Ghidul începătorului complet pentru SEO SEO

seo, cercetare de cuvinte cheie, seo pe pagina


Fără îndoială, Optimizarea motoarelor de căutare (SEO) este cea mai ieftină, dar cea mai direcționată modalitate de a conduce traficul către site-ul dvs. Cu SEO, îi puteți ajuta pe utilizatorii vizați să descopere conținutul dvs. la momentul potrivit când îl caută.

Contrar credinței populare, WordPress SEO nu este confuz sau dur. Cu instrumentele SEO potrivite, este complet posibil să vă optimizați site-ul pentru motoarele de căutare, indiferent de competența dvs..

În acest articol, vom explica elementele de bază ale WordPress SEO, cum să implementați SEO la fața locului și, în final, să stăpâniți jocul SEO.

Ce este SEO & De ce este important?

SEO sau optimizarea motorului de căutare este o tehnică prin care vă optimizați paginile web pentru a conduce traficul organic gratuit de la motoarele de căutare precum Google.

Practic, obiectivul tău este să urmezi cele mai bune practici SEO pe site-ul tău și să ajute motoarele de căutare să se ghemuiască cu ușurință și să îți indexeze site-ul pentru cuvintele cheie potrivite. În acest fel, puteți ajuta utilizatorii să descopere conținutul dvs. atunci când îl caută, căutând cu cuvintele cheie pe care le vizați.

Cum funcționează motoarele de căutare – crawling, indexare și clasament

Motoarele de căutare precum Google, utilizează algoritmi avansați pentru a înțelege și clasifica paginile web în mod corespunzător în rezultatele căutării.

Cu toate acestea, în termeni de profan, motoarele de căutare au practic 3 funcții.

 • Crawling: În acest proces, parcurge mii de pagini web pentru a descoperi conținut relevant. Acesta este primul pas pentru ca un motor de căutare să-ți recunoască pagina și să o arate în rezultatele căutării
 • Indexarea: Stocați și organizați conținutul găsit în timpul procesului de crawling. Când un utilizator caută informații, motoarele de căutare returnează rezultatele din indexul său.
 • Clasament: Este procesul de a comanda conținutul în funcție de calitate și relevanță. Aceasta înseamnă că dacă pagina dvs. este clasată pe locul 1 pentru o anumită interogare, atunci va fi afișată mai întâi pentru acea interogare de căutare.

Cele mai bune practici WordPress pentru începători

WordPress este unul dintre cei mai optimizați creatori de site-uri SEO. Însă asta nu înseamnă că conținutul dvs. va fi accesat automat, indexat și clasat pe Google doar pentru că utilizați WordPress.

Din fericire, cu WordPress, este ușor să urmezi cele mai bune practici SEO. Să aruncăm o privire la unele dintre cele mai bune practici SEO SEO.

1. Activați Setările de vizibilitate a site-ului dvs. Web

Primul lucru pe care trebuie să îl faceți este să vă asigurați că site-ul dvs. web nu este ascuns de motoarele de căutare. WordPress vine cu o opțiune încorporată pentru a ascunde site-ul dvs. de motoarele de căutare. Această caracteristică vă este utilă dacă site-ul dvs. web nu este gata să fie accesat, indexat și aveți nevoie de mai mult timp pentru a lucra la acesta.

În timp ce configurează site-ul, uneori, utilizatorii bifează această opțiune și apoi uită să activeze setările de vizibilitate.

Conectați-vă la tabloul de bord WordPress și accesați-vă Setări »Citire pentru a vedea o opțiune numită Vizibilitatea motorului de căutare. Trebuie doar să vă asigurați că această opțiune nu este marcată.

Bazele SEO

După ce faceți acest lucru, apăsați butonul de salvare a modificărilor din partea de jos, astfel încât să nu pierdeți setările.

2. Utilizați o structură URL prietenoasă cu SEO

Următorul lucru pe care trebuie să îl faceți este să vă faceți adresele URL prietenoase cu SEO. Adresele URL prietenoase SEO dezvăluie contextul conținutului dvs. atât utilizatorilor, cât și motoarelor de căutare.

Un exemplu pentru URL-ul prietenos SEO – https://www.isitwp.com/best-wordpress-seo-plugins/

Exemplu de adresă URL care nu este SEO – https://www.isitwp.com/?p=20198.

URL-urile SEO-friendly sunt unul dintre factorii de clasare, ceea ce înseamnă că îmbunătățesc posibilitatea ca site-ul dvs. web să obțină clasamente mai mari în rezultatele căutării. Cea mai bună modalitate de a face motorul dvs. de căutare URL-uri prietenos este includerea cuvintelor cheie în ele.

În mod implicit, WordPress vă permite să setați structura de legături permanente accesând Setări »Permalink.

URL-uri WordPress prietenos

Să alegem Numele postului opțiune. După ce ați terminat, nu uitați să vă salvați modificările. Acest pas este recomandat doar utilizatorilor noi. Rețineți că este în cel mai bun interes să nu schimbați structura dvs. permanentă de legătură permanentă, doar pentru a nu pierde traficul organic și clasamentul.

3. Adăugați un sitemap XML la WordPress

O sitemap XML vă permite să informați motoarele de căutare despre adresele URL de pe site-ul dvs. web care sunt disponibile pentru a se accesa. Acesta joacă un rol masiv în a permite Google să vă descopere paginile web și postările.

Cel mai simplu mod de a crea o sitemap pe site-ul dvs. este folosind pluginul SEO Yoast. Yoast este un plugin SEO all-in-one care are grijă de orice lucru mic pentru a vă asigura că site-ul dvs. este optimizat pentru motoarele de căutare.

Odată ce instalați și activați pluginul pe site-ul dvs., Yoast creează automat o sitemap pentru dvs. Pentru a afla mai multe, citiți ghidul nostru detaliat despre crearea unui sitemap XML.

4. WWW Vs. HTTPS

Trebuie să fi observat că există unele site-uri web care folosesc www la începutul adresei lor web, în ​​timp ce altele utilizează http. Motoarele de căutare consideră aceste două drept două adrese web diferite. Așadar, pentru a evita confuziile, trebuie să știți care să le utilizați pentru site-ul dvs. web.

Din nou, WordPress vă permite să preferați ce adresă de site doriți să alegeți. Puteți face asta mergând la Setări »General pe tabloul de bord WordPress. Puteți adăuga apoi adresa URL preferată în ambele Adresa WordPress și Adresa site-ului câmpuri.

setări generale wordpress seo

5. Adăugați site-ul în Google Search Console

Google Search Console vă ajută să urmăriți performanțele site-ului dvs. web pe Google. Acesta oferă toate datele importante legate de vizibilitatea și performanța site-ului dvs. web, cum ar fi cuvinte cheie, afișări, clicuri, CTR și multe altele. De asemenea, ajută la găsirea stării de indexare, a erorilor, astfel încât să le puteți remedia pentru a conduce mai mult trafic organic.

Dacă observă orice formă de eroare pe site-ul dvs., veți primi prompt o notificare, astfel încât să puteți acționa imediat.

Iată cum puteți adăugați site-ul dvs. în consola de căutare Google.

6. SEO la pagină

SEO pe pagină este o tehnică prin care optimizați paginile individuale ale site-ului dvs., pentru a avea un clasament mai bun de căutare, mai multă vizibilitate și trafic. Aceasta presupune lucrul la conținutul dvs., imaginile și chiar codul sursă HTML. Câteva lucruri de care trebuie să ții cont în timp ce îți faci SEO pe pagina sunt:

 • Strategia de conținut
 • Optimizarea imaginii
 • Optimizarea titlului
 • Adăugarea de categorii și etichete
 • Adăugarea meta descrieri
 • Interconectarea

Să analizăm în detaliu fiecare dintre aceste puncte.

7. Strategia conținutului

Pentru a ști ce întrebări ar putea avea cititorii dvs., trebuie să faceți cercetări de cuvinte cheie ca parte a planificării conținutului. Acest lucru vă ajută, de asemenea, să aflați ce cuvânt cheie are volum mare de trafic, concurență, intenție de cumpărare și multe altele.

Începeți să utilizați un instrument de cercetare a cuvintelor cheie și să aveți date de cuvinte cheie în profunzime, analize de concurență, urmărirea pozițiilor cuvintelor cheie și alte tone de funcții utile.

Pentru a afla mai multe, consultați cum se face cercetarea prin cuvinte cheie.

De asemenea, te ajută să înțelegi temeinic temeinic înainte de a începe să îți redactezi postarea. Doar atunci veți putea veni cu o postare cuprinzătoare care răspunde la întrebările cititorului.

Faceți-vă postarea ușor de citit, deoarece lizibilitatea este unul dintre factorii cheie de clasare a motorului de căutare.

8. Optimizarea imaginii

Imaginile joacă un rol important în succesul postării tale. Fără imagini, postarea dvs. va părea plictisitoare și plictisitoare. Imaginile pot face ca postul dvs. să fie atractiv și interesant de citit.

Pur și simplu adăugarea de imagini la postarea dvs. nu este suficient. Ar trebui să faciliteze motoarele de căutare să înțeleagă despre ce sunt aceste imagini. Puteți face asta adăugând text alt la imaginile dvs. Altele nu sunt decât cuvinte care descriu imaginea. Folosiți unul sau două cuvinte pentru a descrie care sunt aceste imagini.

Etichete SEO SEO alt

9. Adăugarea de categorii și etichete

Categoriile și etichetele vă ajută să vă organizați conținutul site-ului. Aceasta vă ajută cititorii și motoarele de căutare să vă găsească conținutul cu ușurință pe site-ul dvs. web.

Categoriile sunt utilizate pentru a vă organiza conținutul în subiecte majore discutate pe blogul dvs. Pe de altă parte, etichetele sunt subiectele discutate într-o postare individuală pe blog.

Mai ești confuz? Apoi, gândiți-vă la acest fel … O postare pe blog depusă în categoria alimentelor poate avea etichete precum salată, mic dejun, clătite etc..

Așadar, asigurați-vă că adăugați categorii și etichete adecvate conținutului dvs. înainte de a le publica. Află mai multe despre adăugarea de categorii și etichete la conținutul tău.

10. Optimizează-ți titlul

Titlul dvs. este primul lucru pe care un vizitator îl va observa în articolul dvs. Folosiți analizorul de titlu IsItWP pentru a vă oferi titluri care funcționează.

Titlu seo WordPress

Puteți încerca, de asemenea, să utilizați cuvinte de putere în titlul tău. Cuvintele cu putere pot declanșa un răspuns emoțional în utilizatorii dvs. și îi pot atrage să facă clic pe titlul dvs..

11. Adăugarea Meta Description

Meta Description este un scurt fragment sau etichetă HTML care conține până la 155 de caractere care rezumă conținutul dvs. Adăugarea meta descrierii la postările și paginile dvs. ușurează mai ușor utilizatorii și motoarele de căutare să înțeleagă mai bine postarea dvs..

seo guide, meta description

Dacă utilizați Yoast, puteți adăuga meta descrierea parcurgând pagina dvs.. Asigurați-vă că nu depășiți 155 de caractere. De asemenea, ar trebui să vă asigurați că includeți cuvintele dvs. cheie cel puțin o dată în meta description..

seo, meta descriere în yoast

12. Legătură internă

Legarea internă este o modalitate excelentă de a construi o relație contextuală între postările mai vechi și cele noi. După ce ai suficiente postări pe blogul tău, poți începe să le conectezi intern. În acest fel vă puteți redirecționa vizitatorii către postarea mai veche și puteți genera un trafic pentru ei.

În WordPress adăugarea de legături interne este ușoară. Selectați doar textul pe care doriți să îl conectați. Va apărea o fereastră nouă. Faceți clic pe butonul de legătură și lipiți adresa URL a postării la care doriți să faceți legătura. Faceți clic pe butonul Salvați pentru a salva modificările.

Făcând legătura internă a unui obicei, vă puteți asigura că postările dvs. vechi continuă să obțină trafic.

13. Nofollow Link-uri externe

Linkuri externe WordPress SEO

Construirea de backlinks este coloana vertebrală a SEO. Când vă conectați la un alt site web, treceți de fapt o parte din scorul SEO al site-ului dvs. către acel link și spuneți că acest link este de încredere. Acest scor SEO se numește sucul de legătură.

Dacă vă conectați la un site web de calitate scăzută, este în cel mai bun interes să adăugați nofollow atribut la link-urile dvs. externe. În felul acesta, nu treci sucul legăturilor.

Dacă utilizați editorul de text în WordPress, iată cum ar arăta un link normal –

Site-ul Demo

.

O legătură cu atributul nofollow.

Site-ul Demo

.

14. Construirea legăturilor pentru autoritate

Construirea de link-uri către site-ul dvs. din site-uri web consacrate în nișa dvs. este o metodă sigură pentru a vă stimula clasamentul.

Câteva moduri de a crea backlinks sunt:

 • Scrieți conținut excelent pe care alții vor să-l lege
 • Informare prin e-mail
 • Blog de invitați

Află mai multe despre construirea de legături aici.

Măsurarea succesului SEO

Deși este dificil să adere complet la dinamica SEO în schimbare, punctele de mai sus sunt câteva dintre pașii de bază de urmat pentru a începe jocul tău SEO. Și odată ce sunteți pe asta, ar trebui să știți și să vă măsurați succesul SEO.

Pentru a vă măsura succesul SEO, trebuie să știți cât de mult trafic ecologic câștigați. Puteți vedea aceste date în tabloul de bord Google Analytics.

Aflați cum puteți adăuga Google Analytics la WordPress

Deci asta este. Sperăm că acest articol vă va ajuta să vă asigurați poziția în rezultatele de căutare de top. În timp ce lucrați la SEO-ul site-ului dvs., puteți dori, de asemenea, să utilizați câteva instrumente SEO solide care vă ajută să vă creșteți traficul mai rapid.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map