-brukere et tilpasset kodet tema eller et høyt tilpasset tema..

Mens WordPress har forbedret opplevelsen av innholdsredigering ved å introdusere Gutenberg-redaktør, en visuell redaktør som potensielt kan konkurrere med alle moderne proprietære nettstedbyggere eller bloggplattformer, bruker Drupal fortsatt den eldgamle redaktøren.

Det er en liten læringskurve å takle før du kan bruke Drupals redaktør.

Vinner: WordPress

2. Tilpasning og funksjonalitet

Alle disse 3 CMS, WordPress, Joomla og Drupal er bygget med ikke-webutviklere i tankene, så det er ment å bli levert med fantastiske alternativer for tilpasninger. Når du har konfigurert nettstedet ditt med CMS, bør du bare installere et flott tema og deretter jobbe deg frem for å få nettstedet ditt til å vises slik du vil.

La oss se på hvor enkelt det er å tilpasse utseendet til nettstedet ditt og legge til forbedrede funksjoner med hvert av disse CMS.

2.1. WordPress: Tilpasning og funksjonalitet

WordPress kommer med temaer som lar deg enkelt endre nettstedets utseende. Du kan finne noen få standardtemaer også. Hvis du vil style nettstedet ditt, bruker du enten et eksisterende standardtema som blir levert med WordPress-installasjonene dine eller legger til et nytt tema fra WordPress-depot gratis.

Du kan til og med finne tusenvis av premiumtemaer som samsvarer med dine behov fra premium temahubber som StudioPress, Themify osv.

For å utvide funksjonalitetene på nettstedet ditt, har du plugins. Akkurat som temaer kommer plugins også i både gratis og premium versjon. Ikke bare kunne du enkelt finne en plugin som tilfredsstiller dine behov, men du kan også installere dem rett fra WordPress-oversikten uten å forlate nettstedet ditt..

2.2. Joomla: Tilpasning og funksjonalitet

For å style Joomla-siden din, må du finne en mal som samsvarer med dine behov og installere den på nettstedet ditt. Mal for Joomla er det temaet for WordPress er.

For å legge til funksjonaliteter, kan du bruke utvidelser, som tjener samme formål som plugins for WordPress. Du vil elske alternativene som er tilgjengelige her. Men antall maler og utvidelser som tilbys av Joomla er mye begrenset sammenlignet med WordPress. Så det kan være litt skuffende for deg.

I motsetning til WordPress kommer ikke Joomla med et alternativ for å finne og installere en bestemt mal rett fra instrumentbordet.
joomla-utvidelser

For å legge til utvidelser kan du imidlertid bruke Installer fra nettet funksjonen, men for maler har den fremdeles ingen muligheter for å la deg søke og installere fra selve dashbordet.

2.3. Drupal: Tilpasning og funksjonalitet

Drupal har også vakre temaer og moduler som lar deg tilpasse utseendet på nettstedet ditt. Men som Joomla, er alternativene virkelig begrenset.

Dessuten kan du ikke installere dem direkte uten å gå ut av dashbordet. For å legge til en hvilken som helst modul eller tema, må du forlate nettstedet ditt, søke etter modulen / temaet du vil legge til og deretter finne prosjektets zip-fil-URL.

Du kan deretter bruke modulen / temaet du vil ved å bruke URL-en til å installere dem. Selvfølgelig bruker dette mye tid, og hvis du er en nybegynner, vil du bli forvirret med alle trinnene det tar for å få prosessen ferdig.

Vinner: WordPress

3. Alternativer for lokalisering

Hvis du retter deg mot internasjonale brukere, er det viktig at nettstedet ditt har lokaliseringsalternativet. Et godt CMS bør også ha noen lokaliseringsalternativer som gjør det enkelt å bygge et flerspråklig nettsted.

3.1. WordPress: Lokaliseringsalternativer

Med WordPress finner du ikke et direkte alternativ for å lokalisere nettstedet ditt, men du kan velge et WordPress-oversettelsesplugin som gir deg enkle lokaliseringsalternativer.

wordpress lokalisering

Hvis du trenger flere språk, kan du installere dem med bare ett klikk. Faktisk tilbyr de fleste av de populære temaene og plugins også lokaliseringsalternativet. Det gjør WordPress til et fantastisk alternativ for ikke-engelskspråklige som er villige til å opprette nettstedet sitt på sitt eget språk.

3.2. Joomla: Lokaliseringsalternativer

Joomla, når det gjelder lokaliseringsalternativer, ligger litt foran WordPress. Den lar deg oversette nettstedet ditt uten å installere noen utvidelser. Du kan gjøre det rett fra oversikten uten å forlate nettstedet ditt.

Alternativet er tilgjengelig i Språkansvarlig delen i Joomla-oversikten.
Joomla språksjef

3.3. Drupal: Lokaliseringsalternativer

Drupal har også gode lokaliseringsalternativer, men akkurat som WordPress, må du installere en tredjepartsmodul for det. Når lokaliserings- eller oversettelsesmodulene er aktivert, kan du legge til ønsket språk rett fra dashbordet.

drupal lokalisering

Vinner: Joomla

4. Sikkerhet

Med så mange rampete aktiviteter som skjer rundt internett, må du sørge for at nettstedet ditt er sikret.

WordPress, Joomla og Drupal er sikre plattformer. Men hvilken som er mer utsatt for sikkerhetstrusler. La oss ta en titt…

4.1. WordPress: Sikkerhet

WordPress er en sikker programvare, som kommer med en automatisk oppdateringsmekanisme som lar deg oppdatere nettstedet ditt automatisk når det oppdages en sikkerhetsoppdatering. Du vil også bli varslet i dashbordet når forfatterne slipper nye oppdateringer for temaer og plugins som du har installert.

Imidlertid er dets enorme tredjeparts økosystem utsatt for sikkerhetstrusler, noe som potensielt kan true nettstedet ditt. På grunn av sin enorme markedsandel er WordPress et populært mål for hackere.

Når det er sagt, er det ingenting iboende som gjør en plattform mer eller mindre sikker.

4.2. Joomla: Sikkerhet

Selv om Joomla er en sikker plattform, som WordPress, ser det ut som nettsteder drevet av Joomla opplever et større antall hacket nettsteder i forhold til deres markedsandel. Dette er sannsynligvis fordi Joomla også har en massiv liste over tredjepartsutvidelser som potensielt kan være sårbare hvis ikke oppdateres i tide.

Uansett hvilken plattform du bruker, må du oppdatere utvidelsene når forfattere gir ut en oppdatering til et sikkerhetsproblem.

4.3. Drupal: Sikkerhet

Drupal holder seg foran kurven når det gjelder sikkerhet. De er transparente om sikkerheten deres og publiserer en detaljert sikkerhetsrapport. Det er derfor det er et populært CMS blant regjeringsinstitusjoner og andre sikkerhetsbevisste virksomheter.

Vinner: Drupal

Som er best – Vår dom

Når du ser på alle punktene og sammenligner hver med sin motpart, er det tydelig at WordPress er det beste alternativet hvis du er en utgiver, småbedrift og e-handelsselgere. Det er enkelt å komme i gang med WordPress takket være det intuitive grensesnittet og det enorme fellesskapet.

Hvis du driver et sikkerhetsbevisst nettsted, kan det være lurt å sjekke ut Drupal.

Hvis du likte denne artikkelen, kan du sjekke guiden vår om å starte en WordPress-blogg.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me