Blogger vs. WordPress – Recenzie a experților (care dintre ele este cel mai bun?)

blogger vs. wordpress


În căutarea platformei perfecte pentru a începe un blog?

Dacă ați făcut cercetări online sau ați întrebat pe cineva cu expertiză în blogging, sugestiile au fost probabil să începeți cu WordPress sau Blogger.

Alegerea platformei potrivite poate fi obositoare, deoarece WordPress și Blogger sunt printre cele mai populare platforme de blogging utilizate în prezent.

În acest articol, vom discuta detaliat Blogger vs. WordPress în ceea ce privește caracteristicile lor, ușurința de utilizare, opțiunile de proiectare, punctele forte, punctele slabe și multe altele.

Comparația WordPress vs. Blogger este împărțită în 10 secțiuni:

 1. Prezentare generală
 2. Ușurință în utilizare
 3. Opțiuni de proiectare
 4. Caracteristici și funcționalități
 5. Proprietatea blogului tău
 6. Opțiuni de monetizare
 7. Securitate
 8. A sustine
 9. Cost
 10. Ușor de migrare

1. Prezentare generală: WordPress și Blogger ca platforme de blogging

Ce este WordPress?

wordpress-org

WordPress este cel mai popular sistem de gestionare a conținutului (CMS) utilizat în prezent și are peste 30% din toate site-urile online. Este un software open source / gratuit care facilitează crearea, editarea, organizarea și publicarea de conținut.

Pentru a crea un blog WordPress, aveți nevoie de un server de hosting și un nume de domeniu. Gazduirea web este locul în care oamenii stochează conținutul și fișierele blogului lor, iar un nume de domeniu este adresa blogului dvs. pe internet, cum ar fi IsItWP.com sau Google.com. Când introduceți numele de domeniu în bara de adrese a browserului, veți fi direcționat apoi către serverul de găzduire unde este găzduit site-ul dvs. și site-ul dvs. va fi afișat.

Notă: Această comparație se face între WordPress (WordPress.org) și Blogger. Dacă doriți să cunoașteți diferența dintre cele două arome WordPress, iată comparația noastră dintre WordPress.com și WordPress.org.

Ce este Blogger?

blogger-pentru-blogging

Blogger este o platformă de bază de blogging în care puteți adăuga conținut și publica. Cu Blogger, puteți publica bloguri gratuite folosind subdomeniul blogspot.com. Google a cumpărat Blogger în 2003 și l-a rebranșat ca Blogger pe care îl știm astăzi.

Cu Blogger, blogul dvs. este găzduit pe serverele lor, deci nu este necesar să găsiți o companie de găzduire. Nici nu aveți nevoie de un nume de domeniu dacă preferați să utilizați subdomeniul blogspot pentru blogul dvs. De exemplu, numele blogului tău pe Blogger ar fi ca exemplu.blogspot.com.

2. Ușor de utilizat

Ușor de utilizat – WordPress

Primul și cel mai important lucru pe care oamenii îl plac despre WordPress este simplitatea acestuia.

Pentru a porni un blog pe WordPress, trebuie să achiziționați un plan de găzduire WordPress și un nume de domeniu. Apoi, instalați WordPress pe serverul de găzduire și conectați-vă domeniul la acesta. Este nevoie de toate pentru a configura un blog pe WordPress.

După ce blogul tău va trăi live, poți începe să publici articole. În timp ce o temă implicită este preinstalată pe WordPress, puteți modifica această temă și personaliza aspectul blogului dvs. instalând tema WordPress la alegere de la gratuit Director de teme WordPress. Asigurați-vă că citiți recenziile temelor populare WordPress înainte de a selecta și a instala aleatoriu una.

Mai jos este cum va arăta tabloul de bord WordPress.

WordPress-Dashboard-crea-nou-post

Ușor de utilizat – Blogger

Procesul de configurare al Blogger este mai ușor decât WordPress ”. Blogger este deja găzduit de Google și este o platformă gata de utilizare, astfel încât nu este necesar să găsiți un server de găzduire pentru blogul dvs. Înseamnă, de asemenea, că site-ul dvs. va fi pe același server în care se află toate celelalte site-uri Blogger. De asemenea, veți avea același subdomeniu (.blogspot.com) dacă nu cumpărați un nume de domeniu.

Pentru a porni un blog pe Blogger, va trebui să aveți un cont Google, dar aceasta este singura cerință. Pur și simplu înregistrați-vă cu contul Google și urmați pașii. Trebuie să dați un titlu blogului dvs. și să alegeți o adresă de blog.

Apoi, puteți începe să creați postări și să le publicați. Consultați imaginea de mai jos pentru a vedea cum arată platforma Blogger.

creați-un - post-blogger

Câștigătorul: Atât WordPress cât și Blogger sunt cunoscute pentru ușurința în utilizare. Cu toate acestea, Blogger este mai ușor de configurat atunci când cele două sunt comparate. Dacă doriți o platformă ușor de utilizat, care oferă și o mulțime de opțiuni de personalizare, atunci alegeți WordPress în schimb.

3. Opțiuni de proiectare

Proiectarea unui blog WordPress

Când vine vorba de opțiuni de proiectare, WordPress este cu mult înainte. Puteți găsi mii de teme gratuite în Depozitul oficial de temă WordPress.org. În plus, există sute de magazine cu teme terțe și piețe de unde puteți achiziționa teme premium.

Pentru a instala o temă, puteți merge pur și simplu la Teme »Adaugă nou. Puteți accesa direct temele gratuite din tabloul de bord și instalați-le.

add-wordpress-teme

Proiectarea unui blog Blogger

Ca și WordPress, designul unui blog bazat pe Blogger este gestionat și pe teme. Cu toate acestea, dezavantajul este că opțiunile temei sunt limitate. Există în jur de 10 tipuri de teme cu 3 până la 7 variații ale fiecărei teme.

Pentru a schimba tema, pur și simplu accesați secțiunea Temă meniu, previzualizați temele disponibile și adăugați-o pe cea care vă place cel mai mult.

add-blogger-teme

Câștigătorul: Putem spune cu încredere că WordPress este câștigătorul când vine vorba de opțiuni de proiectare și personalizare. Puteți găsi cu ușurință o temă gratuită WordPress care se potrivește cel mai bine nevoilor dvs. unice. Există posibilități infinite de personalizare a temelor WordPress. Pe de altă parte, cu Blogger, temele disponibile și opțiunile de design sunt foarte limitate.

4. Caracteristici și funcționalități

Adăugarea de funcții și funcționalități pe un blog WordPress

După cum s-a menționat mai sus, WordPress este susținut de o comunitate uriașă cu mii de dezvoltatori de pe tot globul. La fel ca în cazul temelor, există mii de gratuit și premium Plugin-uri care adaugă funcții și funcționalități site-urilor WordPress. Există pluginuri pentru aproape orice caracteristică la care vă puteți gândi; formulare de contact, generare de plumb, SEO etc. pentru a numi câteva.

Cu aceste pluginuri, puteți transforma blogul dvs. simplu într-un site de afaceri, comerț electronic sau orice alt tip de site web.

Pentru a adăuga pluginuri pe site-ul dvs., puteți merge pur și simplu la Plugin-uri meniu din tabloul de bord WordPress. La fel ca instalarea temelor, puteți accesa direct pluginuri oficiale gratuite din tabloul de bord, în timp ce trebuie să încărcați cele premium.

add-wordpress-plugins

Adăugarea de funcții și funcționalități pe Blogger

Bloggerul nu are flexibilitatea WordPress. Nu există nicio modalitate de a adăuga pluginuri. Cu toate acestea, puteți insera scripturi ale unor servicii terțe pentru a adăuga funcții de bază. De exemplu, puteți adăuga un script Wufoo.com pentru adăugarea unui formular de contact. Cu toate acestea, utilizarea unui script terță parte are propriile limitări, cu excepția cazului în care primiți un abonament premium. Desigur, nu puteți extinde funcționalitățile Blogger ca și WordPress.

Câștigătorul: WordPress este cu mult înainte în ceea ce privește extinderea caracteristicilor și funcționalităților. Dacă utilizați blogger și căutați alte opțiuni, consultați acest articol despre mutarea unui blog de la blogger la WordPress.

5. Proprietatea – Cine este proprietarul final al blogului tău?

Proprietatea unui blog WordPress

WordPress este un software gratuit / open source pe care îl puteți modifica și utiliza gratuit. Puteți crea un blog WordPress folosind propriul dvs. hosting și nume de domeniu personalizat. Aceasta înseamnă că sunteți proprietarul final al blogului.

Ați dori, de asemenea, să consultați cei mai buni generatori de nume de blog.

Aveți controlul complet al gestionării blogului dvs. WordPress. Puteți să-l personalizați complet fără nicio limită. Și, atunci când doriți să îl închideți, puteți face acest lucru după voia voastră.

Proprietatea unui blog Blogger

Spre deosebire de WordPress, proprietarul final al blogului tău Blogger nu ești tu, ci Blogger în sine. Deoarece utilizați platforma Blogger, sunteți pasibil de termenii și condițiile acesteia. Nu puteți face prea multe personalizări și, chiar mai rău, Blogger vă poate închide site-ul fără acordul dumneavoastră.

Dacă sunteți serioși cu privire la blogging, atunci Blogger.com nu poate fi considerat o platformă de încredere.

Câștigătorul: Cu WordPress, deții blogul tău, în timp ce, pe Blogger, ești răspunzător de Termenii și condițiile Blogger.com. WordPress este câștigătorul clar aici.

6. Opțiuni de monetizare

Opțiuni de monetizare WordPress

Dacă doriți să generați bani pentru blogul dvs., atunci WordPress este cea mai bună alegere. Puteți adăuga Google Adsense, link-uri de afiliere și bannere publicitare cu ușurință pe blogul dvs..

Mai mult, puteți crea cu ușurință o pagină de comerț electronic pe blogul dvs. WordPress și puteți vinde produsele pentru a face bani. Există mai multe pluginuri de comerț electronic pentru WordPress care vă permit să activați funcțiile de comerț electronic pe blogul dvs. WordPress.

Opțiuni de Monetizare Blogger

Puteți monetiza un blog bazat pe Blogger adăugând Google Adsense și linkuri de afiliere. Deoarece Blogger este un serviciu deținut de Google, Google Adsense este o caracteristică încorporată în Blogger. Cu toate acestea, din moment ce Blogger este o platformă gratuită, majoritatea agenților de publicitate subvalorizează blogul, mai ales dacă doriți să vindeți anunțuri directe fără servicii terțe precum Google AdSense. Aceasta ar putea fi o lovitură serioasă pentru potențialul dvs. de câștig. În plus, Blogger nu oferă integrare integrată de comerț electronic.

add-on-adsense-blogger

Câștigătorul: WordPress este cea mai fiabilă platformă dacă doriți să vă monetizați blogul. În schimb, potențialul dvs. de câștig cu blog-ul dvs. Blogger.com va fi scăzut, deoarece majoritatea agenților de publicitate îl subvalorizează.

7. Securitate

Aspecte de securitate ale unui blog WordPress

Furnizarea de securitate site-ului dvs. WordPress nu este o știință a rachetelor, datorită gamei largi de plugin-uri de securitate WordPress.

În plus, va trebui să gestionați singuri copii de rezervă utilizând un plugin de backup WordPress.

Pentru mai multe detalii, ar trebui să citiți și ghidul suprem de securitate WordPress.

Aspecte de securitate ale unui Blogger Blogger

Cu Blogger, nu trebuie să vă faceți griji cu privire la gestionarea resurselor, copiilor de rezervă sau a oricărui alt aspect privind securitatea serverului. Puteți să creați un blog, să publicați postări și să dormiți liniștit, deoarece știți că Blogger.com își asumă responsabilitatea de a vă asigura blogul.

Cu toate acestea, este recomandat să faceți o copie de rezervă regulată a conținutului dvs. Blogger.com, deoarece Blogger vă poate retrage blogul în orice moment fără consimțământul dvs..

Câștigătorul: Bloggerul este câștigătorul aici. Securizarea blogului dvs. WordPress este responsabilitatea dvs. în timp ce Blogger.com își asumă responsabilitatea de a vă asigura blogul. Cu toate acestea, este recomandat să faceți o copie de rezervă a blogului dvs., indiferent pe ce platformă vă aflați.

8. Suport

Cum să obțineți asistență WordPress

Comunitatea WordPress este uriașă. Spiritul comunității este viu și bine, ajutând utilizatorii WordPress, împărtășind cunoștințe și contribuind la software-ul WordPress.

Legate de: Cele mai bune servicii de suport WordPress 24/7 pentru a vă gestiona site-ul.

Puteți vizita Pagina oficială de sprijin WordPress.org pentru unele tutoriale fundamentale, documentare și forumuri de asistență. În plus, puteți găsi un număr foarte mare de resurse online, precum IsItWP și WPBeginner pentru a vă ajuta cu problemele dvs. WordPress.

wordpress-suport

Cum să obțineți asistență Blogger

Spre deosebire de WordPress, Blogger are opțiuni de asistență limitate. Dacă faceți clic pe butonul Ajutor pictogramă, veți găsi câteva articole despre cum să utilizați Blogger. Desigur, este vorba despre asta.

blogger-suport

Puteți găsi, de asemenea, câteva alte articole și forumuri de asistență pe Pagina de asistență Google.

Câștigătorul: WordPress este câștigătorul clar când vine vorba de suport.

9. Cost

Cât costă să configurați un blog WordPress?

Deși software-ul WordPress este gratuit, trebuie să cumpărați un nume de domeniu și hosting pentru a vă configura blogul WordPress.

Un nume de domeniu costă în jur de 14,99 USD pe an. Cu toate acestea, dacă alegeți Bluehost, atunci veți primi un nume de domeniu gratuit, împreună cu găzduirea dvs. web. Planul de bază Bluehost costă 2,75 USD pe lună, ceea ce reprezintă un preț destul de corect pentru toată flexibilitatea pe care blogul WordPress o poate oferi.

Faceți clic aici pentru a revendica această ofertă exclusivă Bluehost »

Cât costă să configurați un blogger Blogger?

Puteți configura un blog Blogger complet gratuit, dacă sunteți mulțumit de un sub-domeniu partajat (de exemplu, exemplu.blogspot.com). Îl poți folosi gratuit pentru totdeauna cu un subdomeniu blogspot.com.

Dacă doriți să-l schimbați sau să eliminați subdomeniul, trebuie să cumpărați un domeniu de la registrele de domenii terțe precum Godaddy sau NameCheap. Pentru a rula un blogger, trebuie să plătiți doar taxa anuală de înregistrare a domeniului.

Câștigătorul: Pornirea unui blog Blogger este gratuită, în timp ce trebuie să cheltuiți aproximativ 110 USD pe an pentru a rula un blog WordPress. Având în vedere potențialele uriașe pe care le oferă un blog WordPress, costul este echitabil.

Află mai multe despre cât costă rularea unui site web WordPress.

10. Ușurința migrației

Cum să migreze un blog WordPress

Procesul de migrare a unui blog WordPress către un alt hosting sau alte platforme CMS este destul de ușor.

Dacă căutați tutoriale online, veți primi o mulțime de articole, tutoriale și tutoriale video despre cum să migrați un blog WordPress,

Cum să migreze un blogger Blogger?

Poti migrați un blog Blogger către WordPress sau alte platforme prin exportarea bazei de date. Cu toate acestea, nu este la fel de ușor ca migrația WordPress.

Cu opțiuni de migrare mai bune, WordPress este câștigătorul aici.

În mod evident, WordPress este cea mai bună platformă de blogging existentă. În comparație cu Blogger, există o ușoară curbă de învățare pentru a configura blogul dvs. WordPress, dar suntem siguri că sunteți la curent cu această provocare! În plus, avem multe articole pe acest site pentru a vă ghida despre cum să porniți un blog WordPress.

Dacă doriți să creați un blog profesionist, atunci WordPress este platforma dvs. accesibilă. Oferă toată flexibilitatea de care aveți nevoie pentru a vă personaliza blogul. În plus, puteți construi orice tip de site web pe WordPress cu un efort minim.

Pe de altă parte, Blogger este o platformă de bloguri de bază care vine cu opțiuni de personalizare limitate. Este cel mai potrivit pentru bloggerii hobby care nu doresc să petreacă un timp pentru construirea unui blog.

Dacă doriți să aflați cum să începeți un blog WordPress, iată ghidul complet pentru începători.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map