Ce este gazduirea web? (Partajat VPS vs. Dedicat)

găzduire web explicată


Vă întrebați dacă ar trebui să alegeți partajare, VPS sau găzduire dedicată pentru site-ul dvs. web? Cu atât de multe tipuri de găzduire web acolo, poate fi dificil să vă dați seama ce alegere este cea mai potrivită pentru nevoile dvs. În plus, care este diferența dintre hostingul VPS partajat și versiunea dedicată oricum?

Nu vă faceți griji, suntem aici pentru a vă explica găzduirea web. Vom împărtăși cu dvs. diferențele fiecărei opțiuni de găzduire web: Partajat VPS sau hosting dedicat. După ce vom explica fiecare tip de găzduire web, veți putea înțelege care alegere este cea mai potrivită pentru site-ul dvs. web.

Să începem.

Ce este Web Gazduire?

Gazduirea web este practic locul în care site-ul dvs. web este stocat pe internet. Gazduirea web este un serviciu furnizat de o companie care le permite oamenilor să-și facă accesibil site-ul prin intermediul site-ului mondial.

Pur și simplu, dacă construiți un site web pe computer, toate fișierele site-ului web sunt pe computerul dvs. și nimeni altcineva nu le poate vedea. Dar cu un serviciu de găzduire web, fișierele site-ului dvs. web sunt stocate într-un spațiu de pe internet, astfel încât oricine să le poată vizualiza.

Acest lucru permite oamenilor să tasteze numele dvs. de domeniu, cum ar fi www.IsItWP.com, în bara de adrese a browserului lor și să aibă acces instantaneu la site-ul dvs..

domain-name-hosting-site

Dacă nu ați ales încă un nume de domeniu pentru site-ul dvs. web, consultați postarea noastră despre cum să alegeți cel mai bun nume de domeniu.

De ce ai nevoie de gazduire web?

Dacă creați un site web, doriți ca oamenii să îl poată vedea. De exemplu, dacă porniți un blog și scrieți prima dvs. postare pe blog, fără găzduire web, nimeni nu vă va putea citi conținutul. Acest lucru învinge întregul scop de a începe un blog, nu-i așa?

Dar, cu găzduire web, site-ul dvs. de blog va avea propriul său loc pe web-ul mondial în care utilizatori din întreaga lume vă pot vizita site-ul și vă pot citi postările de pe blog..

Gândiți-vă la site-ul dvs. web ca la o casă și web hosting ca pe o stradă. Dacă casa dvs. nu se află pe o stradă și este imposibil de accesat, cum va putea cineva să vă viziteze?

Dacă doriți să obțineți vizitatori pe site-ul dvs., aveți nevoie de găzduire web.

Gazduirea Web costă bani?

web-hosting-cost-shared-vs-vs-vps-dedicat

Da, găzduirea web costă bani, este unul dintre costurile necesare dacă doriți să faceți un site web.

Mulți oameni presupun că găzduirea web este costisitoare, dar chiar nu. În timp ce există opțiuni de găzduire web costisitoare disponibile, care costă în plus de 500 USD pe lună, există o mulțime de servicii ieftine și fiabile de găzduire web, care costă doar 2 – 4 dolari pe lună. Cu unele dintre aceste opțiuni de găzduire web, obțineți chiar un nume de domeniu gratuit, un certificat SSL și o garanție de uptime aproape 100%..

Acest lucru înseamnă că puteți să vă îmbunătățiți site-ul pentru 2 USD, ceea ce este excelent pentru persoanele care abia încep și trebuie să respecte un buget restrâns. Cea mai bună parte este că nu trebuie să sacrificați calitatea și fiabilitatea atunci când alegeți una dintre cele mai ieftine opțiuni de găzduire web.

Există o serie de cele mai bune servicii gratuite de găzduire web, dar este important să rețineți că, prin găzduire web gratuită, există capturi. Cu servicii de găzduire web gratuite, va trebui să faceți față unor dezavantaje precum:

 • Anunțuri nedorite – Serviciile de găzduire web gratuite vor afișa anunțuri nedorite și irelevante pe site-ul dvs., este modul în care își câștigă banii. Dar aceste reclame pot enerva vizitatorii site-ului dvs. și pot face site-ul dvs. să pară neprofesional.
 • Trafic limitat – Serviciile gratuite de găzduire web vor limita adesea cantitatea de trafic pe care o puteți accesa pe site-ul dvs., ceea ce face dificil să vă dezvoltați afacerea.
 • Ești blocat – După ce alegeți un serviciu gratuit de găzduire web, este foarte dificil să vă mutați site-ul într-o altă gazdă web dacă vă răzgândiți.

Cu atât de multe opțiuni accesibile de găzduire web, este mai bine să cheltuiți câțiva dolari decât să alegeți găzduire web gratuită cu toate dezavantajele cu care vin.

Care sunt diferitele tipuri de gazduire web

Există o serie de tipuri diferite de găzduire web, dar cele trei soluții principale sunt:

 • Impartit
 • VPS
 • dedicat

Tipul de găzduire web pe care îl alegeți depinde de tipul de site web pe care doriți să îl construiți. Construiești un site web sau blog de afaceri simplu? Sau doriți să porniți un site web de comerț electronic sau un site de socializare de nișă care să fie actualizat constant cu conținut nou?

Atunci când alegeți un tip de găzduire web, trebuie să luați în considerare și funcțiile pe care le oferă, cum ar fi securitatea, performanța, dacă vă permit să vă creșteți cu ușurință site-ul, precum și cât de multă muncă este implicată în finalul dvs..

Desigur, trebuie să vă uitați la prețuri în același timp. Ultimul lucru pe care doriți să îl faceți este să cheltuiți o grămadă de bani pe un serviciu de găzduire web care nu este potrivit pentru nevoile dvs. personale.

În continuare, vom trece peste diferențele dintre hostingul VPS partajat și versiunea dedicată, astfel încât să puteți determina ce opțiune de gazdă web este cea mai bună alegere pentru dvs..

Opțiunea de găzduire web 1: partajată

Gazduirea în comun este exact cum sună. Cu găzduire partajată, împărtășiți serverul (spațiu pe internet) cu alte persoane.

shared-hosting-complex de apartamente

Gazduirea în comun este ca și cum ai trăi într-un complex de apartamente. Toți oamenii care locuiesc într-un complex de apartamente sunt în aceeași locație și toți trebuie să împartă resurse, cum ar fi spălătorie, parcare, loc de joacă etc..

Este același concept cu găzduirea web partajată. Când găzduiești site-ul tău web cu un serviciu de găzduire partajat, site-ul tău este stocat în aceeași locație ca o serie de alte site-uri web. Aveți în comun resursele serverului, cum ar fi memoria, spațiul pe disc, datele și timpul procesorului.

De cele mai multe ori, distribuirea resurselor serverului merge bine. Dar, ocazional, dacă unul dintre vecinii site-ului dvs. web primește o mulțime de resurse, vă poate încetini site-ul.

Pro:

 • Accesibil – Deoarece partajați serverul cu mulți alți utilizatori, partajați și costurile. Ceea ce duce la un preț mai mic pentru dvs..
 • Configurare ușoară – Serviciile de găzduire partajate au de obicei grijă de întreaga configurație pentru tine.

Contra:

 • Partajarea serverului – Unul dintre dezavantajele principale este faptul că trebuie să partajați serverul cu multe alte site-uri web.
 • „Vecini răi” – Deoarece împărtășești serverul cu numeroase site-uri web, este posibil să fii nevoit să te ocupi de „vecini răi” care preiau toate resursele cu trafic ridicat sau cod defect. Acest lucru poate afecta viteza și performanța propriului dvs. site web.

Opțiunea de găzduire web 2: VPS

Următoarea opțiune de găzduire web este VPS. VPS înseamnă server privat virtual.

-web-vps gazdă casă

Gazduirea VPS este ca să locuiești într-o casă orășeană sau un apartament. Aveți propria casă și sunteți responsabil pentru întreținerea acesteia, dar trebuie să împărțiți lucrurile pe proprietate.

Cu găzduirea VPS, trebuie totuși să partajați serverul, dar trebuie să-l împărtășiți cu mai puține site-uri web decât cu găzduire partajată. În plus, nu trebuie să partajați toate resursele. Toate resursele sunt împărțite uniform. Acest lucru pune capăt „vecinilor răi” folosind toate resursele, deoarece au o limită pe care nu au voie să o depășească. Odată ce depășesc această limită a resurselor, site-ul lor web ar putea scădea, dar site-ul dvs. nu va fi afectat.

Pro:

 • Fără partajarea resurselor – Nu trebuie să partajați toate resursele cu multe alte site-uri web.
 • Mai puternic – Găzduirea VPS este mai puternică decât găzduirea partajată, este mai scalabilă și de obicei oferă performanțe și viteză mai bune.
 • Flexibilitate – Gazduirea VPS este mai flexibilă, permițându-vă să personalizați și să faceți modificări fără a afecta alți utilizatori.

Contra:

 • Mai scump – VPS este mai scump decât găzduirea partajată.
 • Mai tehnic – Cu VPS care găzduiește procesul de instalare este mai tehnic, ceea ce poate fi o problemă pentru începători.

Opțiunea de găzduire web 3: Dedicată

Opțiunea finală de găzduire web este găzduirea dedicată și la fel cum sună, cu un server dedicat de hosting veți obține totul pentru voi.

dedicat-web-gazdă-house

Deci, găzduirea dedicată este ca și cum ai deține propria casă. Nu trebuie să împărtășiți spațiul cu nimeni și nici nu trebuie să vă împărtășiți resursele cu nimeni. Nici nu trebuie să aveți de-a face cu vecini răi.

Cu o găzduire dedicată, nu există alte site-uri web pe hostingul dvs. și nu trebuie să partajați resurse, cum ar fi timpul procesorului și memoria.

Pro:

 • Nu există vecini răi – Cu găzduire web dedicată, nu există vecini răi în jur de kilometri și kilometri care ar putea fura resursele site-ului dvs. și să afecteze negativ viteza și performanța site-ului dvs..
 • Control total – Aveți control complet asupra personalizării serverului. Ai putea chiar să poți alege cantitatea și tipul memoriei tale, precum și alte elemente.

Contra:

 • Cel mai scump – Din moment ce obțineți totul pentru dvs., găzduirea dedicată este cea mai scumpă opțiune de găzduire web.
 • Mai tehnic – Cu gazduirea VPS, trebuie să știți ceva mai multe despre calculatoare și servere decât persoana obișnuită.
 • Responsabilitate sporită – Cu un serviciu dedicat neadministrat, sunteți responsabil pentru întreaga configurare, instalare, securitate și multe altele. Chiar și cu un serviciu dedicat de găzduire dedicat, trebuie să faceți încă multe lucruri pe cont propriu.

Partajat VPS vs. Gazduire dedicată: Ce ar trebui să alegeți?

Așadar, acum că cunoașteți diferența dintre VPS și hostingul dedicat, care va funcționa cel mai bine pentru dvs. și site-ul dvs. web?

Găzduirea partajată este cea mai bună opțiune pentru site-urile web începătoare care nu vor primi o tonă de trafic, cel puțin la început. Când tocmai începeți să faceți un site web, doriți să rămâneți la un buget, iar găzduirea partajată vă va permite să faceți acest lucru în timp ce creșteți prezența online în același timp. Găzduirea în comun este, de asemenea, o alegere înțeleaptă pentru site-urile statice de afaceri și site-urile personale, deoarece uptime-ul nu vă va afecta la fel de mult. De asemenea, este o opțiune excelentă de găzduire pentru începători.

Legate de: Gazduire WordPress partajată vs. administrată (în comparație)

Gazduirea VPS este o opțiune mai bună dacă așteptați ca site-ul dvs. web să obțină mai mult trafic și vă puteți permite să plătiți puțin mai mult. De asemenea, dacă începeți cu un serviciu de găzduire partajat și traficul site-ului dvs. web începe să crească rapid, ar trebui să faceți upgrade la cel mai bun hosting VPS care oferă mai multe resurse pentru gestionarea acelui trafic.

Gazduirea dedicată este opțiunea de gazdă web din această listă de care este cel mai puțin probabil să ai nevoie dacă ești b. Aveți nevoie doar de toate clopotele și fluierele pe care le oferă o gazdă dedicată dacă gestionați tranzacții sensibile și dacă aveți nevoie de securitate îmbunătățită, site-ul dvs. web are un număr mare de fotografii de înaltă rezoluție sau streaming video sau doriți o adresă IP pe care o donați nu trebuie să partajați cu alte site-uri web.

În general, dacă sunteți nou în crearea unui site web, o gazdă web comună va fi cea mai bună alegere. Este accesibil și vă va oferi tot ceea ce aveți nevoie pentru a merge mai departe.

Acum că ați decis cu ce opțiune de găzduire web este cea mai potrivită pentru dvs., cum alegeți cu ce serviciu de găzduire web să mergeți?

Ei bine, recomandarea noastră de top pentru găzduire web este Bluehost. Cu Bluehost, puteți alege dintre hostingul VPS partajat sau dedicat. Deci, indiferent de opțiunea de gazdă web pe care o alegeți, Bluehost te-a acoperit.

În plus, Bluehost oferă o ofertă exclusivă pentru cititorii IsItWP. Vă puteți înscrie astăzi la Bluehost și puteți obține un nume de domeniu gratuit, certificat SSL și 60% reducere la găzduirea partajată. Acest lucru înseamnă că puteți construi și găzdui site-ul dvs. cu un preț de până la 2,75 USD pe lună. Consultați detaliile pe pagina cuponului Bluehost.

Bluehost-wordpress-hosting

Faceți clic aici pentru a revendica această ofertă exclusivă Bluehost »

Nu ratați această recenzie completă a Bluehost pentru a afla mai multe despre găzduire web.

Sperăm că v-a plăcut acest articol despre hostingul VPS partajat și VPS vs. Dacă v-a plăcut acest articol și sunteți gata să vă găzduiți site-ul dvs., consultați postarea noastră despre cum să găzduiți un site web, un tutorial pas cu pas complet și, de asemenea, lista noastră de teme polivalente pentru a începe site-ul dvs..

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map