Cum să alegeți cel mai bun nume de domeniu (9 sfaturi și instrumente)

cum să alegi cel mai bun nume de domeniu


Vrei să începi un site web, dar te chinui să alegi cel mai bun nume de domeniu? Un nume de domeniu bun este important pentru succesul site-ului sau blogului dvs. La urma urmei, este modul în care publicul tău te va găsi pe internet. Deci, nu poate fi doar oa doua decizie; trebuie să petreci timp pentru a găsi cel mai bun nume de domeniu posibil. În plus, există unele bune practici pentru nume de domeniu, despre care ar trebui să știți pentru a vă ajuta să alegeți numele de domeniu potrivit pentru site-ul dvs. web.

Din fericire, în acest articol vom împărtăși câteva sfaturi și trucuri pentru a alege cel mai bun nume de domeniu. După ce găsiți numele de domeniu perfect pentru site-ul dvs. web, vă vom arăta cum să vă înregistrați numele de domeniu gratuit! Sa incepem.

1. Idei de cercetare și cercetare

Primul pas pentru a alege cel mai bun nume de domeniu este de a brainstorm unele idei și de a face unele de cercetare. Dacă vă gândiți să alegeți un nume de domeniu pentru blogul sau site-ul dvs. web, atunci v-ați gândit probabil să începeți un blog sau o afacere de ceva vreme. Deci, ar trebui să aveți câteva idei despre ce doriți să fie blogul dvs. sau despre ce va fi afacerea dvs. Acest lucru este important pentru alegerea celui mai bun nume de domeniu, deoarece numele dvs. de domeniu ar trebui să fie legat de afacerea dvs. și de marca dvs..

Începeți cu un instrument generator de nume de domeniu pentru a vă ajuta să veniți cu câteva idei. Încercați generatorul de nume gratuit al site-ului IsItWP. Trebuie doar să introduceți 1 sau 2 cuvinte cheie pentru afacerea sau blogul dvs. De exemplu, dacă doriți să începeți un site web pentru o afacere contabilă, încercați să introduceți cuvântul cheie „contabilitate”.

isitwp-domain-name-generator de

După ce introduceți cuvântul cheie, apăsați butonul Generați nume. Generatorul vă va oferi apoi numeroase idei de nume de domeniu care includ cuvântul dvs. cheie.

domain-name-idei-generator de

Cu un generator de nume de domeniu ca acesta, veți putea să faceți o idee de nume de domeniu excelente pentru site-ul dvs. web.

Nu uitați că dacă aveți deja în minte o idee de nume de domeniu, va trebui să faceți cercetări pentru a vă asigura că nu este deja luată de altcineva.

2. Alegeți extensia de domeniu potrivită

Atunci când alegeți un nume de domeniu pentru blogul sau site-ul dvs. web, trebuie să alegeți extensia de domeniu potrivită. O extensie de domeniu, cunoscută și sub denumirea de Domeniu de nivel superior sau TLD, este pur și simplu sufixul sau ultima parte a unui nume de domeniu. De exemplu, cu numele de domeniu www.Google.com, .com este extensia de domeniu. Există o serie de extensii de domeniu diferite care sunt utilizate astăzi, cele mai comune includ:

 • .com (comercial) – Aceasta este cea mai populară extensie de domeniu de pe internet. A fost inițial creat pentru întreprinderi comerciale, dar acum poate fi folosit pentru orice.
 • .biz (business) – Această extensie de domeniu a fost creată în principal pentru întreprinderile ale căror nume de domeniu preferate au fost deja luate cu .com.
 • .org (organizare) – Creat inițial pentru organizații non-profit și site-uri web de caritate, dar acum acest nume de domeniu poate fi folosit de oricine.
 • .net (retea) – O alternativă la cea mai populară extensie de domeniu .com pe care o poate folosi oricine, dar creată inițial pentru utilizarea infrastructurii de rețea.
 • .edu (educație) – Această extensie de domeniu poate fi utilizată doar de instituțiile de învățământ superior acreditate, cum ar fi universitățile, de exemplu.
 • .gov (guvern) – Această extensie de domeniu poate fi utilizată doar de către entitățile guvernamentale.
 • Țară specifică – Există, de asemenea, extensii de domeniu pentru anumite țări precum .ca pentru Canada și .in pentru India.

Vă recomandăm să vă conectați la .com pentru extensia de domeniu, deoarece este cea mai credibilă și stabilită extensie de domeniu. În plus, din moment ce .com este atât de sinonim cu internetul, mulți utilizatori introduc textul .com în mod implicit, deoarece sunt atât de obișnuiți cu acesta. De exemplu, dacă numele dvs. de domeniu este AccountingByJudy.net, mulți utilizatori vor tasta în schimb cea mai memorabilă extensie de domeniu .com fără să se gândească la acest lucru și nu vor putea găsi site-ul dvs. web. Acest lucru este comun în special pentru utilizatorii care nu sunt tehnologiști.

Doriți ca site-ul dvs. web să fie cât mai ușor de găsit și să pară credibil, motiv pentru care vă recomandăm să alegeți extensia de domeniu .com.

3. Folosiți cuvinte cheie

Cuvinte cheie

Utilizarea cuvintelor cheie este o parte importantă în alegerea celui mai bun nume de domeniu. Cuvintele cheie sunt modul în care motoarele de căutare pot spune despre ce este vorba site-ul dvs. web. Când cineva caută cuvântul dvs. cheie pe internet, dacă includeți cuvântul cheie în numele dvs. de domeniu, site-ul dvs. web are o șansă mai bună să apară aproape de topul rezultatelor căutării..

De asemenea, verificați: Cele mai bune instrumente de cercetare pentru cuvinte cheie SEO.

De exemplu, dacă un utilizator caută servicii de fotografie pe Google și numele dvs. de domeniu este PreciousPhotography.com, site-ul dvs. web este mai probabil să apară în rezultatele căutării sale. Cu toate că, dacă nu includeți cuvinte cheie în numele dvs. de domeniu și alegeți în schimb ceva precum PreciousSnaps.com, site-ul dvs. Web nu poate apărea în niciun rezultat al căutării pentru fotografie. Poate fi dificil să găsești un nume de domeniu disponibil pentru cuvintele cheie de top cum ar fi „fotografie”, dar trebuie doar să fii creativ și să amesteci cuvântul cheie cu alte cuvinte unice pentru a găsi combinația perfectă.

4. Cuvinte cheie locale vizate

În ceea ce privește cuvintele cheie, dacă aveți o afacere locală care se concentrează pe o anumită zonă geografică, ar trebui să vizați și cuvinte cheie locale pe numele dvs. de domeniu. Când utilizatorii caută o afacere sau un serviciu în zona lor, ei adaugă de obicei orașul sau statul lor la căutare pentru a obține rezultate care se află în apropierea lor. De exemplu, „amenajarea Phoenix”.

Deci, dacă doriți să apară în rezultatele căutării locale, adăugați un cuvânt cheie local la numele dvs. de domeniu. În loc de BobsLandscaping.com, utilizați BobsLandscapingPhoenix.com pentru ca site-ul dvs. să apară în rezultatele căutării locale.

5. Faceți-l ușor de tastat și de înțeles

Când alegeți un nume de domeniu, puteți fi tentat să creați o ortografie cu totul unică pentru a face ca numele dvs. de domeniu să iasă în evidență sau să schimbe ortografia unui cuvânt, deoarece altcineva a luat numele dvs. de domeniu preferat. Însă, ar trebui să evitați să alegeți un nume de domeniu care este prea dificil pentru înțelegere și tip.

Dacă schimbați ortografia unui cuvânt din numele dvs. de domeniu, de exemplu, luând un nume de domeniu precum ProfessionalPainting.com și transformați-l în ProfssnlPaintng.com, va fi mai dificil pentru utilizatori să vă găsească site-ul. Încercați să evitați și scrisori duble. De exemplu, un nume de domeniu precum Glassstatues.com este probabil să fie tastat incorect de către utilizatori. Păstrați-l simplu și ușor de tastat.

6. Păstrați-l scurt

nume de domeniu ușor de reținut

Nimeni nu vrea să introducă un nume de domeniu care are 64 de caractere. Nu numai că este enervant pentru utilizatori, dar crește, de asemenea, șansele de scriere greșită care au ca rezultat că site-ul dvs. nu este găsit și pierderea traficului.

Este mult mai bine să aveți un nume de domeniu care să fie scurt și ușor de reținut. Vă recomandăm să păstrați numele de domeniu sub 15 caractere.

7. Evitați numerele și cratimele

Ar trebui să evitați să folosiți numere și cratime în numele dvs. de domeniu. Numerele sunt adesea confuze pentru oameni, deoarece, dacă le spui „5”, s-ar putea lua drept „cinci”, ceea ce poate duce la greșeli greșite ale numelui de domeniu. Dacă aveți nevoie de un număr în numele dvs. de domeniu, deoarece este de exemplu în numele companiei dvs., puteți înregistra ambele variante pentru a evita această problemă.

Nu veți dori, de asemenea, să evitați cratime, deoarece cratimele sunt adesea asociate cu domenii spam și nu doriți ca oamenii să creadă că site-ul dvs. web nu este sigur. Cifrele conduc, de asemenea, la scrieri greșite, deoarece mulți utilizatori vor uita să adauge o cratimă atunci când tastați domeniul dvs..

8. Nu fiți generic – fiți unici

Există milioane de nume de domeniu înregistrate, deci trebuie să vă asigurați că numele dvs. de domeniu este unic și memorabil. Un nume de domeniu nu este doar adresa dvs. online, ci face parte și din marca dvs. Deci, deși este ușor de înțeles este important, trebuie să fie și atrăgător și trebuie să reprezinte cine ești.

De exemplu, asigurarea.com este generică și plictisitoare și probabil că este deja luat de cineva. Dar un nume de domeniu precum GuardedInsurance.com este unic și memorabil și spune clienților dvs. potențiali că sunteți o companie de încredere. Asigurați-vă că numele dvs. de domeniu va ieși în evidență în mintea vizitatorilor site-ului.

9. Nu vă porniți

Atunci când veți găsi un nume de domeniu unic, este important să nu vă lăsați nici pe voi. Alegeți un nume de domeniu care vă pune într-o casetă și permite doar afacerea dvs. să fie asociată cu un lucru specific va prezenta probleme pentru dvs. în viitor, atunci când doriți să vă dezvoltați și să vă extindeți afacerea..

Imaginează-ți acest lucru: Începeți o afacere care realizează ornamente ceramice realizate manual și alegeți numele dvs. de domeniu pentru a fi CeramicOrnaments.com. În viitor, însă, doriți să începeți să faceți alte lucruri, cum ar fi cani, farfurii, boluri, etc. Alegeți un nume de domeniu care vă va oferi spațiu pentru a crește.

Sfat bonus: înregistrați-vă numele de domeniu gratuit

După ce ați ales cel mai bun nume de domeniu, trebuie să vă înregistrați numele de domeniu pentru a-l proteja de altcineva. În plus, va trebui să vă înregistrați numele de domeniu pentru a începe să construiți un site web.

Cum vă înregistrați un nume de domeniu? Multe site-uri web sau unele dintre cele mai bune companii de hosting de bloguri oferă o înregistrare de domeniu împreună cu hostingul. Vă recomandăm să alegeți Bluehost, deoarece puteți obține un nume de domeniu GRATUIT, lucru excelent dacă tocmai începeți.

Bluehost-register-domain-name-free

Alături de un nume de domeniu gratuit, Bluehost oferă cititorilor noștri o ofertă minunată pentru găzduirea site-urilor web. Dacă aveți în minte numele de domeniu perfect, puteți obține un nume de domeniu gratuit, SSL gratuit și peste 60% reducere la găzduirea WordPress.

Faceți clic aici pentru a revendica această ofertă exclusivă Bluehost »

Înscrieți-vă astăzi la Bluehost, astfel încât să puteți revendica numele de domeniu preferat și să începeți să creați un site web de succes.

Sperăm că aceste sfaturi v-au ajutat să învățați cum să alegeți cel mai bun nume de domeniu. Dacă v-a plăcut această postare și doriți să aflați mai multe despre numele de domenii și site-uri web, consultați o altă dintre postările noastre despre Care este diferența dintre numele de domeniu și gazduirea web? (DEZVĂLUIT). Și s-ar putea să găsiți lista noastră cu cele mai bune registre de nume de domeniu utile pentru viitoarele dvs. înregistrări de domeniu.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map