Ce este un nume de domeniu și cum funcționează? (A explicat)

ce este numele de domeniu


Vă tot întrebați care este un nume de domeniu și cum funcționează? Construirea unui site web poate fi confuză, în special pentru începători. Adesea, începătorii au probleme în a ști diferența dintre un nume de domeniu, găzduirea site-ului web și site-ul propriu-zis. Cu atât de multe părți diferite, poate fi dificil să înțelegem ce parte face ce și ce înseamnă totul.

Dar nu vă faceți griji, suntem aici pentru a vă dezamăgi pentru voi. În această postare, vom explica ce este un nume de domeniu și cum funcționează astfel încât să fie ușor de înțeles. Să începem.

Ce este un nume de domeniu?

Deci, ce este un nume de domeniu? Cel mai simplu mod de a-l pune este: Dacă site-ul dvs. web este o casă, un nume de domeniu este adresa dvs. Un nume de domeniu este adresa pe care oamenii o introduc în bara URL a browserului pentru a ajunge pe site-ul dvs. web.

ce-este-un-nume de domeniu

Câteva exemple de nume de domeniu includ:

 • IsItWP.com
 • Google.com
 • Facebook.com
 • Wikipedia.org
 • Yahoo.com
 • Whitehouse.gov

Pentru o explicație mai tehnică despre cum este un nume de domeniu: Internetul este o rețea uriașă de computere conectate printr-o rețea de cabluri. Fiecărui computer i se atribuie o adresă IP unică care permite calculatoarelor să comunice între ele. Adresa IP este o serie de numere care este utilizată pentru identificarea fiecărui computer. O adresă IP tipică arată astfel:

192.168.1.1

O adresă IP este greu de reținut, astfel încât numele de domeniu au fost inventate pentru a rezolva această problemă. În loc să introducă un șir de numere aleatorii dificil de reținut, utilizatorii trebuie să tasteze doar un nume de domeniu, cum ar fi PizzaDelivery.com, pentru a vizita un site web.

Acum că știți ce este un nume de domeniu, să vorbim despre cum funcționează numele de domeniu.

Când un utilizator introduce un nume de domeniu în bara URL a unui browser de internet, trimite o solicitare către sistemul de nume de domeniu (DNS), care este o rețea globală de servere. Când aceste servere primesc cererea dvs., acestea caută serverele de nume care sunt asociate cu numele de domeniu și trimit cererea către acele servere de nume.

Compania dvs. de găzduire de site-uri gestionează serverele dvs. de nume. Așadar, dacă site-ul dvs. web este găzduit pe Bluehost, Bluehost va trimite apoi cererea către computerul în care sunt stocate fișierele site-ului dvs. web. Acest computer se numește server web. Serverul web adună apoi site-ul solicitat și îl trimite înapoi browserului, astfel încât utilizatorul să îl poată vizualiza.

Diferitele părți ale unui nume de domeniu

Există 3 părți diferite pentru un nume de domeniu, acestea sunt următoarele:

1. Subdomeniul

Prima parte a unui nume de domeniu (de la stânga la dreapta) este partea www care vine înainte de punct.

Exemplu: www.IsItWP.com

Aceasta este o parte standard pentru fiecare nume de domeniu, numit numele mașinii sau subdomeniul. Totuși, este opțional, deoarece nu este necesar să introduceți www înainte de un nume de domeniu într-un browser pentru a vizita respectivul domeniu. Numele dvs. de domeniu poate fi doar IsItWP.com.

2. Domeniul al doilea nivel
A doua parte este cel de-al doilea nivel, care este partea cu care ești cel mai cunoscut, între puncte.

Exemplu: www.IsItWP.com

Acesta este chiar numele dvs. de domeniu pentru care vă înregistrați și este cea mai personalizabilă parte.

3. Domeniul de nivel superior
La sfârșitul numelui de domeniu, după punct, se află domeniul de nivel superior cunoscut și sub numele de extensie de domeniu.

Exemplu: www.IsItWP.com

Extensia de domeniu poate fi .com, .biz, .net, .org, .gov, precum și multe alte variații. Dar .com este cel mai popular și cunoscut.

De ce ai nevoie de un nume de domeniu?

Te tot întrebi de ce ai nevoie de un nume de domeniu? Ei bine, dacă doriți să vă faceți propriul site, veți avea nevoie de un nume de domeniu pentru ca alți oameni să vă viziteze site-ul dvs. de pe computerele lor.

Oamenii doresc să pornească site-uri web din mai multe motive diferite, motiv pentru care există milioane de nume de domeniu de înregistrare. Astăzi devine tot mai frecvent ca oamenii să aibă site-uri web personale, din motive personale sau promoționale, astfel încât multe persoane își înregistrează numele ca nume de domeniu. De exemplu, dacă numele tău este Catherine Smith, s-ar putea să doriți să înregistrați numele de domeniu CatherineSmith.com. Astfel, atunci când cineva îți caută numele online, vei fi găsit cu ușurință.

Popularitatea blogging-ului a dus, de asemenea, la mai multe persoane care înregistrează nume de domeniu pentru un hobby sau să câștige bani.

În plus, dacă doriți să începeți o afacere, aveți nevoie de un site web cu propriul nume de domeniu unic. A avea un site web pentru afacerea dvs. astăzi este la fel de necesar ca să aveți în trecut un număr de telefon sau un număr de fax. Aveți nevoie de un site web pentru ca clienții dvs. să poată lua legătura cu dvs. online și să răsfoiască produsele și serviciile dvs. din confortul propriilor case. Site-ul dvs. web are nevoie de un nume de domeniu memorabil, de obicei care se potrivește cu numele companiei dvs., astfel încât oamenii să vă poată găsi cu ușurință online. În plus, veți dori să înregistrați un nume de domeniu pentru compania dvs. pentru a vă proteja numele de a fi luate de către concurenți.

Care este diferența dintre un nume de domeniu și o adresă URL?

diferența între-domeniu-nume-url

Deși ar putea arăta aproape la fel, un nume de domeniu și o adresă URL sunt 2 lucruri diferite. Numele de domeniu este numele real al site-ului, precum IsItWP.com, în timp ce o adresă URL este întreaga cale a unui site web care vă conduce către o anumită pagină, cum ar fi https://www.isitwp.com/blog/. Practic, adresa URL este adresa completă de internet utilizată pentru a localiza o anumită pagină și include numele de domeniu.

Adresa URL (Uniform Resource Locator) vă indică exact browserul dvs. unde să mergeți folosind un protocol specific, care este cel mai frecvent partea http sau https a unei adrese URL. Apoi ultima parte a adresei URL îndreaptă browserul dvs. pe ce pagină a unui site web pentru a merge, cum ar fi pagina de blog.

Care este diferența dintre un nume de domeniu și gazduirea site-ului web?

Doar pentru că înregistrați un nume de domeniu nu înseamnă că primiți automat un site web. Numele de domeniu este adresa site-ului dvs. web, iar găzduirea site-ului dvs. web este casa în care trăiește site-ul dvs. web. Dacă nu aveți o casă pentru site-ul dvs. web, adresa dvs. nu duce nicăieri. Deci, aveți nevoie de un nume de domeniu și de găzduire web pentru a crea un site web funcțional.

Locuința în care locuiește site-ul dvs. web este computerul în care sunt stocate fișierele site-ului dvs. web. Aceste servere sunt oferite ca servicii de către companiile de găzduire de site-uri web. Când achiziționați site-ul web care găzduiește, veți avea acces la aceste servere pentru a vă stoca site-ul. După ce ați creat un site web pe o gazdă web și ați înregistrat un nume de domeniu, site-ul dvs. va putea fi văzut de oamenii de pe web.

Multe companii de găzduire de site-uri vă permit să vă înregistrați și să achiziționați un nume de domeniu, de exemplu Bluehost, de exemplu, astfel încât să puteți gestiona cu ușurință numele de domeniu și întregul site web din același cont.

Vedeți cealaltă postare a noastră despre diferența dintre un nume de domeniu și web hosting pentru o explicație mai aprofundată.

Cum să alegeți un nume de domeniu bun

Alegerea numelui de domeniu potrivit pentru site-ul dvs. web este importantă. Nu este o decizie pe care ar trebui să o luați în grabă, trebuie să vă gândiți cu adevărat la ea și să creați un nume de domeniu care să fie unic, memorabil și care să funcționeze pentru site-ul dvs. web.

Există o serie de sfaturi pe care trebuie să le rețineți atunci când alegeți un nume de domeniu, inclusiv:

 • Păstrați-l scurt – Nu vă faceți domeniul prea lung, va fi mai greu pentru oameni să-și amintească și mai dificil de vrajit. Erorile de ortografie pot provoca pierderea de trafic a site-ului dvs. web.
 • Lipiți cu .com – Extensia de domeniu .com este cea mai populară și de încredere, deci rămâneți cu ea.
 • Folosiți cuvinte cheie – Cuvintele cheie vă vor ajuta motoarele de căutare să stabilească despre ce este vorba site-ul dvs. web și va facilita utilizatorilor să vă găsească online. Așadar, dacă sunteți un site web pentru fotografie, folosiți cuvântul cheie „fotografie” în numele dvs. de domeniu.
 • Evitați numerele și cratimele – Numerele pot duce la scrieri greșite ale numelui dvs. de domeniu, cum ar fi „cinci” în loc de „5”. Și cratimele sunt adesea utilizate de site-urile de spam, cu care nu doriți să vă asociați.

Dacă doriți să aflați mai multe despre cum să alegeți un nume de domeniu pentru site-ul dvs. web, consultați postarea noastră despre Cum să alegeți cel mai bun nume de domeniu.

Cum să obțineți un nume de domeniu

Obținerea propriului nume de domeniu nu este dificilă. Puteți înregistra și achiziționa un nume de domeniu de la mai multe companii diferite. De obicei, un nume de domeniu costă în jur de 14,99 USD / an de la companii populare precum GoDaddy.com și Namecheap.com.

Dar doar pentru că achiziționați un nume de domeniu nu înseamnă că primiți un site web, aveți nevoie de găzduire de site-uri web pentru asta. Acesta este motivul pentru care vă recomandăm să obțineți un nume de domeniu de la Bluehost.

Bluehost-register-domain-name-free

Cu Bluehost, puteți înregistra un nume de domeniu și puteți obține găzduire de site-uri web în același cont, ușurând gestionarea. În plus, Bluehost oferă cititorilor IsItWP o afacere minunată. Puteți obține un nume de domeniu GRATUIT, un certificat SSL și o reducere de 60% la găzduire. Puteți începe să construiți site-ul dvs. web cu doar 2,75 USD / lună.

Faceți clic aici pentru a revendica această ofertă exclusivă Bluehost »

Vezi recenzia noastră Bluehost.

Legate de: Cel mai bun instrument gratuit pentru generatorul de nume de site-uri (absolut gratuit)

Sperăm că această postare v-a ajutat să înțelegeți ce este un nume de domeniu și cum funcționează astfel încât să vă simțiți mai încrezători atunci când începeți să vă faceți propriul site web. Dacă v-a plăcut acest articol și doriți să aflați mai multe despre crearea unui site web, consultați postarea noastră pe Ce este un blog? Blog vs. site web & Cum funcționează ?. Și, de asemenea, pune mâna pe lista celor mai buni registratori de nume de domeniu.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map