Ce este un blog? Blog vs. site web și cum funcționează?

ce este explicat un blog


Ești nou în lumea bloggingului? Dacă sunteți, s-ar putea să vă întrebați în continuare ce este un blog și cum este diferit de un site web? Nu este nicio rușine, internetul poate fi un loc confuz pentru începători și trebuie să începem de undeva. Din fericire, suntem aici pentru a vă ajuta să vă ghidați pe web-ul mondial și să vă explicăm ce este un blog și diferențele dintre un blog și un site web.

Așadar, dacă vă gândiți să începeți un blog sau un site web, după citirea ghidului acestui începător, veți fi cu un pas mai aproape de a deveni un expert în această privință..

Să începem!

Ce este un blog?

Un blog este un tip de site web în care conținutul este prezentat în ordine cronologică, de obicei, cu conținut mai nou apărut mai întâi urmat de conținut mai vechi. Conținutul de pe bloguri este cunoscut și sub numele de postări pe blog sau de înregistrări pe blog. O postare pe blog este lucrarea dvs. de scris, sau ar putea include un alt format de conținut precum fotografii, videoclipuri, etc.

Blogurile sunt de obicei administrate de o persoană sau un grup mic de oameni, iar informațiile sunt prezentate într-un mod mai puțin formal, mai conversațional. De asemenea, blogurile au secțiuni de comentarii în care utilizatorii pot răspunde la anumite postări de blog.

În primele zile de blogging, un blog a fost folosit de majoritatea oamenilor ca un fel de jurnal personal. Bloggerii și-ar împărtăși gândurile, detalii despre viața lor de zi cu zi și fotografii personale. În acel moment, utilizatorii construiau și executau propriile lor pagini web pentru a face bloguri. Dar, odată ce popularitatea bloggingului a început să crească, o serie de companii au început să profite de noul trend.

În 1999, Blogger (care a fost achiziționat ulterior de Google, LiveJournal și Xanga, toate au fost lansate ca platforme pentru bloggeri. Apoi, în 2003, WordPress a lansat prima versiune ca platformă de blogging. Astăzi WordPress este cea mai populară platformă de blogging online și de fapt puteri 30% din internet.

Dar astăzi blogurile au evoluat complet. Bloggerii fac acum un blog pentru o serie de motive diferite și pentru numeroase subiecte / nișe diferite. De exemplu, aici este o listă cu doar câteva nișe de blog populare:

 • Mod de viata
 • Parenting
 • Sănătate / Fitness
 • Alimente / Gătit
 • Finante personale
 • Frumuseţe
 • Călătorie
 • Tech
 • antreprenoriat

După cum vedeți, puteți scrie un blog pe aproape orice subiect doriți.

Pentru a vă oferi o imagine vizuală, iată câteva exemple de bloguri populare online:

Forfotă

forfotă-blog
Bustle a fost lansat în 2013 și se concentrează pe subiecte pentru femei de milenii, precum frumusețe, modă, celebrități și chiar politică. Ei au aproape 80 de milioane de cititori care acordă lunar. Puteți porni cu ușurință un blog de modă și puteți obține un venit pasiv.

Pinch of Yum

pinch-de-yum-food-blog
Următorul este Pinch of Yum, un blog popular cu alimente care cuprinde mii de rețete delicioase și ușor de gătit. Proprietarul blogului, Lindsay, a fost fost profesor de liceu, dar a putut transforma blogging-ul într-o carieră cu normă întreagă..

Dan Flying Solo

dan-zboară-solo-travel-blog
Unul dintre blogurile de top de călătorie de pe web este Dan Flying Solo. Dan își documentează călătoriile în întreaga lume și oferă sfaturi și sfaturi aspiranților aventurieri.

O ceașcă de Joe

o-ceasca-de-joe-blog
O Cupă de Joe este cunoscutul blog mami, deținut de Joanna. Blogul a început ca un hobby pentru a împărtăși sfatul părinților și stilul de viață, dar datorită succesului său, Joanna a fost capabilă să transforme blogul în jobul său cu normă întreagă..

Ce este un site web?

Care este diferența dintre un blog și un site web? Deși blogurile sunt un tip de site web, un site web tipic este neschimbat. Are o serie de pagini statice interconectate în care este organizat conținut aferent și nu este actualizat frecvent. În mod normal, site-urile web au o pagină de pornire, o pagină despre, o pagină de servicii / produse și o pagină de contact, dar aveți posibilitatea de a crea orice pagină doriți. Site-urile web sunt de obicei create pentru a prezenta informații despre o afacere și sunt mai puțin interactive și mai mult dintr-o comunicare unidirecțională.

Astăzi, fiecare companie este de așteptat să aibă un site web. Este o modalitate de a furniza informații potențialilor clienți și, de asemenea, un loc în care clienții își pot achiziționa produsele sau serviciile online. Cu producătorii de site-uri pe piață, este simplu să creezi un site web chiar și atunci când nu ai cunoștințe de cod.

Iată câteva exemple despre cum arată un site web tipic:

minunat-motiv-site
După cum puteți vedea, site-ul web Motiv minunat, compania de management din spatele IsItWP și WPBeginner, are un design curat și doar câteva pagini prezentate în meniul din partea de sus pentru a afișa informații despre afacere, fără blog.

restaurant-site

Un alt exemplu este acesta din lanțul de restaurante Panera Pan. Au pagini în meniul lor în partea de sus a paginii de pornire pentru a oferi informații clienților lor despre locațiile restaurantelor lor și informații despre serviciile de catering, niciun blog pe acest site web.

De asemenea, consultați cele mai bune teme ale restaurantului WordPress.

Blog vs. site web: ce ar trebui să alegi?

Dacă te gândești să pornești un blog sau un site web și nu știi pe care să alegi, lăsați-l, astfel încât să-l puteți descoperi. Fie că alegeți un blog sau un site web depinde de obiectivele dvs. și de ceea ce doriți să realizați. Există o serie de motive pentru care oamenii încep blogurile, aici sunt doar câteva:

 • Pentru a-și organiza gândurile și sentimentele.
 • Împărtășește opiniile lor pe un subiect sau un număr de subiecte.
 • Conectați-vă cu oameni cu gânduri similare.
 • Împărtășește-le creativitatea sau expertiza pe un subiect.
 • Pentru a-i ajuta pe ceilalți.
 • Faceți un venit suplimentar.

Dacă obiectivul dvs. este legat de oricare dintre aceste motive și aveți o mulțime de informații proaspete pe care doriți să le transmiteți lumii, atunci un blog este probabil o alegere bună pentru dvs..

Pe de altă parte, dacă conduceți deja o afacere care vinde produse / servicii sau doriți să începeți una, atunci ar trebui să alegeți un site web. Viitorii dvs. clienți trebuie să poată găsi afacerea și informațiile despre aceasta pe web, iar cel mai bun mod de a face acest lucru este creând un site web.

Dacă ați decis să construiți un site web și doriți un ghid detaliat despre cum să îl faceți, aruncați o privire la postarea noastră despre Cum să faceți un site web – Pas cu pas.

Poți avea atât un blog cât și un site web într-unul singur?

Nu există niciun motiv pentru care nu poți avea un blog și un site web într-unul singur. Puteți crea cu ușurință un site web cu aspect profesionist pentru afacerea dvs. cu WordPress și adăugați o pagină de blog la acesta împreună cu paginile statice precum pagina dvs. despre pagina și produsele / serviciile..

Există o serie de avantaje ale bloggingului pentru afacerea dvs., unele dintre ele includ:

 • Blogging-ul vă îmbunătățește SEO (optimizarea motorului de căutare).
 • Prezintă afacerea dvs. ca un lider de gândire în industrie.
 • Educați-vă clienții și conduceți despre produsul / serviciul / industria dvs.
 • Răspundeți la întrebări frecvente despre afacerea dvs..
 • Atrageți mai mulți vizitatori pe site-ul dvs. web prin intermediul căutărilor organice și a legăturilor de intrare.
 • Conectați oamenii la marca dvs. și extindeți-vă online accesul.

Multe companii de top au și bloguri minunate, iată câteva dintre cele mai populare bloguri de afaceri:

optinmonster-blog-site
OptinMonster, un instrument popular de generare de plumb pentru bloggeri pentru a-și crește abonații de e-mail, are un site web cu un blog. Ele conțin informații despre produsul lor în paginile lor, dar au și un blog pentru a împărtăși sfaturi și trucuri pentru generarea de plumb.

buffer-blog-site
Tampon este cunoscut pentru blogul lor popular, unde împărtășesc sfaturi de marketing în social media. Dar nu sunt doar un blog, ci oferă și vizitatorilor informații despre platforma de gestionare a rețelelor de socializare.

Cum să faci bani pe bloguri

Acum, după ce ați decis că doriți să începeți un blog, s-ar putea să vă întrebați cum să faceți bani pe blog. Mulți oameni pornesc un blog ca hobby și o fac doar pentru dragostea de a scrie și de a-și împărtăși gândurile cu ceilalți. Însă, de asemenea, puteți câștiga bani și pe bloguri. Dacă știi să câștigi bani online cu bloggingul, ai putea chiar să renunți la jobul tău de zi și să-ți transformi blogul într-o afacere de a face bani.

Una dintre cele mai ușoare metode de a face bloguri cu bani este afișarea de reclame pe blogul dvs. cu Google Adsense. Google Adsense este gratuit de utilizat și are grijă de toate anunțurile dvs. pentru dvs. Vor găsi anunțurile potrivite pentru blogul dvs., le vor afișa, vor colecta plăți de la agenții de publicitate și vă vor trimite plățile după ce luați o reducere redusă. Cu cât face mai multe clicuri pe anunțuri pe blogul dvs., cu atât veți fi plătit.

Un alt mod popular pentru bloggerii de a câștiga bani este participarea la marketingul afiliat. Marketingul afiliat este locul în care vorbești, recomandă sau revizuiește un produs în postările de pe blog și oferă un link pentru cititorii tăi să cumpere aceste produse. Link-ul este urmărit și primiți o comisie oricând cineva cumpără produsul făcând clic pe linkul dvs..

Mulți bloggeri vând și produse digitale, cum ar fi cărți electronice, ghiduri sau șabloane. De asemenea, puteți transforma blogul dvs. într-un site de membru pe care cititorii trebuie să îl plătească pentru a avea acces. O altă opțiune este de a vinde cursuri online și webinarii. După cum vedeți, bloggingul nu trebuie să fie doar un hobby pentru dvs., puteți transforma-l într-o afacere.

Cum să începeți un blog

Astăzi este mai ușor ca niciodată să pornești un blog și oricine îl poate face – chiar și începători. Cu WordPress, cea mai populară platformă de blogging din lume, în câteva minute puteți construi un site web extraordinar pentru bloguri. Cu toate acestea, este important de reținut, există 2 tipuri diferite de WordPress: WordPress.org și WordPress.com. Primul este găzduit de la sine, iar al doilea este o soluție găzduită. Vă recomandăm să alegeți WordPress.org. Nu numai că este mai accesibil, dar veți avea acces și la mii de plugin-uri gratuite WordPress de care aveți nevoie pentru blogul dvs..

Dacă doriți să aflați mai multe despre diferențele dintre WordPress.org și WordPress.com, consultați comparația noastră completă între WordPress.org și WordPress.com.

Când porniți un blog cu WordPress.org, pentru a putea fi disponibil pe web, veți avea nevoie de un cont de găzduire web și un nume de domeniu. Un cont de găzduire de bloguri și un nume de domeniu vă vor costa bani, iar dacă abia începeți, banii pot fi strânși.

Consultați acești cei mai buni generatori de nume de blog pentru a găsi numele blogului perfect.

Din fericire, însă, am lucrat pentru tine o afacere minunată cu Bluehost. Bluehost oferă utilizatorilor IsItWP un domeniu GRATUIT și o reducere mare de 60% la găzduire.

Faceți clic aici pentru a revendica această ofertă exclusivă Bluehost »

Practic, veți putea să vă începeți blogul cu doar 2,75 USD pe lună!

Bluehost-wordpress-hosting

Bluehost este una dintre cele mai mari companii de găzduire din lume și este recomandată oficial de WordPress, așa că știi că ești pe mâini bune. Pentru mai multe detalii, ar trebui să citiți recenzia noastră completă Bluehost.

După ce ați cumpărat găzduire, WordPress face foarte simplu să construiți și să proiectați blogul viselor voastre. Pentru un ghid mai aprofundat cu privire la pornirea unui blog, consultați postarea noastră Cum să începeți un blog (și să faceți un venit suplimentar pe lateral).

De asemenea, consultați articolul nostru despre cele mai bune cărți WordPress, inclusiv cărțile despre crearea unui site web sau un blog cu WordPress.

Sperăm că acest articol v-a ajutat să aflați diferențele dintre un blog și un site web și că acum știți răspunsul la ceea ce este un blog. Acum ieșiți acolo și începeți blogurile. Dacă v-a plăcut acest articol și doriți să continuați să aflați mai multe despre blogging, aruncați o privire la postarea noastră de pe 100+ statistici de blogging uimitoare & Fapte.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map