Cât costă un nume de domeniu? (Răspunsul expertului)

cost de nume de domeniu


Căutați să înregistrați un nume de domeniu, dar nu sunteți sigur cât costă?

Un nume de domeniu este adresa site-ului dvs. web pe internet, cum ar fi Google.com, IsItWP.com. Dacă ați încercat vreodată să înregistrați un nume de domeniu, trebuie să fi observat o mare variație a prețurilor sale.

De ce costurile numelor de domeniu variază? Cât costă un domeniu .com? Care este cea mai bună extensie de nume de domeniu?

Pentru a arunca o lumină asupra acestor întrebări, să aruncăm o privire mai detaliată asupra diferitelor nume de domeniu și a prețurilor acestora.

Tipuri de nume de domeniu

Există câteva tipuri diferite de extensii de nume de domeniu, cum ar fi .com, .org, .net, .tv, .info, .io și așa mai departe. Cea mai populară dintre ele este extensia .com. În funcție de extensia pe care o alegeți, numele dvs. de domeniu se încadrează în una dintre următoarele categorii.

 1. Domeniul de nivel superior (TLD): Numele de domeniu de nivel superior sunt listate la cel mai înalt nivel în termeni de DNS sau structura numelor de domeniu. Există sute de TLD-uri, dar cele mai populare sunt .com, .org și .net.
 2. Domeniul de nivel superior al codului de țară (ccTLD): Acestea sunt nume de domeniu specifice țării care se termină cu extensia de cod de țară. De exemplu, .in pentru India, .uk pentru Regatul Unit etc..
 3. Domeniul de nivel superior (sTLD) sponsorizat: sTLD-urile sunt extensii de domeniu specializate care au un sponsor în spatele lor, care reprezintă o comunitate specifică căreia va servi domeniul. Exemple de astfel de nume de domeniu sunt .gov pentru organizații guvernamentale, .edu pentru organizații educaționale etc..

Cel mai bun loc pentru a cumpăra nume de domeniu

Puteți cumpăra un nume de domeniu printr-un registrator de nume de domeniu. Un registrator de nume de domeniu este un serviciu pe care îl puteți utiliza pentru a înregistra un nume de companie pentru reprezentarea dvs. online. Există sute de furnizori de domenii din lume, cu prețuri și caracteristici diferite.

Verificați unii dintre cei mai buni registratori de nume de domeniu:

 • Domain.com
 • GoDaddy.com
 • NameCheap.com

Pentru mai multe detalii, consultați lista noastră completă de înregistratori de nume de domeniu populari.

Factori care afectează costul unui nume de domeniu

În mod ideal, un nume de domeniu vă poate costa oriunde între 9 și 14,99 USD pe an.

Dar dacă doriți să înregistrați un nume de domeniu premium, acest lucru vă poate costa și mai mult. Domeniile premium sunt nume de domeniu preînregistrate care sunt scurte, marcabile și ușor de reținut. Investitorii de nume de domeniu cumpără aceste nume de domeniu la un preț scăzut doar pentru revânzarea acestora la un preț mult mai mare decât ceea ce au plătit.

Prețurile vor varia, de asemenea, în funcție de câțiva alți factori importanți, cum ar fi:

 • Extensia domeniului: În funcție de extensia domeniului dvs., prețul domeniului dvs. poate varia foarte mult.
 • Registrator de domeniu pe care îl alegeți: Regizorii diferiți de domenii vor oferi prețuri de domeniu diferite. De exemplu, prețul de pornire al unui domeniu .org este de 8,99 USD / an dacă îl cumpărați de la Bluehost în timp ce 9,99 USD dacă îl cumpărați de la GoDaddy.
 • Disponibilitate: Dacă numele dvs. de domeniu este disponibil, îl puteți obține la un preț mai mic. Dar dacă nu, atunci va trebui să negociezi cu proprietarul său.

Deși există câțiva factori diferiți care afectează costul numelui de domeniu, în general, puteți achiziționa un domeniu de nivel superior plătind ceva între 8,99 USD – 14,99 USD.

Cost ascuns pentru nume de domeniu

Nu vă lăsați păcălit de prețul scăzut de înregistrare a numelui de domeniu oferit de registratorii de domeniu, deoarece s-ar putea să ajungeți să plătiți mai mult în linie. Să aruncăm o privire la unele dintre costurile ascunse ale numelor de domeniu.

1. Reînnoirile anuale

După ce achiziționați un nume de domeniu, trebuie să îl reînnoiți anual. Majoritatea înregistrătorilor oferă o reducere doar pentru primul an când înregistrați un nume de domeniu. Va trebui să plătiți un preț mult mai mare atunci când examinați numele dvs. de domeniu.

2. Confidențialitatea domeniului

Multe înregistrări de domenii și furnizori de găzduire vând un addon numit confidențialitate pentru domenii pentru a vă asigura datele de contact. Deși nu este obligatoriu să achiziționați suplimentul de confidențialitate a domeniului, acesta vă protejează datele de contact, ceea ce la rândul său reduce numărul de e-mailuri spam pe care le primiți.

3. E-mailuri de afaceri

Registratorii de domenii vând, de asemenea, un addon numit E-mailuri de afaceri. Puteți sări peste acest addon, deoarece majoritatea companiilor de găzduire oferă cel puțin o adresă de e-mail de afaceri gratuită cu planul său de găzduire. Pentru mai multe detalii, consultați cei mai buni furnizori de servicii de e-mail.

Costul unui nume de domeniu expirat

Numele de domeniu expirate sunt domenii care au fost anterior deținute de cineva, dar au expirat, deoarece înregistrarea nu a fost reînnoită de către proprietar.

Când înregistrarea unui nume de domeniu expiră, aceasta revine la registru. Dar înainte de expirarea unui nume de domeniu, registrele obișnuite să vândă numele de domeniu printr-o licitație, astfel încât cumpărătorii interesați să poată licita pentru el și să îl dețină.

GoDaddy Auction este cel mai bun loc pentru a cumpăra nume de domeniu expirate.

Costul unui nume de domeniu expirat va varia în funcție de ofertele sale.

Cum să renunți la costul numelui de domeniu? (Domenii 100% gratuite!)

E real! Puteți renunța complet la costurile de înregistrare a numelui de domeniu. Vrei să știi cum?

Unele companii de găzduire oferă nume de domeniu gratuite dacă găzduiești site-ul dvs. web cu acestea. Fără costuri suplimentare!

Când înregistrați un nume de domeniu, va trebui să alegeți și o companie de găzduire care să vă găzduiască domeniul. Deci, de ce să nu optezi pentru unul care să ofere un domeniu gratuit cu planul său de găzduire

Companii populare de găzduire care oferă nume de domeniu gratuite

1. Bluehost

E-mail Bluehost

Bluehost este un serviciu popular de găzduire care oferă un nume de domeniu gratuit. Această opțiune este disponibilă cu toate planurile sale ieftine de găzduire.

După ce selectați planul dvs. de găzduire, acesta vă va duce pe un ecran nou, unde puteți căuta un domeniu nou sau folosiți propriul nume de domeniu existent..

Nume de domeniu Bluehost, nume de domeniu gratuit

Vezi recenzia noastră Bluehost.

2. HostGator

recenzie hostgator, nume de domeniu gratuit pentru hostgator

HostGator este un alt furnizor de servicii de găzduire web care oferă nume de domeniu gratuit dacă selectați planurile sale anuale. La fel ca Bluehost, puteți căuta un nume nou sau să vă folosiți propriul domeniu după ce alegeți planul dvs. de găzduire.

Dacă doriți să căutați un domeniu nou, folosiți Înregistrați un domeniu nou tab. Pentru a utiliza propriul domeniu, puteți utiliza Dețin deja acest domeniufilă după introducerea numelui dvs. de domeniu în câmpul dat.

Consultați recenzia HostGator.

3. GreenGeeks

GreenGeeks Green Gazduire

GreenGeeks este o altă companie de găzduire care oferă un nume de domeniu gratuit cu planurile sale de găzduire.

Puteți căuta un domeniu nou dacă nu aveți unul sau utilizați un nume de domeniu existent după selectarea planului.

Spre deosebire de alte companii de găzduire enumerate aici, GreenGeeks este prima companie de gazduire verde care are angajamentul de a reduce amprenta de carbon.

Consultați recenzia GreenGeeks.

Întrebări frecvente despre numele domeniilor

Q1. Care este cel mai bun registrator de domenii?

Domain.com este cel mai bun registrator de domenii care vă permite să înregistrați un nume de domeniu cu prețul de până la 2,99 USD pe an.

Q2. Numele de domeniu pot fi cumpărate permanent?

Nu, nu puteți cumpăra un nume de domeniu permanent. Va trebui să revizuiți înregistrările de nume de domeniu în fiecare an. Însă puteți plăti în avans taxa de reînnoire anuală până la 10 ani.

Q3. Este obligatoriu să existe un nume de domeniu și o găzduire web pentru a construi un site web?

Da, pentru a construi un site web, veți avea nevoie atât de un nume de domeniu, cât și de găzduire web.

Asta e. Sperăm că veți găsi acest articol util. Dacă vă place această postare, s-ar putea să vă placă și articolul nostru despre cum să alegeți un nume de domeniu.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map