Care este diferența dintre numele de domeniu și gazduirea web? (DEZVĂLUIT)

diferență între numele domeniului și găzduirea web


Doriți să aflați diferența dintre numele domeniului și găzduirea web? Pentru începători, numele de domeniu și găzduirea web pot fi termeni descurajatori. Cu toate acestea, va trebui să dețineți atât un nume de domeniu, cât și o găzduire web pentru a crea un site web.

În acest articol, vă vom explica tot ce trebuie să știți despre numele de domeniu și găzduirea web.

Ce este un nume de domeniu?

ce nume de domeniu

Un nume de domeniu este adresa site-ului dvs. web pe internet, cum ar fi Google.com sau IsItWP.com. Este ceea ce vizitatorii dvs. introduc în browserele lor pentru a accesa site-ul dvs. web.

Pentru a putea crea un site web, primul lucru pe care trebuie să îl faceți este să achiziționați un nume de domeniu împreună cu web hosting. După ce înregistrați un nume de domeniu, aveți dreptul de a utiliza acest nume pentru site-ul dvs. web pentru un an. Vi se cere să vă reînnoiți înregistrarea de domeniu atât timp cât doriți să păstrați numele pentru site-ul dvs. Și, dacă pierdeți vreodată interesul pentru un nume de domeniu, atunci îl puteți lăsa să expire, astfel încât altcineva să-l poată achiziționa.

Un nume de domeniu costă de obicei aproximativ 14,99 USD pe an.

Ce este gazduirea web?

ce este gazduirea web

Gazduirea web este locul în care oamenii stochează conținutul și fișierele site-urilor lor web.

Când un vizitator încearcă să acceseze site-ul dvs. web introducând adresa dvs. web (numele de domeniu), atunci vor fi direcționate către fișierele site-ului web stocate pe serverul dvs. de găzduire web.

Deseori, termenul web hosting se referă la compania care își închiriază computerul / serverele pentru a-ți găzdui site-ul și asigură conectivitate la internet pentru a vă asigura că site-ul dvs. web este disponibil online în permanență.

Un cont de găzduire web costă de obicei aproximativ 7,99 USD pe lună.

Verificați aceste diferențe între hostingul VPS partajat și dedicat și găzduirea partajată vs. administrată.

Nume de domeniu vs. Gazduire Web; Cum sunt ele legate?

O modalitate bună de a înțelege diferența dintre cei doi este să te gândești la acestea în acest fel: dacă numele domeniului este adresa casei tale, găzduirea web este casa reală la care indică adresa.

De fapt, un nume de domeniu este ca un serviciu de redirecționare a adreselor. Pe măsură ce persoanele tastează adresa site-ului web pe care doresc să le viziteze, acestea indică adresa IP care conține site-ul dvs. web. O adresă IP este o serie de numere, cum ar fi 123.23.234.45. Această adresă IP indică apoi locația pe serverul care conține fișierele site-ului dvs. web.

Motivul pentru care folosim nume de domeniu în loc de adrese IP este faptul că numele sunt mai ușor de reținut decât un șir lung de numere.

Pe scurt, numele de domeniu indică adresa dvs. IP, care, la rândul său, indică site-ul dvs. web. În acest fel, utilizatorii din întreaga lume pot accesa cu ușurință site-ul dvs. web, introducând pur și simplu numele de domeniu în browserul lor web.

Există diferite tipuri de găzduire web dintre care puteți alege, cum ar fi găzduire partajată, hosting VPS, găzduire WordPress, găzduire comerț electronic, server dedicat, găzduire pe blog și găzduire revânzători. Când începeți, vă recomandăm să alegeți găzduire partajată sau găzduire WordPress, deoarece acestea sunt alegeri ideale pentru majoritatea proprietarilor de site-uri și bloggerilor în ceea ce privește accesibilitatea și nevoile.

Puteți citi mai multe despre diferite tipuri de găzduire web.

Dacă doriți în mod special să construiți un site WordPress, atunci vă recomandăm să alegeți un serviciu de găzduire WordPress. În majoritatea cazurilor, hostingul partajat și WordPress costă cam la fel. Singura diferență majoră este că hostingul WordPress vine preinstalat cu WordPress pe contul de găzduire. Acest lucru oferă o mare comoditate, astfel încât nu trebuie să instalați manual WordPress pe contul de găzduire web.

Vă vom arăta cum puteți cumpăra un nume de domeniu și găzduire web, pas cu pas.

Cum să cumpărați un nume de domeniu și o găzduire web

Unul dintre primele lucruri pe care trebuie să le faceți pentru a crea un site web sau un blog este achiziționarea unui nume de domeniu și găzduire web.

Când doriți să începeți un nou site web, costul combinat al domeniului și al găzduirii poate părea destul de multe.

Acesta este motivul pentru care am elaborat o afacere cu Bluehost pentru a oferi utilizatorilor noștri un nume de domeniu gratuit, SSL gratuit și peste 60% reducere la găzduirea WordPress. Este o ofertă uimitoare pentru a începe.

Faceți clic aici pentru a revendica această ofertă exclusivă Bluehost »

Bluehost este unul dintre cei mai mari furnizori de gazduire web din lume. Ei sunt implicați în comunitatea WordPress din 2005 și sunt un furnizor de gazduire recomandat oficial de către WordPress.org.

Să aruncăm o privire la un ghid pas cu pas despre cum să cumpărați gazduire web împreună cu un nume de domeniu.

Pentru a începe blogul dvs. WordPress, accesați site-ul Bluehost și faceți clic pe butonul Începeți acum buton.

creați un site web pe bluehost

În pagina următoare, vi se va cere să alegeți un plan. Pe măsură ce tocmai începeți, puteți alege planul de bază care include și un domeniu gratuit și SSL gratuit. Puteți oricând să vă actualizați contul pe măsură ce site-ul dvs. crește.

selectați un plan bluehost pentru a porni un site web

În acest pas, înregistrați gratuit un nume de domeniu. Bluehost va acoperi costul înregistrării numelui dvs. de domeniu.

bluehost obține domeniu gratuit

Acum vi se va solicita să introduceți informațiile contului. Pentru o înregistrare ușoară, vă puteți conecta cu Google doar cu câteva clicuri.

crearea contului bluehost

După introducerea detaliilor dvs., derulați în jos pagina până găsiți caseta cu informații despre pachet. Puteți selecta planul de bază timp de 12 luni, 24 de luni sau 36 de luni. Puteți vedea, de asemenea, că sunt selectate câteva suplimente, ceea ce crește prețul total. Puteți debifa aceste suplimente deoarece nu veți avea nevoie de ele imediat. Le puteți adăuga întotdeauna mai târziu, dacă este nevoie.

Notă: Alegerea planului de 36 de luni vă va oferi cea mai bună valoare pentru banii dvs.!

informații despre pachet bluehost

După ce ați configurat planul, derulați în jos în continuare pentru a introduce detaliile de plată. Va trebui să acceptați Termenii și condițiile lor, apoi faceți clic pe Trimiteți.

Asta e!

V-ați abonat cu succes la un plan de găzduire. Vi se va cere să creați o parolă pentru contul dvs. După aceea, veți primi un e-mail cu detalii despre cum să vă conectați la panoul de control de găzduire web (cPanel) unde puteți gestiona totul, de la găzduirea fișierelor la e-mailuri și asistență.

Pentru un ghid pas cu pas mai detaliat despre crearea unei prezențe web, puteți urmări articolele noastre de mai jos:

 • Cum să porniți un site web
 • Cum se creează un blog
 • Cum să lansăm un magazin online

Renunțați la taxa de înregistrare a domeniului cu alternativele BlueHost

Când achiziționați un nume de domeniu și găzduire web cu Bluehost, puteți renunța la taxa de înregistrare a domeniului pentru primul an. Un alt beneficiu este că nu trebuie să ții două conturi diferite pentru gestionarea atât a domeniului, cât și a găzduirii web.

Dacă sunteți în căutarea alternativelor Bluehost care vă oferă un domeniu gratuit în timp ce achiziționați un cont de găzduire web, atunci vă prezentăm câțiva furnizori de găzduire web.

 • DreamHost
 • Gazduire InMotion
 • GreenGeeks

Cum se înregistrează un nume de domeniu separat

Nu trebuie neapărat să cumpărați împreună numele de domeniu și găzduirea web. În loc să le cumpărați împreună, puteți obține mai întâi un nume de domeniu de la un registrator de domenii. Și după achiziționarea contului de găzduire web, puteți indica numele dvs. de domeniu către găzduirea dvs. web modificând setările DNS.

În schimb, atunci când achiziționați un domeniu și o găzduire de la aceeași companie, nu vi se cere să modificați setările DNS. În plus, vă oferă și un nivel ridicat de comoditate, deoarece puteți gestiona și reînnoi ambele servicii sub același cont.

Dacă mai degrabă cumpărați un nume de domeniu separat, mai jos găsiți mai mulți registratori de nume de domeniu care trebuie să ia în considerare:

 • Domain.com
 • Hai tăticu
 • NameCheap

Legate de: Cel mai bun instrument generator de site-uri (absolut gratuit)

Cum să vă transferați numele de domeniu

Indiferent de unde ați înregistrat un nume de domeniu, sunteți liber să îl transferați unui alt registrator oricând doriți.

Utilizatorii își transferă de obicei numele de domeniu dacă nu sunt mulțumiți de serviciul oferit de registratorul lor de nume de domeniu.

Oricare ar fi motivul dvs. de transfer, pentru a iniția transferul, vă recomandăm întotdeauna să așteptați cel puțin 45 de zile de la înregistrare sau reînnoire. ICANN, organizația internațională care supraveghează numele de domeniu, necesită reînnoire de un an de câte ori este inițiat un transfer. Prin transferul numelui dvs. de domeniu înainte de acea perioadă, puteți pierde taxa de reînnoire din anul respectiv.

Cum să schimbați gazduirea dvs. Web

În unele cazuri, trecerea la găzduirea web este mai ușoară decât transferul numelui de domeniu către un alt registrator. Se datorează faptului că majoritatea furnizorilor de găzduire oferă transfer gratuit de site-uri web. Dacă intenționați să transferați un site web către un alt furnizor de găzduire web, primul lucru pe care trebuie să îl faceți este să întrebați noul dvs. furnizor de găzduire dacă oferă un transfer gratuit de site-uri.

Legate de: 10 cele mai bune servicii de gazduire web din Marea Britanie (De la 1,50 € – Comparativ)

Dacă da, puteți preda acreditările de conectare necesare serviciului clienți pentru transferul gratuit al site-ului web. De obicei, furnizorii de găzduire web oferă doar transferuri gratuite pentru cPanel și cPanel. Dacă gazda web existentă nu utilizează un cPanel, atunci poate doriți să-l transferați singuri.

De exemplu, dacă executați un site WordPress gratuit pe WordPress.com și apoi ați decis să treceți la o platformă WordPress care este găzduită de sine, atunci este posibil ca furnizorul dvs. de găzduire să nu vă ofere un transfer gratuit.

În acest caz, puteți urma ghidul nostru pas cu pas despre cum să vă mutați site-ul dvs. de la WordPress.com la WordPress.org.

Sperăm că acest ghid v-a ajutat să înțelegeți diferența dintre numele de domeniu și web hosting. Dacă v-a plăcut acest articol, s-ar putea să doriți să citiți ghidul nostru despre cum să porniți un site web.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map