Cum să cumpărați un nume de domeniu preluat (7 sfaturi Pro)


Numele de domeniu dorit pentru afacerea dvs. a fost deja luat?

După ce petreceți mult timp gândindu-vă la numele de domeniu perfect pentru site-ul dvs., puteți constata că acesta a fost deja luat de altcineva. Dar veștile bune sunt că mai aveți câteva opțiuni pentru obținerea unui domeniu, chiar dacă acesta nu pare disponibil la prima vedere.

În acest articol, vă vom spune cum să cumpărați un nume de domeniu luat în 7 pași simpli.

Dar înainte de a începe, să ne familiarizăm cu diferitele tipuri de nume de domeniu existente, astfel încât să știți care dintre ele ar fi ideal pentru afacerea dvs..

Diferite tipuri de nume de domeniu

Există diferite tipuri de extensii de nume de domeniu, cum ar fi .com, .org, .net, .tv, .info, .io și așa mai departe. Cea mai populară alegere este extensia .com.

Dar pe baza extensiei de domeniu, un nume de domeniu ar putea intra în 3 categorii diferite.

 1. Nume de domeniu de nivel superior (TLD): La fel cum sugerează și numele, numele de domeniu de nivel superior sunt considerate a fi de vârf în ceea ce privește structura domeniului. Toate numele de domeniu care se termină cu extensia .com, .org și .net se încadrează în această categorie.
 2. Domeniul de nivel superior al codului de țară (ccTLD): Aceste domenii sunt nume de domeniu specifice fiecărei țări care au codul de țară ca extensie. De exemplu, extensia pentru India este .in, iar pentru Marea Britanie este .uk.
 3. Domeniul de nivel superior (sTLD) sponsorizat: sTLD-urile sunt extensii de domeniu specializate care au un sponsor în spatele lor, care reprezintă o comunitate specifică pe care va servi-o domeniul. De exemplu, un domeniu cu .gov va servi organizațiile guvernamentale, unul cu .edu va servi instituțiile de învățământ și așa mai departe.

Acum că suntem clar despre unele dintre cele mai populare tipuri de domenii, să învățăm cum să cumpărați un nume de domeniu deja luat.

Pasul 1: Cercetează și află Valoarea numelui de domeniu

Primul pas către cumpărarea unui nume de domeniu este de a afla ce valorează acel domeniu specific. Acest lucru se datorează faptului că unele domenii pot fi destul de costisitoare. Cel mai bine este să știți dacă vă puteți permite să faceți o ofertă înainte de a petrece ore întregi încercând să aflați cum să o cumpărați.

Dacă faceți o mulțime de cercetări doar pentru a da seama că este prea scump, veți fi mult mai dezamăgiți pentru că v-ați pierdut timpul și efortul..

Aflarea unei valori de domeniu este ușoară. Pentru asta, puteți accesa orice site de evaluare a domeniului și introduceți domeniul de care sunteți interesat. Iată cum puteți utiliza instrumentul de evaluare a domeniului pentru GoDaddy.

Pur și simplu accesați site-ul și introduceți adresa de domeniu cu extensia acestuia în câmpul oferit. Acum faceți clic pe butonul GoValue buton.

Evaluarea domeniului, dumnezeiește

Acesta vă va oferi rapid o estimare aproximativă a valorii acelui nume de domeniu. În partea dreaptă, va compara, de asemenea, același nume de domeniu cu alte extensii și va afișa valoarea prețului pentru fiecare. Acest lucru este util, deoarece s-ar putea să constatați că alte extensii de domeniu sunt mai accesibile decât cele pe care le-ați avut în minte inițial.

Cunoscând prețul domeniului înainte de a intra în negocieri pentru a-l cumpăra, puteți crea un vânzător mai puternic cu un plan. Dar întrebarea rămâne: „Cum găsiți vânzătorul în primul rând?”

Pasul 2: Aflați cine este proprietarul

Următorul pas este să aflăm cine deține numele de domeniu. Trebuie să știți dacă numele de domeniu a schimbat constant proprietatea sau dacă a rămas relativ stabil. Schimbările frecvente ale proprietății înseamnă instabilitate, care poate fi bună sau nu, în funcție de nevoile dvs..

Dacă domeniul dorit a avut mai mulți proprietari diferiți, este mai probabil să puneți mâna pe el. Acest lucru se datorează faptului că nu există o marcă consacrată deja atașată numelui.

Dar dacă cel mai recent proprietar a plătit un preț mai mare, este posibil să fie mai puțin dispuși să vă vândă domeniul la un cost accesibil.

Pentru a afla proprietarul numelui de domeniu pe care îl doriți, accesați site-ul Whois Lookup. Aici puteți introduce numele de domeniu în câmpul de căutare.

Disponibilitate domeniu căutare Whois

Acum veți avea pe ecran toate informațiile referitoare la profilul de domeniu.

Parcurgând mai jos ecranul, veți vedea înregistrarea Whois. Aici veți avea diferite adrese URL folosind care puteți prelua datele de contact ale proprietarului.

Puteți utiliza, de asemenea, platforme de genul Căutare ICANN pentru a găsi informațiile proprietarului domeniului dvs. Cu toate acestea, dacă proprietarul a protejat informațiile de contact, poate fi dificil să aflați detalii de contact specifice.

Pasul 3: Verificați mărcile comerciale

Căutarea mărcilor comerciale este un alt pas crucial pe care nu îl puteți rata. Există momente în care utilizatorii se confruntă cu probleme legale, deoarece ajung să cumpere un domeniu cu un termen înregistrat pe marcă. Nu doriți să vă regăsiți în această situație.

Instrumente de genul Tradmarkia vă poate ajuta să detectați dacă numele dvs. de domeniu este înregistrat pe marcă. În plus, Tradmarkia este liberă de utilizare.

Dacă numele dvs. de domeniu nu are o marcă comercială, Tradmarkia vă va sugera și locuri unde puteți solicita o marcă proprie. În acest fel, atunci când veți ajunge să obțineți domeniul, va fi mai sigur.

Pasul 4: Caută-ți domeniul pe site-uri de licitație pentru domenii

Există întotdeauna o șansă bună ca domeniul pe care îl căutați să fie deținut de cineva și să fie listat pentru vânzare. Pot exista mai multe motive pentru care proprietarul ar dori să vândă domeniul.

 • Este posibil să nu se descurce bine ca antreprenor online
 • Și-au pierdut interesul pentru proiectul lor
 • Pot fi comercianți de domeniu care cumpără și vând domenii pentru a face bani
 • Este posibil ca cineva să fi cumpărat domeniul pentru ei ca cadou

Și altele. Motivele pot varia, dar ideea este că, în prezent, numele dvs. de domeniu ar putea fi în funcție de informații pe aceste site-uri de licitații.

Prin urmare, înainte de a contacta proprietarul, asigurați-vă că numele domeniului nu este listat pe site-uri precum Flippa, NameCheap, GoDaddy Auction sau alte persoane ca acestea.

Pasul 5: ajungeți la proprietar și negociați

După ce ați făcut cercetarea, sunteți gata să contactați proprietarul domeniului și să negociați pentru un preț echitabil. Când o faceți, trebuie să aveți răbdare, astfel încât să nu ajungeți să faceți o afacere impulsivă care vă lasă în dezavantaj.

Asigurați-vă că discuția finală include:

 • Ce veți plăti și în ce monedă (pentru vânzătorii internaționali)
 • Cum va fi transferat domeniul
 • Ce legi regionale se vor aplica pentru vânzare

Iată câteva sfaturi care vă vor ajuta să negociați ca profesioniști.

 • Lăsați proprietarul domeniului să citeze mai întâi prețul. Este posibil să fie mai mic decât prețul pe care îl aveți în minte.
 • Nu licitați prea jos. Acest lucru ar putea enerva vânzătorul și a-i face să creadă că ești neprofesional. Vă pot respinge cu totul, deci contrafăcut cu un preț corect.
 • Nu vă atașați prea mult de domeniu. Acest lucru te va face să pari vulnerabil, iar vânzătorul s-ar putea încăpățâna să respecte prețul cotat dacă va vedea cât de disperat ești.

Pasul 6: Plătește proprietatea de domeniu și transfer

Dacă încheiați cu succes o tranzacție corectă, puteți trece la pasul următor, care este să efectuați plata. Evitați întotdeauna transferurile electronice directe cu servicii precum PayPal sau TransferWise. Acest lucru nu numai că te va face să pari neprofesionist, ci va pune în pericol și tranzacțiile.

Acest lucru se datorează faptului că necesită fie vânzătorul, fie cumpărătorul să-și pună mai întâi sfârșitul negocierii și să aibă încredere că cealaltă parte va finaliza acordul.

Așadar, asigurați-vă că vă bazați pe un site de încredere precum GoDaddy Auctions sau Escrow pentru a vă finaliza tranzacțiile.

Aceste platforme terțe vor asigura o tranzacție sigură și vă vor ține banii până când numele de domeniu va fi acceptat și confirmat.

Pasul 7: Ce trebuie să faceți dacă negocierea nu reușește

Nu există motive să pierdeți speranța în cazul în care negocierea dvs. va eșua! Respirați adânc și căutați alte alternative pe site-urile de vânzare a domeniilor.

Suntem siguri că veți găsi un nume care să se potrivească perfect afacerii dvs. Și după ce faceți, iată cum puteți înregistra numele de domeniu. Puteți utiliza, de asemenea, instrumentul nostru de generare a numelor de domeniu pentru inspirație.

Nu sunteți sigur de unde să începeți sau aveți nevoie doar de inspirație? Aflați postarea noastră despre cum să alegeți un nume de domeniu excelent.

Sperăm că v-a plăcut acest articol și sperăm că vă va ajuta să găsiți numele de domeniu perfect pentru site-ul dvs. web. Și dacă cunoașteți pe cineva care se luptă să obțină numele de domeniu, nu ezitați să transmiteți această resursă.

Aveți alte sfaturi sau sugestii pentru a cumpăra un nume de domeniu deja luat? Spuneți-ne în secțiunea de comentarii de mai jos!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map