Ce este WordPress? De ce este WordPress gratuit? Există o captură?

wordpress gratuit


Una dintre cele mai frecvente întrebări pe care le auzim de la începătorii WordPress este „De ce este WordPress gratuit?” Atunci când ni se oferă ceva gratuit, suntem în mod firesc bănuitori. Care e siretlicul? De ce este asta gratuit? Trebuie să fie ceva în neregulă dacă îl dau! Deci, dacă vă întrebați de ce este gratuit WordPress, nu sunteți singur.

Dar suntem aici pentru a vă spune că, de fapt, WordPress este un software gratuit și open source. În acest articol, vă vom explica de ce WordPress este gratuit, să depășiți costurile pentru rularea unui site WordPress și să descoperiți capturile ascunse.

Să începem.

De ce este gratuit WordPress?

Deci, da, WordPress este gratuit pentru a descărca și utiliza. Este un software open source licențiat în cadrul Acord de licență publică generală GNU, oricine îl poate folosi, modifica și partaja deoarece designul său este accesibil publicului. Deoarece designul și codul sursă sunt partajate în mod deschis, utilizatorii WordPress sunt încurajați să îmbunătățească în mod voluntar designul software-ului. Utilizatorii pot, de asemenea, să raporteze erori, să contribuie cu patch-uri și să sugereze funcții pentru îmbunătățiri.

Principala filozofie din spatele software-ului liber și open source este libertatea. Creatorii cred că toată lumea merită libertatea de a controla programul și ce face pentru ei. Când utilizați un software plătit, programul controlează utilizatorul și dezvoltatorul controlează programul.

De asemenea, mulți oameni cred că software-ul nu este un produs tangibil. Odată ce un software este creat, acesta poate fi copiat iar și iar cu costuri foarte mici implicate. Deci, dacă nu există costuri reale pentru recrearea software-ului, de ce ar trebui să existe un cost pentru achiziționarea și utilizarea acestuia? Luăm Wikipedia, de exemplu, este o enciclopedie online gratuită creată și editată de voluntari din întreaga lume, astfel încât să nu fie costă utilizarea acesteia.

Deci, de ce este WordPress gratuit? Practic, totul se reduce la faptul că WordPress nu este deținut de nicio persoană, ci este un proiect comunitar open source în care mii de oameni contribuie la el pentru a face ceea ce este astăzi.

WordPress.org vs. WordPress.com: Sunt amândoi gratuite?

Este important să rețineți că există 2 tipuri diferite de WordPress: WordPress.org și WordPress.com. WordPress.org este un software open source care este liber să descarce și să utilizeze orice doriți. Este o soluție găzduită de sine stătător, ceea ce înseamnă că descărcați software-ul și îl utilizați pe propriul dvs. domeniu.

Pe de altă parte, WordPress.com este un site web freemium și cel mai bun serviciu de găzduire de bloguri. Puteți începe un site gratuit cu WordPress.com, dar este foarte limitat. Spre deosebire de WordPress.org, cu un site web gratuit WordPress.com nu îți primești propriul nume de domeniu personalizat, abilitățile de personalizare ale proiectării sunt limitate și nu ai voie să descarci niciun plugin WordPress. De asemenea, nu aveți voie să generați bani din site-ul dvs. gratuit WordPress.com; asta înseamnă că nu există reclame directe sau Adsense și nici un marketing afiliat.

Dacă doriți acces la oricare dintre aceste funcții, vă va costa destul de mult. În funcție de nevoile dvs., va trebui să plătiți oriunde de la 36 – 300 USD pe an și oferă, de asemenea, un plan VIP începând de la uimitorul 5000 de dolari pe lună..

Pentru o privire mai detaliată la diferențele dintre WordPress.org și WordPress.com, consultați postarea noastră intitulată WordPress.com vs. WordPress.org – Este una cu adevărat mai bună decât cealaltă?

Cum câștigă bani WordPress??

Acum vă veți întreba cum poate continua WordPress să funcționeze dacă este gratuit. La urma urmei, echipa WordPress trebuie să acopere costurile unor lucruri precum găzduirea web și hardware-ul. Deci, dacă WordPress este gratuit, cum câștigă bani?

cum wordpress face bani

Ei bine, cofondatorul WordPress, Matt Mullenweg, deține o companie numită Automattic. Automattic oferă o serie de servicii de bloguri freemium, inclusiv WordPress.com, despre care am menționat anterior. De asemenea, compania deține pluginuri populare WordPress Freemium precum Jetpack și Akismet.

Așa cum am menționat anterior, WordPress.com este un serviciu de găzduire a site-urilor freemium. Utilizatorii pot porni gratuit un blog sau un site web, dar pentru a debloca o serie de funcții puternice și utile precum plugin-uri, utilizatorii trebuie să plătească pentru asta. Acest venit permite WordPress.com să contribuie și să susțină WordPress.org. Cu profiturile pe care compania Automattic le câștigă, își pot permite să mențină WordPress.org funcționând și gratuit pentru toată lumea.

Poți câștiga bani din WordPress?

O altă întrebare populară a începătorilor WordPress este „Pot să câștig bani cu WordPress?” De obicei, când primiți ceva gratuit, nu puteți face bani din asta. Dar cu WordPress, puteți câștiga bani. Există 2 modalități principale de a câștiga bani cu WordPress sau orice alt software open source, care este prin crearea de produse sau servicii bazate pe acel software open source.

Există o serie de utilizatori WordPress care au continuat să creeze companii de succes bazate pe produse, pluginuri, teme și chiar soluții de găzduire WordPress uimitoare. Unele companii notabile de WordPress de mai multe milioane de dolari, pe lângă Automattic, includ:

 • Teme elegante – O companie de teme premium și de plugin-uri din spatele Divi, cele mai populare pluginuri pentru construirea de pagini de drag and drop.
 • Motiv minunat – O companie WordPress de mai multe milioane de dolari condusă de Syed Balkhi. Sunt în spatele companiilor cum ar fi WPBeginner, OptinMonster, WPForms, MonsterInsights, și altele.
 • Sucuri – Una dintre cele mai populare soluții de securitate WordPress de pe piață.
 • WPEngine – Una dintre cele mai bine administrate soluții de găzduire WordPress.
 • Yoast – Pluginul lor Yoast SEO este unul dintre cele mai populare pluginuri WordPress din toate timpurile.

Nu trebuie să creați niciun produs pentru a câștiga bani din WordPress. Există o serie de alte modalități de a vă trăi cu WordPress, inclusiv ca dezvoltator WordPress, construirea de site-uri web personalizate WordPress, gestionarea site-urilor WordPress la nivel de întreprindere, WordPress SEO specialist și multe altele. Și, desigur, puteți utiliza site-ul dvs. WordPress pentru a vinde orice tip de produs sau serviciu doriți.

Există condiții legale ascunse pentru WordPress?

Acum, am spus că WordPress este gratuit și puteți face orice doriți cu el, dar există capturi precum termeni legali ascunși? În timp ce sunteți capabil să faceți aproape orice cu WordPress, există câteva lucruri de care trebuie să țineți cont.

În primul rând, marca WordPress. WordPress ca software este lansat sub GPL, însă cuvintele WordPress și WordCamp, precum și sigla WordPress sunt toate mărci comerciale deținute de fundația WordPress. Așadar, de exemplu, dacă doriți să porniți o companie bazată pe WordPress prin vânzarea de produse sau servicii, nu aveți voie să folosiți cuvântul „WordPress” în domeniul dvs., deoarece nu este în conformitate cu politica lor privind mărcile comerciale. Cu toate acestea, puteți utiliza „WP” în domeniul dvs., ceea ce fac multe companii de succes bazate pe WordPress. Dacă doriți să utilizați logo-ul WordPress pe site-ul dvs. web, asigurați-vă că îl utilizați în conformitate cu Politica de marcă WordPress.

wordpress-logo-marcă comercială

În al doilea rând, trebuie să vorbim despre copyright. Mulți utilizatori s-au întrebat dacă WordPress nu are drepturi de autor. Răspunsul simplu la acest lucru este nr. WordPress este licențiat în baza GPL, ceea ce înseamnă că puteți utiliza, modifica și redistribui codul după cum doriți, dar nu aveți drepturile de autor asupra întregului cod. Veți avea drepturile de autor asupra modificărilor pe care le faceți software-ului.

De asemenea, orice lucrare pe care o eliberați derivată dintr-un software lansat sub GPL trebuie să fie licențiată și sub GPL. Ceea ce înseamnă că oricine altcineva este liber să folosească, să modifice și să redistribuie codul dvs. în orice fel îl aleg. De exemplu, temele WordPress sunt lansate sub GPL. CSS, javascript, imaginile utilizate în interiorul unei teme sunt excluse, dar toate părțile PHP și HTML ale unei teme care provin din funcționalitatea WordPress sunt autorizate în baza GPL.

Pot începe un site WordPress gratuit?

Acum, dacă sunteți aici, vă întrebați probabil dacă puteți porni gratuit un site WordPress. Deși WordPress este gratuit, există unele costuri pentru pornirea unui site web WordPress. Pentru a utiliza WordPress pe web, ai nevoie de găzduire WordPress și de un domeniu. Găzduirea este locul în care site-ul dvs. web locuiește pe internet și ceea ce face posibilă accesarea site-ului dvs. prin intermediul web-ului.

Deoarece tot ce ai nevoie este un domeniu și găzduire pentru site-ul tău WordPress, costul este destul de minim. Dar există soluții de găzduire acolo, care sunt mai scumpe și ar trebui să le evitați mai ales dacă tocmai începeți. Acesta este motivul pentru care vă recomandăm să alegeți Bluehost ca soluție de găzduire.

Bluehost-wordpress-hosting

Bluehost oferă cititorilor noștri o ofertă minunată. Puteți obține un nume de domeniu gratuit, SSL gratuit și peste 60% reducere la găzduirea WordPress.

Faceți clic aici pentru a revendica această ofertă exclusivă Bluehost »

Acum este mai accesibil să începeți propriul site web cu WordPress ca niciodată. Dacă aveți nevoie de alte sfaturi despre crearea unui site WordPress, aruncați o privire la unele dintre celelalte articole noastre pentru ajutor:

 • Cum se face un site web – pas cu pas (cu poze)
 • Cum să începeți un blog (și să obțineți un venit suplimentar pe lateral)
 • Cum să creezi un magazin online – pas cu pas (cu poze)

Beneficiile alegerii WordPress

Așa cum am menționat anterior, puteți porni un site gratuit pe WordPress.com, dar există multe limitări care vă vor împiedica de la crearea unui site web puternic – și va costa foarte mulți bani pentru a avea acces la acele funcții pe care le veți în cele din urmă. nevoie. Acesta este motivul pentru care vă recomandăm să vă creați site-ul dvs. cu WordPress.org. Există multe avantaje în utilizarea site-ului WordPress.org pentru a face site-ul dvs., aici sunt doar câteva:

 • Fara restrictii – Cu WordPress.org puteți construi, personaliza și crește site-ul dvs. web în orice mod doriți, fără restricții.
 • Personalizare ușoară – WordPress vă oferă acces la mii de teme gratuite pentru a oferi site-ului dvs. web aspectul exact pe care îl doriți.
 • Putere adăugată – WordPress vă permite să descărcați și să instalați mii de pluginuri gratuite din directorul oficial de pluginuri WordPress pentru a îmbunătăți site-ul dvs. la maxim.
 • Generarea de bani – Puteți câștiga bani din blogul sau site-ul dvs. web, deoarece WordPress permite generarea de bani. Puteți difuza anunțuri pe site-ul dvs. WordPress fără permisiunea platformei dvs. de găzduire sau trebuie să împărtășiți profiturile cu acestea.

Un alt beneficiu al creării unui site web cu WordPress.org este că dețineți orice conținut pe care îl încărcați pe site-ul dvs., fie că este vorba de scriere, imagini, produse etc. Pe alte site-uri de bloguri gratuite, cum ar fi WordPress.com, de exemplu, nu dețineți complet propriul dvs. conținut. WordPress.com are dreptul să șteargă, să vândă sau să modifice oricare dintre conținuturile dvs. fără a fi necesar să vă furnizeze niciun motiv pentru acest lucru.

În comparație cot la cot, WordPress.org este cu mult superioară WordPress.com sau alte soluții de găzduire. Aveți un control complet pentru a crea site-ul web al viselor dvs. și este ușor de făcut cu toate funcțiile suplimentare pe care le obțineți cu WordPress.org.

Acum că cunoașteți toate detaliile despre motivul pentru care WordPress este gratuit și despre orice costuri asociate acestuia, sperăm că alegerea platformei potrivite pentru site-ul dvs. este o decizie ușoară pentru dvs. Și dacă nu sunteți încă clar despre WordPress, atunci mergeți la cele 9 motive pentru care WordPress este cel mai bun constructor de site-uri. Dacă v-a plăcut acest articol, luați în considerare să consultați celelalte postări ale noastre 46 de mărci cele mai mari din lume, folosind WordPress activ.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map